Пълен кеф или компромис?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Пълен кеф или компромис?

Като ще е гарга - да е рошава
54
48%
BMW, макар и да е компромис
58
52%

Общо гласове : 112
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Re: Пълен кеф или компромис?

Мнение от _galio_ » 28 Юли 2011, 9:09

Е.Димитров написа:Така че,не вервам някой от колегите мечтата му да е Е36 325тдс,ако има такива-малко да земат да помечтаят по на едро,тази кола е компромиса,както и повечето в диапазана на 2000 кубика,освен това за българските ширини,компромиса е всяка кола 2 ра употреба

недей така, колега :) аз примерно исках 2ра ръка бюджетна кола, за да мога да се уча и да си играя с нея, това и взех ... и има хора, които карат много, т.е. приоритет е да не харчи много, не знам колко от колегите с 328-ци и М-ки правят по 1000 км градско на месец ;)
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

Потребител
Аватар
Кара: e36 318is

Мнение от Шева » 28 Юли 2011, 10:44

Dirty M5 driveR написа:От известно време се каня да пусна подобна тема и сега ми остана време. Та интересно ми е какви коли кара средностатистическия български BMW фен. Дали кара точно това, което иска (в рамките на бюджета, който може да си позволи), независимо че се лишава от други по-маловажни (или пък важни) потребности. Или пък кара кола, която не е точно това, което му е на сърцето, но пък с възможността да я кара повече (един вид количество за сметка на качество). Аз от доста години съм върл фен на редовия шестак. Казвах си - каквото и да стане, ще карам това което ми е на сърце. Като дойде време да купувам кола, за кратко се бях замислил за 4 цилиндров, сравнително динамичен мотор, с добър разход (без газови истории). Визирам М42, все хубави работи бях чувал за него. Два месеца търпеливо търсих кола, и вече близо 10 месеца съм с М50Б20 купе. Да - харчи доста - сега ~16, зимата до 20, затова и съм й навъртял 4500км. (което се пада по 6000 на година). Да - гражданската и другите подобни разходи са по-високи. Да - от към поддръжка е една идея по-скъпа. Но... може две минути да я карам и направо ми пълни душата.

Сега сте вие да споделите дали сте като мен :)

Колега, говорейки за е36 и рошави гарги в никакъв случай не бих причислил Б20 двигателите към тях...
Аз 2007г., когато си купувах колата бях много въодушевен като колегата u`F`o. Тогава бях направил така да се каже проучване за вечния спор м/у 318ис и 320... Четейки информацията бях на кантар, но като покарах и двата вида двигатели + Б25(325 нямах възможност тогава да си взема, тъй като имаше акцизи) взех решението да си купя 318ис. И не съжалявам, защото субективно за мен това е по-добрият вариант.
Аз също съм на мнение, че е много субективно, дали ще е рошава гарга или компромис. Според мен всеки трябва да прецени, дали ще може освен да даде парите за покупка за т.нар. рошава гарга и също така и да я поддържа... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Юли 2011, 11:02

_galio_ написа:
Е.Димитров написа:Така че,не вервам някой от колегите мечтата му да е Е36 325тдс,ако има такива-малко да земат да помечтаят по на едро,тази кола е компромиса,както и повечето в диапазана на 2000 кубика,освен това за българските ширини,компромиса е всяка кола 2 ра употреба

недей така, колега :) аз примерно исках 2ра ръка бюджетна кола, за да мога да се уча и да си играя с нея, това и взех ... и има хора, които карат много, т.е. приоритет е да не харчи много, не знам колко от колегите с 328-ци и М-ки правят по 1000 км градско на месец ;)

Еми колега,именно за компромиси говорим,за пълен кеф е съвсем друго,за пълен кеф,нямаш представа какво е усещането от ,примерно в духа на форуна-М5-Е39-карал съм такава и е уникално,ламбо,ферари също,ето това е пълен кеф,все едно да мечтаеш за некоя леля от съседния вход да "потренираш" малко,докато манекенката в къщата на баира да не те радва :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 28 Юли 2011, 11:19

Е.Димитров написа:Еми колега,именно за компромиси говорим,за пълен кеф е съвсем друго,за пълен кеф,нямаш представа какво е усещането от ,примерно в духа на форуна-М5-Е39-карал съм такава и е уникално,ламбо,ферари също,ето това е пълен кеф,все едно да мечтаеш за некоя леля от съседния вход да "потренираш" малко,докато манекенката в къщата на баира да не те радва :mhihi:

ма точно в тоя контекст бегачката е компрпмис - какъв точно е кефът да ти харчи 16/100 високо-октанов в задръстването от 8:00 до 9:00 или да си оставиш М-пакета по легналите полицаи между кварталните училища :) това можеше да влезне и в темата на Богат-Беден, понеже тук от комплекси се заражда един универсализъм - колата да е мощна, но икономична, с екстри, но олекотена, модната, но да не се чупи :)

ако за някой е решение да си остави колата в гаража като няма пари, за мен не е, защото всеки ден трябва да мина 30-50 км минимум и без кола съм за никъде ...

та - в една ежедневка пълният кеф е да харчи поносимо, да има прилична музика, да не тропа и като я паркираш да не я мислиш ... а тук 4-цилиндровите водят по точки ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 28 Юли 2011, 13:19

Горното мнение на колегата ме вдъхнови да опиша накратко, колата мечтана от средно-статистическия българин, която да се вписва във възможностите му и същевременно да отговаря на желанията му. Сигурен съм, че всеки от нас ще открие и себе си в поне една от точките :winky: :

- марката да е престижна (БМВ, Мерц или в краен случай Ауди), но поддръжката да е евтина;
- колата да е сравнително нова и много луксозна (със всички екстри за модела), но да не е с висока цена (демек хубаво и евтино) :mhihi: ;
- да е мощна и много бърза, но да не харчи много (т.е дизел или газова);
- да е голяма, но да се паркира лесно в центъра; :dunno:
- джантите да са огромни, но гумите да са евтини (най-добре на старо);
- да е уникат и никой да няма такава, но да подлежи на евтин тунинг (мунинг) за запълване на свободното време.

Естествено - такава кола не съществува!
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 28 Юли 2011, 18:44

Вечния спор 320i vs. 318is изобщо не ме вълнува, просто дадох пример със себе си, за да покажа кое за мен щеше да е компромис, и кое е пълния кеф. В случая аз исках непременно да е купе, но със шестак. И пак казвам - спрягайте тия две определения в рамките на бюджета ви. Въпроса ми е простичък, но доста от вас не го тълкуват правилно. То не пречи да си обсъждаме разни неща междудругото, но се губи смисъла на темата. За това кой какво може да поддържа - ми аз като си купих колата ми останаха 200лв., и те отидоха да я докарам до вкъщи (съответно гориво, винетка), и да я пререгистрирам. Близо 4-5 месеца след това разчитах на нашите, за да мога да я карам (може да звучи смешно, или тъпо... но това беше положението). Накрая си намерих стабилна работа, и имам възможност да карам колата повече, и да я поддържам подобаващо. Така че може да се каже, че за този пълен кеф пожертвах доста други неща и не съжалявам.

ПП: А това, че B20 не се вписвал в това определение... всеки си има предпочитания. Пак казвам - не ти трябва S50 (примерно), за да си истински фен и да се наслаждаваш на 100% на колата си.

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 28 Юли 2011, 19:36

Абе най-добре е хем да стиснеш, хем да пръднеш ама не става...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 28 Юли 2011, 22:14

Dirty M5 driveR написа: Накрая си намерих стабилна работа, и имам възможност да карам колата повече, и да я поддържам подобаващо. Така че може да се каже, че за този пълен кеф пожертвах доста други неща и не съжалявам.

така де, но на някой кола им трябва за да стигнат до тая работа :mhihi: БМВ-то може да не е само фиешън колица за кеф, но и спътник, доста удачен при това ... за което иде реч :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 29 Юли 2011, 0:42

При мене и 2те бих казал че са компромис ....

Като вземах 328цата навремето исках м3ка ама нямаше кинта

Сега като вземах 840та исках 850цси ама пак същата работа ..... тия пусти хартийки все не стигат
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 29 Юли 2011, 1:36

мисля, че станаха 5 години откакто карам BMW-та, никога не са ми тежали и винаги съм карал, това което искам и е реално постижимо ...

м3-ките ще са след 40 годишна възраст, то се е видяло :mhihi:

ежедневно съм на пътя и никога не съм имал желание да карам друга кола за ежедневка освен BMW!

гласувам за компромис! :dunno:

_galio_ написа:т.е. приоритет е да не харчи много, не знам колко от колегите с 328-ци и М-ки правят по 1000 км градско на месец ;)

не карам много - 15 000 до 20 000 на година

м52б28 rlz :mhihi:

///M не ги слагайте при нормалните автомобили, защото НЕ СА!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 29 Юли 2011, 7:04

vvaskoo написа:При мене и 2те бих казал че са компромис ....

Сега като вземах 840та исках 850цси ама пак същата работа ..... тия пусти хартийки все не стигат

да те ожали човек
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 29 Юли 2011, 7:15

павката написа:
vvaskoo написа:При мене и 2те бих казал че са компромис ....

да те ожали човек

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 29 Юли 2011, 12:12

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 31 Юли 2011, 5:52

vicho написа:...

Що бе, кво им е? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 31 Юли 2011, 21:18

Gh0s7 написа:
vicho написа:...

Що бе, кво им е? :mhihi:

:mhihi: Нищо им няма. Прост трябва да имаш пари за подобен автомобил. Както казах вече няколко пъти - който с колкото разполага. Аз не разполагам с много, за това карам кола с една година по-малка от мен :mhihi: Но си я гледам добре, радва ме, за мен това е важното.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата