Поредна тема за призовка от КАТ ..
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Поредна тема за призовка от КАТ ..
то и по запада ако така мислеха ,сега щеха да са на нащо дередже,а с такова ганьовско мислене няма начин..,че пътните полицаи и те са обирджии,е да ама не мисля така има си закони който не ги изпълнява ,гази люка и се оплаква че плаща глоби 

- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
щом има вратички да не си платиш глобата, не виждам лошо да минеш през тях, на запада предполагам законите са им уредени и няма начин да не платиш. Държавата ни е*е отвсякъде, мисля и аз да се опитам, пък ако стане:), но това е друга тема, която е разисквана многократно и води до дълги и безмислени спорове - доказано!
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
KIM написа:то и по запада ако така мислеха ,сега щеха да са на нащо дередже,а с такова ганьовско мислене няма начин..,че пътните полицаи и те са обирджии,е да ама не мисля така има си закони който не ги изпълнява ,гази люка и се оплаква че плаща глоби
Предварително се извинявям,че пиша в черно, ама е от тела

Колега принципно си много прав и аз не толерирам заобикалянето на законите, НО...
При положение,че органите на КАТ си тълкуват законите както си искат,а именно пускат ти призовката в пощата, а не я връчват лично, или чрез призовкари, или чрез препоръчано писмо, или чрез залепено уведомление, а просто я пускат в пощенската кутия, и то след половин и повече година от нарушението, не се чувствам бай ганьо,защото не съм им се явила на крака... Но иначе не пропускат да напишат с ейййййй такува букви болднато,че при неявяване носим наказателна отговорност...
Когато и те се научат да вършат работата както трябва и ние няма да има как да не се отзовем

Освен това след като тези давности са предвидени в закона, значи хората се възползват от тях- умишлено или не

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
вече не е нужно, нито призовкар, нито да се подписваш и т.нат. Пуснато ли ти е в пощата на адресната регистрация - оправяй се - оправдание нямаш!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
vlad0 написа:вече не е нужно, нито призовкар, нито да се подписваш и т.нат. Пуснато ли ти е в пощата на адресната регистрация - оправяй се - оправдание нямаш!
това по кой закон

- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Темата започва да заприличва на всички останали, които изчетох, забатачва се и се спори излишно. Нека хората, който пишат да бъдат сигурни в думите си, а ако са наясно със закона евентуално и да цитират за да бъде темата полезна за всички.
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
ms написа:vlad0 написа:вече не е нужно, нито призовкар, нито да се подписваш и т.нат. Пуснато ли ти е в пощата на адресната регистрация - оправяй се - оправдание нямаш!
това по кой законне за адреса, а това за пощата
щото както те ще докажат, че са ми го пуснали в пощата, така и аз ще докажа, че просто нямам поща
извинявай написал съм глупост ... Има си призовкар, но ако не те намери ти оставя лепенка на вратата и се считаш за оведомен като са отпаднали свидетелите ...
Способи за връчване на призовката:
1. Лично от съдебния служител на посочения по делото адрес;
2. По пощата/или чрез куриерски служител;
3. Чрез залепване на уведомление на адреса на получателя: когато лицето не може да бъде намерено на посочения по делото адрес и не се намери лице, което е съгласно да получи съобщението. В този случай уведомлението се залепва на вратата или на пощенската кутия, а когато до тях няма достъп – на входната врата или на видно място около нея.
4. Публично обявление в Държавен вестник: прилага се в хипотезата, когато ответникът няма регистриран постоянен или настоящ адрес в страната, като публикацията следва да бъде направена най-малко един месец преди заседанието.
- ms
-
-
така вече се съгласих
пуснато в пощата- все едно не е било там...
Не се заяждах- просто да не заблуждаваме хората... а понеже може да са сменили закони и наредби питах къде го пише...

Не се заяждах- просто да не заблуждаваме хората... а понеже може да са сменили закони и наредби питах къде го пише...
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
vlad0 написа:2. По пощата/или чрез куриерски служител;
ms написа:така вече се съгласих пуснато в пощата- все едно не е било там...
Аз ли пак недоразбирам нещо или друго се има в предвид ?
Или може би се има предвид, че трябва да отидеш в пощата за да си получиш призовката срещу подпис ?
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
leTransporteur написа:Аз ли пак недоразбирам нещо или друго се има в предвид ?
Или може би се има предвид, че трябва да отидеш в пощата за да си получиш призовката срещу подпис ?
Има се предвид по пощата, чрез български пощи- или до поискване, или лично на вратата срещу подпис, както препоръчаните писма. Т.е. не е нужно да е от съдебен призовкар да речем, а може да се връчи от служител на пощите

Както вече казах единственият вариант да не се подпишеш е да ти е залепено уведомление на входната врата на апартамента, на пощенската кутия или на входната врата до входа, ако няма достъп до вътре... Другото пускане в пощенската кутия просто ей така, като промоция на супермаркет си е чисто шменти капели

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- ms
-
-
това с пускането в пощата е "ако мине номера"- и редовно им минава номера щото народа не знае... както каза Копривка, или трябва някой (които и да е) да ти го даде СРЕЩУ ПОДПИС, или да ти лепнат бележка...
писаха ми акт- пуснали ми едно такова в пощата като ми излезе НП(аз не съм в града- информират ме роднините), 10-на дни по-късно цъфна кварталния на вратата и си минаха нещата по канален ред... има си ред- като го спазят ще е на тяхната, не го ли спазят има да ме чакат да отида доброволно в КАТ
писаха ми акт- пуснали ми едно такова в пощата като ми излезе НП(аз не съм в града- информират ме роднините), 10-на дни по-късно цъфна кварталния на вратата и си минаха нещата по канален ред... има си ред- като го спазят ще е на тяхната, не го ли спазят има да ме чакат да отида доброволно в КАТ

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
ms написа:това с пускането в пощата е "ако мине номера"- и редовно им минава номера щото народа не знае... както каза Копривка, или трябва някой (които и да е) да ти го даде СРЕЩУ ПОДПИС, или да ти лепнат бележка...
Правилно колега

kOnPuBkA написа:Да се опитам и аз малко да помогна...
Копривке (колеги сме от университета

Оставете си сините талони във вкъщи и си карайте спокойно. Отново няма да обяснявам защо, тъй като пак ще се намери някой да каже, че не е така

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Баща ми също получи снимка която е направена септември 2010?? Комшията над нас каза, че може да пратиш до КАТ един болничен и да ти удалжат срока на явяване(адвокат е ). Може и така да пробваш, ама баща ми нали е мазохист, аз му казвам да вземе майка ми, ако ще взимат книжка да е на майка ми, ама той не та не.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- leTransporteur
- младши ентусиаст
-

Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
аз имах призовка, на която не бях ходил. после отидох да си сменя книжката (верно, че беше минало една година от нарушението ми) и нямаше проблем- дадоха си ми новата книжка и никакъв акт!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3