Браунова клетка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Браунова клетка?

Мнение от B.Tunchev » 30 Юли 2011, 4:01

Абе, умирайки от скука, докато преглеждах vbox-a за някоя нова глупост, да се посмея малко, попаднах на този клип -> http://www.vbox7.com/play:e80741a87d ... Отначало си казах "бахти глупостите" и продължих да си гледам разни тъпи неща из сайта. Но после се зачудих все пак какво ли е това нещо браунова клетка и питах google...

Попаднах на следните няколко сайта...
1. http://landaenergy.com/cms.php?id_cms=10

2. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0% ... 0%BA%D0%B0

Както и на това:
http://hho-hydrogensystems.com/
:paranoid:

Пуснах един бърз search на форума, да видя дали вече няма такава дискусия и не открих, затова пускам темата. Дано има някой, който е наясно с тези неща и техния принцип и би се включил с адекватно мнение по темата.

п.п. Темата я пускам от чисто любопитство, понеже за първи път чувам за подобни неща, не с цел "о, дали това ще мога да си го сложа на колата", ясно е, че няма да си го сложа, дори и да не е някаква измама, хаха :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Re: Браунова клетка?

Мнение от Yanko Petrov » 30 Юли 2011, 4:28

Има теми :) И между другото един приятел си направи такава клетка и по неговите думи газта станала по-чувствителна, не се "замисля" колата като ускорява и от 6,5/100 извънградско му свалило на около 5/100. Возил съм се в колата със и без ННО и може би наистина има някакъв "ряз", може и да е внушение, но за разхода не вярвам чак толкова да му свали (около 20%). Мнения много по въпроса :lol:

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%BE%D0%B4
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%BE%D0%B4

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Юли 2011, 9:10

ето един цитат,от един маратон за икономични-екологични автомобили

La Joliverie – подобри собствения си рекорд от миналата година, като отчете резултат от 3,383 км/л.

3383 километра с един литър,аз като вкарам 60 литра ше забравя коя година съм заредил :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 30 Юли 2011, 11:32

Идеята на това нещо е, че разлагаш водата на кислород и водород и ги вкарваш в цилиндрите да горят. Проблемът е, че този газ, много бързо кондензира и се превръща обратно във вода. Тоест най-много да си скапеш двигателя с това нещо . Отделно, че ще сменяш акумулатор през 1 месец, защото дърпа ужасно много ток ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

Потребител
Аватар
Кара: F11 530xd Touring
Мечтае да кара: BMW M3/M5
Детайли за колата: Малкият мук с голяма душа! :)

E36 318d Touring
E46 320d Touring
F11 530xd Touring

Мнение от svetkos_ » 30 Юли 2011, 12:31

Е.Димитров написа:ето един цитат,от един маратон за икономични-екологични автомобили

La Joliverie – подобри собствения си рекорд от миналата година, като отчете резултат от 3,383 км/л.

3383 километра с един литър,аз като вкарам 60 литра ше забравя коя година съм заредил :mhihi:

Абе, ти може да забравиш, ама посоченият "автомобил" е къде-къде по-лек. :) Иначе по темата - чудно ми е и на мен дали някой колега е монтирал подобна клетка вече. Звучи интересно и същевременно загадъчно за такива като мен, които са невежи по тази тема.

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 30 Юли 2011, 15:11

На една джипка сложиха такова и разхода падна значително

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 30 Юли 2011, 23:07

как няма да падне разхода.. то толкова вода има в горивата...
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 30 Юли 2011, 23:21

Иска ми се да вида такова нещо, ако някой го е правил да свирка да му ходим на гости :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 30 Юли 2011, 23:24

stefanoff написа:Идеята на това нещо е, че разлагаш водата на кислород и водород и ги вкарваш в цилиндрите да горят. Проблемът е, че този газ, много бързо кондензира и се превръща обратно във вода. Тоест най-много да си скапеш двигателя с това нещо . Отделно, че ще сменяш акумулатор през 1 месец, защото дърпа ужасно много ток ;)

Само дето съществуват едни принципи на термодинамиката, които твърдят, че няма как да направиш няколко преобразувания на енергия и накрая да си на плюс... ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 31 Юли 2011, 9:34

Feanor написа:
stefanoff написа:Идеята на това нещо е, че разлагаш водата на кислород и водород и ги вкарваш в цилиндрите да горят. Проблемът е, че този газ, много бързо кондензира и се превръща обратно във вода. Тоест най-много да си скапеш двигателя с това нещо . Отделно, че ще сменяш акумулатор през 1 месец, защото дърпа ужасно много ток ;)

Само дето съществуват едни принципи на термодинамиката, които твърдят, че няма как да направиш няколко преобразувания на енергия и накрая да си на плюс... ;)

и аз съм на това мнение,

и за 10к км. 1-1.5л вода колко кислород и водород ще отделят :roll:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от grafo » 31 Юли 2011, 9:47

Приятел познава човек, който слага такива клетки и му е казал, че това може да има ефект само на чист дизел или карбурато. На коли с електроника не ставали нещата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 31 Юли 2011, 11:45

1 литър вода съдържа доста прилично количество кислород и два пъти по-голямо количество водород.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 01 Авг 2011, 6:37

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Авг 2011, 8:24

grafo написа:Приятел познава човек, който слага такива клетки и му е казал, че това може да има ефект само на чист дизел или карбурато. На коли с електроника не ставали нещата.

HHO клетка може да се сложи на абсолютно всякакъв двигател с вътрешно горене. Най-ефективно е на турбодизел. Тия клетки си имат максимален дебит на брауновия газ - има една формула, по която се смята по обема на мотора колко газ ти трябва, съответно колко клетки трябват за това количество газ, и така...
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 02 Авг 2011, 9:26

e как да няма "терикати " , като има балами .
извинявам се предварително за грубианщината , но аз и в друга тема съм го казал - ако от водата можеше да се извлича гориво без да си на загуба , отдавна нямаше да има ТЕЦове или АЕЦове . И японците дето са най напред в техниката сега нямаше да тънат в радиация.
:idea:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата