Месечни разходи Е39 на база 4 години
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- RossenVlad
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i e39
Re: Месечни разходи Е39
Колеги, не се изхвърляте с тези 600 лв. на месец? Имам е39 от 1 година почти. Да, набутах пари, но чак 600 лв. на месец. В официален сервиз ли ги обслужвате? Тогава бих се съгласил:)
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
И аз смята, че парите за гориво не трябва да се слагат в сметката. Но неща като каско, застраховка и данък си вървят дори колата да не измине и 100 км. за годината.
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Николай К написа:Тая тема се превърна в боза![]()
![]()

Ако продължите с чата и тази тема ще отиде по дяволите !!!
Четох, четох и пак не мога да си направя грубо сметката колко ще ми излиза поддръжката на е39. То е ясно, че това е субективно, но в повечето мнения са включени разходи за гориво, масла, гуми, данъци - неща които всеки сам може да си изчисли според това колко я кара.
Та в тази връзка, за мен, а предполагам и за други ще е най-полезно собствениците на е39 да пишат колко им излиза поддръжката на изминати км като ремонти, невключващи горепосочените разходи. С други думи, мераклиите да си преценим колко е чуплива колата/скъпи чатите и допълнителните разходи, които ще имаме над нормалните и за друга кола. Тогава сумите далеч няма да са толкова фрапиращи, а и ще са по-реални.
От колкото по-дълго имате колата, толкова вероятността за обективност е по-голяма. Ясно е, че става дума за неща, които като се сменят, ще карат още доста време, но пък както се и спомена по-горе - изскачат други такива.
Та в тази връзка, за мен, а предполагам и за други ще е най-полезно собствениците на е39 да пишат колко им излиза поддръжката на изминати км като ремонти, невключващи горепосочените разходи. С други думи, мераклиите да си преценим колко е чуплива колата/скъпи чатите и допълнителните разходи, които ще имаме над нормалните и за друга кола. Тогава сумите далеч няма да са толкова фрапиращи, а и ще са по-реални.
От колкото по-дълго имате колата, толкова вероятността за обективност е по-голяма. Ясно е, че става дума за неща, които като се сменят, ще карат още доста време, но пък както се и спомена по-горе - изскачат други такива.
- ico83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i
за 10 месеца от както имам колата съм сменил:
1.газов инжекцион 1400лв
2.18-ки джанти с гумите 400лв
3.датчик разпределителен вал-110лв
4.датчик външна температура-30лв
5.задни пружини едната беше счупена(така съм купил колата) 2х20лв (втора употреба)
6.предни амортисьори Билщайн B4 комплект с противоударни тампони и прахоуловители общо всичко 225лв
7.предно стъкло 80лв((втора употреба)и аз не знам как се спука стоейки пред блока)
това са нещата който съм сменил
8.труд общо за всичко 120лв(задни пружини-40лв,предни амортисьори-30лв,поставяне на стъклото-50лв)
масла,ремъци,гориво не ги смятам защото за мен са консуматив за една кола
всичкото това за 30 000км
1.газов инжекцион 1400лв
2.18-ки джанти с гумите 400лв

3.датчик разпределителен вал-110лв
4.датчик външна температура-30лв
5.задни пружини едната беше счупена(така съм купил колата) 2х20лв (втора употреба)
6.предни амортисьори Билщайн B4 комплект с противоударни тампони и прахоуловители общо всичко 225лв
7.предно стъкло 80лв((втора употреба)и аз не знам как се спука стоейки пред блока)
това са нещата който съм сменил
8.труд общо за всичко 120лв(задни пружини-40лв,предни амортисьори-30лв,поставяне на стъклото-50лв)
масла,ремъци,гориво не ги смятам защото за мен са консуматив за една кола
всичкото това за 30 000км
- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: x5 e53 3.0 d
Хубава е темата, кара те да се замислиш наистина колко си похарчил по колата си, та:
За 1 година и половина съм сменил:
Стартер, задни лагери, заден ляв подкалник, датчик на АБС, 2 дюзи, баласт за оригиналния ксенон, помпа в резервоара, електронната плочка на генератора, накладки и 2 пъти масло на двигателя, филтри, датчик външна температура, акумулатор , гуми, джанти застраховки, винетки и т.н. всичко общо го сметнах около 3000лв + - дребни пари за които не се сещам точно сега. Та 3000лв като го разделим на 18 месеца стават 166лв за месец. Но без да смятаме гориво, и доста от нещата ти се струпват на куп за 1 месец а не се разпределят обикновенно, за да ти е гадно.
За 1 година и половина съм сменил:
Стартер, задни лагери, заден ляв подкалник, датчик на АБС, 2 дюзи, баласт за оригиналния ксенон, помпа в резервоара, електронната плочка на генератора, накладки и 2 пъти масло на двигателя, филтри, датчик външна температура, акумулатор , гуми, джанти застраховки, винетки и т.н. всичко общо го сметнах около 3000лв + - дребни пари за които не се сещам точно сега. Та 3000лв като го разделим на 18 месеца стават 166лв за месец. Но без да смятаме гориво, и доста от нещата ти се струпват на куп за 1 месец а не се разпределят обикновенно, за да ти е гадно.

To be the best, you have to fight to beat the best !!!
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
- Кара: CLS 320
- Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe
Много полезна тема 
Сега заминавам на плаване и март месец планирам да си взема точно е39-ка, така че темата много ми помогна. Ми за да ми е сигурна работата ще си ги калкулирам средно 600 лв на месец. Даже може да предвидя и повече, понеже като първо БМВ мисля няколко месеца да я пръсна от каране. Даже е много вероятно да взема на един приятел 520и 97г, автоматик. Взе я преди година и досега почти никакви проблеми не му е правела. Но доколкото знам и почти нищо не е сменял по нея, което незнам дали е хубаво или лошо.
Това за мен е супер кола, не съм я карал само съм се возил но и така усещането си е страхотно.

Сега заминавам на плаване и март месец планирам да си взема точно е39-ка, така че темата много ми помогна. Ми за да ми е сигурна работата ще си ги калкулирам средно 600 лв на месец. Даже може да предвидя и повече, понеже като първо БМВ мисля няколко месеца да я пръсна от каране. Даже е много вероятно да взема на един приятел 520и 97г, автоматик. Взе я преди година и досега почти никакви проблеми не му е правела. Но доколкото знам и почти нищо не е сменял по нея, което незнам дали е хубаво или лошо.
Това за мен е супер кола, не съм я карал само съм се возил но и така усещането си е страхотно.
- Radikal
- Потребител
-
- Кара: e39 520i
- Мечтае да кара: e36 m3
При положение, че става въпрос за коли на по 14 години, купувани втора употреба (повечето от вас) не е много уместно да смятате какво сте сменили. Не е ясно кой къде как ги е карал, пластмасите остаряват и стават трошливи, гумени уплътнения се късат с времето, всичко това е нормално. Да предвидиш месечните разходи откъм гориво и застраховки, данъци и т.н. можеш, но внезапни ремонти могат да се наложат ненадейно. При мен сякаш от нищото са се чупили пластмасовите плъзгачи на фаровете и също пластмасова втулка в механизма на предно дясно ел. стъкло. И това всичко от остаряване на материяла. Отделно съединител, радиатор, vanos (
)Така че не може да се направи точна сметка според мен.

Everything is reasonable as long as only you can die.
- Bashticata
- Потребител
-
- Кара: E39 2.0
От година и 4 месеца карам Е39 2.0 безнзин.Високият клас автомобил си заслижава поддрьжката
за този период сьм сменил: горен датчик-135лв,предни биалетки Bilstein,накрайници,-150лв,маншони силиконови-40лв,задни биалетки-90лв,преди 2 дена след инцидент с дупка -скъсан амортисьор ляв-сменени два амортисьора Билщайн-135лв бройката,прахоловители и шокабсорбери 45лв за двете страни плюс пружина за левия амортисьор -100лв.предстои ми смяна на носачите отпред извадиха ми добри цени скоро ще ги правя,лошото е че се появи чукане леко отпред като вартя волана само в определени моменти но изчезва.четох тук и както ми каза майстора ми вероътно карета или ватрешни накрайници
дано не е рейката че боли за нова:).като цяло мисля че маслото не се слага в разходите нали всеки си решава с какво -лично аз карам с Castrol Magnatech 10w40 доволен съм работи мн леко
.за кола 97ма гоидина мисля че е много добьр избор -висок клас лимузина,мускулеста кола с качества и характер
Успех Колеги

- seriozen
- кандидат ентусиаст
-
Re: Месечни разходи Е39 на база 4 години
Обнових първото си мнение, колеги. Добавих ремонти/разходи за 4 години експлоатация. Месечните разходи паднаха средно с около 50 лева/месец.
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Към колегата на тема.
Колега големи сметки голямо нещо направо това БМВ го изкара,че постоянно седи в сервиза какви са тия цени не знам.Имам приятели ,които карат БМВ и вече за 4г освен консумативи като масло,филтри,гуми друго не е сменил .
Колега големи сметки голямо нещо направо това БМВ го изкара,че постоянно седи в сервиза какви са тия цени не знам.Имам приятели ,които карат БМВ и вече за 4г освен консумативи като масло,филтри,гуми друго не е сменил .
- vatdim
- Потребител
-
- Кара: без спирачки
- Мечтае да кара: BMW E34 M5
Много полезна тема и изключително ценна информация за човек като мен, който тепърва се ориентира в сметките за поддръжка на автомобил!
И според мен разходите за гориво трябва да се разглеждат отделно (като променлив разход, понеже варират в зависимост от изминатите километри), но действително всички други разходи е много полезно да се видят по този начин. Ясно е, че в някои месеци няма почти никакви разходи, а в други се налагат големи ремонти и смени на части, които съответно струват скъпо. Затова старанието на колегата е похвално - показал е за 4-годишен период средно колко би струвала една Е39 и от там насетне всеки може да си направи сметката дали това го устройва.

И според мен разходите за гориво трябва да се разглеждат отделно (като променлив разход, понеже варират в зависимост от изминатите километри), но действително всички други разходи е много полезно да се видят по този начин. Ясно е, че в някои месеци няма почти никакви разходи, а в други се налагат големи ремонти и смени на части, които съответно струват скъпо. Затова старанието на колегата е похвално - показал е за 4-годишен период средно колко би струвала една Е39 и от там насетне всеки може да си направи сметката дали това го устройва.
- seriozen
- кандидат ентусиаст
-
Радвам се, че има колеги, за които темата е полезна. Всеки сам може да прецени, колко по-евтино ще му излезе, ако изминава 2 пъти по-малко километри от мен.