Спешно се търсят дарители на кръв
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Спешно се търсят дарители на кръв
Спешно се търси кръв груба B Rh(-).
За подробности на лично или на 0888 955 933 по всяко време на денонощието.
Предварително благодаря на отзовалите се
За подробности на лично или на 0888 955 933 по всяко време на денонощието.
Предварително благодаря на отзовалите се

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Re: Спешно се търсят дарители на кръв
Колега, само такава кръв ли се търси? Възможно ли е да предложа своята А+ за подмяна?
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Все пак се оказа че може да се даде друга и да се замени
, въпреки че първо казаха че трябва само Б отрцателна 

- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Runnaway написа: Възможно ли е да предложа своята А+ за подмяна?
абсолютно няма да му свърши работа...да не говорим че и кръвните банки няма да я искат защото А+ е най-разпространената кръвна група в българската популация и от нея специално имат достатъчно. За замяна търсят предимно нулева и АB без значение резус фактора.
Трудна група...стискам палци да се намери защото много рядка. В краен случай само 0- може да се прелее но в много малки количества, което пак не е решение а само временно отлагане...
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
Въпреки всичко бих дал кръв, ако ще помогна на колегата.
Яд ме е, че нямам кръв от някоя по-рядка кръвна група, защото поне с това мога да помогна на всеки, които има нужда.
Яд ме е, че нямам кръв от някоя по-рядка кръвна група, защото поне с това мога да помогна на всеки, които има нужда.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
Runnaway написа:Въпреки всичко бих дал кръв, ако ще помогна на колегата.
Не разсъждаваш трезво. Даряването на 400 мл кръв е съпроводено със значително натоварване на организма пост фактум. Обема лесно се замества с течности и дефакто отражение в кръвното налягане няма да получиш (освен непосредствено след кръвоизнасянето), но синтезирането на останалите компоненти на кръвта изисква време и значителни ресурси - тва са белтъци, еритроцити, антитела (от тук автоматично ти пада имунитета и ако се разболееш много по-бавно се възстановяваш) и т.н За възстановяването на състоянието преди кръвопреливането са нужни около 6 месеца. Защо мислиш това е и минималния период който трябва да е минал за да можеш пак да дариш?
Не казвам да не се дарява кръв, ама това което написа е супер малоумно. Даряваш само на хора в нужда... аз така разсъждавам
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
ineedmoney написа:Runnaway написа:Въпреки всичко бих дал кръв, ако ще помогна на колегата.
Не разсъждаваш трезво. Даряването на 400 мл кръв е съпроводено със значително натоварване на организма пост фактум. Обема лесно се замества с течности и дефакто отражение в кръвното налягане няма да получиш (освен непосредствено след кръвоизнасянето), но синтезирането на останалите компоненти на кръвта изисква време и значителни ресурси - тва са белтъци, еритроцити, антитела (от тук автоматично ти пада имунитета и ако се разболееш много по-бавно се възстановяваш) и т.н За възстановяването на състоянието преди кръвопреливането са нужни около 6 месеца. Защо мислиш това е и минималния период който трябва да е минал за да можеш пак да дариш?
Не казвам да не се дарява кръв, ама това което написа е супер малоумно. Даряваш само на хора в нужда... аз така разсъждавам
Дарявам веднъж на година-две и не мисля, че това, което съм написал е малоумно. Не е малоумно да даряваш кръвта си за другите. Малоумно е да се заяждаш, при условие, че очевадно имаш по-детайлни знания по темата. Вместо да напишеш няколко съвета - ти директно ме нареждаш. Аз не пуша, почти не пия, спортувам активно и подбирам храната си, така че моля те, запази си коментарите от рода на "Ти си малоумен, защото даряваш кръв!" за себе си.

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
Не исках да се изтъкува по този начин. Извинявам се, не се изразих достатъчно точно и си ме разбра грешно. Не казвам и че да дариш кръв от време на време е лошо или малоумно. Визирах точно ето това написано от теб защото не е възможно да помогнеш на всеки. Физически е невъзможно!
Отново се извинявам ако съм обидил, не исках да се тълкува по този начин. Прочети отново поста ми внимателно като пропуснеш "малоумно" мисля че ще разбереш кво исках да кажа. Написал съм всичко конкретно и с аргуметни. Не нападам никого. Да не флудим повече темата...
Runnaway написа:защото поне с това мога да помогна на всеки
Отново се извинявам ако съм обидил, не исках да се тълкува по този начин. Прочети отново поста ми внимателно като пропуснеш "малоумно" мисля че ще разбереш кво исках да кажа. Написал съм всичко конкретно и с аргуметни. Не нападам никого. Да не флудим повече темата...
Колега 0+ ще може ли да помогне?
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

10 мнения
• Страница 1 от 1