данък и нотариус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 530d

данък и нотариус

Мнение от Стоян 1982 » 07 Юли 2011, 19:19

продадох си колата и тез дни ще е прехвърляме,но несъм плащал данък за 2 год това проблем ли ще е
или има някаква вратичка за по банков път някаква малка сума
някой да каже ако е имал същия проблем

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Re: данък и нотариус

Мнение от dido0o``` » 07 Юли 2011, 19:23

Стоян 1982 написа:продадох си колата и тез дни ще е прехвърляме,но несъм плащал данък за 2 год това проблем ли ще е

Ако имаш познат нотариус или знаеш някои нотариус, които не изисква данъка нямаш проблеми. Но инак повечето нотариуси искат платен данък.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 07 Юли 2011, 19:27

Затегнаха положението и навсякъде искат данък, но все пак живеем в БГ и тук всичко е възможно, но е малко вероятно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 07 Юли 2011, 19:47

Стоян 1982 написа:продадох си колата и тез дни ще е прехвърляме,но несъм плащал данък за 2 год това проблем ли ще е

От нова година насам тези вратички ги затвориха. Ще трябва да си платиш, данъка с лихвите и май няква глоба имаше ако колата ти не е заведена в данъчното. Има една силно казано "вратичка" с която можеш да избегнеш поне тези глоби, но трябва да имаш връзка с човека от който си купил колата, и това при положение че колата ти не е била нов внос а е имала БГ регистарция. Преди месец се сблъсках с това.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 530d

Мнение от Стоян 1982 » 07 Юли 2011, 19:59

тя е регистрирана ама не е плащан :roll:
с тези пътища как да го плащаш :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 07 Юли 2011, 20:03

Стоян 1982 написа:тя е регистрирана ама не е плащан :roll:
с тези пътища как да го плащаш :kuku:

Така е ама ти след като си я регистрирал, значи би трябвало да си решил че ще плащаш, ако не, не я регистрираш.
Сега ще платиш една не малка сума, /особенно ако колата е над 100кс/ и така.. Така направиха че ще ти запорират заплатата и пак ще си вземат тяхното / образно казано/
Стегнаха нещата с данъците, много хора вече плакаха..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 07 Юли 2011, 21:40

Няма никакъв вариант вече да се прехвърли без платен данък ;)
/// 6>4
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 07 Юли 2011, 23:49

През ден вече излиза подобна тема, толкова ли е трудно да ползваш търсачката ? :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 08 Юли 2011, 9:48

просто си плати данъците като всички нас .. аман от тарикати ... за БМВ има пари ама 150 лв на година за данък няма ... :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 08 Юли 2011, 19:39

Alexi написа:просто си плати данъците като всички нас .. аман от тарикати ... за БМВ има пари ама 150 лв на година за данък няма ... :confused:

Колега и си прав и не си!
Нормално е когато човек плаща за нещо -да получава нещо !
А тук в БГ какво получаваме???? Дупки .......мръсотия.....и още 100 000..... неща !
Хората започнаха да се дразнят и с неплащането си изразяват своето недоволство.
Преди около 5г на мен ми се случи случка да платя 2 пъти за една и съща кола /при това продадена/ заради това ,че някоя тъпа овца в общината не си е свършила работата и не ми е отписала колата! И друг случей в който и мойта и на жена ми едни и същи БМВ-та разликата бе -седан и компакт . Платих съвсем различни данъци :shock: :shock: :shock: Нито ми отговориха на въпроса защо??? Нито ми върнаха парите за продадената кола за която им показах касови бележки ,че съм платил ! Отговорът който получих бе: Ми гУсподинИЕ.....аз съм само служител!!!!! С това въпросната г-жа мислеше ,че въпроса е приключен. А аз да и се махам от главата :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Ето за това масово не се плащат данъци! :banghead:

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 08 Юли 2011, 19:50

интересно... не плащаме данъци, за да изразяваме недоволство, а в същото време с най-голям кеф и непукизъм си хвърляме фасовете през колата, другите боклучета по градинките и в същото време недоволстваме от мръсотията... Защо тогава седим в България, като от всичко сме недоволни и не плащаме данъци, тая държава нали с нещо трябва да се издържа... Ако все пак имаме късмета, някои управниц да крадат по-малко и повече хора да си плащат дължимото, може и да се оправим някога :roll:

пп. Нищо лично към колегата над мен или някой друг, просто си разсъждавам над народопсихологията ни...

Колкото до темата, вратичките наистина се затвориха, защото врътката с плащането по банков път отпадна, тъй като дори и да се плати по банков път се изисква после да се сложи печат на платожното от съответната община, което пък от само себе си обезмисля плащането в банка...
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 08 Юли 2011, 19:57

blackrider написа:
Alexi написа:просто си плати данъците като всички нас .. аман от тарикати ... за БМВ има пари ама 150 лв на година за данък няма ... :confused:

Колега и си прав и не си!
Нормално е когато човек плаща за нещо -да получава нещо !
А тук в БГ какво получаваме???? Дупки .......мръсотия.....и още 100 000..... неща !
Хората започнаха да се дразнят и с неплащането си изразяват своето недоволство.
Преди около 5г на мен ми се случи случка да платя 2 пъти за една и съща кола /при това продадена/ заради това ,че някоя тъпа овца в общината не си е свършила работата и не ми е отписала колата! И друг случей в който и мойта и на жена ми едни и същи БМВ-та разликата бе -седан и компакт . Платих съвсем различни данъци :shock: :shock: :shock: Нито ми отговориха на въпроса защо??? Нито ми върнаха парите за продадената кола за която им показах касови бележки ,че съм платил ! Отговорът който получих бе: Ми гУсподинИЕ.....аз съм само служител!!!!! С това въпросната г-жа мислеше ,че въпроса е приключен. А аз да и се махам от главата :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Ето за това масово не се плащат данъци! :banghead:

Не е затова (не че не си прав и ти де), но просто данъците не се плащат от тарикатлък, не от друго! А с дребен тарикатлък не се стига до никъде!

Назад към Извън Темата