Каква косачка за трева?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 320d , e91 320d

Re: Каква косачка за трева?

Мнение от besnito » 25 Юли 2011, 22:22

Вече повече от пет години използваме Viking с бензинов мотор . Двора е около два декара . Абсолютно безпроблемна - както се казва само наливам бензин , сменям масло и карам . Камъни , шишарки , буци пръст - нищо не я спира . Е от време на време заточваме ножа защото от всичката тая сеч се подбива . Разхода на бензин е незначителен - накъде с 200 - 300 мл се коси двора . Ако можеш да си позволиш инвестицията за косачка с ДВГ - въобще не се колебай .
P.S. Спомням си като я купувах че я даваха за 600 квадратни метра двор , ама както съм написал по горе и два декара не са и проблем .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 26 Апр 2015, 8:02

Отново съм в изходно положение. Преди 4 години купих някакъв ел. тример 1000 W и бях доволен ползвайки го само с корда. Обаче вчера колектор и четки се разхвърчаха и останах в като не брано лозе. Тъй като умалявах с него се чудя има ли на разумна цена косачка с колелца но работейки с корда ? Че тези ножове ме притесняват... И освен това тези електрическите с колелцата с какъв двигател са - с четки или друг тип ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 26 Апр 2015, 8:23

Храсторез

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 26 Апр 2015, 9:38

Нещо което истински върши работа....доказано добра косачка :yes:

Изображение

http://www.stihl.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE% ... 0-C-E.aspx

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 26 Апр 2015, 11:45

Бензинова и самоход или това дето Илия ти е предложил - всичко друго е афиф и загуба на време. Няма какво да те притеснява с ножовете ако няма много едри камъни, моята арматура 6-ца я реже без особени щети :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Апр 2015, 12:09

:shock: колко кубика е тва дето реже арматури.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 26 Апр 2015, 16:27

Реже е силно казано, бях зарезал една скара 6-ца и две три пръчки ги подреза - само ножа леко се подби, даже не загасна. Голям Бригс енд Стратън не знам колко кубика е ...
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 26 Апр 2015, 16:40

Е те такова имам,което Илия е предложил ама китайско :mhihi: Върши идеална работа с кордата,но и много зор е видял и с ножа! След 4 години вярна служба,вчера излезе в пенсия и го замених пак със същия,но нов! Защото като виждам какъв х.. го чака чак и аз се плаша :mhihi: ,но поне не ме е жал ако се счупи! За пръта и като дънна въдица където падне :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Апр 2015, 18:19

hell's angel написа:Реже е силно казано, бях зарезал една скара 6-ца и две три пръчки ги подреза - само ножа леко се подби, даже не загасна. Голям Бригс енд Стратън не знам колко кубика е ...

Мойта е с 200 кубика B&S ама вижда зор и с по-дебел клон като попадне под нея. Метро правеха страшни промоции на 50% от цената по това време на годината някъде за косачки.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 26 Апр 2015, 18:59

Аз не знам как се справят другите само с една косачка. На вилата двора е 5дка, от които около 2 се косят редовно.
Заради неравностите се минава и с косачка , и с тример.
Косачката е адски бюджетна - RAIDER RD-LM08 TG - и върши страхотна работа, въпреки че е доста слаба. Тримерът е STIHL FSE 52,500W и също е евтин, но и той върши супер работа, особено за всичките места на които косачката не може да отиде.

Факт обаче, това с кабелите е много дразнещо.

Предишна

Назад към Извън Темата