Пълен кеф или компромис?
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Пълен кеф или компромис?
От известно време се каня да пусна подобна тема и сега ми остана време. Та интересно ми е какви коли кара средностатистическия български BMW фен. Дали кара точно това, което иска (в рамките на бюджета, който може да си позволи), независимо че се лишава от други по-маловажни (или пък важни) потребности. Или пък кара кола, която не е точно това, което му е на сърцето, но пък с възможността да я кара повече (един вид количество за сметка на качество). Аз от доста години съм върл фен на редовия шестак. Казвах си - каквото и да стане, ще карам това което ми е на сърце. Като дойде време да купувам кола, за кратко се бях замислил за 4 цилиндров, сравнително динамичен мотор, с добър разход (без газови истории). Визирам М42, все хубави работи бях чувал за него. Два месеца търпеливо търсих кола, и вече близо 10 месеца съм с М50Б20 купе. Да - харчи доста - сега ~16, зимата до 20, затова и съм й навъртял 4500км. (което се пада по 6000 на година). Да - гражданската и другите подобни разходи са по-високи. Да - от към поддръжка е една идея по-скъпа. Но... може две минути да я карам и направо ми пълни душата.
Сега сте вие да споделите дали сте като мен
Сега сте вие да споделите дали сте като мен

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Пълен кеф или компромис?
Изглежда аз не ти схващам нещо идеята, но според мен всеки кара това, което може да си позволи. А обикновено искаме да караме нещо по-ново,по-бързо и по-лъскаво. Сигурно са единици хора у форума, които карат колата на мечтите си.
А като ти чета с какво преклонение пишеш за м50б20 леко темата ми намирисва на познатата история : 320i vs 318is. Според мен и двете не спадат в графата "dream cars" и ако мечтата ти е била да караш 2.0 24v, то поздравления че си я постигнал
А като ти чета с какво преклонение пишеш за м50б20 леко темата ми намирисва на познатата история : 320i vs 318is. Според мен и двете не спадат в графата "dream cars" и ако мечтата ти е била да караш 2.0 24v, то поздравления че си я постигнал
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
kriso85 написа:Изглежда аз не ти схващам нещо идеята, но според мен всеки кара това, което може да си позволи. А обикновено искаме да караме нещо по-ново,по-бързо и по-лъскаво. Сигурно са единици хора у форума, които карат колата на мечтите си.
Ами както каза - не си схванал идеята на темата. Въобще не искам да наблягам на това какво карам, между какво съм се колебал и т.н. Просто го дадох като пример. Същността на темата е който желае да сподели дали кара това, което му носи пълно удовлетворение. Много ясно, че винаги искаме нещо по-добро, но аз и затова в скобите съм писал "докъдето стигат финансите ни", а не в глобален план.
Аз мисля, че колегата пита дали, примерно (личен пример
) караме по-нов Гоуф 3 с доста екстри (газ, клима, рекарота и т.н., и т.н.) или пък старо е30 без доста голяма част от екстрите, за същите пари
Карам 1вото
Не, чен е ми е влязла муха за 2рото и да продавам 1вото, но като се сетя за разхода, като се сетя и лятото без клима, като се сетя и за цените на частите, малко се пъна като магаре на мост... Ама всеки ден се събуждам с различна серия от филма и да видим какво ще излезе накрая...
П.П. 46цата си я държа в гаража, с доста неясно бъдеще, че там филмите са двойно повече

Карам 1вото

П.П. 46цата си я държа в гаража, с доста неясно бъдеще, че там филмите са двойно повече

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
uCnaHeTcA написа:Аз мисля, че колегата пита дали, примерно (личен пример) караме по-нов Гоуф 3 с доста екстри (газ, клима, рекарота и т.н., и т.н.) или пък старо е30 без доста голяма част от екстрите, за същите пари
![]()
Карам 1вотоНе, чен е ми е влязла муха за 2рото и да продавам 1вото, но като се сетя за разхода, като се сетя и лятото без клима, като се сетя и за цените на частите, малко се пъна като магаре на мост... Ама всеки ден се събуждам с различна серия от филма и да видим какво ще излезе накрая...
![]()

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Реално колата която карам,покрива почти всичките ми критерии . Но всеки гледа към нещо по-добро . Като караш 323и искаш 328и , като караш 328 ти се иска 540и и тн
Аз мислех да пусна тема - коя ще е следващата ми кола - всички плануваме рано или късно да сменим колата ...

Аз мислех да пусна тема - коя ще е следващата ми кола - всички плануваме рано или късно да сменим колата ...
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Аз почти карам това което искам. Като се бях засилил да си купувам това бмв държах да е бяло и да е бензин. Гледах 30-ки с газ без клима,гледах голо е34 с м20б25 с шпер,но накрая избрах е36 с клима и перфектно купе без удари и т.н. Единственото което не ми харесва е,че на моменти не му достига сила,но м40 и м50 се сменят лесно при положение,че има добра основа,само мерак и пари да има. Като цяло карам това което съм искал 

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
то там е проблема,че много карат това,което искат,а не могат да го поддържат после.
джипове зимата с летни гуми и нови коли лятото със зимни гуми...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Карам каквото искам
Е39 комби с бензинов мотор
Е, има по-бързи и по-хубави но не ме блазнят
Мога да взема и по-ново БМВ но това ме удолетворява напълно
Бих взел някоя 3-ка за фън но в никакъв случай не е че не искам Е39-ката

Бих взел някоя 3-ка за фън но в никакъв случай не е че не искам Е39-ката

Каквото ми е кеф! 
Ще слизам от 200к.с. по-скъпа скъпа кола на дърта 140к.с. за под 5х.лв., но с идеята пак да си я направя както ми е кеф на душата, да е отлична механично и като интериор и да има ниски скрити разходи (данъци, застраховки, гуми и т.н.)
Разликата в оставащия ежемесечен бюджет е прицелена в личен кеф, пътувания, повишаване стандарт на живот и т.н.

Ще слизам от 200к.с. по-скъпа скъпа кола на дърта 140к.с. за под 5х.лв., но с идеята пак да си я направя както ми е кеф на душата, да е отлична механично и като интериор и да има ниски скрити разходи (данъци, застраховки, гуми и т.н.)
Разликата в оставащия ежемесечен бюджет е прицелена в личен кеф, пътувания, повишаване стандарт на живот и т.н.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
павката написа:то там е проблема,че много карат това,което искат,а не могат да го поддържат после.
Е да, това е другата гледна точка. Аз за себе си мога да кажа, че компромиси в това отношение не правя.
карам E34 с клима, шпер и темпомат
какво повече му трябва на човек?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Хаос написа:карам E34 с клима, шпер и темпомат
И първото е достатъчно

Аз карам засега е34-ката до изживяване, искам по-добра....е34ка,малко повече екстри и коне,нищо повече не ме блазни

Много като тебе вече плакаха ...
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Карам М43В18, а ми се кара 328, но понеже карам доста и то на къси пробези като цяло, 18-ката ми е по изгодна. Но не съм се отказал де, някой ден надявам се...... 

only rear wheel drive
62 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5