Кат затваря околовръстното за гонки
Модератор: Общи модератори
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Re: Кат затваря околовръстното за гонки
мен ме съмнява че няма никой да има там понеже от кат ще следят строго за всичко.. 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
Отново казвам - гонките на Бояна не са причината за многото инциденти по улиците с коли и мотори... нито пък "легализирането" им ще промени нещо... за това казах, че ако целта е тази, то се работи в грешната посока...
Първо, както казаха преди мен, и както се казваше в репортажите на BTV, много от моторджиите са абсолютно нередовни - без регистрации, без книжки, употребили какво ли не... и тук въобще не говоря за това дали са с екипи, хубави каски и т.н. Та тези въпросните почти сигурно няма да се мернат, ако полицаите проверяват всичко както е редно...
Второ, тези които ще се мернат и ще карат през този въпросен ден, когато е затворено, ще си дават газ и през останалите 6 по същия начин и то не само по околовръстното... да не говорим, че като е незаконно има повече тръпка и е по-интересно... та тогава ще се присъединят и онези незаконните дето не са били на организирания ден...
Трето, както казах по-рано причината да се убиват там не е страничното движение, нито пък си спомням скоро там да е имало инцидент с участие на случайно минаваща кола... Те се избиват заради слаби способности, несъобразяване с нищо, никаква екипировка и т.н. Още повече, че инцидентите в самите "гонки" са много малко... По-скоро белите стават когато карат на задна гума с 200, взели са да повозят някого да се покажат какви са мъже и т.н.
Иначе нито ще ми пречи по това време да затворят пътя, нито нещо друго не ми харесва... Напротив и аз бих се радвал при "стерилни" условия на 10мин от вкъщи да давам газ колкото си искам на такава хубава отсечка... Сигурен съм че ще се получават хубави мероприятия, ще има интересни състезания и коли и ще е приятно за автомобилните и мото ентусиасти... Просто това не е мярка за намаляване на инцидентите по пътищата и улиците, а за легализиране донякъде на нелегалните състезания, което ще задоволи по-скоро редовните фенове на мото- и автомобилния спорт... За тях обаче така или иначе има доста писти и състезания (драг и пистови)... Безумците, точно тези които фатално рискуват живота си ще ги има винаги и по всяко време, докато мерките не станат такива, че тези дето нарушават законите по всякакъв начин чувствайки се недосегаеми, бягат, крият се и си правят каквото искат да лежат по затворите...
В посока на ефективно намаляване на инцидентите и смъртността по пътищата не се работи... По никакъв начин... Полицаите дават пари на шефовете си да ги разпределят на "апетитни" места дето да следят за скорост или за спазването на някоя "уловка" от знаци и да щавят шофьорите, а никой не го ебе за опасните участъци от пътищата, за тези с гадни настилки и за малоумните шофьори без никакви умения, които на магия се придвижват по пътищата, доста често с коли за скрап... Превишената скорост НЕ е основната причина за многото инциденти по пътищата...Та отново казвам, нищо не ми пречи идеята, още повече като човек луд по моторните спортове... Просто не е редно да се пропагандира като мярка за намаляване на инцидентите по пътищата, защото няма да помогне в тази посока...
Първо, както казаха преди мен, и както се казваше в репортажите на BTV, много от моторджиите са абсолютно нередовни - без регистрации, без книжки, употребили какво ли не... и тук въобще не говоря за това дали са с екипи, хубави каски и т.н. Та тези въпросните почти сигурно няма да се мернат, ако полицаите проверяват всичко както е редно...
Второ, тези които ще се мернат и ще карат през този въпросен ден, когато е затворено, ще си дават газ и през останалите 6 по същия начин и то не само по околовръстното... да не говорим, че като е незаконно има повече тръпка и е по-интересно... та тогава ще се присъединят и онези незаконните дето не са били на организирания ден...
Трето, както казах по-рано причината да се убиват там не е страничното движение, нито пък си спомням скоро там да е имало инцидент с участие на случайно минаваща кола... Те се избиват заради слаби способности, несъобразяване с нищо, никаква екипировка и т.н. Още повече, че инцидентите в самите "гонки" са много малко... По-скоро белите стават когато карат на задна гума с 200, взели са да повозят някого да се покажат какви са мъже и т.н.
Иначе нито ще ми пречи по това време да затворят пътя, нито нещо друго не ми харесва... Напротив и аз бих се радвал при "стерилни" условия на 10мин от вкъщи да давам газ колкото си искам на такава хубава отсечка... Сигурен съм че ще се получават хубави мероприятия, ще има интересни състезания и коли и ще е приятно за автомобилните и мото ентусиасти... Просто това не е мярка за намаляване на инцидентите по пътищата и улиците, а за легализиране донякъде на нелегалните състезания, което ще задоволи по-скоро редовните фенове на мото- и автомобилния спорт... За тях обаче така или иначе има доста писти и състезания (драг и пистови)... Безумците, точно тези които фатално рискуват живота си ще ги има винаги и по всяко време, докато мерките не станат такива, че тези дето нарушават законите по всякакъв начин чувствайки се недосегаеми, бягат, крият се и си правят каквото искат да лежат по затворите...
В посока на ефективно намаляване на инцидентите и смъртността по пътищата не се работи... По никакъв начин... Полицаите дават пари на шефовете си да ги разпределят на "апетитни" места дето да следят за скорост или за спазването на някоя "уловка" от знаци и да щавят шофьорите, а никой не го ебе за опасните участъци от пътищата, за тези с гадни настилки и за малоумните шофьори без никакви умения, които на магия се придвижват по пътищата, доста често с коли за скрап... Превишената скорост НЕ е основната причина за многото инциденти по пътищата...Та отново казвам, нищо не ми пречи идеята, още повече като човек луд по моторните спортове... Просто не е редно да се пропагандира като мярка за намаляване на инцидентите по пътищата, защото няма да помогне в тази посока...
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
Kroki написа:http://vbox7.com/play:39c505fbd4

мисля, че точно веднъж ще се случи подобно нещо на затвореното от КАТ трасе и ще се приключи с "ма/уникалната" идея за нямаляване на инцидентите.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
DrivinGGoD написа:Отново казвам - гонките на Бояна не са причината за многото инциденти по улиците с коли и мотори... нито пък "легализирането" им ще промени нещо... за това казах, че ако целта е тази, то се работи в грешната посока...
гонките на Бояна не са причината за многото инциденти по улиците с коли и мотори....Затова си много прав, но за повечето друго не си.
И преди да си изразя мнението ще кажа следното - когато гонките и изпълненията с мотори бяха на резиденцията имаше период в който бях там всеки ден. Познавам главните действащи лица, познавам им и изпълненията и рисковете и аз вършех същите циркове - снимката на аватара ми е оттам. Бил съм свидетел и на фатални инциденти!
Така ,че часта в която обясняваш как се претрепват главно заради слаби способности или каране с 200 на задна не е вярна. Главните претрепвания ставаха точно от странични хора или такива които не бяха свикнали с как да го кажа "физиката" на това място. Главно от хора които идваха и дърпаха ръчни или правеха обратни посредата или от случайно минаващи.
Затова като сложиха легнали полицаи просто изпратиха същите хора на околовръстното. Мислеха си ,че като ги изгонят оттам ще спрат да карат - ама не - тъпата политика на ограничаване. А сегашната им идея е точно обратното на досегашното мислене на КАТ и на БГ политици и само затова мисля ,че трябва да я сложим в рамка.
А както писах и преди който отива там му е ясно ,че може да се претрепе особено важи за мотористите. Проблема според мен ще е ,че за един ден в седмицата вечер просто невиждам как ще е доредят всички желаещи да се дърпат или да вършат изпълнения.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
за мен тая работа е все едно с пари от твоя джоб да дават на наркомани, наркотици под лекарско наблюдение.
просто няма как да съм съгласен. и същевременно нищо да не правят за спиране на разпространението на наркотици.
това е най-добрия начин да го опиша.
аз съм против такава намеса. ако някой е решил да се намаже някъде, негово си право. намесата трябва да е тогава когато почне да пречи на другите.
просто няма как да съм съгласен. и същевременно нищо да не правят за спиране на разпространението на наркотици.
това е най-добрия начин да го опиша.
аз съм против такава намеса. ако някой е решил да се намаже някъде, негово си право. намесата трябва да е тогава когато почне да пречи на другите.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320
- Мечтае да кара: m5 e60 edition race
- Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..
ще се дърпат 2 часа на затворената отсечка и 22 по всички улици кадето им е кеф такаеч смисъл няма но както и да е 

Бог прощава притежателите на БМВ не
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
kOnPuBkA написа:Значи по никъв начин няма да ми попречи затварянето на околовръстното за няколко часа, който и да е ден... Нито па завиждам, че някое дете ще си начеше крастата на затвореното околовръстно...Нито пък съм хейтър, нито съм негативно настроена към държавата си, нито към промените, нито към правото на някой да се кефи на нещо...
Но това не прави идеята по-малко малоумна...Дори и поради един единствен факт, а именно- на първия осукан около мантинелата 19 годишен моторист, състезанията ще бъдат преустановени, КАТ ще се оправдава 2 седмици по телевизията, че нищо не зависи от тях, те само наблюдават, нечия майка ще реве 2 седмици по телевизията как държавата е убила детето й, позволявайки му да кара с 200 на място неподходящо за това и в крайна сметка от цялата работа ще остане само спомена за поредния затрит живот, само че този път законно затрит... или айде поне няма да е незаконно. Нито ще се спрат останалите прелитащи електрони по пътната мрежа, нито ще спрат "незаконните гонки" (каквато всъщност е целта на инициативата), нито това ще промени по някакъв драстичен начин положението на мотор спорта у нас...
Именно поради тези причини продължавам да не виждам нищо полезно в подобна инициатива...
Напротив! Да го направят,обаче да направят и така,че да не минават покрай мен с 200 като си возя приятелката или детето!
- ако караш по аутобана , нон стоп е минават покрай тебе с 200 , че дори и с 300 !
По-горе един колега го каза за вечно недоволните ... Ще е наистина хубаво да се направи организирано мероприятие -на първо място - строги изисквания за състезателите . Убеден съм , че броя на покриващите изискванията е много по-голям от 2-3 . Реално е отидат доста хора с опит , от които келешите може да научат нещо . И не - няма да станат по ненормални , защото те и сега си карат с 250-280 на околовръстното . Ако събитието стане организирано и привлече интерес много хора ще се постараят да покрият изискванията за да се включат . И за повечето нормални хора , един 10 мин адреналин и 2-3 часа шоу са достатъчни за да те държат спокоен една седмица .
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Искам само от КАТ или от МВР или парламента да ме информират между колко и колко часа ще са разрешени грабежите и убийствата!
Щот гледам, между 21 и 1 искат да правят законни тотални нарушения на ЗДП и не само (околовръстното на една столица е пътна артерия от национално значение).
Та, едно СМС-че от Цецо - ще бъде изключително любезно, да знам да си правя плановете!

Та, едно СМС-че от Цецо - ще бъде изключително любезно, да знам да си правя плановете!
Без страх, без спирачка!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
MatriX_Fucked написа:Искам само от КАТ или от МВР или парламента да ме информират между колко и колко часа ще са разрешени грабежите и убийствата!Щот гледам, между 21 и 1 искат да правят законни тотални нарушения на ЗДП и не само (околовръстното на една столица е пътна артерия от национално значение).
Ти па нищо не каза

Аз ви разбирам.Нали сме си Българи и вечно трябва да си седиме с ръцете в гъзЬ и да ревеме

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
(bubsa) написа:Ти па нищо не казаА ралитата къде се провеждат?Защо не протестирате срещу тях?За писта София се затваря бул. България и час от околовръстното за много повече време
![]()
Аз ви разбирам.Нали сме си Българи и вечно трябва да си седиме с ръцете в гъзЬ и да ревемеКато не се прави нищо сме си най-добре
Интересно как сравняваш професионални пилоти, с подготвени машини (в пъти по-сигурни от нормално) и състезание ОРГАНИЗИРАНО от БФАС с няк'ви рацери, с нормални мотори и състезание БЕЗ НИКАКВА организация- аз не виждам нищо общо между двете, ама ти си знаеш...
Излъгах, има общо- и на двете полицията затваря участък от градската пътна мрежа...
Никак не е добре да НЕ се прави нищо, но простото осигуряване на един участък за каране НЕ е решението... има и други неща дето да се свършат преди това...
ПС: Прост въпрос:
Когато някой от състезателите се пребие като куче кой ще носи отговорност

Последна промяна ms на 23 Юли 2011, 13:18, променена общо 1 път
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Никак не е добре да НЕ се прави нищо, но простото осигуряване на един участък за каране НЕ е решението... има и други неща дето да се свършат преди това...
- кой е казал , че е цялото решение - това е първата стъпка , която не е одобрена и все още се обмисля . Само , че ест. висички трябва да оплюят нещо , още преди да се е родило

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
acho.rs написа:Никак не е добре да НЕ се прави нищо, но простото осигуряване на един участък за каране НЕ е решението... има и други неща дето да се свършат преди това...
- кой е казал , че е цялото решение - това е първата стъпка , която не е одобрена и все още се обмисля . Само , че ест. висички трябва да оплюят нещо , още преди да се е родило

Що на дрифтърите не им затворят някоя хубава отсечка с много завои да си карат на воля

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
ms написа:(bubsa) написа:Ти па нищо не казаА ралитата къде се провеждат?Защо не протестирате срещу тях?За писта София се затваря бул. България и час от околовръстното за много повече време
![]()
Аз ви разбирам.Нали сме си Българи и вечно трябва да си седиме с ръцете в гъзЬ и да ревемеКато не се прави нищо сме си най-добре
Интересно как сравняваш професионални пилоти, с подготвени машини (в пъти по-сигурни от нормално) и състезание ОРГАНИЗИРАНО от БФАС с няк'ви рацери, с нормални мотори и състезание БЕЗ НИКАКВА организация- аз не виждам нищо общо между двете, ама ти си знаеш...
Излъгах, има общо- и на двете полицията затваря участък от градската пътна мрежа...
ПС: Прост въпрос:
Когато някой от състезателите се пребие като куче кой ще носи отговорностпострадалият или КАТ дето не са обезопасили трасето
пилота си носи отговорност за своите грешки разбира се, но организатора май отговаря трасето да е безопасно или аз греша нещо
Участниците си носят отговорността разбира се!Подписва декларация и ако иска да си направи харакири на осевата линия,поне няма да те замеси и тебе в начинанието си

Разберете,че винаги може и по-добре да се организира нещо,но в момента това е положението и е някакъв напредък!Все от някъде се започва и всяко начало е трудно

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
докато обаче мотористите продължават да са сериозна опасност на пътя за всички (най-вече за себе си) НЕ заслужават специални екстри...
Що на дрифтърите не им затворят някоя хубава отсечка с много завои да си карат на волякато ще има екстри за едните, да има и за другите- дрифтърите да не са нещо по-малко хора от мотористите
Те ако го направят като хората , дела на легалните мотористи ще е сигурно 5% спрямо тези с автомобили ...