Космическото "Жигули" :)
Модератор: Общи модератори
61 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Космическото "Жигули" :)
http://www.dnes.bg/technology/2011/07/2 ... ite.124654
Най-напредналата в техническо отношение нация в света, както и най-голямата икономика, разчита на, над 40 годишни, космически апарати, поради липса на свои собствени!
След края на програмата "Космическа Совалка" САЩ и НАСА разчитат единствено на руските "Союз"-и за превоз на астронавти (вече - космонавти
) в орбита! За неопределен период от време! 
"Видни" "експерти" описват корабите "Союз" като "комическо Жигули", но факт е, че това е работния кон на световната космонавтика - над 4 десетилетия експлотация, над 100 полета.
Интересни времена!
Най-напредналата в техническо отношение нация в света, както и най-голямата икономика, разчита на, над 40 годишни, космически апарати, поради липса на свои собствени!

След края на програмата "Космическа Совалка" САЩ и НАСА разчитат единствено на руските "Союз"-и за превоз на астронавти (вече - космонавти

"Видни" "експерти" описват корабите "Союз" като "комическо Жигули", но факт е, че това е работния кон на световната космонавтика - над 4 десетилетия експлотация, над 100 полета.
Интересни времена!

Без страх, без спирачка!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Космическото "Жигули" :)
Колега , ти сериозно ли го написа този пост ?
В условия на криза , разчитат на това което им е най-евтино . Доста по-добре от времето на СССР , когато космоса и въоражаването са били далеч по-важен приоритет от изхранването и социалния статус на гражданите .
Освен това не мисля и че космос въобще е приоритет на някой - направиха една международна станция , защото на никой не му се дават пари за собствена . На луната няма какво да се прави , за други планети нямаме скорост и поне още 50 години ще е така ... А , да и програмата Звездни Войни отдавна не е на мода .
В условия на криза , разчитат на това което им е най-евтино . Доста по-добре от времето на СССР , когато космоса и въоражаването са били далеч по-важен приоритет от изхранването и социалния статус на гражданите .
Освен това не мисля и че космос въобще е приоритет на някой - направиха една международна станция , защото на никой не му се дават пари за собствена . На луната няма какво да се прави , за други планети нямаме скорост и поне още 50 години ще е така ... А , да и програмата Звездни Войни отдавна не е на мода .
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Хе-хе, точно, де!
Най-богатата държава в света ползва най-евтиното!
Ебаси смеха!
ПП. Ползваш в подписа си картинка, която лично аз съм я правил!

ПП. Ползваш в подписа си картинка, която лично аз съм я правил!

Без страх, без спирачка!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
MatriX_Fucked написа:Хе-хе, точно, де!Най-богатата държава в света ползва най-евтиното!
Ебаси смеха!
ПП. Ползваш в подписа си картинка, която лично аз съм я правил!![]()
Ами хубаво се е получила - видях я от един пич от алуди форума

А за богатата държава - имаха дестки разработки за космоса ... щом са ги спрели , вероятно са преценили , че няма преспектива в космоса

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
In April 2007, NASA signed a $719m contract with Roscosmos to deliver 15 astronauts to the ISS as well as 5.6 tons of cargo through 2011. That comes to about $48m per round trip, not including the freight.
А от тази година руснаците почват да си ги изнудват арабията! Цената на едно местенце в Жигулито достига 65 милиона долара (без полезния товар).
Досега НАСА са "закупили" 46 местенца в Союзите.
Но виж, тук става дума и за престиж!
Точно заради това и Европа си има космаческа програма, и китай си имат космаческа програма, че и разни комунистическо-ислямски държавки се напъват!
Не знам за теб, но според мен цялата ситуация е огромно унижение за НАСА и САЩ, като цяло! Те наистина са си търгашка нация и налитат на далаверата, но това, да летят до Байконур, да ги изстрелват с руски кораби и да се приземяват отново по руските степи, като зависят главно от руснаците, че и пари им дават...Голям удар по самочувствието на американската нация!
А от тази година руснаците почват да си ги изнудват арабията! Цената на едно местенце в Жигулито достига 65 милиона долара (без полезния товар).
Досега НАСА са "закупили" 46 местенца в Союзите.
Но виж, тук става дума и за престиж!

Не знам за теб, но според мен цялата ситуация е огромно унижение за НАСА и САЩ, като цяло! Те наистина са си търгашка нация и налитат на далаверата, но това, да летят до Байконур, да ги изстрелват с руски кораби и да се приземяват отново по руските степи, като зависят главно от руснаците, че и пари им дават...Голям удар по самочувствието на американската нация!

Без страх, без спирачка!
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Кефят ме темите с видно желание на автора някой да захапе стръвта и да почнете да се дъвчете.
Матричке, знаеш ли каква е истинската мъдрост на това да си богат?
Да не се самозабравяш и да продължаваш да си правиш сметката.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS;E30 325i
- Мечтае да кара: Самолет
Наистина е голяма гавра с американците!Най-голямата суперсила и най-богатата държава в света, да плаща милиони долари на доскоршния си най-голям враг и конкурент.

- u`F`o
- ентусиаст
-
Helix написа:Наистина е голяма гавра с американците!Най-голямата суперсила и най-богатата държава в света, да плаща милиони долари на доскоршния си най-голям враг и конкурент.
Нека-нека.... бецаален батка

- Flash
- Автоморгаджията
-
- Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Helix написа:Наистина е голяма гавра с американците!Най-голямата суперсила и най-богатата държава в света, да плаща милиони долари на доскоршния си най-голям враг и конкурент.

http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞

На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Archangel написа:Кефят ме темите с видно желание на автора някой да захапе стръвта и да почнете да се дъвчете.
И аз така си мислех , но като се замислиш - американите имат адско самочувствие , ако ще и да са най-голямата нация , пак дразни . Що пък да не се изтъкне един факт , който показва , че не са точно най-най

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
има една приказка : отстъпваш , за да скочиш по-далеко ! А и неразумно е харчене на пари в период на криза за нещо вече експлорирано ! Следващата стъпка ще е Марс !
руснаците винаги са били супер по безмислените действия
и тази тема го доказва за пореден път

No bling at the Ring
- vin_diesel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Турбо малолитражки
- Мечтае да кара: AC COBRA
С С С Р 

Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk
- u`F`o
- ентусиаст
-
BadAngel написа:руснаците винаги са били супер по безмислените действия
Колега не си прав значи! Просто, като се напият и не знаят какво правят

61 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5