Горивото се вдигна да се вдигнем и ние

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Бензинат се вдигна да се вдигнем и ние

Мнение от Mollov » 27 Юли 2011, 22:37

Хубу де, сега като Лукойл спират, срещу какво точно ще протестирате на техните бензиностанции?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 27 Юли 2011, 23:02

Mollov написа:Хубу де, сега като Лукойл спират, срещу какво точно ще протестирате на техните бензиностанции?

Абе ще спрът....това всичко е за замазване на очите...няма да работи рафинерията 2-3 дена и после ще си я пуснат... 8)
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Юли 2011, 23:06

Е нали ще имат "планов ремонт" през август и са щяли да я спрат така или иначе? То е по-интересно как са решили проблема с доставките на гориво през това време... и не са обявили нищо по повод на ремонта и евентуални проблеми с доставките.

Потребител
Кара: Seat Cordoba
Мечтае да кара: Leon 4x4 1.8T cupra
Детайли за колата: Hyundai Coupe 2.0 FX 139 hp

Мнение от copce » 27 Юли 2011, 23:11

Yanko Petrov написа:
copce написа:
Yanko Petrov написа:
uricatoli написа:А за сила малко сте в грешка като гледам.. Единия пич от организаторите в Сливен на СИЛА е тук при мене в Кипър и бачка здраво момчето..

Адриан идея си няма какво се случва в София, така, че не е определящ фактор това, че е работяга :winky: Други са тия, дето мътят водата...

А ти от Атина си много запознат с нещата в София нали :ranting:
Само знаеш да плюеш за това накрая ще си останеш сам както вече почти стана
Да беше дошъл 1 път да свършиш нещо реално да ти приемам укорите но само виртуален помагач няма как да ме трогнеш

извинете за :OT:

Асенчо, дали съм в Атина само аз си знам :winky: Много неща ви се насъбраха и скоро ще подскочите, че ми писна да се изкарвате някакви Спасители на народа!

Подскачаме не подскачаме ти си оставаш виртуален герой няма какво да промениш през компютъра

Mollov написа:Е нали ще имат "планов ремонт" през август и са щяли да я спрат така или иначе? То е по-интересно как са решили проблема с доставките на гориво през това време... и не са обявили нищо по повод на ремонта и евентуални проблеми с доставките.

Ще си предплатят акциза и ще си продават това което им е в данъчните складове ще им стигне бъди спокоен направили са си сметката

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 27 Юли 2011, 23:15

Mollov написа:Е нали ще имат "планов ремонт" през август и са щяли да я спрат така или иначе? То е по-интересно как са решили проблема с доставките на гориво през това време... и не са обявили нищо по повод на ремонта и евентуални проблеми с доставките.

То горивото така или иначе се съхранява в петролните бази из страната и бензиностанцийте не се зареждат с гориво произведено преди половин час директно от нефтохима. Та доставките за бензиностанцийте са си осигурени с достатъчно произведено количество горива и заредени горивни складове. Това общо взето си е един вид вътрешно фирмен процес и не виждам причина да се обявява публично ,че си пълнят базите на фулл ,за да могат да насмогнат на горива по време на ремонта
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Юли 2011, 23:16

Аз до колкото разбрах имат горива за 3 дни... и толкоз... ама да не разводняваме темата, че си има отделна тема за Лукойл и лиценза им....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 27 Юли 2011, 23:23

Mollov написа:Аз до колкото разбрах имат горива за 3 дни... и толкоз... ама да не разводняваме темата, че си има отделна тема за Лукойл и лиценза им....

Горива за 3 дни е абсурдно да има. Най-малкото защото има резерви за извънредни ситуации ,европейски и държавни изисквания за безпроблемно обезпечаване на пазара за N на брой дни при спиране на производството или спрени доставки и т.н. Отделно има държавен резерв,който ако не се лъжа би покрил нуждите на страната от горива за 3 месеца. Така ,че лично аз се съмнявам да станем свидетели на опашките по бензиностанцийте от едно време ,когато имаше криза за горива ...
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Юли 2011, 23:24

Мен това ми е ясно, ама го казаха по тиливизора... 'начи требе да се протестира и срещу медиите, че дезинформират...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 27 Юли 2011, 23:31

Еми аз лично бих протестирал ,че ми е ниска заплатата ... на цените на горивата ,трудно бих повлиял ,въреки че се включих в първия протест ... и кво от това
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Юли 2011, 23:53

Някъде бяха казали, че в момента в Германия бензина бил 1.5-6 евро... демек почти 3.2лв... тука е 2.6лв... оставяме настрани качеството... на ония там бензина им е с 50ст по-скъп... там как оправдават цената - конюктурата при тях била още по-динамична?

Аз се чудя друго - при положение, че цените на бензина се повишават на общо основание из цяла Европа... тук за какво мрънкаме - че Лукойл следват тренда? че бензина ни е скъп като цяло? Ако е второто, как точно става тоя номер, в Западна Европа бензина да е над 3лв, а тук да е 2лв... особено с тия акцизи и ДДС-та... ясно ми е, че там стандартът е друг, че там 1.6 евро не е като тук 2.6лв... ама бензина си е бензин... ония не получават един куп бонуси, освен по-качественото гориво...

