Търси се най-добрият радар-детектор
Модератор: Общи модератори
49 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- rollin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Honda Prelude H23
- Мечтае да кара: S2000
- Детайли за колата: 4WS
Re: Търси се най-добрият радар-детектор
Може и втора ръка, просто ако набележа модел да знам кой да търся 

Car-Audio маниак
SPL TEAM Parvomai
SPL TEAM Parvomai
- Leudi
- Потребител
-
- Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI
masimo написа:Все си мисля, че в Германия не карат със 50 ... Карат като идиоти, но пътищата и колите го позволяват.
Минах около 4000 км по Европейските пътища и впечатленията ми са точно обратните- по магистралите с ограничение (и в Германия) никой не кара с над 140. При измислено ограничение 80 (както е на околовръстното на Братислава) със 100 км/ч изпреварвах абсолютно всички. Край Будапеща ограничението е 80, всички кретаха в дясната лента с 80-90, а аз във лявата със 100 и абсолютно никой не посмя да ме последва в лявата лента със тази скорост.
Като карам със 135 по темпомат на магистралата всички ме изпреварват по 40-50 секунди, никой не смее да вдигне много над 140.
В Немските тунели (ограничението е 80) всички карат със колкото могат преди тях и на тунела коват яките спирачки и поддържат 70-80 в тунела.
По големите граски булеварди (примерно Берлин, Прага) при измислено ограничение 80 всички карат със 70-75, а на другите пътища в града с над 60 никой не караше.
За всичките километри забелязах 4-5 коли, които караха с видимо превишена скорост (над 170) и 2 бяха с BG номера, а другите бяха на арабски гастербайтери (поне така изглеждаха). Дори видях Руско Ферари 458, което караше със 120 по магистралата.
И за всичките км видях само една кола с радар-детектор на таблото- някаква баничарка.
Друг е въпросът че там камерите са на 10 км, примерно Брно-Прага преброих 16 статични камери и 3 патрулки с радар, даже едните успяха да ме засекат от над 600 метра, което с нашите радари е навъзможно.
Nope ... it's Chuck Testa !!!
- korav
- Потребител
-
- Кара: bmw 330 xd
- Мечтае да кара: lamborghini aventador, Tu 160 Blackjack http://www.youtube.com/watch?v
BAHKATA_TDI написа:masimo написа:BAHKATA_TDI написа:PIONEER написа:jordanov написа:
....
....dea:
Само камерите ще ни оправят нас българите. Дано е по-скоро.
И съм твърдо ЗА десеторно увеличение на глобите.
Аман от комплексари с рецидивистки нотки по пътищата.
Само добра инфраструктура, технически изправни автомобили и култура зад волана ШЕ ни оправят нас българите.
АМАН. Глоби та глоби, по високите глоби пораждат само повече корупция и нищо повече
Копупцията е при хората с пари, колега. Те могат да си го позволят. При нас мишоците при две последователни глоби от по 1000 лева и 1-2 г. без книжка ще започна в града при огранчение от 50 да карам с 30.
Споко до 2-3 години и ние ще станем прилежни шофери.
Европееца да не е по прост.
Стига бре, колега, толкова ли си мечтаеш контрола да е толкова силен и толкова да са ни стъпили на шията? Лошо ми става като чета такива мнения, честно!!! Щял си да караш с 30 при ограничение 50 - предполага се, че някоя притеснена леля ще кара с 15 тогава

А запознат ли си как в съдебната практика се потребява понятието "несъобразена" скорост - че може да е разрешено 100, ама в конкретните условия - метеорологични и всякакви - съдебния състав и някое вещо лице да кажат, че е трябвало да е 50? И колко разтегливо е това понятие?
И също така смяташ, че десеторно увеличаване на глобите за превишена скорост е достатъчна превантивна мярка - ами ако един човек има достатъчно пари да плати 5000-10 000 лева годишно от глоби без никакви други последствия - не смяташ ли, че неговите ескорти от пет S-класи с чуждестранни номера, каращи в "секюрити колона" ще го калкулират в графата "разходи" и ще продължат да мачкат Опел Корси по магистралите и да ги изхвърлят в канавките? Само разсъждавам на базата на личен опит - мой приятел с такава корса щеше да бъде хвърлен в канавката от такъв "ескорт" на АМ" Тракия" - от селски чорбаджия, който изкарва максималния размер на глобата за времето за което изпива едно кафе. Май глобата трябва да е събразена с човека и доходите му. Например така:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=357425
А и в края на краищата - защо се произвеждат коли които ускоряват от 0-100 за 2.9 сек и спират от 200-0 км/ч за 5 сек? Аре дай ми обяснение на тая загадка лицемерна

И нещо извън темата - извинявам се за офтопика - не ви ли дразни супер много, когато ви спират ей така, да ви проверят "добър вечер - добър вечер" и търсят нещо да се хванат, кво да е, ама няма за кво...мене лично - ужасно!!!
Нищо лично и преднамерено обидно - моля за извинение, ако съм засегнал някоя тънка струна

49 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4