Горивото се вдигна да се вдигнем и ние

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Кара: Seat Cordoba
Мечтае да кара: Leon 4x4 1.8T cupra
Детайли за колата: Hyundai Coupe 2.0 FX 139 hp

Горивото се вдигна да се вдигнем и ние

Мнение от copce » 25 Юли 2011, 17:48

ПОКАНА за VI-ТИ ОБЩОНАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ

срещу рекордно високата цена на горивата

Гражданско сдружение “СИЛА” Ви кани да присъствате на VI-ТИ ОБЩОНАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ срещу необоснованата рекордно висока цена на горивата и монополизирането на пазара на горивата:

Дата: 31.07.2011 г.

Час: 17:00 ч.

Протестите ще се проведат в повече от 13 града в страната под формата на шествие/подписка/блокада на пътища и ключови обекти. Конкретни примери:

София – бензиностанция „Лукойл B043” на бул. „ Тодор Александров” и „ Константин Величков“ и бензиностанция „Лукойл B032” на бул.“Несторов“ и „Константин Величков“

Пловдив- Пожарната в Ж.К. Тракия ул. Недялка Шилева 26

Благоевград- Паркингът на Югозападния университет

Варна – Пред Храм-Паметника „Успение Богородично“

Перник - Паркингът зад „Минна дирекция“

Стара Загора – Паркинг на Техномаркет

Велико Търново – Паркинг на Практикер и ЦБА

Самоков - Паркинг пред Т-Маркет

Велинград – Бензиностанция „Лукойл B193”

Мотивите за провеждане на гражданския протест са следните:

Необосновано покачващите се цени на горивата и достигането им до рекордни стойности на дребно.

Монополизирането на пазара на горивата и бездействието на държавата за промяна на условията за внос на горива.

Като членове на гражданско сдружение „СИЛА“ се чувстваме длъжни да изразим пряко несъгласието си с „пазарните” методи за определяне на цената на горивата в България и желаем да покажем безпристрастната си позиция за борба със секторния монопол, подкрепян от българското законодателство.

На протеста, който организираме на 31 юли, ще отправим следните интересни въпроси към Председателя на КЗК Петко Николов, Директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов, Директора на НАП Красимир Стефанов и към Премиера на Република България Бойко Борисов:

1. Кои са играчите на пазара на горивата? Какъв е пазарният дял на всеки един от тях?

2. През месец март се създаде работна група с експерти от три министерства, която се зае с анализ на ситуацията относно високите цени на горивата. Питаме: за четири месеца колко заседания са проведени? Какво е становището на работната група по темата?

3. Защо чак сега се санкционира рафинерията и се отнема лиценза й, при положение, че не е спазен законовия срок за свързване със системата на НАП, който изтече преди шест месеца?

4. Ако няма монопол, защо при налагането на мораториум на Лукойл, цените на останалите компании също бяха замразени?

5. Защо не се намали акциза на горивата, при положение, че не противоречи на директивите на ЕС и е по-висок от единадесет държави за дизел и шест за бензин в Европейския съюз?

Част от нашите искания са:

1. Пълна прозрачност на разпределението на вносителите на пазара на горива. В подобен

стратегически отрасъл, процентното разпределение на пазара на горива и процентният дял на

участниците при вноса трябва да е публична информация, както е в много страни.

Обявяване на пълен списък на фирмите за 2010 г. – вносители, собственици и свързани с тях лица.

Обявяване на точни внесени количества по вид гориво за 2010 г.

Обновяване на тези данни периодично на сайта на Министерство на финансите или това на икономиката.

2. Включване в контролните комисии – КЗК и ДКЕВР на граждански организации и организации на потребителите. Участието им ще гарантира прозрачност на дейността и защита на двустранните интереси на пазара.

3. Да се премахнат създадените бариери за навлизане на нови участници на пазара на горивата, например:

Отпадане на изискването за данъчен склад за масовите горива – бензин А95 и А98, дизел. Проверката на съдържанието на посочените може да бъде осъществявана на митницата бързо и ефективно. В този вариант няма възможност за обявяване на нискоакцизни горива. При посочените акцизите са близки като стойност и проверката на горивото е технически лесна.

Тежката бюрокрация при подаване на документите за разрешително и неопределения срок за получаването му.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------​------------

Гражданско сдружение „СИЛА“ обединява млади хора, които искат да променят условията на живот в България и вярват, че началото на промените трябва да се постави с изразяване на активна гражданска позиция. Сдружението е създадено през месец април 2011г. с най-мащабния протест за последните няколко години, провокиран от високите цени на горивата. До момента СИЛА ръководи регионални структури в повече от 22 български града.

Сдружението е независимо, разграничава се от всякакви политически структури, не споделя и не изразява политическите възгледи на никоя партия.

За повече информация:

Гр.София, бул. Цариградско шосе 105 (бившият завод “Лиляна Димитрова”),

тел.: 02/4840022, sofia.sila@gmail.com
Последна промяна copce на 28 Юли 2011, 14:27, променена общо 2 пъти

Потребител
Аватар

Re: Бензинат се вдигна да се вдигнем и ние

Мнение от bam » 26 Юли 2011, 0:03

Там сме!
Дано тоя път няма разни групировки като Сили, Мили дето заспаха и беше чудо за 2 дена.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 26 Юли 2011, 0:25

Мързи ме, брато!
Без страх, без спирачка!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 26 Юли 2011, 0:30

Време е! :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 26 Юли 2011, 0:34

MatriX_Fucked написа:Мързи ме, брато!

цинично ама чак е жалко колко е вярно.. :dunno:
Изображение

Потребител

Мнение от copce » 26 Юли 2011, 10:13

bam написа:Там сме!
Дано тоя път няма разни групировки като Сили, Мили дето заспаха и беше чудо за 2 дена.

"Групировката" е същата :wave: и ако те са заспали незнам какво трябва да кажеш за 99% от народа ни те са умрели сигурно.
Ако всички бяха толкова заспали колкото СИЛА на протест щяха да излизат поне 15 000 души.
Замислете се хора докато всички си траикаме няма кой да ни чуе

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Юли 2011, 10:51

Интересното е че всички бензиностанции сложиха разни там уредчета за мерене на незнам си какво,обаче лукойл не сложиха,ония ден ги "заплашиха" (в кавички) че ще им земат лиценза за склад и ония казах че "ей ся до неколко месеца ше сложим там к'вото требе" и според мен това си е номер,помнете ми думата какво ще стане,уж правителството ще им "отнеме лиценза" а всъщност правителството ще се направи на "голем" а самите лукойл,когато им отнемат лиценза и няма да работят...всъщност те всяка година влизат по това време в планов ремонт,това си е заговор разбира се,те едните викат че "никой не е по-голям от държавата и видехте ли как ги затворихме" а другите прото по план требе да затворят,после пък поради "солидната инвестиция" ще се повиши цената на горивата и те това е,да ни е честито :mhihi: :dummy: :censored: :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320
Мечтае да кара: m5 e60 edition race
Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..

Мнение от niki_524TD » 26 Юли 2011, 10:54

този път трябва по сериозна организация и по настоятелен протест не трябва да се гаврят с нас не се понасят вече :bang:
Бог прощава притежателите на БМВ не

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 26 Юли 2011, 11:02

Единствения смислен протест е да карате докато колата не спре, щото й е свършило горивото. После слизате, заебавате където се намира и си тръгвате. И това го правят всички и страната да се затлачи за седмица-две. Друг изход не виждам. С тея протести само вятър им вее на тея...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 26 Юли 2011, 11:24

И дано протестите бъдат проява на активна гражданска позиция и общество (както в Германия и Франция например), а не на селтащина, аборигенщина и наглост (както в Гърция) :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 26 Юли 2011, 11:27

не, че нещо, ама според мен, аз като НЕ съм се качвал в колата от 3 дена - протестирам 100% по-ефективно от онези напушени тинейджъри!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 26 Юли 2011, 12:05

^ Ама въпроса е колата да е паркирана около входа на бензиностанциите заедно с още стотици други автомобили. Да видим след като 2 седмици няма оборот какво ще стане. Най-мощния протест е да не се купува.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 26 Юли 2011, 12:08

Ми аз на предните протести успях на два да се включа, ама както се вижда почти безрезултатно. Аз лично съм си пуснал колата за продажба, ебал съм ти умрялата държава - 150 данък, 350 каско, 200 гражданска, 2.55 бензин, 80 минетка, кратери вместо път ебем ти и кефа от "шофирането" то тва си е пълен ад. Само да я продам и скачам на 200 и пеш и ме боли фара вече колко ще е бензина, застраховки, данъци и прочие.
Изображение

Потребител

Мнение от copce » 26 Юли 2011, 12:16

xpl0d написа:Ми аз на предните протести успях на два да се включа, ама както се вижда почти безрезултатно. Аз лично съм си пуснал колата за продажба, ебал съм ти умрялата държава - 150 данък, 350 каско, 200 гражданска, 2.55 бензин, 80 минетка, кратери вместо път ебем ти и кефа от "шофирането" то тва си е пълен ад. Само да я продам и скачам на 200 и пеш и ме боли фара вече колко ще е бензина, застраховки, данъци и прочие.

Да де но сиренето и хляба в магазина не ги карат пеш и не ти правят отстъпка че не си отишал с колата :dummy:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 26 Юли 2011, 12:18

"На 4 очи" с Емил Димитров-Ревизоро за Лукойл, контрабандата и зависимостите!
В случай, че не сте го гледали!

Следваща

Назад към Извън Темата