...или защо понякога природозащитниците ме дразнят!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Смятате ли за нормално да се влиза в затвора за "жестокост към животно"?

Напълно нормално нещо, подкрепям!
53
35%
Чак за жестокост не, но може например за убийство или масови убийства
34
23%
Глоба за такива неща е напълно достатъчна
53
35%
Не трябва да се носи никаква отговорност
10
7%

Общо гласове : 150
старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: ...или защо понякога природозащитниците ме дразнят!

Мнение от plradev » 13 Юли 2011, 14:36

Абе,как не ви омръзнаха едни и същи теми ,да се развиват по един и същи начин и в тях да се пише едно и също :shock:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 13 Юли 2011, 14:45

[quote="flame"]

Отделно възникват много резонни въпроси от рода на:
- "Начи майките могат да си бият децата, но ако набият куче трябва да влязат в затвора?!",
- "Ловът дали тогава не е престъпление, за което като си платиш и те оневиняват?!",
- "Мухата и пеперудата също са живи същества - защо за тяхното убийство да не се носи отговорност?" и т.н.

тази тема важи май само за българия -

я удари шамар на детето си в германия и да видим какво ще ти се случи ?

знаеш ли че чрез лова се подържа едно равновесие в природата , защото дивите животни имат инстинкта да се размножават в пъти повече от нас с цел запазване на рода ?

чувал ли си за йерархия в природата като най-дребния служи за храна на по-големия и т.н. , защо бъркаш дивите животни с домашните любимци - кучета и котки ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 13 Юли 2011, 14:58

Ми то тоя с пушката утре и некое лапе може да целне.., че му бере черешите...
Вас като деца не са ли ви пуцали за череши, я в некой рибарник...тва си е нормално дет се вика.

Аз куче нямам, ама имам хъски....и понеже си е дивак, последния му трофей е сврака. И от познати знам, че дори овце събаря си е малко тересене някой да не го думне...

Но все пак да ти влизат в двора и да стрелят си е за затвор.
Тва ако се е случило в САЩ, примено, кво ли щеше да стане :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 13 Юли 2011, 15:25

Сондьора написа:
Тва ако се е случило в САЩ, примено, кво ли щеше да стане :mhihi:

В САЩ нямаше да се стига до стрелба изобщо, защото още при първия изяден гълъб, котката щеше да е приспана, а бабишкерата в пандела защото не си варди мацата :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 13 Юли 2011, 15:46

krystal написа:
eraziel написа:Като застрелям ваксинирано куче с чип и намордник, да ме глобят и вкарат в затвора...
Не виждам защо аз трябва да се държа по-отговорно спрямо нечий домашен любимец от колкото собственика му :kuku:

Не разбрах само, защо този мерак да го стреляш? Само защото е навлязло в двора ти? Значи ли това, че ако аз вляза в двора ти (да си търся калинката примерно :mhihi: ) и мен ще застреляш или не си толкова смел?

На тебе друго ще ти направи :mhihi:

Въпреки че би трябвало да те гръмне - какво търсиш в чужд двор :winky:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 13 Юли 2011, 16:24

Projektzwo написа:
Lattri написа:Явно всеки чете между редовете и си прави заключения както си му изнася. Ключовите думи тук са две "Жестокост" и "Животно". Всяка една проява на жестокост към живо същество (освен насекомите) трябва да се наказва със затвор. Толкова ли е трудно да го разберете? Извъртате нещата както си искате само и само да не се окаже, че грешите.

ти пък кой си че толкова тържествено го заявяваш?
аз лично мразя котки и ги избивам системно, проблем? :winky:

Що, ти кой си?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 13 Юли 2011, 16:35

Фламе , малко извърташ нещата... моите уважения, защото се познаваме.

Има разлика да убиеш или да измъчваш за удоволствие ...и ако някой го прави ...хайде да не го обиждам, но не е стока, меко казано.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 13 Юли 2011, 16:43

Сега се сетих за случай от преди няколко месеца. Сина ми /8г/ се прибира от училище и от спирката на автобуса до нас са 300-400 м. Едно куче, голямо, избягало от там където го държат и като го е подгонило душицата като се прибра не можеше да говори от уплах. Значи ако ми беше паднало това куче щях да го ритам до дето му е колибата. А кажете заслужавам ли затвор? :banghead:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 13 Юли 2011, 16:46

klintan66 написа:Има разлика да убиеш или да измъчваш за удоволствие ...и ако някой го прави ...хайде да не го обиждам, но не е стока, меко казано.

