RAM HT.ONE

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

RAM HT.ONE

Мнение от deyan-enchev » 21 Юли 2011, 16:00

Здравейте, колеги байкъри

Преди малко бях в магазина на True Riders, и останах приятно изнанадан от мениджъра им, който се заминава с нас около 1 час.
Аз и колега си търсим колеленца, като моя човек е по екстремен и си хареса XC.2.2 а аз мисля се спрях на HT1.1 -> http://store.trueriders.bg/bike/complet ... ht1-1.html

Чудя се дали има ДРАГ който да се конкурира с HT1.1 на тази цена, имайки предвид че DRAG ZX-4 с който сравнявам HT1.1 е .. как да кажа доста далече като материали, спирачки и елементи вложени в него - а цената е доста близка.

Този HT1.1 който съм показал на сайта няма да е моя, измислихме с пича от True Riders конфигурация с по-добра предна вилка, тя струваше около 340лв, но й забравих името. Крайната цена на HT1.1 - то стана около 1200лв.

PS: Не мисля да го карам много хард, не съм екстремист, за даунхил дума да не става. Карането ще е градско, витоша и околните села на юг от София главно за разходки и НЕ силово каране.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Re: RAM HT.ONE

Мнение от overclock » 21 Юли 2011, 16:44

Взимай RAM-a и не се чуди изобщо. Вилката предполагам, че е RockShox Dart3. Колелцата са доста добри и си заслужават всяка стотинка. Като съвет от моя страна мога да ти дам да си вземеш HT1 Custom с RockShox Dart3 и V-brake спирачки. С дисковите спирачки при твоето каране не печелиш нищо, дори обратното - колелото е една идея по-тежко. С V-brake и капли с възможност за монтаж на дискови спирачки цената става около 850лв.
:bchug:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 21 Юли 2011, 16:49

RAM имат доста добро съотношение цена/качество. И залагат на сравнително качествени компоненти. Аз имам АМ2 (най-евтината окомплектовка) на 2 години и мога да кажа, че съм доста доволен. Има и някакви дребни проблеми понякога, но като цяло доста добре се представя. ДРАГ в същия клас като моя не съм карал и не мога да коментирам. Имах едно онтарио, не беше лошо, но компонентите определено бяха по-нисък клас, което естествено го правеше и по-евтино, скоро го продадох, но преди това като минех от РАМа на онтариото и спираше да ми се кара колело :mrgreen:

За дисковите спирачки няма да се съглася, защото спирането наистина е доста сигурно с тях, аз карам основно градско и въпреки това разликата между тях и В брейка е колосална, да не говорим за силата на натиск върху самото лостче, на хидравличната мога да спирам с 1 пръст.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 21 Юли 2011, 17:04

Определено имаш вкус ;) Колелото си заслужава парите,но лично аз се ограничих и си купих спринт аполон и съм адски доволен!Моето мнение е,че трябва много добре да прецениш за какво ти трябва колелото!!!
Ако караш като мен само по паркове и не много тежки маршрути Аполона си заслужава!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 21 Юли 2011, 17:36

10х колеги за идеите и споделените лични впечатления. Междувременно гледам е тази тема: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=11172

добре че ми писа колега на ЛС, че да се сетя че в БГ има други форуми освен за коли и мопс.бг :mhihi:

Инъче байка ще се кара 70% в града и 30% в планината и по черен път, но леко. Вероятно ще караме с моя човек с XC двойката, но той е доста по-опитен. Мисля, че РАМ-а ми стига на мен пък и искам нещо качествено не китайче от Метро.

Като цяло гледам да е с дискови спирачки, не че Ви брейка не може да спира добре - има едни с три цвята които бая добре си спират. Лостчетата на обикновените Ви брейкове пак крият ключа към доброто спиране, и дори без диск може да имаш читави спирачки, примерно с лостчета увеличаващи усилието - това го пиша за колегата overclock.

Ще почета още мнения, но определено РАМ-а засега печели. Тия дни ще карам и един DRAG ZX4 да видя как е, той е с Ви брейкове, ама ъпгрейднати.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 21 Юли 2011, 18:21

:OT: Не разбирам от колелета и някой може ли да ми обясни защо тия колелета са на цената на що-годе сносен скутер 50цц. ?
Грам заяждане няма в пост-а ми или ирония, просто винаги ми е било интересно как едно колело би струвало 1200лв. ? :roll:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 21 Юли 2011, 18:28

за тея пари не е ли по добре скот аспект 55
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Юли 2011, 18:35

uCnaHeTcA написа::OT: Не разбирам от колелета и някой може ли да ми обясни защо тия колелета са на цената на що-годе сносен скутер 50цц. ?
Грам заяждане няма в пост-а ми или ирония, просто винаги ми е било интересно как едно колело би струвало 1200лв. ? :roll:

защото като почнеш да караш сериозно и почваш да трошиш... и сменяш с по-здраво и по-здраво и то се троши докато в един момент попаднеш на части дето не се трошат... и се оказва че тия части са много скъпи защото материала е скъп, изработката- още-по скъпа и не се произвеждат в големи количества че да могат да се правят икономии от "обем".

1200 лева? има колела (особено за даунхил) на които само предната вилка е х2... :)

по темата- това дето си го показал... не долюбвам "хард-тейл" колела... особено ако ще ходиш дори на най-лек даунхил... иначе набора части за парите си бива...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Юли 2011, 19:48

Абе те хората карат твърдаци и на сериозен даунхил. Както беше писал некъв хамериканец в техен форум- ръцете и краката са ми амортисьори, олд скуул бейби :mhihi: А на оня и предната му вилка беше твърда.

За градско и тук-там пътечки без голям зор според мен няма смисъл от колело за толкова пари. По-добре Трек или Скот с добра вилка за тия пари, а като се понаучиш да го караш и потрошиш това-онова можеш да си ъпгрейдваш малко по малко.

Иначе цените при тия байкове са страшни ако държиш на най-доброто или го натоварваш много яко. Гуми от по 100лв, които заминават за няколко карания, вилки от по няколко хиляди, педали по 3-400лв, команди, спирачки, лапи и кви ли не дреболии с 4 цифрени цени :shock: Просто не е истина как ме сърби да почна да купувам кви ли не глупости :mhihi:
Изображение

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 21 Юли 2011, 20:43

Още един глас за РАМ-а. Аз лично имам RAM HT2.1 купен 2007 лятото и съм изключително доволен. Вилката е RockShox Dart 3, хидравличните дискови спирачки Avid Juicy 3 и спира брутално. Карам комбинация асфалт/черен път с каманаци/пясък (Бургас - Сарафово) - нищо сериозно, но доста скоростно и не ме е предавал до сега, но аз си го профилактирам съвестно :)
Only dead fish follow the stream...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 21 Юли 2011, 21:17

Бях свидетел, как един от моя клас си поръча предната вилка за 4000лв.. Ама се съзтезава момчето и цялото му колело е към 12 000лв+. Кефеше се последно, че си е взел, последните педали, дето са с 50г по леки :shock:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 21 Юли 2011, 21:21

РАМ-а е класика и ми е фаворит от българските производители (а и щом лимита няма да е 700 лева за базовия е по-добре от драг зх4). Дискове за мен са голям плюс освен за спирането (в момента например на евтиното ми колело имам изкривени капли и се търкат във в-брейка, което допълнително затруднява на байрите). А щом ще е custom виж колко пари ще ти искат да ти сложат рамка от HT2 ако е 50-тина лева си заслужава (доста по-яка се води за спускане).

И аз тези дни много ме сърбят парите да вкарам някакво колело, като обмислям и варианта за по-кадърно втора ръка или от Англия (pinkbike.com). Иначе както колегата bum_bum каза е голям "кеф" като видиш примерно как вилка е по-скъпа от цяло окачване за Е36 :mhihi:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 21 Юли 2011, 21:29

offtopic: Бая хора имало от форума, дето са си прилично запознати с колоезденето, не очаквах... :shock:

+1 за RAM bikes. В тоя клас и за тези пари, по-добра окомплектовка няма да намериш. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 21 Юли 2011, 21:31

Gh0s7 написа:offtopic: Бая хора имало от форума, дето са си прилично запознати с колоезденето, не очаквах... :shock:

+1 за RAM bikes. В тоя клас и за тези пари, по-добра окомплектовка няма да намериш. :yes:

Има още доста,но още не пишат :D
Айде да организираме едно каране :roll:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 21 Юли 2011, 21:39

Айде :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата