Горивото се вдигна да се вдигнем и ние

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Re: Бензинат се вдигна да се вдигнем и ние

Мнение от u`F`o » 28 Юли 2011, 1:05

Колко е цената на литър в БГ в момента?
Защото тука в Германия литъра 1,60е - т.е. към 3,10лв ЛИТЪРА ...
Да знам, сега ще кажете, ама те не взимат нашата заплата - ясно е на всички, че имат по-висок стандарт на живот, ама цената на литър си е цена на литър - нали ;)

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 28 Юли 2011, 8:25

вие хубаво сравнявате цени в БГ и Немция, ама пропускате важната част как се формират тея цени :roll: нашият акциз върху бензина е 359евро на 1000л., в Немция е 650евро на 1000л.- скромни 290 евро горница... е, ДДС-то им е 19% и понеже не ми се смята сега да кажем, че разликата автоматично става 25цента на литър, вместо 29...

я да видим сега- в немция гориво 3,12 - тук 2,52, тоест разлика от 60ст....
заради по-високият акциз в Германия разликата слезе на няма и 15ст....
в бонус там се слага и някой цент горница заради липсата на минетки- няма и 10ст. е вече разликата...
пак в бонус данъците в немция са значително по-високи- разликата вече стана минимална, ако изобщо я има...

я сега организатора да ми каже срещу к'во конкретно ще се протестира :?:
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Юли 2011, 8:46

Mollov написа: Не виждам как ниският ни стандарт трябва задължително да обуславя по-евтини горива... щото не можем да си го позволим...
Заплатите(и въобще всички социални разходи) на работещите по цялата верига е част от себестойността на продукта-още повече при тези мащаби,както и при тези почти десетократни разлики в заплащането (Германия-България примерно)

а за протеста съм съгласен,че най-интелигентния вариант е минимизиране на потреблението.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 28 Юли 2011, 9:03

Mollov написа:Явно пак не схващам нещо... сигурно съм тъп... ама 1 кило бензин си е 1 кило бензин... получава се по съответният начин, както навсякъде... и тук получаваме бензин с 50ст по-евтин от западна Европа и на същата цена, както при останалите "около нас" (изключвам Гърция и Турция). Не виждам как ниският ни стандарт трябва задължително да обуславя по-евтини горива... щото не можем да си го позволим...

Колега, ти освен, че си стачкоизменник, ами и нищо не разбираш! Елементарната икономическа логика сочи следното - в Германия получават 10 пъти по-големи заплати, а бензинът е 3.10 лева. Начи у нас горивото трябва да е точно 31 стотинки! :mhihi:

Mollov написа:Освен това... кви са тия протести изобщо? Ходи се по бензиностанции (предимно на Лукойл) и се блокират (по някакъв начин) за известно време, през което време пречиш на всички около теб да зареждат (предатели!!!), правиш живота на служителите още по-гаден за деня (а те не са ти виновни с нищо) и в края на деня какво - НИЩО... едно гоооолямо НИЩО! Дават те по новините, ама реалната полза я няма.... ефикасност на протеста - почти нулева. На кой ше накривите калпака с подобни протести? Или трябвало да се почне от някъде - ми колко пъти се "почва"? Вече колко пъти се прави едно и също и резултата съответно е "същия".

Много изчерпателно и описателно (за съжаление)...

Потребител
Кара: Seat Cordoba
Мечтае да кара: Leon 4x4 1.8T cupra
Детайли за колата: Hyundai Coupe 2.0 FX 139 hp

Мнение от copce » 28 Юли 2011, 9:26

ms написа:вие хубаво сравнявате цени в БГ и Немция, ама пропускате важната част как се формират тея цени :roll: нашият акциз върху бензина е 359евро на 1000л., в Немция е 650евро на 1000л.- скромни 290 евро горница... е, ДДС-то им е 19% и понеже не ми се смята сега да кажем, че разликата автоматично става 25цента на литър, вместо 29...

в бонус там се слага и някой цент горница заради липсата на минетки- няма и 10ст. е вече разликата...
пак в бонус данъците в немция са значително по-високи- разликата вече стана минимална, ако изобщо я има...

:yes:
Ето едно обосновано мнение
Тук за нашите крадци на високо ниво :dummy:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Юли 2011, 10:54

Мдам... и аз продължавам да се чудя вие за какво точно се борите... :roll: Не ми отговори на нито един от "въпросите" в моите постове... още ли ще продължавате с тия измислени протести, подкрепени от гръмки слова, дето само си ги приказвате? Или смятате наистина да направите нещо?

Имам чувството, че сте се събрали няколко надъхани човека и си мислите, че ще постигнете нещо с тия "бензиностански протести"... не знам как никой не е успял да ви отвори очите, или просто го правите това, щото нищо от по-смислените неща не можете... и само биете тъпана, дето на никой пряко засегнат от другата страна на бариерата не пречи...

Сега ако почнеш да ми обясняваш "ти знаеш ли как се организира блокиране на рафинерия, незнам си кво и т.н." - ами не знам... ама не съм се и хванал да организирам квото и да било... ама нали искате протестиращи, нали искате да се случи нещо... така сега нищо няма да се случи... отново... и вие си мислите, че правите нещо, ама само провокирате хората по форумите да се озлобяват излишно...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 28 Юли 2011, 11:02

Искахте демокрация и капитализъм, сега искате рафинерии да затваряте...

И преди съм го казвал и сега го казвам - на жълтите павета е гнилото! Никъде другаде!
Без страх, без спирачка!

Потребител

Мнение от copce » 28 Юли 2011, 11:07

И на двамата колеги съм разяснил на лично въпросите им.
Да не размиваме темата :yes:

Аватар

Мнение от ms » 28 Юли 2011, 11:24

copce написа:И на двамата колеги съм разяснил на лично въпросите им.
Да не размиваме темата :yes:

темата НЕ се размива изобщо... казваш "елате на протест"- тоест жертвайте време, нерви и пари за нещо си... ние искаме отговор срещу какво, как и с какви искания ще е тоя протест... ако си очаквал да имаш само поддръжници тук си се объркал- в един друг форум може да имаш 1-2-ма човека дето искат разяснение, в сурат тефтер може да имаш само съмишленици, ама тук има и такива които не са стадо уфси дето се водят лесно и искаме прости неща да ни се обяснят...
смятай го за предизборна кампания, а нас за електорат- убедете ни да дойдем и да ви подкрепим... ама внимавай как, че да не стане обратен ефекта...

ПС: и предното ми обосновано мнение го имаше още в темите за предишните протести, не е от днес... и тогава още питах к'во съществено очаквате да стане с тея протести на бензиностанциите... и още си чакам отговор...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 28 Юли 2011, 11:24

Да протестираш срещу покачване цената на горивото е като да протестираш срещу инфлацията, курса на долара и всичко, което намалява покупателната ти способност. Безсмислено е !

Смислено е да искаш да ти покачат заплатата или да я индексират. Протестирай за това ! В противен случай искаме да върнем Европа на нашето ниво, вместо ние да гоним тяхното :idea:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 28 Юли 2011, 11:32

Сори, ама не ви ли писна вече с тия протести :kuku: :evil: Щот на мене ми писна на чета нон-стоп за тях... Колегите задават въпроси, обосновават се, тоз на лични ше отговаря... Трябва да си супер заблуден и егаси идеалиста, за да си мислиш, че нещо ще се постигне по този начин... И да го правиш отново и отново... и след поредния провал, щото и такива неща четох, никва активност и присъствие, пак и пак... :banghead: тая иконка да се тълкува подобаващо :mhihi:

И няма ли някой да оправи най-накрая заглавието на темата :twisted: За бензин говорим, а не знаем как се пише членувано :|
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 28 Юли 2011, 11:51

Apassionata написа:...И няма ли някой да оправи най-накрая заглавието на темата :twisted: За бензин говорим, а не знаем как се пише членувано :|

пропуснала си липсата на запетайка :mhihi:

понеже ми отговориха на ЛС ще взема аз да пусна исканията:

1. ЛИБЕРАЛИЗИРАНЕ ВНОСА НА ГОРИВА.
2. Граничен контрол (да се знае коя фирма какво внася и какво е качеството на внесеното гориво)
3. Независим контрол на качеството на нефта който внасят Лукойл
4. Да се провери какво количество „светли горива“ има в нефта (AP -то на бензин дизел)

Звучат добре и разумно... обаче нещо ми се губят предложенията как да станат тея неща, щото е лесно да кажеш "Искам...", ама е несериозно само да искаш- трябва и да предложиш начини да стане на твоето...

точка 1- че то и сега не мисля, че е сложно да внасяш горива... сериозният проблем с вноса не е самият внос или контрола кой колко е внесъл- проблем са изискванията за митнически складове, което е дребна разлика...
точка 2- какъв граничен контрол :?: с Румъния и Гърция ние граници нямаме... остава само контрол за Лукойл, че внасят от другаде- е то контрол и сега трябва да има...
точки 3 и 4 изискват сериозни лаборатории- кой ще ги направи и оборудва и отде пари за тях :?:
проби за качество- идеално... а дали тея тестове стават бързо (да кажем 1-2 часа) или им трябват дни :?: ако стават бавно к'во се прави докато излязат резултатите- танкера стои на рейд ли :?:
Изображение
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 28 Юли 2011, 12:16

Малко инфо, че другата тема е заключена.. : http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3993751
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител

Re: Горивото се вдигна да се вдигнем и ние

Мнение от copce » 28 Юли 2011, 15:10

официална покана на първата страница

Потребител

Мнение от copce » 29 Юли 2011, 12:34

ms написа:вие хубаво сравнявате цени в БГ и Немция, ама пропускате важната част как се формират тея цени :roll: нашият акциз върху бензина е 359евро на 1000л., в Немция е 650евро на 1000л.- скромни 290 евро горница... е, ДДС-то им е 19% и понеже не ми се смята сега да кажем, че разликата автоматично става 25цента на литър, вместо 29...

Поправка колега акцизът е 421 евро в България

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата