Препоръки за SUV до 40к
Модератор: Общи модератори
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Re: Препоръки за SUV до 40к
Vra4anin написа:В крайна сметка колеги, човека пуснал темата, така и не написа допълнение, какво точно търси. Нов или втора употреба, ако е втора употреба - по-нов, но по-евтин или по-стар, но по-премиум модел да е, общо взето "SUV до 40 000лв" е разтегливо понятие и можем да изброим стотици модели, които нямат нищо общо помежду си, освен 4-те гуми и волана. Имам чувството, че темата е за ташак (с извинение за израза).
Точно казано и на място ТЕМА "ТАШАК".

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
павката написа:с тая Жи класа получава статут на ''лош'' и респект от околните
съседите направо ще откачАт

"знаех си, че е мутра...", кълнеше леля Спаска, докато Иван Компира паркираше черната си Джи-класа пред гаража на къщата...
"като порастна ще стана, като чичо Ваньо", каза Петърчо на Гошко зяпайки големия черен ДжиБ!
"Дали е свободен", размишляваше на глас Катя Свирката (силно изрусена), докато се оглеждаше в огромното огледало на Джи-класата...
и те такива
п.с. "Знаех си, че не трябваше да го спирам оняден", тюхкаше се кварталния КАТаджия...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
павката написа:с тая Жи класа получава статут на ''лош'' и респект от околните
и статут на донор в балкан стар

6>4
Май си харесах ... един приятел ми даде миналата седмица неговата Мазда ЦХ-7 и много ми допадна ... 2.3 с турбо, 260 коня, доста прилична визия, вътре се събирам дори без да дърпам седалката максимално назад
като я гледам няма да стане за офроуд, ама за столичните дупки бива. И возията ми допадна - даже малко неочаквано меко ми се стори.
Мерси за компетентните и обоснованите мнение
имаше няколко много добри предложения за които не се бях сещал - например Инфинито ми е любимо още от преди 7-8 години, там проблема че са доста редки и има само няколко на пазара с 3.5 двигателя.
Като цяло се оказва че 40к са кофти сума - не стигат за нов (освен ако не е някой Кашкай/Киа базов модел/Каптива), премиум класа си държат цена и ако искам БМВ/МЛ/Ланд Круизър трябва да са минимум 6-7 годишни... та остана вариант по "среден" клас сравнително по нов. Тука са Мазда ЦХ-7, Патфайндър, Санта-Фе и нещо от рода на Форд Куга/Фриилендъра.... искам да пробвам и Субару Трибека, че в този камион още не съм се качвал....

Мерси за компетентните и обоснованите мнение

Като цяло се оказва че 40к са кофти сума - не стигат за нов (освен ако не е някой Кашкай/Киа базов модел/Каптива), премиум класа си държат цена и ако искам БМВ/МЛ/Ланд Круизър трябва да са минимум 6-7 годишни... та остана вариант по "среден" клас сравнително по нов. Тука са Мазда ЦХ-7, Патфайндър, Санта-Фе и нещо от рода на Форд Куга/Фриилендъра.... искам да пробвам и Субару Трибека, че в този камион още не съм се качвал....
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
тая мазда не знам за 40к дали ще се намери читава особено с тоя мотор .. аз бих загледал Кугата има върнати от лизинг на по 2-3 години и малко км
Alexi написа:тая мазда не знам за 40к дали ще се намери читава особено с тоя мотор .. аз бих загледал Кугата има върнати от лизинг на по 2-3 години и малко км
Гледах ги, ама 99% са с 2.0д мотора който е 136 коня и на това купе ще си е жива мъка... последно карах Хюндай ИХ35 който дори 2 литров бензин (163 коня) си беше мноооооого муден (нямаха дизел за тест драйв). Всичко под 200 коня нещо не ме радва като динамика... евентуално дизел с <200 ама малко повече въртящ момент
- Alexi
- старши ентусиаст
-
ето го твоя автомобил ,почти нов и доста под бюджета ти :
http://www.cars.bg/u393459
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Alexi написа:ето го твоя автомобил ,почти нов и доста под бюджета ти :
Каптивата не е хубава кола и с този мотор си е вечно твоя, по-добре сантафе дизел. Обаче па е евтина.
I love the sound of V8 in the morning...
msi200 написа:Alexi написа:ето го твоя автомобил ,почти нов и доста под бюджета ти :
Каптивата не е хубава кола и с този мотор си е вечно твоя, по-добре сантафе дизел. Обаче па е евтина.
не знам дали ще е вечно твоя, но този мотор е вечен...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Alexi
- старши ентусиаст
-
според мен е много по хубава от 10 годишно Х5 примерно на незнаен ( но около 100к горублянски и около 300-350к реални ) пробег ... аз лично съм сравнявал 10 годишно БМВ с 4 годишна кола в същия клас от много по непретенциозна марка но с всички екстри и добър мотор на много по малко км - познай какво избрах ... то пък една гъзария да караш 10+ годишно БМВ ,всеки втори циганин е с такова ...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
alx написа:msi200 написа:Alexi написа:ето го твоя автомобил ,почти нов и доста под бюджета ти :
не знам дали ще е вечно твоя, но този мотор е вечен...
към ходова част били калпави...

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Alexi написа:според мен е много по хубава от 10 годишно Х5 примерно на незнаен ( но около 100к горублянски и около 300-350к реални ) пробег ... аз лично съм сравнявал 10 годишно БМВ с 4 годишна кола в същия клас от много по непретенциозна марка но с всички екстри и добър мотор на много по малко км - познай какво избрах ... то пък една гъзария да караш 10+ годишно БМВ ,всеки втори циганин е с такова ...
тук, там се намират и хора, които не си купуват коли за гъзария. за мен е важна ергономията и усещането на колата на пътя. но да тоя стереотип е толкова изтъркан, дори и не само в българия. караш бмв -> гъзар/позьор. специално за форд (мисля, че тях визираш), вярно е, че последните години са свястни коли, но не може и дума да става за сравнение с ергономията на бмв. иначе 2012 година моделите на форд са огромна крачка напред, много по-спортно са настроени от преди. а и ергономия, някой е седял и е мислил, че като дръпнеш лостчето за чистачките не само да пръсне и махнат няколко пъти, а ми правят 2-3 секунди пауза и пак махват ведньж да оберат водата, която се оттича. мисля, че бая ще се продават новите им модели.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Аз ви говорех за Каптивата, не за Форд. Форд са мноооого напред от Деу. Той човека си е избрал Мазда вече.
I love the sound of V8 in the morning...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Alexi написа:според мен е много по хубава от 10 годишно Х5 примерно на незнаен ( но около 100к горублянски и около 300-350к реални ) пробег ... аз лично съм сравнявал 10 годишно БМВ с 4 годишна кола в същия клас от много по непретенциозна марка но с всички екстри и добър мотор на много по малко км - познай какво избрах ... то пък една гъзария да караш 10+ годишно БМВ ,всеки втори циганин е с такова ...
- вместо да си купиш мощна , красива и ергономична кола , ти си взе възможно най-пробития 5 годишен кенеф дет и пенсионерите го избягват ... и си горд с това

- Alexi
- старши ентусиаст
-
карай там кошарата и си трай уе
и събирай парички за Е90 след 10 години ще са по 5к