Съвет при купуване на скутер
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Съвет при купуване на скутер
Въпросът е, че трябват пари за категория... С "М" си легално до 50куб.
Друг е въпросът, на кой му се разправя, оглежда и т.н. и си пере без категории... Дали си струват нервите ? Пари - цял живот , нерви - до време... мерси
Успех на автора
Друг е въпросът, на кой му се разправя, оглежда и т.н. и си пере без категории... Дали си струват нервите ? Пари - цял живот , нерви - до време... мерси

Успех на автора

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
1-во За скутер 50цц се иска да имаш "М" категория която всеки който е изкарал "Б" я има а за по-голям си трябва "А" категория (време и пари да я изкараш).
2-ро До 1 500 - 1 600 лева няма да намериш пистарка над 125цц (което е смях в залата) но ще намериш хубав скутер.
3-то Ти колко мислиш че харчи пистов 250цц? Нали идеята е пестене от гориво.
2-ро До 1 500 - 1 600 лева няма да намериш пистарка над 125цц (което е смях в залата) но ще намериш хубав скутер.
3-то Ти колко мислиш че харчи пистов 250цц? Нали идеята е пестене от гориво.

Колега aerox-ите са много издръжливи и икономични, държат на тунинг до 75cc и няма ядове след това. Ако искаш удобство и икономия ти трябва по голям скутер (yamaha majesty 250cc) е перфектния скутер за града, но стига да имаш категория за да си легален
От априлия (специално SR-ките) не съм чул и 1 добра дума за тях, а за peugeot да не говорим
Малагути F12-ката също е добър скутер, както и madison (malaguti)

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS Touring Automatik
- Мечтае да кара: много коне
- Детайли за колата: С много гъдели :)
Bavarcho написа:madpetio написа:Хонда няма пропуск![]()
![]()
![]()
![]()
Първия ми скутер Хонда Дио (по-новото) е няма такава жележна машина, пък как вървеше (еххх спомени)
Лошото е че не се сещам за някаквъ по голям 50цц скутер на 'онда
pazo02 написа:Разхода винаги ми е бил 2,5-3,3л, и то 3,3, с двама човека по баирите на Драгалевци, като живеех там.
3/100 по баири с газ просто не мога да го повярвам. Може с некво много леко каране по равно, обаче ако го караш "газ - спирачка" просто 3/100 никакъв шанс
Колега, разхода го засичам по следния начин: пълня догоре, карам, светва лампата, пълня догоре, смятам с елката. 3,3л е най-голямото число, което съм получавал, като тогава двамата с приятелката ми ходехме със скутера на работа и се прибирахме. Ти си мислиш, че трябва да харчи много, щото катери Черни връх до Драгалевци, но аз знам, че не харчи много, защото сутрин го спускам по надолното, където за разход е трудно да се говори. А иначе при мен скутерът винаги с кара по 1 начин - газ до дупка. 2,5л съм постигал сам по равно из града

- Bavarcho
- Пантерчо
-
pazo02 написа:Колега, разхода го засичам по следния начин: пълня догоре, карам, светва лампата, пълня догоре, смятам с елката. 3,3л е най-голямото число, което съм получавал, като тогава двамата с приятелката ми ходехме със скутера на работа и се прибирахме. Ти си мислиш, че трябва да харчи много, щото катери Черни връх до Драгалевци, но аз знам, че не харчи много, защото сутрин го спускам по надолното, където за разход е трудно да се говори. А иначе при мен скутерът винаги с кара по 1 начин - газ до дупка. 2,5л съм постигал сам по равно из градаИ на двете Пежа
Е от там ти пада малко че имаш изнанадолно.
Иначе и аз така го карам скутера (75цц кит е) и ме е срам да кажа колко харчи

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Брех,от къде ги купувате тия 75cc китове,да си купя и аз такъв ? Чувал съм за 50,70,86,94 и т.н.,ама за 75 - нищо ?
Иначе както казаха колегите - стой далеч от китайските.Имам преки наблюдения към едно Пежо - 100цц двутактово,добра машина,поне за 3те месеца,от както я има човека.
Аз лично бих си купил Aerox.
Иначе погледни Gilera Runner 50cc,Aprilia SR,Honda X8R(много удобен скутер)...Сузукитата са доста редки,поне при мен и нямам никакви наблюдения над тях.Ако не търсиш кой знае какъв вървеж,купи си Хонда.Моето мнение е,че тя е най-здрава от всички,понеже Аерокса и другите подобни са с т.нар. Minareli двигател,който е италиански.Хондата си е с японски двигател.

Иначе както казаха колегите - стой далеч от китайските.Имам преки наблюдения към едно Пежо - 100цц двутактово,добра машина,поне за 3те месеца,от както я има човека.
Аз лично бих си купил Aerox.
Иначе погледни Gilera Runner 50cc,Aprilia SR,Honda X8R(много удобен скутер)...Сузукитата са доста редки,поне при мен и нямам никакви наблюдения над тях.Ако не търсиш кой знае какъв вървеж,купи си Хонда.Моето мнение е,че тя е най-здрава от всички,понеже Аерокса и другите подобни са с т.нар. Minareli двигател,който е италиански.Хондата си е с японски двигател.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
DanielzZz написа:Брех,от къде ги купувате тия 75cc китове,да си купя и аз такъв ? Чувал съм за 50,70,86,94 и т.н.,ама за 75 - нищо ?![]()

Иначе има и един доста над 100цц чувал ли си го?

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
От време на време вдигам адреналина с един над 100цц...KFX 700 му викат. 

- Bavarcho
- Пантерчо
-
DanielzZz написа:От време на време вдигам адреналина с един над 100цц...KFX 700 му викат.
Е аз па с един дето му викат Renegade 800X

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
И сега е момента alx да ни забие с 10 литровия си мотор. 

имам наблюдения върху априлиа ср хонда дио и йамаха жог,и трите са добри мотори но по здраво от йамахата нямаше..пс в момента движа с априлиа ср150 2т похарчва си но спокойно карам с 130 с двама 

То е ясно,че италианското е най хубаво но проблемът е че не разполагам с пари в кеш. Заради това мислех китаец 

Благодаря ви колеги за коректните отговори проблема е там че не разполагам с парите за скутер кеш и заради това се бях спрял на китайските но явно ще трябва да спестявам за да си взема хубав италиански скутер

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
tisho281 написа:Благодаря ви колеги за коректните отговори проблема е там че не разполагам с парите за скутер кеш и заради това се бях спрял на китайските но явно ще трябва да спестявам за да си взема хубав италиански скутер![]()
![]()
![]()
Моето мнение, е че първо вземи да искараш една "А" категория (ако се не лъжа вече са май около 500 лв). Вземи си 125, 250 или даже 400 кубиков скутер. Вярно разхода може и да ти удари 4-5 литра, но кефа е несравним в сравнение с тези 50 кубиково чикийки.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
tisho281 написа:То е ясно,че италианското е най хубаво но проблемът е че не разполагам с пари в кеш. Заради това мислех китаец
Кой па ти каза че италианското е най-хубаво

Иначе китайците ги коментирахме...
quote="BAHKATA_TDI"]
tisho281 написа: Вземи си 125, 250 или даже 400 кубиков скутер. Вярно разхода може и да ти удари 4-5 литра
Пак почвате с тея разходи

Пък и айде да не сраняваме добре направен 50цц със сток 125...

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3