Пълен кеф или компромис?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Пълен кеф или компромис?

Като ще е гарга - да е рошава
54
48%
BMW, макар и да е компромис
58
52%

Общо гласове : 112

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Пълен кеф или компромис?

Мнение от ms » 24 Юли 2011, 17:24

павката написа:то там е проблема,че много карат това,което искат,а не могат да го поддържат после.
джипове зимата с летни гуми и нови коли лятото със зимни гуми...

е то ако караха това което могат да поддържат хората, 70% от народа щеше или да кара баба Жига, или да ходи пеш :lol: а най-много обичам гъзета дето са подкарали кола за 10-15 бона и я ползват само да ходят на кафе 1 път в седмицата с нея щото няма кинти за гориво :mhihi: :mhihi: :mhihi:

аз поне трудно ще поддържам БМВ както трябва и затова въртя бесни км. с кенеф... неговата поддръжка ми пасва на джоба просто- по-добре да карам поддържан кенеф по 30-40к км. на година, отколкото поддържано Е36 по 10-15к км.... е, винаги има вариант да карам по 30-40к км. и БМВ, но тогава ще е пред разпад поради липса на кинти- тоя вариант нещо не ми харесва... а другият, тоест да карам малко км. пък е невъзможен- значи ще карам кенеф... или някой форд, ситроен, пежо, рено- к'вото има, стига да ми пасва на джоба...
Изображение
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 24 Юли 2011, 17:36

ms написа:
павката написа:то там е проблема,че много карат това,което искат,а не могат да го поддържат после.

е то ако караха това което могат да поддържат хората, 70% от народа щеше или да кара баба Жига, или да ходи пеш :lol: а най-много обичам гъзета дето са подкарали кола за 10-15 бона и я ползват само да ходят на кафе 1 път в седмицата с нея щото няма кинти за гориво :mhihi: :mhihi: :mhihi:

аз поне трудно ще поддържам БМВ както трябва и затова въртя бесни км. с кенеф... неговата поддръжка ми пасва на джоба просто- по-добре да карам поддържан кенеф по 30-40к км. на година, отколкото поддържано Е36 по 10-15к км.... е, винаги има вариант да карам по 30-40к км. и БМВ, но тогава ще е пред разпад поради липса на кинти- тоя вариант нещо не ми харесва... а другият, тоест да карам малко км. пък е невъзможен- значи ще карам кенеф... или някой форд, ситроен, пежо, рено- к'вото има, стига да ми пасва на джоба...

я само да ми кажете как разбирате кои са гъзетата дето карат само лъска4ките в събота и неделя 6тото немало пари ???
ми ако тва газе си кара колата само събота и неделя 6тото не му се тро6и колата през седмицата до работа и обратно ???
:shock: май 6е трее продавам пежака и е36цата и да въртим само з4то през целото време :kuku:
форума съм забелязал 4е е по4нал да мисли по доста страмен на4ин или поне една мнооооого голяма 4аст от хоарата
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Юли 2011, 17:51

Аз мисля, че въпроса ти е доста житейски.

Удобен компромис или неудобна рошава гарга?

Въпрос на време на ползване. Ако е за къс период от време- играя го като руския цар. Ако е за по дълъг период- по скромно. Рошава гарга за дълъг период е ... Проблемно и омръзва бързо.

... На второ четеме- то за всичко всъщнот е така :angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 24 Юли 2011, 17:52

Same Shit Different Day :mhihi:
Кеф или компромис ? Винаги и 2те (ако имам тая възможност) както е сега... Да се надяваме и кефа да стане по-вървежен и по-стъп, както и компромиса да стане по-нов и по-готин (че по-икономичен просто няма на къде :mhihi: ).

Винаги бих имал скъпа кола в гаража и евтина евридейка.... Винаги евридейката на газ/нафта/метан... за мен е грехота да се набиваш с хубава кола (независимо дали е за 4к или 50к, хубавата кола си е хубава кола...) всекидневно, особено за София. Няква кола с климатик с евтина поддръжка с която да се возиш, а другото само за кеф...
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 24 Юли 2011, 17:54

аз лично никога няма да забравя първото си бмв.. тъмно синя е36ца м50б20.. с черна кожа и неработещ климатик.. но за малкото време което я карах.. бяха едни от най-хубавите ми моменти.. докато не се качих на е30.. за мен никога не ми е било на тема бмвп-то да е мощно.. и да има екстри.. мен удоволствие ми прави.. да сложа очилата, да си пусна музиката и да пътувам някъде без посока и да знам че колата ще ми достави удоволтвие как се държи на пътя :)
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 24 Юли 2011, 18:15

00Cool написа:я само да ми кажете как разбирате кои са гъзетата дето карат само лъска4ките в събота и неделя 6тото немало пари ???
ми ако тва газе си кара колата само събота и неделя 6тото не му се тро6и колата през седмицата до работа и обратно ???...

Добре знаеш какво се има в предвид с "гъзета" :winky: , а който може да поддържа 2-3-5 коли да е жив и здрав и да си кара която иска и когато иска...
Аз не мога да поддържам БМВ и карам к'вото има (тоест съм на вариант компромис), но ми се намират кинти за харчене и ми е спокойно, други са решили да се лишават от важни неща само за да сложат БМВ на паркинга- тяхна работа като искат гаргата да е рошава...
Изображение
Изображение

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 24 Юли 2011, 18:19

Доста хора карат кенефи които не могат да си позволят...но важното е да е БМВ и да си хвърлят всички пари по колата...дори и да не са кенефи, за мен е безмислено да се лишаваш най-редовно заради някаква кола, колкото и голм фен да си и колкото голямо хоби да ти е...в момента не мога да си позволя желаното БМВ, но пък и не искам да карам нещо алтернативно в което нямам желание да се кача, за това с метрото си ми е най-добре за момента. Евтино, не плащам данъци и граждански, няма подръжка... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 24 Юли 2011, 18:40

Темата е много добра и напълно олицетворява моето положение в момента. Продадох си бмв-то с цел да подкарам рошава гарга или кола с нисък разход на гориво, защото ис-а не е нито едно от двете.
Сега карам временно евтина дизелова кола с предно предаване, без грам екстри, която харчи супер малко и е евтина за подръжка. Мисля скоро да купувам пак бмв, но съм в дилема дали си струва даването на три пъти повече пари за едно и също нещо / каране на кола/ или е по добре да се похарчат за друго.
От друга страна в каквото и да се кача сега / кола от ниския клас с предно предаване/ не изпитвам удоволствие от шофирането, а колата която карам - още повече.
Угодия няма, и според мен много хора не карат това което искат, а карат компромисни варианти.
Много е важно също колко км въртиш ба месец, ама много.. ако караш по 2к и нагоре на месец, и караш 2.8 и нагоре на бензин със сигурност дохода ти трябва да бъде над средния.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 24 Юли 2011, 18:59

vankatagsi написа:Темата е много добра и напълно олицетворява моето положение в момента. Продадох си бмв-то с цел да подкарам рошава гарга или кола с нисък разход на гориво, защото ис-а не е нито едно от двете.
Сега карам временно евтина дизелова кола с предно предаване, без грам екстри, която харчи супер малко и е евтина за подръжка. Мисля скоро да купувам пак бмв, но съм в дилема дали си струва даването на три пъти повече пари за едно и също нещо / каране на кола/ или е по добре да се похарчат за друго.
От друга страна в каквото и да се кача сега / кола от ниския клас с предно предаване/ не изпитвам удоволствие от шофирането, а колата която карам - още повече.
Угодия няма, и според мен много хора не карат това което искат, а карат компромисни варианти.
Много е важно също колко км въртиш ба месец, ама много.. ако караш по 2к и нагоре на месец, и караш 2.8 и нагоре на бензин със сигурност дохода ти трябва да бъде над средния.

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 24 Юли 2011, 19:24

Гаргата трябва да е и рошава и опашата освен всичко. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Юли 2011, 19:31

ms написа:

Баце те много добре ти отговориха , ама хайде и аз да добавя нещо . 15 000км на година не са толкова малко . Не знам какво ти е критерии на тебе за кеф , ама 40 000км на година , май е повече вършене на работа от колкото удоволствие , а ?
Аз предпочитам работата да ми е на 1км от мястото където живея и си ходя пеша , а колата само вечер и събота/неделя и 15к на година ;)

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 24 Юли 2011, 19:34

въпроса е 4е на някой може да не му е кеф да пръсне 200кинта в планета или да иде лятото 2 седмици на море ами предпо4ита да пръсне парите си по колата ,вместо да отиде на море за 2 седмици да лежи 2 седмици под колата
това не зна4и 4е се ли6ава от море заради колата просто сам ре6ава за какво да хар4и парите си
един прост пример на 12 г сем. на хорхе лоренцо няма пари да завър6и някакъв 6ампионат и продават колата на майка си за да може да довър6и последните състезания от 6ампионата
така 4е всеки има на4ин на живот .....дали той е губе6т или глупав ...мал 6анс
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 24 Юли 2011, 19:37

Нали го знаеш вица...

Нали го знаеш вица с четиримата пред свети Петър и накрая българина казва "...добре, ами аз взех кола на лизинг и умрех от глад" ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 24 Юли 2011, 20:13

опитваме се да си доставяме пълен кеф с много компромиси

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 24 Юли 2011, 22:12

Аз пък хем нямам пари, хем си купих мечтаната кола - Е30. Може да не е с какъвто мотор исках, но ми е ясно, че за момента нямам пари за карам по-голям а този ми дойде перфектно 18-ка на газ. Парите които пестя от гориво наливам в колата - предимно окачване, сменям си всичко с качествени уж части, новички. Колата ми е адски ниска, като кача повече от 1 човек опирам почти навсякъде, музиката ми е мега шумна и всичко в купето се тресе, но ми е адски кеф на душата, че карам кола, която правя ТОЧНО както искам. В случая единствения компромис ми е от към мотор, но ще му дойде времето. Е да, може и да нямам 50к стартово да направя всичко на веднъж, но като нещо се счупи заделям пари в максимално кратък срок и го сменям.
Та аз си мисля, че карам рошава гарга :mhihi:
В крайна сметка не пътувам кой знае колко, но от зимата до сега имам 6-7000 км. вече, да чукам на дърво не ме е оставяла на пътя дъртата М40-ка, паля и отивам някъде, докато повечето хора около мен нямат пари да си запалят колата дори и до бензиностанцията, пък колата е мощна, спретната, скъпа... после нека моята да е счупена :mhihi:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата