В Магистрална полиция с една мелодия - изнудват водачи...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

В Магистрална полиция с една мелодия - изнудват водачи...

Мнение от Демирев » 15 Юли 2011, 9:30

Катаджийската палка и радарът ще отидат в пенсия в края на годината. Очаква се тогава да бъдат подменени най-масовите устройства за измерване на скорост от моделите TR4 и TR4D. Целта е по най-натоварените пътища у нас да няма катаджии, които да спират водачи за превишена скорост, а само камери от последно поколение. Така, вместо да го спира полицай с палка, нарушителят ще получава електронен фиш със снимки по пощата.

По този начин от МВР смятат да се справят със субективния фактор при проверките. Категоричното решение било взето след акция „Палките”, след която се оказало, че старите уреди могат да се манипулират, научи „Монитор”.

„Искаме да изкореним всички предпоставки за корупция, защото сега и да уволним некоректните служители, няма гаранция, че тези, които идват на тяхно място, няма да се изкушат”, коментираха от вътрешното министерство.

Разследващи в МВР са констатирали няколко възможности за злоупотреби със старите радари. Най-сериозната лъснала след ареста на десетимата униформени от „Магистрална полиция”, които бяха спипани с около 1000 рушвета за 2 месеца. Оказало се, че човек с отлични познания по физика е намерил начин след близо 2-годишни опити да влияе на уреда за скорост. Както „Монитор” първи писа, това става с mp3 файл, качен на мобилен телефон. Мелодията действала на пластина в устройството и катаджията можел сам да определя стойностите на радара и да рекетира водачите. Засега има категорични данни за един такъв уред, но се предполага, че схемата е прилагана и на останалите. Съмненията за това се пораждали от факта, че полицаи от Стара Загора, София, Пазарджик и Пловдив имали подобна мелодия на телефоните си.

Освен този трик обаче катаджиите знаели още няколко начина за използването на радара като „касичка” . Един от тях бил да заблуждават водача, като му показват скоростта, на която са настроили да мери радарът в дадената отсечка, а не реалните километри на водача.

„Малко хора знаят, че на радара има две стойности - едната е за ограничението в района, а другата е за скоростта на шофьора. Освен това до тях трябва да е изписан часът и датата на нарушението”, обясниха от МВР. Затова от вътрешното министерство смятат да сменят всичките 400 стари радара. Според източници на вестника част от тях не се водят на отчет и могат да се използват за рекет на водачи. Подмяната ще започне, след като заработи фондът, в който ще се събират част от глобите, а средствата ще бъдат използвани за купуването на нова техника.

В същото време стана ясно, че от КАТ ще пуснат двойно повече модерни камери с радари по пътя към морето, които ще бъдат мобилни. 16 английски устройства, които досега не работеха, защото не бяха минали метрологични тестове, ще влязат в употреба от началото на следващата седмица. Устройствата ще бъдат монтирани в полицейските коли и освен че засичат скоростта на водачите, ще правят и клип на нарушителите с няколко снимки. От Пътната полиция обявиха, че вече са пуснали радарите в Ловеч, Смолян, Пловдив и Бургас, а от понеделник ще заработят и останалите.

Мобилните радари ще се използват основно по най-натоварените шосета, в които в момента е съсредоточен трафикът към морето и Гърция. Досега контролът се извършваше с 15-те стационарни устройства за скорост, поставени по най-кървавите шосета, но повечето от шофьорите научиха къде се намират и намаляват в тези участъци. Затова от КАТ искат да засилят проверките с английските радари. Тяхното предимство е, че се намират в патрулките и всяка седмица може да сменят местоположението им.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: В Магистрална полиция с една мелодия - изнудват водачи...

Мнение от Mollov » 15 Юли 2011, 10:10

Демирев написа:
„Искаме да изкореним всички предпоставки за корупция, защото сега и да уволним некоректните служители, няма гаранция, че тези, които идват на тяхно място, няма да се изкушат”, коментираха от вътрешното министерство.

Бе те да ги уволнят, пък следващите вече да ги мислят с новите технологии... ако само ще им "махат с пръст" няма да стане.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Юли 2011, 10:26

Това не е никак ново,новото и според мен супер находчиво е ако като те спре милиционер ти даде да решиш една листовка и ако допуснеш грешка,да ти състави акт за грешката,масово не се знаят правилата за движение,само за 2 дена в градовете в пловдив и стара загора ставам свидетел на такива безумия на начин на каране че направо ми се иска да си сложа оръдие на колата и да стрелям по идиота дето прави всички закони и правила за движение (и понякога физичните закони) на пух и прав,само тая сутрин,някакъв олигоелеметн с Е46 се опита некакви невероятни движения да направи,с което естествено ме засече,караше и с над 80 в града...една път лелка с "типо" се опита от най-дясно платно да завие на ляво,естествено траекторията беше през моята дясна врата,аз бях за на право,след като видях че се опита да се чукне с мен,без дори да сме се целунали ,надух клаксона,пооправи траекторията и в огледалото видях как женицата ми ръкопляска в знак на несъгласие и липса на джентълменство у мен :kuku: .
Масова практика е,като карам в лява лента и някой в средната лента изведнъж я рейса спре,я има някоя паркирана кола,значи за този тип няма спирачки ,направо влиза в моето платно,а при една саморазправа с подобен нагъл тип...ония ми обясни че ,движейки се в 2 ленти и в една и съща посока,той като дясно стоящ бил с предимство :banghead: :dummy:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 15 Юли 2011, 10:33

Това е така колега, тозо от дясно е с предимство! :shock: Е така си гледах, тая на теорията :kuku:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 15 Юли 2011, 10:35

Е.Димитров написа:Масова практика е,като карам в лява лента и някой в средната лента изведнъж я рейса спре,я има някоя паркирана кола,значи за този тип няма спирачки ,направо влиза в моето платно,а при една саморазправа с подобен нагъл тип...ония ми обясни че ,движейки се в 2 ленти и в една и съща посока,той като дясно стоящ бил с предимство :banghead: :dummy:

За теб шега ,но за мен реалност :censored: '97г ми писаха акт за това ,че не пуснах един наглец да се престрои пред мен от дясна в лява лента и ме нацели във вратите :bang:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 15 Юли 2011, 10:55

Когато автомобилите се движат в една посока в съседни ленти, десният е с предимство само ако и двата автомобила искат едновременно да се престроят т.е. да си сменят лентите. Ако левият си кара направо, а десният иска да се престрои в неговата лента, си изчаква и тогава се престроява.
Това на теория, на практика се пазите ако ще да сте на път с предимство, на зелен светофар, дясностоящ сте на останалите и имате включена звукова и светлинна сигнализация за специален режим на движение.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Юли 2011, 11:53

Как беше ония лаф,че само в България може да те ударят изозадзе,докато се движиш в насрещното :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 15 Юли 2011, 11:56

AGD написа:Когато автомобилите се движат в една посока в съседни ленти, десният е с предимство само ако и двата автомобила искат едновременно да се престроят т.е. да си сменят лентите. Ако левият си кара направо, а десният иска да се престрои в неговата лента, си изчаква и тогава се престроява.

:yes:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 15 Юли 2011, 12:09

plradev написа:
AGD написа:Когато автомобилите се движат в една посока в съседни ленти, десният е с предимство само ако и двата автомобила искат едновременно да се престроят т.е. да си сменят лентите. Ако левият си кара направо, а десният иска да се престрои в неговата лента, си изчаква и тогава се престроява.

Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Юли 2011, 12:33

Hito написа:За теб шега ,но за мен реалност :censored: '97г ми писаха акт за това ,че не пуснах един наглец да се престрои пред мен от дясна в лява лента и ме нацели във вратите :bang:

Станало е, щото не си наясно със закона и ония сигурно са ти писали, че си му отнел предимство като си се опитвал да се преустроиш на дясно...

Иначе - пишете по темата, ако ще пишете....

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 15 Юли 2011, 12:37

Те вече и камерите ги "корумпираха" . Само че там, за да ти изчезне снимката, мизата е 150лв, а пред катаджийчето може да минеш само с 20. Важното е, че дори и идиотите на пътя, като знаят , че има камери, внимават :yes:
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Мнение от armagedon01 » 15 Юли 2011, 14:19

И аз бях чувал че на радара може да се въздейства с по силен шум /например с пляскане/.......... и то ще вземе да се окаже истина!

:OT:
Някой може ли да разясни малко повече показанията на радара след като са те засекли какви трябва да са? Това което знам аз е че радара има два дисплея като единия е мнгоредов(горния) там има дата, час и ограничение което е зададено ......., а когато те спрът скоростта освен там трябва да я има и на тоя втория дисплей, който мисля че е едноредов и е така да се каже в центъра на радара. Случвало ми се е спират ме и скоростта ми я има само на горния дисплей на този другия няма нищо, а ушавите се оправдават, че там трябвало да има показания само ако имали камера вързана към радара :dunno:
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 15 Юли 2011, 15:13

Може да му се въздейства с "нашата полиция" на Веселин Маринов.. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 15 Юли 2011, 18:10

armagedon01 написа: Случвало ми се е спират ме и скоростта ми я има само на горния дисплей на този другия няма нищо, а ушавите се оправдават, че там трябвало да има показания само ако имали камера вързана към радара :dunno:

Ами казваш, че скоростта не е твойта като няма камера и снимка
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 15 Юли 2011, 22:32

СТ са ми любими да , ама и КН и Е са доста култови водачи в столицата като се озоват...
I'm slowly drifting
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата