Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Sorrow
- кандидат ентусиаст
-
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Ама Мечо Пух не плаща данъци
. Има хора с по-скромни доходи, които мечтаят да карат БМВ и са си преценили, че по-слабия мотор им пасва на джоба. Ясно, че всеки се дърви за 330-ки и M3-ки
.

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
JTD написа:Здравейте отново.
Май и аз се сдобих с желаната кола. Казвам "май" защото я капарирах и през седмицата би трябвало да мога да си я платя и да се сдобия с нея. Когато това стане факт, тогава ще се похваля със сигурност отново.
На бързо забележките, които ще оправям на пръв поглед са следните:
1. Едната ксенонова крушка свети едно по-тъмно към жълто. Предполагам ще трябва да я сменя.
2. На втория ключ не работят бутоните за отключване/заключване. Сега чета и може и да се размина само с процедура по обучние, ама не знам още нищо, ще се види.
3. Трябва да си препрограмирам езика на дисплея на навигацията да е на английски, че този италиански малко зле работата - има избор за италиански, френски и немски (по спомен). От сегашното ми четене разбирам, че има може би някой срещу скромна сума да го направи това и да имам и карта за България.
4. Като пробвах пръскалките за миене на стъклото едната (шофьорската) пръскаше из под нея, все едно маркучето й се е извадило. Не съм гледал повече. Дано да е нещо по-елементарно.
На пръв поглед това бяха забележките, които трябва да отстранявам в бъдеще. Ама повече информация след като взема колата
Ако някой има желание да ми помогне с някои въпроси да му задам, ще бъда изключително благодарен на ЛС да ми даде телефона си, за да питам за някои дребни и сигурно елементарни неща.
п.п. На тази кола рейката отпред ли еКато залягах да гледам тук там, видях че единия маншон на рейката е скъсан и има изпуснало масло и е омазало малко нещата тук-там.
============
отпред е рейката

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Sorrow написа:Ама Мечо Пух не плаща данъци. Има хора с по-скромни доходи, които мечтаят да карат БМВ и са си преценили, че по-слабия мотор им пасва на джоба. Ясно, че всеки се дърви за 330-ки и M3-ки
.
Разликата в данъка не е чутовна на 116 коня и 150 примерно

аз лично, смятам ,че хубаво БМВ се подържа с доста пари и данъка е най-малкия проблем

Хубави масла, филтри и само оригинални части

BMW_1914 написа:JTD написа:Здравейте отново.
Май и аз се сдобих с желаната кола. Казвам "май" защото я капарирах и през седмицата би трябвало да мога да си я платя и да се сдобия с нея. Когато това стане факт, тогава ще се похваля със сигурност отново.
На бързо забележките, които ще оправям на пръв поглед са следните:
1. Едната ксенонова крушка свети едно по-тъмно към жълто. Предполагам ще трябва да я сменя.
2. На втория ключ не работят бутоните за отключване/заключване. Сега чета и може и да се размина само с процедура по обучние, ама не знам още нищо, ще се види.
3. Трябва да си препрограмирам езика на дисплея на навигацията да е на английски, че този италиански малко зле работата - има избор за италиански, френски и немски (по спомен). От сегашното ми четене разбирам, че има може би някой срещу скромна сума да го направи това и да имам и карта за България.
4. Като пробвах пръскалките за миене на стъклото едната (шофьорската) пръскаше из под нея, все едно маркучето й се е извадило. Не съм гледал повече. Дано да е нещо по-елементарно.
На пръв поглед това бяха забележките, които трябва да отстранявам в бъдеще. Ама повече информация след като взема колата
Ако някой има желание да ми помогне с някои въпроси да му задам, ще бъда изключително благодарен на ЛС да ми даде телефона си, за да питам за някои дребни и сигурно елементарни неща.
п.п. На тази кола рейката отпред ли еКато залягах да гледам тук там, видях че единия маншон на рейката е скъсан и има изпуснало масло и е омазало малко нещата тук-там.
============
отпред е рейкатано, явно е тръгнала за рециклиране или за нова
Е, чак за рециклиране не ми се вярва, ама знае ли се. Ще се види най-вероятно. Няма тропане или други аномалии на пръв поглед.
Говоря за маншона до накрайника, който се намира. Предполагам, че като е скъсан това не означава автоматично 100% счупена рейка.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- jumjumski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 04' 330ci M-sport 2
BMW_1914 написа:Mariga написа:Alexi написа:Mariga написа:Момчета, някакви мнениея за този автомобил. Доста време вече се задържа обявата, а колата от снимките изглежда добре за тази цена. Мнения?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
колата е 316 а не 318 .. стоковица без грам екстра и с най малкия мотор ,10к са и много . отделно сервизната книжка изглежда фалшива - за 1 година са отбелязани близо 30к пробег но пък за 9 години са минати едва 150к ? по скоро са 250к .
Това, че е 316 и аз го забелязах и това е нещото което главно не ми хареса, доста малкия мотор. Не бях забелязал, че книжката е фалшива(това с километрите и ан мен ми се видя стъранно), незснаех че ги правят толкова лесно, все пак работя в сферата с фалшивите пари![]()
Хареса ми главно визуално(умирам за черно Е46 фейс), но искам да попитам теб и другите колеги зао колата да е стокова и да няма грам екстри.
Освен мулти волан(който мога да си сложа за 300-350лв), ксенон(не е цифра), подлакътник(евтин е) и кожен(полу-кожено рекато) салон без който мога, защото салона на тази не е лош каква друга екстра трябва да има за да не е стокова както я определихте?
п.п. Пръскалки на фаровете и сензон за дъжд примерно са неща които не са от особено значение, съгласете се
Пръскалки на фаровете и сензон за дъжд примерно са неща които не са от особено значение,удобни са
![]()
ксенона не е цифра - ако е някой китайски, иначе хубав с лупи си е пак цифра
![]()
аз примерно имам още - шибедах, подгрев на седалки, парктроник, мултиволан,CD, прибиране на огледала, - което нещо ми прави проблеми, но ще го оправя.....
Taka,че всичко си е парипосле да наливаш.
а с този слаб моторняма да усетиш - ''Радостта от шофирането'' на БМВ
![]()
![]()
Мечо пух е казал - колкото повече толкова по добре![]()
Ммм да,соларния шибидах ми е голяма екстра честно казано,но за това,че сензор дъжд не е от особено значение,можем да поспорим.Също така блутут модула е много полезна екстра.Колкото повече,толкова повече беше май...

- Sorrow
- кандидат ентусиаст
-
BMW_1914 написа:Sorrow написа:Ама Мечо Пух не плаща данъци. Има хора с по-скромни доходи, които мечтаят да карат БМВ и са си преценили, че по-слабия мотор им пасва на джоба. Ясно, че всеки се дърви за 330-ки и M3-ки
.
Разликата в данъка не е чутовна на 116 коня и 150 примерно![]()
аз лично, смятам ,че хубаво БМВ се подържа с доста пари и данъка е най-малкия проблем![]()
Въпросът е принципен

Та имах предвид, че човекът знае какво е по-добро, но може да си позволи друго. Иска мнение конкретно за това и е хубаво да се изтъкнат индивидуалните му плюсове и минуси. Останалото са празни призказки. Аз благодаря на хората, които ми помогнаха с избора на моята колица точно тук в тази тема.
- Mariga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318i N42
Sorrow написа:BMW_1914 написа:Sorrow написа:Ама Мечо Пух не плаща данъци. Има хора с по-скромни доходи, които мечтаят да карат БМВ и са си преценили, че по-слабия мотор им пасва на джоба. Ясно, че всеки се дърви за 330-ки и M3-ки
.
Разликата в данъка не е чутовна на 116 коня и 150 примерно![]()
аз лично, смятам ,че хубаво БМВ се подържа с доста пари и данъка е най-малкия проблем![]()
Въпросът е принципен. И аз разсъжавам като теб, даже мисля, че не само БМВ, а всяка марка трябва да се поддържа както трябва. Разликата между 116 и 150 коня като цена на данък е малка наистина, но и като вървеж не кой знае каква. Някой по-напред препоръча шестак, а там примерно разликата си става двойна. И нали се сещаш, че не се плаща само това...
Та имах предвид, че човекът знае какво е по-добро, но може да си позволи друго. Иска мнение конкретно за това и е хубаво да се изтъкнат индивидуалните му плюсове и минуси. Останалото са празни призказки. Аз благодаря на хората, които ми помогнаха с избора на моята колица точно тук в тази тема.
Именно.

Знам, че двигателя е малък, затова съм се насочил към 143к.с. който също не е нещо мощни, но съм преценил че кола над 150кс не е за мен. Не съм фен на високите скорости, "майсторските" изпълнения зад волана, така че смятам че мощността на този двигател ще ми е достатъчна за момента. Дълго се колебах между Ц класата на мерцедес, А4(не старото) и Е46. Е46 ми е на сърце, затова искам него и се опитвам да разбера максимално много преди да се впусна да купувам, защото има доста тънки моменти.
Съгласен съм с вас, че някои екстри са доста полезни и удобни, но кола която си струва, но няма пръскалки или подлакътник не си струва да се отхвърля с лека ръка. Все пак ако исках фул екстри има марки които ги имат, с 3-5 години по нови са от това БМВ, което искам и са на същата цена.....ама като не ме кефят :d
Благодаря за отговорите за конкретната кола, продължавам с търсенето и основния + за мен е че не бързам, ще се оглеждам докато усетя коя е "моято кола"

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Знам че е малко тъпо да го чуеш от тук, но ако си се качил и карал c-класа от тези за 12-3к е е46 ще ти се види пълен боклук, просто са несравними двете коли, казвам ти не пиши голи приказки кое и кат а се качи и покарай/ако не си/ тези колй който си написал и тогава решавай!
Обърнахте/и аз вкл./ хубавата тема на спам, най-добре ще е да ни зачистят глупостите!
И да не съм съвсем голословен, ако някой си е харесал това бмв 330д ходихме да го гледаме:
Колата изглежда на пръв поглед супер, но определено има удар отпред, единия аирбаг е шит 100%, другия не се знае дали е там, на диагностика излезна някаква грешка за беговете, има различен луфт на предния капак, салона дясната седалка е по-износена от шофьорската, има нещо по-окачването така каза мочето което я кара аз не я карах и не мога да напиша какво точно е! Общо взето е това имаше още няколко дребни неща за който сега не се сещам!
Обърнахте/и аз вкл./ хубавата тема на спам, най-добре ще е да ни зачистят глупостите!
И да не съм съвсем голословен, ако някой си е харесал това бмв 330д ходихме да го гледаме:
Колата изглежда на пръв поглед супер, но определено има удар отпред, единия аирбаг е шит 100%, другия не се знае дали е там, на диагностика излезна някаква грешка за беговете, има различен луфт на предния капак, салона дясната седалка е по-износена от шофьорската, има нещо по-окачването така каза мочето което я кара аз не я карах и не мога да напиша какво точно е! Общо взето е това имаше още няколко дребни неща за който сега не се сещам!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
^ Ако говориш за предпоследната С класа "очиларка" не бих се съгласил. Един приятел има такава и никак не е лоша, върви и т.н. но след 120-130 на предните седалки се усеща духане от вратите, копчетата за джамовете се чупят супер лесно и има още такива дреболии, които не подхождат на тоя клас автомобили, той самия не е очарован, имайки предвид, че предишната му беше 124ка разликата в интериора е доста осезаема... В Е46 не съм срещал поне духането от вратите : ) Та мисълта ми е, че разлика аз не откривам космическа на пасажерските места на 2те, а от малкото кръгчета дето съм правил не мога да дам мнение от позицията на шофьор.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Някой ходи ли да гледа този кош и защо според вас цената му е толкова ниска?Само заради това, че е от Англия(там по принцип са с една идея по-ниски без значение дали са с ляв или с десен волан)или ще е пълен кенеф откъм мотор.Ходовата част не плаши дали е окаяна, но иначе двигателя или електрониката ако са леш...
Писах му на тоя дали дирекцията е сменяна, но мълчи като пукел, а лично аз не бих взел въртяна кола ако ще и без пари да е.Иначе Harman Kardon пък CD Sony...
...и най-плашещото е, че БАЯ се заседя из Мобилето и цената й бе сваляна на два пъти.Броните уж от пластмаса, но като ги гледам писал оригинален БМВ пакет...мале, мале.На предната обява пишеше, че имала забележки по боята, което трябва да е по-скоро успокоение и приспиване за реални проблеми, но сега с това 11 500 за 330ci е забравил да го спомене.Бях я загледал преди от компа, но не обстойно, а сега съм на море и ровя с телефона като не мога особено добре да се вгледам в снимките, особено във волана и скоростния лост, но пак предната броня ми изглежда на друг цвят.На пръв поглед не би трябвало да е плашещо защото е ясно, че е цялостно боядисвана някога си, но след това пак се е налагало за нещо, а пишеше, че тази предна броня към момента е за боядисване.
От толкова търкане ще протрият пластмасата бе.
То от мои собствени разсъждения тотално май се отказах да я гледам, но ще ми е любопитно толкова време задържала се кола дали някой от форума не е ходил да я гледа.
Изключително полезна тема е това между другото защото безпристрастно може да ти напишат хубави мнения, а всички знаем онова заслепяващо чувство като те грабне някоя кола и от което чувство се възползват 99% от търговците.
И това април 2000 леко плаши дали наистина е 330 или е някой куц кон, извратен в нечий гараж със смяна на двигателя просто.Уж почват точно 2000-та 330ci, но от кой месец.Ако е била с дата на първа регистрация април 2000-та, то датата на производство е в най-добрия случай февруари, а в моите най-смели очаквания няма как да е толкова на ръба всичко.Няма снимка на таблото и скоростния лост, а ми снимал тубичките с Motul, сякаш не може да налее Приста Ойл въпреки тях.
Ето ви линка, че съвсем се удължиха неща, благодаря за търпението:

Писах му на тоя дали дирекцията е сменяна, но мълчи като пукел, а лично аз не бих взел въртяна кола ако ще и без пари да е.Иначе Harman Kardon пък CD Sony...

То от мои собствени разсъждения тотално май се отказах да я гледам, но ще ми е любопитно толкова време задържала се кола дали някой от форума не е ходил да я гледа.
Изключително полезна тема е това между другото защото безпристрастно може да ти напишат хубави мнения, а всички знаем онова заслепяващо чувство като те грабне някоя кола и от което чувство се възползват 99% от търговците.
И това април 2000 леко плаши дали наистина е 330 или е някой куц кон, извратен в нечий гараж със смяна на двигателя просто.Уж почват точно 2000-та 330ci, но от кой месец.Ако е била с дата на първа регистрация април 2000-та, то датата на производство е в най-добрия случай февруари, а в моите най-смели очаквания няма как да е толкова на ръба всичко.Няма снимка на таблото и скоростния лост, а ми снимал тубичките с Motul, сякаш не може да налее Приста Ойл въпреки тях.

Ето ви линка, че съвсем се удължиха неща, благодаря за търпението:
- Nukem
- старши ентусиаст
-
И аз се интересувам от тази, прав е колегата че доста се заседя и се сваля цената няколко пъти, принципно взех едно Бмв преди от Враца и така ме найграха че като видя обява от там и директно я пропускам, мен повече в тази обява ме притесняват документите, не е регистрирана в Бг, а точно с документите имах проблеми със старата кола от Враца!
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
То, че е обръщана, е пределно ясно, ама е слагал части квито е имал под ръка.
Таблото различен цвят от салона, ключалката отдясно не я ли виждаш.
330i купе ръчка се произвежда от юни 2000г.
Броните са някви хоум мейд май.

330i купе ръчка се произвежда от юни 2000г.
Броните са някви хоум мейд май.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Между другото това за 16900 от Дупница 204 к.с. вероятно ще ходим да го гледаме за един приятел като отиваме към София да гледаме купета все по 204, но ако можеш да кажеш и другите дреболии+това за по-изтритата дясна седалка на какво ти мирише.
А за това от Враца, те от Англия почти никога не ги регистрирват в БГ преди продажба защото просто ги купуват за да си дойдат с нещо вместо самолетен билет и да го продадат.Но измами далеч не са изключени.Мен най-много ме тормози варианта да е някой кош 18-ка и да си я е правил на "30-ка".
А за това от Враца, те от Англия почти никога не ги регистрирват в БГ преди продажба защото просто ги купуват за да си дойдат с нещо вместо самолетен билет и да го продадат.Но измами далеч не са изключени.Мен най-много ме тормози варианта да е някой кош 18-ка и да си я е правил на "30-ка".
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Е, нали затова има VIN. 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Между другото това за 16900 от Дупница 204 к.с. вероятно ще ходим да го гледаме за един приятел като отиваме към София да гледаме купета все по 204, но ако можеш да кажеш и другите дреболии+това за по-изтритата дясна седалка на какво ти мирише.
Ми беше преди месец и вече съм позабравил, вижте стъклата че май едното беше сменяно, но не съм 100% сигурен дали беше на тази че гледахме и още 2, но ги вижте за всеки случай, колата върви много и се изпъва добре, приятелчето което се качи да я кара спомена нещо за окачването че леко дърпала на една страна нещо, иначе тези от автокъщата и бащата и сина карат бмв-та, сина даже 330д/поне така каза/ и не им позволявайте да ви водят на диагностика в сервиза отсреща че там са им приятели и тоя вика като я закачи: "перфектна няма нито една грешка", пак вътре бега свети

П.С: След нас и един познат ходи да я гледа каза че подкалниците били чисто нови, малко му изглеждало старанно, не знам това дали има някакво значение!