:yes: Да измъчваш за удоволствие - за това съм напълно съгласен.
На убийството за удоволствие обаче му се вика лов и човек се занимава с това от има-няма наколко милиона години...
Абе с 2 думи единствената ми идея беше, че убийството на животно не може да се приравни на убийството на човек - и продължавам да го твърдя :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 13 Юли 2011, 16:49

Ivo_Borisov написа:Сега се сетих за случай от преди няколко месеца. Сина ми /8г/ се прибира от училище и от спирката на автобуса до нас са 300-400 м. Едно куче, голямо, избягало от там където го държат и като го е подгонило душицата като се прибра не можеше да говори от уплах. Значи ако ми беше паднало това куче щях да го ритам до дето му е колибата. А кажете заслужавам ли затвор? :banghead:

Ако бех изкукуригал природозащитних щях да кажа:
Да удариш по някой шамар на детето си когато от време на време сътворява някоя пакост е в реда на нещата, но ако удариш куче - веднага в затвора! :kuku:

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 13 Юли 2011, 17:01

klintan66 написа:
Projektzwo написа:
Lattri написа:Явно всеки чете между редовете и си прави заключения както си му изнася. Ключовите думи тук са две "Жестокост" и "Животно". Всяка една проява на жестокост към живо същество (освен насекомите) трябва да се наказва със затвор. Толкова ли е трудно да го разберете? Извъртате нещата както си искате само и само да не се окаже, че грешите.

Що, ти кой си?

никой, ама не пречи да убивам невинни животинки, нали чиче?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 13 Юли 2011, 17:26

Някои хора се опитват да сложат кучета и котки наравно с хората. Демек, човек е просто едно висше животно. Като видя как някой полага кански грижи за домашния си любимец, а нехае за истински бедните и нуждаещи се, се питам, какво ли е сбъркано тука? А такива примери има много. По темата, прави ли ми пакости някое животно, от изброените тук или други, при невъзможност за друго въздейстие, яде сачмата в калибър 5,5 немедленно. Скоро у наше село се появи лисица, сума ти кокошки замъкна, съседите пропищяха направо. Късмет имаше че, пушката беше на ремонт и нямах възможност да я издебна. Какво отличава една лисица, от една котка? Косовете смъкнаха цялата череша на земята май месец, ама и аз смъкнах доволно. Не цепя басма на никакви вредители. Иначе много обичам котки, до скоро имахме 11 парчета.

P.S. Някои хора, говорят за хуманизъм към животните. А някои не са влизали в кланица. Други не знаят за какво става въпрос и мисля, че са мнозинство.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 13 Юли 2011, 17:41

Кажи ми само какво го топли стопанина на гълъбите?
Или от некой евро фонд ше го компенсират, че са му ги изпапали щот природата нали...
Направо си е късмет че не го е отнесъл стопанина на котката, че като ги знам перничани какви са... :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 13 Юли 2011, 17:55

Projektzwo написа:
Lattri написа:

Има си съдба има си и карма. Продължавай в същия дух. Велик си.

vld написа:

Именно.

eraziel написа:Аз не виждам що трябва да изключваме насекомите, има хора си гледат ферми за мравки, дали няма да е добре и за убийство на мравка да се лежи минимум 3 години, та дано се научим тогава на ред и дисциплина!!!

Ето виждам, че пак не различавате жестокост и убийство. Може да убиеш едно животно по най бързия и безболезнен начин за него - Убийство. Може да седнеш и да режеш с една ножовка бавно лапите на уличното куче Мима - Жестокост. Разбирасе и самото убийство може да е жестоко, но само когато го правиш по най нехуманния и бавен начин с цел измъчване. В случая анкетата е точно зададена - "Смятате ли за нормално да се влиза в затвора за жестокост към животно? Отговора е категорично да!

flame написа:

Да трябва всеки, който е жесток да влиза в затвора. Нека ни управляват животните. Поне те ще се отнасят хуманно към нас а не както една огромна част се отнася към тях. Аз лично никога не съм проявявал жестокост към животно. Това, че има болни мозъци, които обичат да доминират по един или друг начин над беззащитни животинки е друг въпрос.
Майките, които малтретират децата си без основание а просто от жив съдизъм са си зад решетките. Има си закони за това нещо.
Ловът е едно от най гнусните неща на света. За съжаление парите играят голяма рола там. И пак не е правилно да има такива неща като лова на животни.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 13 Юли 2011, 18:09

Projektzwo написа:
klintan66 написа:
Projektzwo написа:

Що, ти кой си?

никой, ама не пречи да убивам невинни животинки, нали чиче?

писах ти две думи ,на лс ...
.... деца, които бият и убиват животни са сексуално или физически малтретирани ... ти от кои си?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата