препоръчайте ми хладилник

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Re: препоръчайте ми хладилник

Мнение от madpetio » 14 Юли 2011, 8:08

Имам Горение от 2003г с два компресора не съм имал проблем с него ,а го испуснах по стълбите като го купих и слезе сам един етаж :mhihi:
Ако трябва да си купувам нов пак ще е такъв...
Системата NO FROST я избягвай,въпреки че я рекламират :mhihi:

А за колегите които пишат за Whirlpool мога да ви покажа перална от 1993г работеща нон-стоп и до сега не е дала дефект ;)
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 14 Юли 2011, 17:08

madpetio написа:Системата NO FROST я избягвай,въпреки че я рекламират :mhihi:

Били се обосновал колега ,защото аз имам хладилник Уърпул тотал но фрост ,които ползвам 5 години и съм на мнение ,че от това по добро няма.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 14 Юли 2011, 17:13

Системата е добра за хладилник за домашно ползване като го отваряш 2 пъти на ден.
Също не е изложен на топлина.
При ползване натоварено за заведение или друго отпред става целия в ЛЕД точно Но Фроста... другия без тази система хваща лед на 8месеца веднъж.
За по подробно инфо се обърнете към квалифициран хладилен техник той ще ви обясни кое как - като му се каже кое за какво се ползва.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

8910 фен
Аватар

Мнение от CONAN » 14 Юли 2011, 17:24

За заведение може и да не удачен,но за домашна употреба за мен е N:1 ,сравнен с обикновен хладилник(пак уърпул,саморазмразяващ се) охлажда 2-ти по бързо ,няма го досадното капене вътре (на саморазмразяващите се) и единственото ти задължение към него е ако решиш да го забършиш.Фризерната част всичко поставено се замразвява без досадното обледяване на продукта ,характерно за обикновенните фризери.
В къщи се отваря почти през целия ден ,постоянно някой си завира муцунката в него :lol: и досега грам не се е обледил никъде.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 14 Юли 2011, 17:41

Да де "ВКЪЩИ" кадето сигурно и климатик думка в жегите :mhihi:
Аз ти говоря че за заведения не е удачен варянт щото при мен са 3хладилника 3 фризера един до друг и няма климатик и това в помещение 6м2 вътре става 100градуса и компресорите неизключват изобщо. И само НО Фроста е целия в лед :mhihi:
Ходих да си избирам че ми трябваха още 2фризера и 1хладилник и техника ми каза да гледам да не е НО Фрост :yes:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 14 Юли 2011, 17:52

Тука всеки си пее неговата песен...човека си търси хладилник за тях,а то му се обяснява колко не е удачно за заведение да е NoFrost :mhihi: Чудо!!! :mhihi:
Изображение
8.32

8910 фен
Аватар

Мнение от CONAN » 14 Юли 2011, 17:54

madpetio написа:Да де "ВКЪЩИ" кадето сигурно и климатик думка в жегите :mhihi:

Да де,щото човека за "В КЪЩИ" пита,та за това.........

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 14 Юли 2011, 18:04

Бе той пита за в тях,аз съм му казал моя съвет.
Вие питате защо не НО Фрост и ви казвам. АЗ и за вкъщи няма да си купя такъв и тва е.
Всяко нещо си има предимства и недостатъци.....

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 14 Юли 2011, 18:33

САМСУНГ :P
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 4

Мнение от mejdupraznika » 14 Юли 2011, 18:42

libher +1 :ok:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 14 Юли 2011, 18:50

Абе я стига глупости, перфектен си е Ноу Фроста... Шест години го иам, поне три от тях без да "думка" климатик в нас и никви обледявания и проблеми... Сори, ама това ми прилича малко на "Тия новите BMW-та за нищо не стават"... :mhihi:
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 14 Юли 2011, 19:08

Ей купувайте си квото искате... Аз си казвам мнението... Понеже цял живот аз и семейството ми работим в сферата на търговията мога да кажа че 99% от хората се влияят от рекламите :mhihi: Каквото се рекламира по телевизията това се купува може за нищо да не става,как спре рекламата така спира да се продава...
Но Фрост Йес Фрост дреме ми купувайте квото искате...

Преди за климатиците същата боза. МИДЕЯта другото третото :mhihi:

УСПЕХ КОЛЕГА! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 14 Юли 2011, 19:41

благодаря на всички отзовали се. така както гледам, ще се ходи до транспортния дефект, и ще се избира ( то там май няма много мегдан за избор) нещо като електролукс, аег, либхер и евентуално мидея :mhihi: .
вчера майка ми ме посрещна с новината , че фурната изгоряла :paranoid:
та ще трябва и печка да се купува :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
казвайте сега и за печката мнения, моля.
ние имахме вградено аег, доста парици струваше (към иляда гроша) и беше перфектна, но... замина заедно с апартамента.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

Слави
Аватар

Мнение от © » 14 Юли 2011, 22:18

доста ме учудват тези твърдения за но фрост системата
аз друг хладилник няма да купя никога за в къщи
Единият е LG но сигурно е на повече от 6-7 години и няма никакви проблеми с него. Да не говорим за лед и подобни ... това никога не е било, не е размразяван с години. Вторият е самсунг пак със същата система и е на 3 години - същата работа

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 14 Юли 2011, 22:38

ЗНАМ ЧЕ Е ДЪЛГО АМА ЧЕТИ НАРОДЕЕЕЕ!!!
Системите за охлаждане използвани в стандартните битови хладилници могат да се разделят на две – статична (класическа система за охлаждане); отвеждането на топлината от продуктите в която става чрез естественни конвекционни потоци въздух : топлината от продуктите отива нагоре, контактува с изпарителя , отделя се в системата за топлообмен , изстуденият въздух по естествен начин слиза надолу. Понякога за ускорение на процеса на отвеждане на топлина и създаване на равномерна температура на въздуха в хладилното отделение се използва вентилатор,такава система се нарича статична система за охлаждане със система за динамично разпределение на потоците въздух, вентилаторът работи периодично - от момента на повишаване на температурата до достигане на зададената.
Кондензът, образуващ се на изпарителя в хладилното отделение при поставяне на продукти със стайна температура и периодическото отваряне на вратата автоматически се отделя от време на време в процеса на работа чрез изкапване от хладилното отделение по специална тръба и в последствие автоматично се изпарява за сметка на топлината , отделяна при работата на компресора .
Кондензът образуващ се във фризера трябва да се отделя в някакъв период , зависещ от топлоизоляцията на хладилника , обикновенно 9 месеца , за старите модели от 2 седмици до 6 месеца. Расчетната температура на окръжаващия въздух, средно +16 С +32 С (климатическите класове могат да варират в зависимост от модела на хладилника и пазарът за който е предназначен, увеличение на допустимите температури за експлоатация се достига по пътя на удебеляване на топлоизолацията ,а това води към намаляване на вътрешния обем за сметка на дебелината на стените , или до увеличение на външните габарити , при запазване на вътрешния обем).Страните с най подходящ климат за използване на статична система за охлаждане са Европа ,Русия, Северната част на САЩ, Канада ,т.е. климатически условия – умерен по температура и средногодишна влажност климат.

Система NO FROST (без лед) е предназначена главно за топъл и влажен климат , така наречения субтропически тип , характерен за Азия , Южна Америка, Южната част на САЩ , и други места с тропически и субтропически климат , който се характеризира със средногодишна температура от +18 до +43С при повишена влажност.
В момента на отваряне на вратата на хладилника в такъв климат влагата кондензира интензивно и за статичната система за охлаждане е нужно не само усилена топлоизолация , но и по често изкапване , което лесно се решава при използване на динамична система за охлаждане NO FROST , топлообменът се осъществява по стандартна схема, но конвекционните потоци се създават за сметка на блок вентилатори , изпарителят се намира в отделна камера , контактът с вътрешния обем се осъществява чрез постоянна работа на блока вентилатори , образуващ се в процеса на топлообмен кондензатът се отделя автоматично с използване на нагревател , включващ се от таймер , в процеса на работа водния конденз се отлага във вид на лед се натрупва върху изпарителя, по сигнал от таймера се включва нагревателя и стопява леда , водата се стича по тръба в съд върху компресора и от топлината която компресора отделя в процеса на работа , водата се изпарява.
Конструкцията на класическия хладилник със статична система на охлаждане няма постоянно работещи части , такива като вентилаторите в системата NO FROST и съответно нагреватели , конструкцията е по проста, отвеждането на топлината от продуктите и от обема на камерата става за сметка на изпарители, разположени непосредственно във фризерната и хладилната камери , от техническа гледна точка простота на конструкцията - това е фактор за надежност при едно ниво на използваните технологии и материали.
Класическия хладилник работи само до достигане на зададената температура и след нейното повишаване , т.е през по голямата част от срока на експлоатация той е изключен , хладилникът със система NO FROST има подвижни части ,които работят както при достигане на зададената температура така и след това , което съкращава срока на използване на изделието до първия ремонт.
При запазване на продуктите при използване на описаните системи също има някои различия , продиктувани от техническите различия на системите за охлаждане ,потокът въздух създаван от вентилаторите в системата NO FROST способства за намаляване на влажността в хладилника , това не е важно за фризера в който продуктите като правило се държат опаковани и има доста голямо значение при запазване на продукти в хладилното отделение ,това е особенно актуално за плодовете и зеленчуците , за които е нужно определено ниво на влажност .
В хладилниците със статична система за охлаждане режимът за съхранение на влажността в продуктите се осигурява по естествен начин и създава така наречения "ефект на мазето" с ниска температура и висока влажност.
За хладилниците със система NO FROST е характерна ниска влажност , при която продуктите е по добре да се държат опаковани , проблема обикновенно се решава с наличие на специални закрити отделения с повишена влажност , в зависимост от модела , в които могат да се съхраняват продукти в продължение на седмица.
Всички досега изброени особенности са продиктувани от климата в който се предполага че ще се използва хладилника и характерни за дадения потребител , или група потребители тип продукти и обеми на закупените продукти.
Системата NO FROST е ориентирана към потребители , купуващи продукти "за един ден" и като правило опаковани : полуфабрикати или готова храна или хранещи се през седмицата в заведения за общественно хранене (ресторанти , кафенета и пр.)
Особенните климатически режими за запазване на продуктите в този случай не са важни , макар че има модели със специални отделения , които осигуряват такава възможност както понижена до 0+3 С температура (т.н. «нулеви камери» и «зони за съхранение на плодове и зеленчуци») , така и по повишена влажност (закрити отделения за плодове , в зависимост от модела с регулировка на достъпа на сух въздух от основната част на хладилното отделение ).
Хладилниците със статична система за охлаждане подхождат повече в случаи , когато продуктите се купуват за седмица и повече, за самостоятелно приготвяне на храна в домашни условия и възможност някои от неизползваните веднага при приготвянето на храната ингридиенти трябва да се запазят продължително време без загуба на влажност и съответно вкусови качества.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата