от LINUX към Windows xp/7?
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- joro_e30
- Потребител
-
- Кара: e39 530d Touring
- Мечтае да кара: e30 m3;e34 m5;e31
от LINUX към Windows xp/7?
Здравейте,приятели
Едно приятелче си хареса лаптоп на добра оферта.Операционната система обаче - ЛИНУКС,та въпроса ми е ще можем ли да му сложем седмица или xp?Инфото на чичо гугъл е разногласно..Някъде казват,че не могат да премахнат ЛИНУКС/под уйндоус не намрирал партишъна с ЛИНУКС..
/ ,другаде - голяма игра било,не си заслужавало и т.н.
Истината е,че не искаме да играем на сляпо и се нуждаем от малко помощ.Знам,че във форума ни има доста хора занимаващи се в тази насока и ще бъдем благодарни за съдействие

Да бъде или да не бъде,това е въпроса

Едно приятелче си хареса лаптоп на добра оферта.Операционната система обаче - ЛИНУКС,та въпроса ми е ще можем ли да му сложем седмица или xp?Инфото на чичо гугъл е разногласно..Някъде казват,че не могат да премахнат ЛИНУКС/под уйндоус не намрирал партишъна с ЛИНУКС..

Истината е,че не искаме да играем на сляпо и се нуждаем от малко помощ.Знам,че във форума ни има доста хора занимаващи се в тази насока и ще бъдем благодарни за съдействие

Да бъде или да не бъде,това е въпроса

Re: от LINUX към Windows xp/7?
не знам в какви форуми си чел, ама това е фасулска работа
тъкмо не ви товарят с цена на Винблоуз в цената на лаптопа
Partition Magic или някой еквивалент от Hiren's Boot CD и сте на 6, сменяте от ext/reiserfs на ntfs за 10 минути
тъкмо не ви товарят с цена на Винблоуз в цената на лаптопа
Partition Magic или някой еквивалент от Hiren's Boot CD и сте на 6, сменяте от ext/reiserfs на ntfs за 10 минути
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Защо да го сменят, като може просто да се форматира още при инсталацията 

а може ли да кажете някой лесен начин за инсталиране на ХР от флашка? Четох в разни форуми, че използват някакви програми, настройки в биос-а и какво ли още не ...
Проблема е, че трябва да инсталирам ХР на един лаптоп без сд, който в момента е с виста

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
© написа:а може ли да кажете някой лесен начин за инсталиране на ХР от флашка? Четох в разни форуми, че използват някакви програми, настройки в биос-а и какво ли още не ...Проблема е, че трябва да инсталирам ХР на един лаптоп без сд, който в момента е с виста
е няма нищо сложно: настройваш биос-а да търси уин-а на флашка (1-во буутващо у-во да е флашката), ръгаш му ХП-то и караш по познатата процедура- това съм го правил, макар и веднъж преди 2-3г. и не помня да имаше нещо различно в самата инсталация... разбира се трябва в ХП-то да има вградени сата драйвери... друг въпрос е вече да сложиш ХП-то на флашка- там имаше няк'ви чалъми, но гугъл знае всичко и ще ти каже...
_65536_kb_sec_ написа:Защо да го сменят, като може просто да се форматира още при инсталацията
и що да форматират само- още по-добре е да изтрият дяловете и да си създадат нови по тяхно желание... е, няколко бутона още ще натиснат ама поне резултата ще какъвто иска клиента и като бройка, и като размер...
© написа:а може ли да кажете някой лесен начин за инсталиране на ХР от флашка? Четох в разни форуми, че използват някакви програми, настройки в биос-а и какво ли още не ...Проблема е, че трябва да инсталирам ХР на един лаптоп без сд, който в момента е с виста
Уиндоус ХП от флашка - тегава работа. Имаше в замунда уж готови някакви, ама не е сигурно, че са читави. Слагай направо 7ца - много по-лесно се инсталира от флашка

Не Мы такие, Жизнь такая
точно ме интересуват чалъмите за слагането на уин ХР на флашката, слагането на тези сата драйвери също ми е мъгла
После някои се оплакват, че не искало да буутва от твърдия диск, а търсело флашката и някакви такива
После някои се оплакват, че не искало да буутва от твърдия диск, а търсело флашката и някакви такива
- ms
-
-
четеш тук: http://forums.softvisia.com/index.php/t ... %BA%D0%B0/ и би трябвало да се оправиш... за сата драйверите- просто теглиш ХР с вградени такива и си готов...
и съм те излъгал- има дребни разлики при самата инсталация, но то си ги пише...
не виждам що после няма да иска да буутва от другаде и ще търси флашката- то си е проста опция в биос-а кое у-во да е 1-во буутващо... но както казах тоя номер съм го правил веднъж преди бая време...
и съм те излъгал- има дребни разлики при самата инсталация, но то си ги пише...
не виждам що после няма да иска да буутва от другаде и ще търси флашката- то си е проста опция в биос-а кое у-во да е 1-во буутващо... но както казах тоя номер съм го правил веднъж преди бая време...
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
© написа:точно ме интересуват чалъмите за слагането на уин ХР на флашката, слагането на тези сата драйвери също ми е мъгла
Teглиш ХР със SP3 от последните, мисля че май месец излезе последната поже и по-нова да е излязла. Та теглиш, копираш всичко от исо-то на флашката, рестартираш, взлизаш в БИОС-а, задаваш 1-во буутващо устройство да ти е флашката, инсталираш по стандартния начин, след инсталация влизаш пак в БИОС-а и задаваш харда да ти е първото буутващо устройство. Тва е.

xpl0d написа:© написа:точно ме интересуват чалъмите за слагането на уин ХР на флашката, слагането на тези сата драйвери също ми е мъгла
Teглиш ХР със SP3 от последните, мисля че май месец излезе последната поже и по-нова да е излязла. Та теглиш, копираш всичко от исо-то на флашката, рестартираш, взлизаш в БИОС-а, задаваш 1-во буутващо устройство да ти е флашката, инсталираш по стандартния начин, след инсталация влизаш пак в БИОС-а и задаваш харда да ти е първото буутващо устройство. Тва е.
И нищо няма да стане. Защо пишете глупости, без да сте го пробвали въобще ?
http://llalov.blogspot.com/2010/03/wind ... flash.html
Eто как се прави. Процесурата е наистина сложна
Не Мы такие, Жизнь такая
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
stefanoff написа:xpl0d написа:© написа:точно ме интересуват чалъмите за слагането на уин ХР на флашката, слагането на тези сата драйвери също ми е мъгла
И нищо няма да стане. Защо пишете глупости, без да сте го пробвали въобще ?
http://llalov.blogspot.com/2010/03/wind ... flash.html
Eто как се прави. Процесурата е наистина сложна
При мен работи, пък който иска да пробва по трудния начин, а да и процедурата въобще НЕ Е сложна.

- joro_e30
- Потребител
-
А някой по темата ?
- ms
-
-
е какво повече да ти кажем- няма грижи със смяната на ОС...
лаптопа ще е нов- тоест няма нищо важно което да загубите като инфо... взимаш един диск с няк'ъв уин, настройваш биоса да буут-ва от двд-то и стартираш инсталация. за да е всичко по твой вкус и да няма и следа от Линукс-а изтриваш дяловете на харда (ИЗТРИВАШ, не просто да ги форматираш) и после ги създаваш отново в брой и размер по твое желание. избираш си на кой дял да инсталираш и продължаваш по стандартната процедура...
Направи С-то по-голямо... може да сложиш просто ХР дето и 5ГБ му стигат, ама утре ще ти кефне да сложиш 7-ца дето иска 20ГБ и ще ти се усложни живота да сменяш размери на дялове- при мен 7-цата + основни програми се е разпростряла на 20-22 ГБ според зависи какво имам инсталирано...
Провери дали за ХР ще намерите драйвери за чарковете на лаптопа- с новите модели го има често тоя проблем... реално всичко се намира в нета и все ще го подкараш, ама може да се поизмъчиш...
ПС: Ако нещо те притеснява дали ще се справиш- 20 кинта и всеки ще ти инсталира една 7-ца за нула време...
лаптопа ще е нов- тоест няма нищо важно което да загубите като инфо... взимаш един диск с няк'ъв уин, настройваш биоса да буут-ва от двд-то и стартираш инсталация. за да е всичко по твой вкус и да няма и следа от Линукс-а изтриваш дяловете на харда (ИЗТРИВАШ, не просто да ги форматираш) и после ги създаваш отново в брой и размер по твое желание. избираш си на кой дял да инсталираш и продължаваш по стандартната процедура...
Направи С-то по-голямо... може да сложиш просто ХР дето и 5ГБ му стигат, ама утре ще ти кефне да сложиш 7-ца дето иска 20ГБ и ще ти се усложни живота да сменяш размери на дялове- при мен 7-цата + основни програми се е разпростряла на 20-22 ГБ според зависи какво имам инсталирано...
Провери дали за ХР ще намерите драйвери за чарковете на лаптопа- с новите модели го има често тоя проблем... реално всичко се намира в нета и все ще го подкараш, ама може да се поизмъчиш...
ПС: Ако нещо те притеснява дали ще се справиш- 20 кинта и всеки ще ти инсталира една 7-ца за нула време...
- joro_e30
- Потребител
-
Мерси,колега
20те лева са лесни,мен ме интересуваше просто дали може да стане 

joro_e30 написа:А някой по темата ?
а първото мнение в темата не четем ли колега?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2