Поредна тема за призовка от КАТ ..
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Поредна тема за призовка от КАТ ..
Здравейте колеги,
Вчера получих призовка от КАТ в пощенската кутия и утре трябвало да се явя в стая еди коя си, предполагам става въпрос за камера или червен светофар. Датата на нарушението е 18 декември 2010 и най-странното е че немога да си спомня какво съм нарушил
Почетох повечето теми свързани с "призовка" от търсачката и като че ли единствената информация, която успях да намеря е , че без подпис от моя страна, призовката се едно не съм я получавал никога.
Има ли някакъв вариант да не отида, да се забава и т.н и въпросното нарушение да изтече в някакъв определн срок?
Много хора обясняват и как снимките и видеото не били доказателство и в съда тези нарушения отпадат, така ли е в действителност?
Моля ако има някой минал по пътя на призовките да даде инфо
Мерси предварително.
Поздрави,
Вчера получих призовка от КАТ в пощенската кутия и утре трябвало да се явя в стая еди коя си, предполагам става въпрос за камера или червен светофар. Датата на нарушението е 18 декември 2010 и най-странното е че немога да си спомня какво съм нарушил

Почетох повечето теми свързани с "призовка" от търсачката и като че ли единствената информация, която успях да намеря е , че без подпис от моя страна, призовката се едно не съм я получавал никога.
Има ли някакъв вариант да не отида, да се забава и т.н и въпросното нарушение да изтече в някакъв определн срок?
Много хора обясняват и как снимките и видеото не били доказателство и в съда тези нарушения отпадат, така ли е в действителност?

Мерси предварително.
Поздрави,
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Re: Поредна тема за призовка от КАТ ..
Щом не ти е връчена лично- не ходи. Такива честитки имам една бала, на нито една не съм отишъл, за повече от 2г вече. При мене схемата е че се водя на 1 адрес, а живея на съвсем друг и не могат и да искат да ме намерят да ми връчат честитка, тъй, че докато мога ще се правя на ударен
.

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Много е важно ДА НЕ СЕ ХОДИ до КАТ, дори и да са ти връчили призовката на ръка. Друг е въпроса, че ако не си си подменил книжката ще ти връчат акта като отидеш да си я смениш.
По-втория въпрос: ЗДвП предвижда, че снимков материал МОЖЕ да послужи за доказателство в съда за установяване на административно нарушение (не цитирам, а преразказвам), ако е събран по надлежен ред (т.е. камери, радари и т.н.т).
По-втория въпрос: ЗДвП предвижда, че снимков материал МОЖЕ да послужи за доказателство в съда за установяване на административно нарушение (не цитирам, а преразказвам), ако е събран по надлежен ред (т.е. камери, радари и т.н.т).
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Абе я не лъжете човека! Като не отиде му се "връчва" акт служебно и после и постановление.
Отиди, да видиш за какво иде реч, вземи си акта, ако имаш възражения си ви внеси по приетия ред.
Отиди, да видиш за какво иде реч, вземи си акта, ако имаш възражения си ви внеси по приетия ред.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
А нямаше ли един такъв момент че с подобно закъснение от типа на 6 месеца и повече актчето отива в небитието ? 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:А нямаше ли един такъв момент че с подобно закъснение от типа на 6 месеца и повече актчето отива в небитието ?
Никъде не отива.
Преди имаха давност 3(три) години след издаването, ако не идеш да си вземеш постановлението отпадаше, но вече го няма.
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
книжката ми е нова, но пък имам добавям А категория, така че рано или късно ще трябва да отида да я сменя отново.
Един вид доколкото разбирам, няма отърване..днес или утре или след 1 или след 5 години се ще ми го натресът ...
Един вид доколкото разбирам, няма отърване..днес или утре или след 1 или след 5 години се ще ми го натресът ...
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
leTransporteur написа:Здравейте колеги,
Вчера получих призовка от КАТ в пощенската кутия и утре трябвало да се явя в стая еди коя си, предполагам става въпрос за камера или червен светофар. Датата на нарушението е 18 декември 2010 и най-странното е че немога да си спомня какво съм нарушил![]()
Мерси предварително.
Поздрави,
Аз получих призовка за явяване като свидетел по преписка номер ?!??!?!!?!? и се оказа, че ме търсят, защото някой, с някакво тъмно БМВ с рег. номер като моя - демек 8800 е ударил някакви такси и го търсят.
Чети внимателно какво пише!
VesoPesa написа:Преди имаха давност 3(три) години след издаването, ако не идеш да си вземеш постановлението отпадаше, но вече го няма.
това наизуст ли го казваш или си четеш някъде

справка - давност при административни наказания
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
VesoPesa написа:_65536_kb_sec_ написа:А нямаше ли един такъв момент че с подобно закъснение от типа на 6 месеца и повече актчето отива в небитието ?
Никъде не отива.
Преди имаха давност 3(три) години след издаването, ако не идеш да си вземеш постановлението отпадаше, но вече го няма.
Недей и ти да го лъжеш. Отиваш в гугъл пишеш "ЗАНН" отваряш и почваш да четеш за давности и основания за отпадане. Същото съветвам и автора на темата да направи и после да прецени дали да ходи в КАТ и дори и да ходи какво да им каже.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Извинявам се на колегата leTransporteur, че му се намесвам в темата, но имам един подобен въпрос. Един колега са му идвали у тях да го търсят катаджии (подчертавам - не пощальон с призовка от КАТ, а катаджии), та се е притеснил дали не са идвали, за да му вземат директно книжката. Сега се чуди дали да иде до КАТ да разбере за какво става въпрос или да си трае, ама пък ако го спрат някъде за проверка или по някаква причина в последствие му се наложи да иде до КАТ дали няма да го сгащят там. Принципно той отдавна не живее на адреса, на който се води, така че колкото и да го търсят там не могат да го намерят.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
vlad0 написа:VesoPesa написа:Преди имаха давност 3(три) години след издаването, ако не идеш да си вземеш постановлението отпадаше, но вече го няма.
това наизуст ли го казваш или си четеш някъде
справка - давност при административни наказания
BMW_RIDER написа:VesoPesa написа:_65536_kb_sec_ написа:А нямаше ли един такъв момент че с подобно закъснение от типа на 6 месеца и повече актчето отива в небитието ?
Никъде не отива.
Недей и ти да го лъжеш. Отиваш в гугъл пишеш "ЗАНН" отваряш и почваш да четеш за давности и основания за отпадане. Същото съветвам и автора на темата да направи и после да прецени дали да ходи в КАТ и дори и да ходи какво да им каже.
Това ми го обясниха на място в КАТ-София(Дървеница) 3-ма униформени, когато ходих с мойта призовка.

Ама сега като се замисля и те колко си знаят законите... може и наистина да си го излъгах колегата

- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
сега ще пиша в гугъл ЗАНН да видим каква ще излезе.
До колегат CTORH: в другите теми, в които се рових, забелязах, че има тенденция призовките да се разнасят от пощальони, "призовкари" , цивилни полицаи, квартални и нищо чудно и с жилетки да ги разнасят.
До колегат CTORH: в другите теми, в които се рових, забелязах, че има тенденция призовките да се разнасят от пощальони, "призовкари" , цивилни полицаи, квартални и нищо чудно и с жилетки да ги разнасят.
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Да се опитам и аз малко да помогна...
Значи за да те викат в КАТ, ако е за нарушение е за да ти съставят акт, демек да образуват административнонаказателно производство за извършеното от теб нарушение. Според чл. 34, ал.1. ЗАНН:
Т.е. ако акта не ти съставят акт в срок до една година от датата на извършване на нарушението, (не от получаването на "призовката"), могат да се хванат за макарите
По този повод, от личен опит бих ти казала, избощо да не стъпваш в КАТ следващата половин година, да си ти изтече тая давност и готово. Това при положение, че не си се подписал че си получил "повиквателната", а доколкото разбрах ти не си се подписвал никъде. Аз направих точно това със моята повиквателна, не стъпих в КАТ, изтече ми давността и кой откъде...
Алинея трета от същия член на същия закон гласи пък:
Което значи, че ако имаш съставен акт за дадено нарушение, но не ти излезе наказателното постановление в шест месечен срок- КАТ пак се хващат за макарите
И третата важна давност, е ако все пак има издадено наказателно постановление, но се правите на ударени и не го плащате, давността му изтича както следва:
Та такива ми ти работи
Значи за да те викат в КАТ, ако е за нарушение е за да ти съставят акт, демек да образуват административнонаказателно производство за извършеното от теб нарушение. Според чл. 34, ал.1. ЗАНН:
Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:
а) нарушителят е починал;
б) нарушителят е изпаднал в постоянно разстройство на съзнанието;
в) това е предвидено в закон или указ.
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Кодекса за застраховането и на нормативните актове по прилагането им и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години.
Т.е. ако акта не ти съставят акт в срок до една година от датата на извършване на нарушението, (не от получаването на "призовката"), могат да се хванат за макарите

Алинея трета от същия член на същия закон гласи пък:
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 12 от 1996 г.) Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.
Което значи, че ако имаш съставен акт за дадено нарушение, но не ти излезе наказателното постановление в шест месечен срок- КАТ пак се хващат за макарите

И третата важна давност, е ако все пак има издадено наказателно постановление, но се правите на ударени и не го плащате, давността му изтича както следва:
Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
Та такива ми ти работи

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Е Копривке много добро тълкуване на закона! и звучи достоверно 
Мерси

Мерси

Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв