Отново тежка катастрофа на околвръстното

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Re: Отново тежка катастрофа на околвръстното

Мнение от PIONEER » 11 Юли 2011, 1:21

Според мен темата се размива.Факт е,че по пътищата има хиляди различни превозни средства за различните вкусове и това не може да се промени.Проблема се корени в това,че безопасността при шофирането е обща отговорност и като не се внимава на 100% и очите не са на 4 стават ето такива фатални събития.
Пък който иска да си внушава,че като се качи на огромна кола може да си позволява своеволия и си гарантира безсмъртие.Ниска ни е културата просто...
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 11 Юли 2011, 1:26

Ачи аз съм готов да тестваме с модерната ти кола с 150 звезди :wave:
Якото железо си е яко па вие ми фалете пластмасови колички с надуваеми възглавници
ТДС - Турбо Див Селянин

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 11 Юли 2011, 1:38

Bavarishe написа:Ачи аз съм готов да тестваме с модерната ти кола с 150 звезди :wave:
Якото железо си е яко па вие ми фалете пластмасови колички с надуваеми възглавници

колега, лекомислено ти е изказването
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 11 Юли 2011, 1:48

имам тежък удар с 25 годишна кола(Ауди) и ако не беше тя и колана сигурно щях да пиша от горе.С а6-та ми ц4 модел по миналата зима се завъртях с 60 и със задницата откъснах знак и единствено се откачи бронята.Приятел го засече трамвай в центъра на зелено с около 60 влезна до ватмана пък после ми обеснявайте,че старите флагмани не били здрави и солидни.
Не пожелевам на никой среща с С класа мечок в предницата и.Тфа има релса под преднат броня
ТДС - Турбо Див Селянин

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 11 Юли 2011, 7:06

_65536_kb_sec_ написа:И аз предпочитам големи и тежки коли, но не заради "здравината", а заради сигурността която ти дават, която би предотвратила удара.

айде сега да обясниш на всички как точно голямата и тежка кола предотвратява удари? :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Юли 2011, 7:09

zazomazo написа:
_65536_kb_sec_ написа:И аз предпочитам големи и тежки коли, но не заради "здравината", а заради сигурността която ти дават, която би предотвратила удара.

айде сега да обясниш на всички как точно голямата и тежка кола предотвратява удари? :kuku:

Като едно добро начало не се подмята като народна песен от прекрасните ни дупки и неравности по пътищата ни.
Освен това смятам че са доста по устойчиви в екстремни ситуации, и малко или много и спирачките им са мислени доста повече заради масата. :winky:
Всичко останало си е въпрос на години екстри и тн
И ето ти малко тема за размисъл за колата от подписа:
http://www.youtube.com/watch?v=PsPGfysb7FY
http://www.youtube.com/watch?v=DOmrBEP26vo
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 11 Юли 2011, 7:46

факта, че не се подмята по дупките според мен предполага движение с по-висока скорост по въпросните... :arrow: предпоставка за превишаване на скоростта и от там -предпоставка за ПТП /с уговорката, че си зависи от акъла на шофера/
по-добре мислени спирачки не винаги значи по-кратък спирачен път /именно заради масата/

габаритите на автомобила далеч не са единствения обуславящ фактор за оцеляването на пасажерите...
има нискобюджетни коли с големи размери, при които се случва това: http://www.youtube.com/watch?v=s4hLPauiyyQ

п.с. убеден съм, че показателите от краш тест на колата от подписа ти са доста по-лоши от показателите на е90 примерно... :winky:
това, че караш голям скрин на 20 години не ти дава преимущество пред по-малка, но по-нова кола ... в която нещата са мислени повече и са използвани съвременни технологии

няма спор обаче, че при сблъсък на нов джип от висок клас със стара, нискобюджетна, малка кола резултата е предопределен
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Юли 2011, 8:50

zazomazo написа:има нискобюджетни коли с големи размери, при които се случва това: http://www.youtube.com/watch?v=s4hLPauiyyQ

Първия коментар в тубата: It's an Australian Holden Commodore from 80's with 1 ton weight at its back so to test the barrier's strength that they crash the car in to to.
Надо читат.
А за сравнението м-у нови и стари, спор няма ;)
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата