Космическото "Жигули" :)
Модератор: Общи модератори
61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Re: Космическото "Жигули" :)
Виж сега, не че нещо - ама е хипер дупер както се изрази ти, несериозно да даваш за доказателства "измерена висока скорост на самолет от сеизмолози"
Проекти колкото искаш можем да четем, но е много важно да видим с какви технологии разполагаме, хубаво е да си мечтаем какви скрити и тайни оръжия имаме, ама... Дето се вика, един разлив в мексиканския залив не успяха да спрат с месеци
А пък онея другите богове на света, шосета немогат да си направят между градовете

Проекти колкото искаш можем да четем, но е много важно да видим с какви технологии разполагаме, хубаво е да си мечтаем какви скрити и тайни оръжия имаме, ама... Дето се вика, един разлив в мексиканския залив не успяха да спрат с месеци

А пък онея другите богове на света, шосета немогат да си направят между градовете

///peter написа:Виж сега, не че нещо - ама е хипер дупер както се изрази ти, несериозно да даваш за доказателства "измерена висока скорост на самолет от сеизмолози"![]()
а ти кво предлагаш, с Лазар ли да го замерят?

не знам защо се заяждаш, предполагам не си хванал идеята на изказването ми

аз лично нямам идея с каква скорост се движи този самолет, предполагам, че е сериозна, поради факта
че когато са го напънали през 1991ва година даже и сеизмолозите са го усетили

питали са наса-маса там кво стаа, нещо да не изстрелват, те казали нема такова нещо

блекбърд лети с МАХ 5, този явно е по-здрав

No bling at the Ring
///peter написа:готови сте за нобелова награда двамата с хауса
и ти няма да останеш назад - за теб:
тиквен медал - колело от печка на ланец от тоалетно казанче

АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS;E30 325i
- Мечтае да кара: Самолет
BadAngel написа:///peter написа:по сеизмология?
да пич, като ги напънат тия яките самолети се случва некво явление "sonic boom", тва нещо се регистрира от уредите, дето следят за сеизмологична активност
всъщност тия уреди отразяват доста неща , така че не се очудвай и при други случаи да ти ги цитират
По-голяма глупост не съм чел в форума скоро......тва си е за бисерите

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
BadAngel написа:///peter написа:Виж сега, не че нещо - ама е хипер дупер както се изрази ти, несериозно да даваш за доказателства "измерена висока скорост на самолет от сеизмолози"![]()
а ти кво предлагаш, с Лазар ли да го замерят?![]()
не знам защо се заяждаш, предполагам не си хванал идеята на изказването ми![]()
аз лично нямам идея с каква скорост се движи този самолет, предполагам, че е сериозна, поради факта
питали са наса-маса там кво стаа, нещо да не изстрелват, те казали нема такова нещо![]()
Всъщност предлагам да определяме скоростта с доплеров ефект, а относно скоростта на ср-71 - maCH 3
"Заяждам се" за да ти покажа, как стават легендите - сега някой ще те прочете и запомни, че е mach 5, след няколко поста ще стане mach 7 и оп аврора се получава

///peter написа:BadAngel написа:///peter написа:Виж сега, не че нещо - ама е хипер дупер както се изрази ти, несериозно да даваш за доказателства "измерена висока скорост на самолет от сеизмолози"![]()
а ти кво предлагаш, с Лазар ли да го замерят?![]()
не знам защо се заяждаш, предполагам не си хванал идеята на изказването ми![]()
питали са наса-маса там кво стаа, нещо да не изстрелват, те казали нема такова нещо![]()
Всъщност предлагам да определяме скоростта с доплеров ефект, а относно скоростта на ср-71 - maCH 3
"Заяждам се" за да ти покажа, как стават легендите - сега някой ще те прочете и запомни, че е mach 5, след няколко поста ще стане mach 7 и оп аврора се получава
оки пич, приемам правотата ти
виждам, че знаеш повече от мен и предполагам останалите по въпроса, напиши ква е истината за аврора, напиши какво точно е МАЧ и какво мери (знам, че не е някаква твърда скорост, до колкото знам някакво положение, при което се образува въздушен мехур през самоУета, но не съм наясно) и т.н.
просто дай своя принос за темата и форума, това е по-градивно и полезно за всички

No bling at the Ring
BadAngel написа:виждам, че знаеш повече от мен и предполагам останалите по въпроса, напиши ква е истината за аврора, напиши какво точно е МАЧ и какво мери (знам, че не е някаква твърда скорост, до колкото знам някакво положение, при което се образува въздушен мехур през самоУета, но не съм наясно) и т.н.
знае той, ако знаеше да е казал досега
само се прави на интересен със числа от отдааааавна разсекретени разработки, дето преди повече от 10 години ги писаха по КРИЛЕ итн - например SR-71 Blackbird, проектиран около 1960 и приет на въоръжение през 1964... Това е било преди почти 50 години...
mach e отношението между скоростта на обекта в даден флуид (въздух най-често) и скоростта на звука в същия флуид, при същите условия (температура, налягане)
1 mach е съотношение 1*(скорост на обекта)/1*(скорост на звука в същите условия),
2 mach е 2/1 итн
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
nightdriver написа:мак е скоростта на звука или 1000км/ч

- nightdriver
- ентусиаст
-
acho.rs написа:nightdriver написа:мак е скоростта на звука или 1000км/ч
спокойно , не се отнася за тебе...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Аз съм спокоен колега , но скоростта на звука на първо време не е константа - зависи от плътността на въздуха , температурта и тн .... и това ако говорим за скорост на звука във въздух . Скоростта на звука "в метала" е няколко пъти по-висока .
И дори цифрата 1000км/ч не е точна . На земята (където въздуха е най-плътен) е около 1200км/ч на горе става по-ниска
И дори цифрата 1000км/ч не е точна . На земята (където въздуха е най-плътен) е около 1200км/ч на горе става по-ниска

- nightdriver
- ентусиаст
-
acho.rs написа:Аз съм спокоен колега , но скоростта на звука на първо време не е константа - зависи от плътността на въздуха , температурта и тн .... и това ако говорим за скорост на звука във въздух . Скоростта на звука "в метала" е няколко пъти по-висока .
съжалявам колега , но нямах време да се посъветвам с гуги за повече детайли , казвам ти това , което ми останало от даскалото

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Число на Мах, бе, Алоу! За толкова страници, никой ли не се сети да го погледне!

Без страх, без спирачка!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
nightdriver написа:acho.rs написа:Аз съм спокоен колега , но скоростта на звука на първо време не е константа - зависи от плътността на въздуха , температурта и тн .... и това ако говорим за скорост на звука във въздух . Скоростта на звука "в метала" е няколко пъти по-висока .
съжалявам колега , но нямах време да се посъветвам с гуги за повече детайли , казвам ти това , което ми останало от даскалото

MatriX_Fucked написа:Число на Мах, бе, Алоу! За толкова страници, никой ли не се сети да го погледне!![]()
![]()
то и във википедия инфото не е 100% достоверно, да не кажа че понякога е грешно
ето сега ми се наби в очи, че са написали, че във флуидите (думата е използвана за заместител на течности, което е напълно погрешно, флуид е събирателно за газове и течности) нямало срезно усилие, щото те не се били съпротивлявали на промяна във формата, а само в обема и затова формулата за скоростта на звука във течност била еди-каква си...
пълни глупости, вискозитета си е точно съпротивата на флуида срещу срезното усилие...
61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5