Охлаждане на панелка идеи? - решено

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Re: Охлаждане на панелка идеи?

Мнение от xpl0d » 14 Юли 2011, 23:20

Taм е проблема, че не е мой. Както съм писал квартира е. То ако беше мой е лесно.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Юли 2011, 23:21

Колега,като с в квартира, не можете ли просто да сложите клима и после да я приспаднете от наема?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 14 Юли 2011, 23:22

Bogat-Beden написа:Колега,като с в квартира, не можете ли просто да сложите клима и после да я приспаднете от наема?

Бе мани го, някакво отче е собственика, той за 2 изгорели крушки си прави оглушки камо ли за клима.
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 14 Юли 2011, 23:24

Bogat-Beden написа:Колега,като с в квартира, не можете ли просто да сложите клима и после да я приспаднете от наема?

Да,ние едно време така направихме,добра идея е..

Иначе в панелка, без щори и климатик, ако ще квото и течение да правиш...не става :paranoid:

Като е отче, кажи му, че ще се молиш секи ден на господ за климатик,дали ще ти даде ... :mhihi:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 14 Юли 2011, 23:48

Колега с магия няма да стане ,вземи си един мобилен климатик и намери начин да изведеш тръбата ,пък и да ти се наложи да смениш квартирата след време може да си го вземеш,иначе рядко хазяите могат да се съгласят да се вземе климатик и после да се приспадни от наема ,тъй като може основно апартамента да се дава под наем и да нямат много голяма полза от поставянето му ,все пак е криза и всеки гледа да си прибере парите.Айде успех :yes:
Изображение Изображение

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Мнение от zlatko_baretata » 15 Юли 2011, 0:48

BMWALPINA написа:
N.Mihaylovski написа:Без пари нема щастие.
Към колегата ако апартамента е твой инвестирай в климатик ама хубав ще си го избиеш първата зима ;)

:yes: Виж някой хубав климатик, който да може и да те топли зимата. В момента това е най-изгодния начин и за отопление в скапаните панелки.

Колега, подписа ти е много добър!
Кат попадна на твое мнение и не моа мръдна нататък!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 15 Юли 2011, 6:59

Hito написа:
Kroki написа:Инвестирахме 2,500 за 2 климатика. Вече 3 година духат всеки ден.. Скъпото излива ЕВТИНО!

Подкрепям на 100% :idea:
Дадох близо 4500 лв за два климатика Mitsubishi........,но за две години си избиха парите ;)
Отделен е въпроса ,че тогава "Господ ходеше по земята" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не че искам да се заяждам, ама това е невъзможно :) С тея климатици, каквото спестиш през зимата от отопление, ще го дадеш през лятото за да се охлаждаш :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 15 Юли 2011, 8:38

Смени квартирата. Не е като да няма оферти на пазара. Аз друг начин за решаване на проблема не виждам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 15 Юли 2011, 9:22

pampo написа:Смени квартирата. Не е като да няма оферти на пазара. Аз друг начин за решаване на проблема не виждам.

или пък си слагаш хубав климатик, и като си тръгнеш си го взимаш!
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Турбо малолитражки
Мечтае да кара: AC COBRA

Мнение от vin_diesel » 15 Юли 2011, 23:45

Тъкмо ме подсетихте да попитам тук без да пускам нова тема.В България живеем в къща направена и е изолация отвън и отвътре но нямаме климатици,ще си ходим август месец и искам да сложа клима.Та въпроса ми е искам двоен климатик или демек в спалнята и в хола по едно тяло на стената но отвън де е един компресора или двигателя или там каквото се казва дано сте ме разбрали незнам как им се казва на тези климатици но едни ми казват, че има други че не съществува такова нещо, та ако има такива как се казват и къде в София да ги открия ще се ползват само през лятото за по един месец през август.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 15 Юли 2011, 23:52

мултисплит се казват тоя тип климатици
не знам защо си решил да е точно такъв тип климатик, недостатък е ако се наложи да се свали за ремонт-оставаш без климатик и в двете помещения....във варианта с два сплита /два отделни климатика/ шанса да се развалят и двата едновременно е минимален, т.е. ще имаш поне едно климатизирано помещение :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vin_diesel » 15 Юли 2011, 23:56

zazomazo написа:мултисплит се казват тоя тип климатици
не знам защо си решил да е точно такъв тип климатик, недостатък е ако се наложи да се свали за ремонт-оставаш без климатик и в двете помещения....във варианта с два сплита /два отделни климатика/ шанса да се развалят и двата едновременно е минимален, т.е. ще имаш поне едно климатизирано помещение :winky:

Не излиза ли по тънко с този мултисплит пък и ще бъдат на една стена която разделя хола и спалнята
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 16 Юли 2011, 0:03

разликата в себестойността на двата варианта е несъществена, отделно и цената за монтаж на мултисплит е по-висока

п.с. също така и нивото на шум е по-голямо при работа на мултисплита-все пак двойно по-мощен компресор, по-голям топлообменник и съответно по-голям вентилатор
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vin_diesel » 16 Юли 2011, 0:08

zazomazo написа:разликата в себестойността на двата варианта е несъществена, отделно и цената за монтаж на мултисплит е по-висока

благодаря ще го имам в предвид а нещо като марка,също така монтажът не е ли безплатен от фирмата която ще взема климите

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 16 Юли 2011, 0:17

ами марка....лидери в сферата са японците, но при положение, че ще го ползваш само за охлаждане и то само за един месец годишно според мен не си заслужава да инвестираш в климатик от елитна марка-парите за японски климатик никак не са малко и след като няма да се ползва целогодишно първоначалната инвестиция трудно ще се изплати
все пак не знам какъв ти е бюджета, ако си склонен да дадеш повече пари за нещо качествено се насочи към японски климатици

монтажа принципно не е безплатен и поне за София варира м/у 150 и 200 в различните фирми
има и промоции с включен монтаж в цената, но обикновено става дума за много нисък клас климатик със завишена реална цена
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата