Нямам Късмет с тая кола!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Нямам Късмет с тая кола!!!
Alexi написа:Dpy написа:Е предполагам, само за част от секундата се е изпържила и си натиснал съединителя. Правил съм го същото на м50б25...
М50 е много по различен мотор от М43 ,при М43 такива извращения се наказват с криви клапанине знам защо такива стари уморени мотори с омекнали пружини на клапаните ги изтезавате така то разбирам да имаше някаква сила М43, да го напъваш до 6к ...
Бай брадар, карай си там свръх бързият и луксозен форд
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ми аз така съм направил
пожелавам ти да си вземеш М50 някой ден ,много по читав мотор от М43 е
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Alexi написа:ми аз така съм направилпожелавам ти да си вземеш М50 някой ден ,много по читав мотор от М43 е
Мууууааахахаххахахахах .... !!!!
Нема лоши чувства , колеги сме и Ви уважавам всичките ! , ама ако ми кажеш как установи , че М50 е по читав от М43 ще съм ти безкрайно благодарен !!! М50 е добър мотор , М43 също е добър мотор ... каква е базата ти за сравнение кой от двата е по добър , като оставим на страна мощността ...?!
Малко оффтопик , ама като някой колега изкаже такова мнение и ми става смешно ...
Иначе по темата .... ще повторя вече казаното , за да не се явяам офтопик - само отваряне и гледане !
Последна промяна metodi80 на 16 Юли 2011, 12:14, променена общо 1 път
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Нали работат на един и същи принцип,каква да е разликата...моя е кован освен да е по добър и от двата споменати..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- metodi80
- старши ентусиаст
-
vladi_a_i написа:Нали работат на един и същи принцип,каква да е разликата...моя е кован освен да е по добър и от двата споменати..
Ти па сега да се изфукаш ....
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
metodi80 написа:vladi_a_i написа:Нали работат на един и същи принцип,каква да е разликата...моя е кован освен да е по добър и от двата споменати..
Ти па сега да се изфукаш ....Спирам , че ще омажеме темата !
Най вероятно ще го сменям за м52б25,но зависи от парата мисля да взема едно 323ти..а мойто незнам

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Аз па мисля повече нищо да не правя сериозно по тая кола ,писна ми на ..... Само ги стегаме , само сменяваме съединители , скоростни кутии , дифове , окачвания , мотори не знам си кво ... ! Хората карат вече Е60 , Е90 , аз като сментна колко пари съм набутал по мойта , кажи речи съм на 2/3 парите от цената на Е60 (втора ръка ) в момента ...
Ще ги е*а в бангиите !
Ще ги е*а в бангиите !
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 m43 318i e39 528i
- Мечтае да кара: m3 e36/e38 760
Тя темата бая в
отиде ама нищо де.а аз да ви питам ако не беше новия съединител а стария можеше ли да приплъзне и да и няма нищо на колата?и буталата нараняват ли се като се кривят клапаните. И да кажа на колегата той такова м43 ако е карал някъде с тоя вървеж който прави моето добре ,ама ако се съмнява като го направя ще го повозя да му променя мнението 
отиде ама нищо де.а аз да ви питам ако не беше новия съединител а стария можеше ли да приплъзне и да и няма нищо на колата?и буталата нараняват ли се като се кривят клапаните. И да кажа на колегата той такова м43 ако е карал някъде с тоя вървеж който прави моето добре ,ама ако се съмнява като го направя ще го повозя да му променя мнението - Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Методи М50 е просто създаден за високи обороти .. това е един от най развъртащите се мотори на БМВ като изключим тия от М-серията .. докато М43 едно че е 8 клапана ,и едни обеми 1.6-1.8 е създаден .. не знам и аз защо ... нито върви ,нито е икономичен ,единствения му плюс е че е сравнително евтин за поддръжка .. имал съм и 2та мотора в Е36 ,няма място за сравнение ... това имах предвид под читав инак като надеждност шестака пак е по напред де .
Относно постоянното ремонтиране - откриваш топлата вода ..
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Значи и аз бих могъл да стана член на тоя клуб на "ненацелващите предавка"

Не ми е много смешно, ама при мен лоста ми правеше номера. Трудно се целеше тая 3-та... Та вместо да вкарам от 2-ра (5500 об.) на 3-та се пробвах на 1-ва. Резултата - блокиране за кратко на задните колела и много лошо поднасяне и изкривена предна дясна джанта от бордюра
. Поражения по двигателя (М52Б28) не забелязвам, поне за сега... Работи равномерно, не прекъсва, изглежда, че има мощност
Може просто да съм извадил късмет и съединителя да е приплъзнал 

Не ми е много смешно, ама при мен лоста ми правеше номера. Трудно се целеше тая 3-та... Та вместо да вкарам от 2-ра (5500 об.) на 3-та се пробвах на 1-ва. Резултата - блокиране за кратко на задните колела и много лошо поднасяне и изкривена предна дясна джанта от бордюра
. Поражения по двигателя (М52Б28) не забелязвам, поне за сега... Работи равномерно, не прекъсва, изглежда, че има мощност 
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
metodi80 братле ти ми беше идеала за фен досега, не съм очаквал че и ти ще я пееш тая песен колко пари излиза и че се уморява човек все да прави нещо по колата, тва за парите е ясно но нали затова сме фенове, аз приятелите ми умряха от смях миналия ден като им казах че си поръчах спортен катализатор
!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Alexi , аз не откривам топлата вода , то човек да не смее да каже нещо във форума , не ми пречи да ремонтирам , въпроса е , че един автомобил стида до едно ниво по отношение на техническото си състояние и след това се започва с нужда не от постоянно ремонтиране , а от подмяна на цели системи ! Поне при мен все още не се е стигнало до там (количката е 11месец 97 г и все още има душица , даже аз много си я тача ), но след некоя година и това ще стане ...Alexi написа:Методи М50 е просто създаден за високи обороти .. това е един от най развъртащите се мотори на БМВ като изключим тия от М-серията .. докато М43 едно че е 8 клапана ,и едни обеми 1.6-1.8 е създаден .. не знам и аз защо ... нито върви ,нито е икономичен ,единствения му плюс е че е сравнително евтин за поддръжка .. имал съм и 2та мотора в Е36 ,няма място за сравнение ... това имах предвид под читав инак като надеждност шестака пак е по напред де .
По въпроса за това кой мотор е по -читва , въпроса ми беше риторичен .... , абсолютно безпредметно е да говориме за това ..... Това са два различни типа мотори .... Просто ти каза , че единия бил по -читав , като се говори за "читавост" се има предвид износоустойчивост и продължителност на живот , поне аз така го разбирам .... Та за мен и двата са достатъчно читави и не може да се каже кой от двата е по -читав ... Просто единия и по -голям , по -мощен, но това не означава , че само заради това е по-читав ! Тука не става въпрос за това колко клапана има , колко повдигача , колко му е обема и т.н. ....
Nukem , аз пак съм си фен човече , винаги ще бъда ....Nukem написа:metodi80 братле ти ми беше идеала за фен досега, не съм очаквал че и ти ще я пееш тая песен колко пари излиза и че се уморява човек все да прави нещо по колата, тва за парите е ясно но нали затова сме фенове, аз приятелите ми умряха от смях миналия ден като им казах че си поръчах спортен катализатор!
Аз тая кола винаги ще си я гледам (колкото ми позволяват възможностите) , тя си е вечно моя , не заради парите , не заради лежането и грижите за нея , а просто защото наистина съм фен ! Но въпреки това колкото и да сме фенове , всяко нещо си има живот , особено нещо дето е от метал и ръждясва и дето има толкова много движещи се механизми в него ...
Сега вече наистина спирам , защото смапа стана много ... !
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 m43 318i e39 528i
- Мечтае да кара: m3 e36/e38 760
Колеги малкия дявол само 1 клапан.На 4-ти цилиндър смъкателния клапан е ударен.другите са закачили но са добре и нямат кривини
сега купувам 1 клапан гумички ,гарнитури и отново на пътя 
Чудя се докато е разглобена дали да не и сменя веригата че като нищо може да се е разтегнала или няма смисъл
Чудя се докато е разглобена дали да не и сменя веригата че като нищо може да се е разтегнала или няма смисъл
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Ако не е сменяна - по-добре я смени , че да не да има продължение на филма, защото ако скъса верига всичко ще е мармалад.
И според мен имаш късмет с тая кола защото си се разминал само с един клапан.
И според мен имаш късмет с тая кола защото си се разминал само с един клапан.

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3