...или защо понякога природозащитниците ме дразнят!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Смятате ли за нормално да се влиза в затвора за "жестокост към животно"?

Напълно нормално нещо, подкрепям!
53
35%
Чак за жестокост не, но може например за убийство или масови убийства
34
23%
Глоба за такива неща е напълно достатъчна
53
35%
Не трябва да се носи никаква отговорност
10
7%

Общо гласове : 150
Потребител
Аватар

Re: ...или защо понякога природозащитниците ме дразнят!

Мнение от stefanoff » 12 Юли 2011, 17:25

Някои мнения са ми много странни тук. Да не се гледат животни в апартаментите :dunno: Ми че тя жената явно си я гледала в двора на къщата котката, ама не успяла да и обясни, до къде стига се простира нейния двор и от къде започва на съседите :kuku:

Агресивни кучета, които нападат хора , много ясно , че трябва да бъдат приспивани, а на собствениците им един хубав пердах в райнното, плюс глоба, плюс обществено полезен труд (и това в случай , че не е осакатило или убило човек)

А и самата история от статията ми прилича на скалъпена - аз лично не вярвам котка да може да изяде гълъб. Да е врабче, да е малко синигерче или нещо с подобни размери разбирам, ма гълъб ? Аре бе :no: По скоро някой пор или белка ги е опоскал, оня го е хванало яд и е застрелял котката на жената
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 12 Юли 2011, 17:27

flame-чо, като те дразнят законите признак на цивилизация, спокойно може да се ситуираш в Афганистан.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 12 Юли 2011, 17:32

Аааааааааааааааааааа, не мога да повярвам от къде тръгна темата и до къде ще стигне!
flame, вендъж да видя и ти да недоволстваш от нещо :mhihi: :winky:
Сега, малко ми се струва обаче, че драматизираш и обобщаваш повече отколкото трябва. Абсолютно не на място е сравнението, което даваш със случаите на кучето Мима и тази бабичка. Тук не говорим, че котката е застрашила човешки живот, че е нахапала човек.. Тук имаме само един откачалник, който стреля в чужд двор по тъмно, без да знае кой се крие в домашната градина и тогава наистина ще е за затвор. Домашна котка изяла домашни гълъби. Все едно домашно куче да изяде домашна котка. Стопанина се глобява за това, че не пазил животното си. Какъв затвор, какви пет лева. За затвора има други престъпници, които по-неотложно трябва да бъдат настанени вътре. Лобистките закони на гербаджиите няма да ги коментирам. За хората няма закони, но за животните-най-суровите.

И не обобщавай така, моля те, всеки който не е съгласен с теб какъв е, колко е еволюирал и т.н.Защото по мое мнение примерно, всеки висш човешки разум, който отвръща с насилие върху неравностойно създание е абсолютно спрял. Няма никаква еволюция там и по нищо не се различава от животното. Просто в случая е по-силен зад пушката. Това не го прави по-развит. И тук не става изобщо въпрос да сравняваш насилието на хора с насилието над животни. Не ме питай човек ли ще предпочета или животно, защото такава дилема няма. В този случай говорим, трябва ли да се стреля по и в чужда собственост или не. Има други начини за разбиране със съседите, глоба, отнемане на животно и настаняването му в приют и т.н. Ама някой да си извади пушката и да ми го застреля, извинявай, ама ще предизвика от тук нататък страхотна война.
Колкото и да ти се струвам вече нееволюирала :mhihi: , ще гласувам в анкетата ти с отговор "за глоба".

Някой те попита, не разбрах отговори ли ти имал ли си някога домашен любимец? ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 12 Юли 2011, 18:07

^Аз го попитах,но не ми отговори :dunno: То е ясно,че е нямал де.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Юли 2011, 18:20

Мишел написа:flame, вендъж да видя и ти да недоволстваш от нещо :mhihi: :winky:
...
Сега, малко ми се струва обаче, че драматизираш и обобщаваш повече отколкото трябва.

Wasn't me! :mrgreen: :mhihi:

Мишел написа:по мое мнение примерно, всеки висш човешки разум, който отвръща с насилие върху неравностойно създание е абсолютно спрял. Няма никаква еволюция там и по нищо не се различава от животното. Просто в случая е по-силен зад пушката. Това не го прави по-развит.
...
Не ме питай човек ли ще предпочета или животно, защото такава дилема няма.

:yes: Напълно съгласен!

Мишел написа:Стопанина се глобява за това, че не пазил животното си. Какъв затвор, какви пет лева. За затвора има други престъпници, които по-неотложно трябва да бъдат настанени вътре. За хората няма закони, но за животните-най-суровите. Колкото и да ти се струвам вече нееволюирала :mhihi: , ще гласувам в анкетата ти с отговор "за глоба".

Първо на първо и аз гласувах така, второ на второ не ми се струваш нееволюирала и трето на трето ти си еталон за 3в1 красота, интелект и БМВ (и не само) ентусиазъм :winky: :ok:

Мишел написа:Някой те попита, не разбрах отговори ли ти имал ли си някога домашен любимец? ;)

Мдааа :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 12 Юли 2011, 18:27

Ама нека да има затвор тогава и за стопани на такива полудомашни кучета които са оглозгали бабичката! Не само глоби. Дори за насилия на животни над хора трябва да има затвор на стопаните! Или животното е по важно от човека?
Ами къде са тия природозащтиници когато тука в Родопите мечките си правят каквото искат с хората и няма оправия? :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 12 Юли 2011, 18:50

Глоба според мен е напълно достатъчна.
Но по-солена, с доста висок минимум.
Това според мен ще има нужния ефект.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 12 Юли 2011, 19:02

kriso85 написа:Глоба според мен е напълно достатъчна.

:yes:

Един минимум 2000-3000лв и всички ще се кротнат.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 12 Юли 2011, 19:12

Maverick_VS написа:
kriso85 написа:Глоба според мен е напълно достатъчна.

:yes:

Един минимум 2000-3000лв и всички ще се кротнат.

Съгласна съм! Да стане скъп този спорт! :yes:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 12 Юли 2011, 19:46

Само не разбрах глобата за кои е за тези дето тепат пумяри или за собствениците който не водат кучетата на кайшка, и на събират лай**та ка кученцата който серат пред току що измитата площадка :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 12 Юли 2011, 20:00

В случая, който обсъждаме- за този, който е стрелял.
А по принцип стопаните, които не чистят след животните си и не ги водят безопастно за другите хора глоби по принцип трябва да има, както е в белия свят, ама ще бъдат санкционирани по друг закон.
Прав си, че този, който има животно е отговорен в много аспекти!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Юли 2011, 20:46

аз гласувах за "затвор".

не ми се обяснява.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 12 Юли 2011, 21:04

Ако това е извършено на публично място или в присъствието на дете, санкцията е от 1 до 3 г. лишаване от свобода и глоба от 2000 до 5000 лв.

Аз съм напълно съгласен с това ! Също когато има прояви на особена жестокост - днес си одрал живо кучето , утре комшията - садизма си с е садизъм .

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Юли 2011, 21:19

acho.rs написа:
Ако това е извършено на публично място или в присъствието на дете, санкцията е от 1 до 3 г. лишаване от свобода и глоба от 2000 до 5000 лв.

Аз съм напълно съгласен с това ! Също когато има прояви на особена жестокост - днес си одрал живо кучето , утре комшията - садизма си с е садизъм .

аз си го помислих същото и то е много вярно- но не можеш да наказваш човек за неща които не е извършил още....
алекс
трабант 601с
разни други возила

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 12 Юли 2011, 21:50

Момчета, това да застреляш куче с пушка, пистолет в БГ е нормално, неможе да ме напада и да иска да ме хапе и аз да не го гръмна, както и права де
Иначе не ми се трепат животни, добър човек съм, ама като ме захапе за крачола му пускам куршима в главата и да заминава, като напада децата по улиците пак го гърма.
Може да ме наречете изруд не ми пука по ми е важно да не пострадат децата/бабите всички хора
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата