Мерцедес и Ауди кошници / БМВ супер автомобил !?
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Мерцедес и Ауди кошници / БМВ супер автомобил !?
По темата - не са кошници Ауди и Мерц ама са коли за возене , не за каране . От там идва и мисълта , че са предмино за жени и старчета , които предпочитат да се возят , не да карат .
Който го дразни този факт , си е негов личен проблем .
Който го дразни този факт , си е негов личен проблем .
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
smg написа:Просто разбраха накъде са тенденциите в автомобилостроенето.
Конкуренцията е голяма и е силна. Съвсем нормален и очакван ход. Обаче е забавно как си пикаха на идеологията, с която толкова години пропагандираха. Интересното е мнението на фенове и потенциалните бъдещи собственици на Мки.
Вярно 30години назад като идея, но все пак напредък.
Разбрали били

Мнението ми като фен е, че последната М5-ца е божествена, макар и да не съм имал пряк контакт с нея. Но, ако съдя по досега ми с предните - нема да е зле повярвай ми

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
ms
Знаех, че веднага ще се включиш
Кажи нещо смислено веднъж, вместо да хеитваш.
Мислиш ли наистина, че само еко нормите са причина за тази генерална промяна?
Какво общо с темата има някакъв архаичен шестак на Ауди от 20 години. не ми отговаряй на това. Няма смисъл.
деснячо
нямаш ли си работа да береш малини?
Знаех, че веднага ще се включиш

Кажи нещо смислено веднъж, вместо да хеитваш.
Мислиш ли наистина, че само еко нормите са причина за тази генерална промяна?
Какво общо с темата има някакъв архаичен шестак на Ауди от 20 години. не ми отговаряй на това. Няма смисъл.
деснячо
нямаш ли си работа да береш малини?
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Малини съм брал , само от двора "не село"
Ти сериозно ли си мислиш , че постовете ти имат някаква стойност ?

Ти сериозно ли си мислиш , че постовете ти имат някаква стойност ?
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Тааа не се изходи по въпроса за философията на Ауди
Интересно ми е да чуя 

Лето две и седемнаесто.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
smg написа:ms
Знаех, че веднага ще се включиш![]()
...
НЕ хейтвам- поне не и с предното ми мнение... е добре де- само малко

и не мисля, че еко нормите са причина за промените в моторите (не само на БМВ, а и на другите) в последните години- 200% съм сигурен, че те са ГЛАВНАТА причина за тази промяна... друга логична причина за масовото навлизане на духалките просто НЯМА- нито са евтини, нито са прости, нито са надежни...
кажи ми друга причина освен екологията да ги слагат масово- изключи мощност и нютони, колата успешно ще я направят да върви подобаващо и с атмосферен мотор... изключи и разхода- турбо мотора е икономичен ако караш спокойно- тоест зад волана е жена ти или баба ти, ти като караш разликата в разхода ще е минимална...
Колко пъти и колко човека да ти го обясним- еко нормите доведоха духалките... а клиента е доволен щото като кара леко и турбо мотора гори по-малко от равностоен атмосферен... всичко е за заблуда на врага иначе казано- турбо мотора реално нито е екологичен, нито гори осезаемо по-малко от атмосферен, но накрая като прочетат католожните данни и еколозите доволни, и клиента излъган да си купи... ти вярваш ли, че някой ще успее да постигне разход под 10/100 с новото М5 колкото го дават

има ли нужда да го пиша за трети път за да ме разбереш

- smg
- младши ентусиаст
-
И все пак Бмв допреди 2 години се кълняха в атмосферките.
А сега коренна промяна на 180*.
Аз ако се вживявах толкова за някоя марка автомобили щеше да ме издразни. Това си е шамар в лицето на потребителя. При положение, че толкова време въртяха латерната, че не са фенове на турбото. Щяло да влоши усещането и прочие тъпотии.
Предполагам едва ли са решили внезапно да преминат към принудително пълнене само заради еколозите. По-скоро разбраха, че не може да ходиш на престрелка с нож.
Хахаха викаш колко е лесно да вадиш 100кс от литър. Могат да почнат и 130 ама няма няма смисъл а?
Nickelback
Какво не ти е ясно при Ауди.
предлагат комбинация от турбо двигател с quattro задвижване.
същата тъпня би било да спрат да предлагат quattro и да минат на задно.
Аз ако се вживявах толкова за някоя марка автомобили щеше да ме издразни. Това си е шамар в лицето на потребителя. При положение, че толкова време въртяха латерната, че не са фенове на турбото. Щяло да влоши усещането и прочие тъпотии.
Предполагам едва ли са решили внезапно да преминат към принудително пълнене само заради еколозите. По-скоро разбраха, че не може да ходиш на престрелка с нож.
Хахаха викаш колко е лесно да вадиш 100кс от литър. Могат да почнат и 130 ама няма няма смисъл а?
Nickelback
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
smg написа:И все пак Бмв допреди 2 години се кълняха в атмосферките.
Nickelback
Повярвай ми, че ако Ауди минат на задно предаване няма да има по-щастливи от вас (Ауди феновете)

Повярвай ми, хич няма да ви е тъпня

Турбо, нетурбо, факт е че последната М5 е най-бързия седан на Ринга в момента. А горката е само 560коня. Мнооого по-слаба от СТАРАТА RS6-ca... Но уви, Аудита там нещо много, много не мяркам

Нещо да кажеш за турбодизелите на БМВ в момента. Как ти се струват като перформанс? Или викаш турбо, ама дизел... Сигурно БМВ са малоумни и тепърва откриват, че турбо върви и на бензин... Злетаци...

Сигурно ми е ясно, че quattro-то им е "велико"

Лето две и седемнаесто.
ms написа:турбо мотора реално нито е екологичен, нито гори осезаемо по-малко от атмосферен
ама разбира се, щом ти си казал, тъй ще да е
що не вземеш да се скриеш някъде и да попрочетеш малко по въпроса, преди да се изказваш така неподготвен
то не че 90% от хората в темата не изказват силно субективните си и не съвсем фактологически подкрепени мнения, ама ще ме обвинят в тролене ако почна да храня наред
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- smg
- младши ентусиаст
-
Nickelback написа:.....
Брех много нервни и чуствителни Бмв феновете. Опитах се да направя цивилизована дискусия, ама нИ стааа. Само заяждане и хеит.
Ти ми вервай, че няма да ме кефи.
Грешиш много сериозно.
Ако направят тази тъпотия да се отрекат от цялата си същност ще изгубят много клиенти.
Аз например съм си взел Ауди заради Quattro-то. Искам кола, която да има здраво 4х4 системата, да има читав мотор, читаво купе, хубав интериор. С тази кола мога да давам цялата газ независимо от метеорологичните условия. И да нямам поредната напомпана въртигумка.
Извода е, че Ауди успява да задоволи желания ми. Ако се откажат от 4х4 ще ме загубят като клиент. Защото съм избрал тази кола заради това, което предлага не заради табелката.
Ти например си взел Бмв защото ти допада задното предаване. Ще ти хареса ли, ако минат на предно? Едва ли. Всъщност те и това ще правят в бъдеще. Абе важното е, че марката държи на устоите си

Приателю, аз понеже не съм всяка седмица на Ринга като теб не съм запознат толкова с материята.
РС6 е мноооого по-силна от от 560кс с титаничните 20кс. В комбинация с по-голямото тегло и по-големи загуби по силовото предаване не виждам нищо изненадващо да е по-бавна на писта.
Както примерно 320ката е най-бавната кола 150кс в класа си...защото има по-големи загуби от колите с предно предаване. Съвсем логично е при сходни коне и сходни килограми, колата с парманентно 4x4 задвижване да е по-бавна от тази на един задвижващ мост.
Какво има да коментирам на дизелите...не се интересувам от коли на кюмур.
Защо трябва да те убеждавам в какво и да е било насила? Да не би да ти продавам кола в момента?
Ще ти кажа само едно нещо...при тях няма Quattro.
Аз не страдам от болестта да доказвам на всички, които не са с моето мнение, че са заблудени, тъпи, некарачи, цървули, путки и итн. Мога да приема невероятния и нечуван факт, че хората имат различни вкусове.
За каква уникалност говориш...Какво уникално има в коли, които се правят на конвеир? Какво уникално има в Бмв, което липсва при Ауди?
Бива фешщина ама чак пък толко...
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
може би технологиите, са достигнали до ниво, при което, карайки баварец турбо, усещането е за карането на атмосферен такъв.
или както казва Кларксън.. (колкото и да ме дразни понякога говори верни неща).... put your food down....nothing nothing nothing and then you go...
това го няма при баварците и то защото знаят как да направят турбо мотор...
та идеологията е точно същата - просто се достига по различен начин...
SHEER DRIVING PLEASURE 

или както казва Кларксън.. (колкото и да ме дразни понякога говори верни неща).... put your food down....nothing nothing nothing and then you go...

та идеологията е точно същата - просто се достига по различен начин...

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Хаос написа:ms написа:турбо мотора реално нито е екологичен, нито гори осезаемо по-малко от атмосферен
ама разбира се, щом ти си казал, тъй ще да е
...
не е лошо като цитираш да си избираш правилният израз, тоест този- "турбо мотора е икономичен ако караш спокойно"... ниските емисии идват от ниският разход най-вече... разбира се и всичката технология дето се ползва днес допринася за по-малкото отделяне на гадости, но основното е ниският разход... като четем каталожните данни мотор с духалка е много по-икономичен- спор няма, ама като покараш се оказва, че тея цифри нещо не ти се получават на колонката с бензин... имам няк'ва база за сравнение от еднакъв модел- едното с духалка, другото без и разбира се винаги духалката печели по разход, то просто друг начин няма... с едно условие обаче- разликата е винаги около (най-често под) литър, което за мен не е осезаема разлика щото всеки може да свали разхода с поне половин литър на 100 само от стил на каране... просто за мен НЕ е оправдавано масовото ползване на вентилатори в нормалните коли- тая икономия от гориво се губи в секундата в която духалката издъхне и отидеш в сервиза...
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Колеги, БМВ БМВ, ама вашето е болна работа така да подценявате Ауди и Мерцедес. Имате ли идея изобщо какви коли вадят? Всеки фанатизъм е красив до един момент. Това тук граничи вече не с фанатизъм, а с грозно избягване на фактите

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
BMW///M-ma6inata написа:Колеги, БМВ БМВ, ама вашето е болна работа така да подценявате Ауди и Мерцедес. Имате ли идея изобщо какви коли вадят? Всеки фанатизъм е красив до един момент. Това тук граничи вече не с фанатизъм, а с грозно избягване на фактите![]()
ми аз лично се интересувам дотам, докъдето ми стигат възможностите и в тази категория няма ауди, фауве, сеат, мерцедес, рено или пежи, които да са в повече от моята си бима

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът