Как да "изчислим" пола на бебето?
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Re: Как да "изчислим" пола на бебето?
Няма я, сигурно е някъде в мазето или някой не ми я е върнал

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
при мен за двете ми деца 1 родено - мъжкар и 1 на път - мома от две жени --- таблицата е на 90% вярна
daka1972 написа:при мен за двете ми деца 1 родено - мъжкар и 1 на път - мома от две жени --- таблицата е на 90% вярна
как може да е на 90% вярна? ако имаш две деца или е 0% вярна, на 50% вярна (едно познато) или 100% вярна (и двете познати)

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
alx написа:daka1972 написа:при мен за двете ми деца 1 родено - мъжкар и 1 на път - мома от две жени --- таблицата е на 90% вярна
как може да е на 90% вярна? ако имаш две деца или е 0% вярна, на 50% вярна (едно познато) или 100% вярна (и двете познати)
Много добър въпрос!

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
Диетите се почват 3-4 месеца преди за зачеването ако се планира раждането за годишен сезон (зима-пролет-лято-есен):
http://www.drebcho.bg/stories/466/Syvet ... bebeto.htm
http://www.drebcho.bg/stories/466/Syvet ... bebeto.htm
- mvn
-
Аз съм смятала второто си дете...искахме да е момче(момче е)...по няколко начина...
Едното беше да направим тия сметки(споменати в сайта) с датата на раждане на родителите и смяната на кръвта...Понеже не знам до колко е верен този подход...не знам колко да се задълбавам.
После идва науката. Женската яйцеклетка има само Х хромозоми, а мъжките сперматозоиди са носители на Х и Y хромозоми. Ако сперматозоид с Y хромозома оплоди яйцеклетката - voila...момче
Сперматозоидите с Y хромозома са по подвижни (тичат бързо) и съответно по-неустойчиви (умират бързо). Сперматозиодите с Х хромозома са по-тромави, но затова пък по-устойчиви. Т.е. в "подходяща" среда модат да живеят 2-3 дни и ако се дотътрят до зряла яйцеклетка (яйцеклетката е зряла само 24 часа и само тогава може да се оплоди)...тогава се зачева следващата мис...свят
Спермата живее във влагалището най-много 6 часа, тъй като киселинната вагинална секреция(цервикалната слуз) я убива, веднъж стигнала до алкалната лигавица на шийката на матката, тя може да просъществува няколко дни. достига до яйцеклетката за 30 до 60 минути след еякулация във влагалището.
Това с диетите и предпочитаните храни, което е написано в статия също е вярно...Типа храна, която се приема определя среда. Т.е. влагалищната среда може да е по-киселинна или по-основна...тук трябва да се задълбоча в обяснение за цервикалната слуз, която по принцип е киселинна и служи за предпазване от микроби - тя трепе сперматозоидите, но преди овулация тя е прозрачна, разтеглива и хлъзгава и представлява отлична среда за прием на сперматозоиди.... (мале, на човек да му се отще
)
Та....за момче...най-просто казано....секс по на често и то в периода около овуалацията, за да дадем шанс на Y състезателите да дотичат първи.
Факторите са много, та затова е сигурно, че е божа работа
Айде стига толкова теория, практика е нужна
Едното беше да направим тия сметки(споменати в сайта) с датата на раждане на родителите и смяната на кръвта...Понеже не знам до колко е верен този подход...не знам колко да се задълбавам.
После идва науката. Женската яйцеклетка има само Х хромозоми, а мъжките сперматозоиди са носители на Х и Y хромозоми. Ако сперматозоид с Y хромозома оплоди яйцеклетката - voila...момче
Сперматозоидите с Y хромозома са по подвижни (тичат бързо) и съответно по-неустойчиви (умират бързо). Сперматозиодите с Х хромозома са по-тромави, но затова пък по-устойчиви. Т.е. в "подходяща" среда модат да живеят 2-3 дни и ако се дотътрят до зряла яйцеклетка (яйцеклетката е зряла само 24 часа и само тогава може да се оплоди)...тогава се зачева следващата мис...свят

Спермата живее във влагалището най-много 6 часа, тъй като киселинната вагинална секреция(цервикалната слуз) я убива, веднъж стигнала до алкалната лигавица на шийката на матката, тя може да просъществува няколко дни. достига до яйцеклетката за 30 до 60 минути след еякулация във влагалището.
Това с диетите и предпочитаните храни, което е написано в статия също е вярно...Типа храна, която се приема определя среда. Т.е. влагалищната среда може да е по-киселинна или по-основна...тук трябва да се задълбоча в обяснение за цервикалната слуз, която по принцип е киселинна и служи за предпазване от микроби - тя трепе сперматозоидите, но преди овулация тя е прозрачна, разтеглива и хлъзгава и представлява отлична среда за прием на сперматозоиди.... (мале, на човек да му се отще

Та....за момче...най-просто казано....секс по на често и то в периода около овуалацията, за да дадем шанс на Y състезателите да дотичат първи.
Факторите са много, та затова е сигурно, че е божа работа

Айде стига толкова теория, практика е нужна

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Явно мен са ме зачели през ония 5 дена на Март, където е било възможно да е момиче
Много интересен сайт, между другото 

alx написа:хаха... тоя сайт го проверих с няколко факта... верен е на 50%... което без да е изненадващо е и шанса да уцелиш пола като хвърляш ези/тура....
за такива неща американците имат един готин лаф: "дори един строшен часовник е верен два пъти в денонощието"![]()
а по принцип генератора на случайни полове на майката природа е нагласен да е с малък приоритет към женската бройка...
ако имаше начини и хората ги знаеха до сега да сме изчезнали
почти наполовина ... защо си мислех, че превеса е на мъжката бройка обаче

© написа:alx написа:хаха... тоя сайт го проверих с няколко факта... верен е на 50%... което без да е изненадващо е и шанса да уцелиш пола като хвърляш ези/тура....
за такива неща американците имат един готин лаф: "дори един строшен часовник е верен два пъти в денонощието"![]()
а по принцип генератора на случайни полове на майката природа е нагласен да е с малък приоритет към женската бройка...
ако имаше начини и хората ги знаеха до сега да сме изчезнали
почти наполовина ... защо си мислех, че превеса е на мъжката бройка обачеможе и грешно да съм запомнил в часовете по биология в 8 клас
хм.. прав си.. аз що бях останал с впечатлението че жените имат превес...
сега проверих- съотношението е "105" - демек на всеки 100 жени има 105 мъже... но има конспиративни теории че това е така защото много жени ги абортират в региони по света където жените ги нямат за нищо или им е позволено едно дете (китай) и гледат да е мъжко...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
на нас ни беше обяснено, че е така защото мъжете умират по-често
т.е. така е било от древни времена - ловуват, извършват повече физически труд, изложени на повече рискове и т.н.
т.е. така е било от древни времена - ловуват, извършват повече физически труд, изложени на повече рискове и т.н.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
alx написа:daka1972 написа:при мен за двете ми деца 1 родено - мъжкар и 1 на път - мома от две жени --- таблицата е на 90% вярна
Taйната е в това, че второто е на път и явно колегата не вярва на сайта докато не види с очите си има ли чурка или няма.

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2