Тук сме с едно от най-евтините горива, ама това няма никво значение и цената трябва да се понижи, щото нямали основание да я вдигат... нищо, че по цяла Европа цената расте... нооооооо в България няма никакви причини цената да се повишава... ние сме по-различни тук... искаме евтино и трябва да е по-евтино... стандартът ни е по-нисък ерго горивата трябва да са по-евтини... и пак повтарям - тук не сме със същите цени както в Западна Европа, ами са по-ниски... равни сме на Чехия, Литва, Латвия, Полша, Словения...

Явно пак не схващам нещо... сигурно съм тъп... ама 1 кило бензин си е 1 кило бензин... получава се по съответният начин, както навсякъде... и тук получаваме бензин с 50ст по-евтин от западна Европа и на същата цена, както при останалите "около нас" (изключвам Гърция и Турция). Не виждам как ниският ни стандарт трябва задължително да обуславя по-евтини горива... щото не можем да си го позволим...

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 27 Юли 2011, 23:55

Добре де.. що в кипър пък минималната работна заплата е 800е а бензина е 1.20е със супер качество..
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 27 Юли 2011, 23:55

Ами точно така трябва да се процедира. Нисък стандарт -> ниски цени на употребяваните стоки
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 28 Юли 2011, 0:17

Бензина не бих го причислил към "стоките", ама нейсе.... а примера с Кипър - ми успяли са, получило им се е, така е при тях... и в Сърбия заплатите са по-високи, и бензина е по-евтин... но не разбирам що това трябва да доведе и до по-евтин бензин в BG? Каква е връзката? Ако и в Кипър са толкова високи акцизите и ДДС-то се начислява в края на сметката - ОК, там са по-добре... ама ако акзица им е по-нисък и ДДС-то по-малко и съответно от там по-евтин бензин.... тогава пак ясно...

Освен това... кви са тия протести изобщо? Ходи се по бензиностанции (предимно на Лукойл) и се блокират (по някакъв начин) за известно време, през което време пречиш на всички около теб да зареждат (предатели!!!), правиш живота на служителите още по-гаден за деня (а те не са ти виновни с нищо) и в края на деня какво - НИЩО... едно гоооолямо НИЩО! Дават те по новините, ама реалната полза я няма.... ефикасност на протеста - почти нулева. На кой ше накривите калпака с подобни протести? Или трябвало да се почне от някъде - ми колко пъти се "почва"? Вече колко пъти се прави едно и също и резултата съответно е "същия".

Организирайте автоклубовете по България да не зареждат 1 седмица - е тогава ще има ефект.... блокирайте рафинерията на Лукойл - тогава ще има ефект... ТОГАВА бих се включил и аз, макар че за второто ще трябва да изгоря 150лв бензин т.е. да инвестирам в каузата... и бих го направил... а не да връткам кръгчета около бензиностанции на Лукойл, да се правя на палячо и да няма никва полза от това... и в края на деня съответната бензиностанция (една от трите! набелязани за деня) да е отчела с 2% по-нисък оборот... и Златев да не му дреме на хей-я...

Последният път кво - протести... полза - никва... проблеми за някои от участниците - големи, промени в цените на горивата - никакви... това, че пониженията в цените след протестите са се засекли със самите протести не значи, че са породени от тях... не знам що си мислите, че има връзка...

И който мисли да ми каже "то щото повечето мислят като теб и затва няма полза" - що? Да не би да предлагате ефективни варианти за протест, че да има сми да се включвам? Айде да се разберем да не зареждаме по една седмица, и това нещо да го обещаят ПОНЕ 10 000 човека от различните автофоруми... оставям колата на паркинга и ще се потя 1 седмица по гр. транспорт и парашутки, ама ще знам за кво го правя... и че ще "ударим" наистина... а не да се лигавим по бензиностанциите... по 1 литър.... плащам в стотинки... дрън-дрън...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 28 Юли 2011, 0:22

Това май никъде го няма записано, че щом сме бедни трябва да ни е без пари.
Тука няма ли икономисти :)
Винаги ще изкарат нещо понеже си и ще докажат тея цени.
Мен друго ми е интересно .. да помечтаем малко, ако се оправим някога и стигнем евро мин. заплатите, какво ще стане с цените?
Все от някъде трябва да се компенсират и предполагам от цените на стоките, а някои от тях са си на евро ниво ... тогава какво правим?
Заплата 800 е и натам .. продължете, ако ви е ясно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 28 Юли 2011, 0:53

ми цените на храните вече сме ги стигнали... обаче качеството си хей-ало мамата...
и да, тва е проблема... заплатите :!:
моллов, това че станишев а казал, а наш димитров повторил, че има планов ремонт на рафинерията, не значи че е вярно :!: ... всъщност далеч от истината е, се оказва... няма никакъв планов ремонт... той е зимата, когато и потреблението на горива е по-малко...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата