Горивото се вдигна да се вдигнем и ние
Модератор: Общи модератори
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Горивото се вдигна да се вдигнем и ние
колега организатор, много е хубаво (разбирай го- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е) преди да изтърсваш няк'ви цифри да ги проверяваш- аз мога да си позволя грешки щото съм поредният семкаджия дето няма да отиде на протест, но ти като част от организаторите на протеста НЕ можеш да допускаш глупави техн. грешки, независимо дали от бързане или от незнание... Аз също съм сбъркал в бързината- МИН. акциз е 359евро, нашият е 363евро, но за 4евро на 1000литра е смешно да издребняваме, то няма и 1стотинка разлика... При теб разликата е няк'ви "скромни" 58 евро- някъде към 11ст. на литър
Акцизът в тая държава върху бензина (независимо 95, 98, 100 или 150 октана) е ТОЧНО 710лв.- нито стотинка повече... Когато ВПОСЛЕДСТВИЕ сложиш и ДДС върху тая цифра тя става 852лв.- нито едната цифра както и да я смятам НЕ ми излиза на 421евро акциз...
ако пак не си схванал:
акциза е 363 евро...
акциз + ДДС е 435 евро...
откъде ги съчини твоите 421 евро ми е интересно

Акцизът в тая държава върху бензина (независимо 95, 98, 100 или 150 октана) е ТОЧНО 710лв.- нито стотинка повече... Когато ВПОСЛЕДСТВИЕ сложиш и ДДС върху тая цифра тя става 852лв.- нито едната цифра както и да я смятам НЕ ми излиза на 421евро акциз...
ако пак не си схванал:
акциза е 363 евро...

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
ms написа:ако пак не си схванал:
акциза е 363 евро...
Ама аз като разправям, че са плитки... ми скачат

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Re: Бензинат се вдигна да се вдигнем и ние
ms написа:Apassionata написа:...И няма ли някой да оправи най-накрая заглавието на тематаЗа бензин говорим, а не знаем как се пише членувано
пропуснала си липсата на запетайка
Споко, не съм

Сори, ама почнах да се гъбаркам... Иам чувството, че организаторите верно са шести клас, втори срок... Да де, протеста им е Шести, буахахахха
- ms
-
-
4. Ако няма монопол, защо при налагането на мораториум на Лукойл, цените на останалите компании също бяха замразени?
като гледам и разлика между "монопол" и "картелно споразумение" не правят

ПС: да бе- шести клас

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
Re: Бензинат се вдигна да се вдигнем и ние
Apassionata написа: Иам чувството, че организаторите верно са шести клас, втори срок...
Всъщност са лятна ваканция трети срещу четвърти клас

Поредното доказателство:
От СИЛА обаче уточниха, че протестът в неделя няма да бъде насочен към правителството или към "Лукойл".
Е то не остана друг, освен да го насочат срещу потребителите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/07/ ... zlatev_ne/
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Тея са голема СИЛА
Протестират срещу света да намали цените

- ms
-
-
е то вярно сега няма как протеста да е срещу правителството или Лукойл- първите затвориха рафинерията, вторите пък не работят
интересно кой друг трябва да направи нещо за да свали цените на горивата

интересно кой друг трябва да направи нещо за да свали цените на горивата

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Правилния вариант е всички които не си ползват колата за работа (не да ходят на работа, а да работят с нея тоест да изкарват пари с нея)просто да ги спрат пред блока и да не ги карат една седмица, а не да излезнете за протеста да сипете по 20 лв гориво, за да може да се придвижите и да има пълните пак гушите...но разбира се трябав да се разбере срещу кой протестирате и да излезнете с план за решение. Извинявам се ако има писано по напред, не съм чел темата. На миналлия протес ми направи адски лошо впечатление как задръствахте пътя и не пускахте хората. По телевизията се видя как някъв самозаенец тръгна да рита колата на някакво момиче, явно защото не е пожелала да протестира и се опитва да мине през "барикадата" или как някакъв човек бърза да се прибере, защото детето му е болно, а те не го пускат!!!!! Пожелавам ви успех, дано успеете да направите нещо. Аз няма да участвам, миналите пъти се присъединих, но бях разочарован от цирка, който се прави...
Успех!
Успех!
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
А какво си приказваха “силните” с лукоил, че нищо не се разбра, освен че е имало среща?
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Колеги, идеята за протест срещу цените е обречена още в самото си начало. Няма смисъл да се протестира днес за бензина, утре за сиренете, а вдругиден - за газта. Това е много дребнаво мислене, на къси отсечки.
Трябва да се гледа по-глобално на нещата. За мен това означава - как да си повишим заплатите до 1000 евро минимум, примерно. Когато дохода е висок, на човек не му минават такива мисли през главата кое колко струва и как да си намести разходите. Пък нека бензина да стане 3 лв. тогава...
И въпреки че се оплакваме, гледам на светофарите пак пълно с коли, нещо повече - във всяка кола по един човек и не знам за вас, но това много ме дразни. Имам чувството, че това е някаква мания всеки да е навсякъде с колата и да бъде нераделен с нея, ако може и да я паркира в апартамента даже ще е най-добре...Сега в жегите гледам някои въобще не изключват мотора заради климатика - четат си вестника в колата, паркирали в някоя пресечка и не им пука за бензина, нищо че карат 15 год. кошница...Висок стандарт в Булгаристан бате...
От друга страна ако оставим колите няма да има ефект, т.к. около 80% от потребителите са фирми, т.е. нашите 20% няма да наклонят везните.
Не е вярно, че българите са бедни. Всички имат поне по един апартамент и къща на село със земя. Опитвам се да бъда обективен, нямам нищо против никой.
Ивинявайте ако има нещо !
Трябва да се гледа по-глобално на нещата. За мен това означава - как да си повишим заплатите до 1000 евро минимум, примерно. Когато дохода е висок, на човек не му минават такива мисли през главата кое колко струва и как да си намести разходите. Пък нека бензина да стане 3 лв. тогава...
И въпреки че се оплакваме, гледам на светофарите пак пълно с коли, нещо повече - във всяка кола по един човек и не знам за вас, но това много ме дразни. Имам чувството, че това е някаква мания всеки да е навсякъде с колата и да бъде нераделен с нея, ако може и да я паркира в апартамента даже ще е най-добре...Сега в жегите гледам някои въобще не изключват мотора заради климатика - четат си вестника в колата, паркирали в някоя пресечка и не им пука за бензина, нищо че карат 15 год. кошница...Висок стандарт в Булгаристан бате...
От друга страна ако оставим колите няма да има ефект, т.к. около 80% от потребителите са фирми, т.е. нашите 20% няма да наклонят везните.
Не е вярно, че българите са бедни. Всички имат поне по един апартамент и къща на село със земя. Опитвам се да бъда обективен, нямам нищо против никой.
Ивинявайте ако има нещо !
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
Valentin_Peev написа:А какво си приказваха “силните” с лукоил, че нищо не се разбра, освен че е имало среща?
Много питаш

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
bam-bam написа:Тея са голема СИЛА![]()
![]()
![]()
общо взето.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
и аз съм съгласен че идеята няма да успее.
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki

- Ivsun
- BSMALIBU
-
- Кара: САМО БМВ
- Мечтае да кара: БМВ Х6 5.0i
+1 и от мен
АВТОСЕРВИЗ И АВТОМОРГА ЗА ВСИЧКИ МОДЕЛИ НА BMW
http://www.rnperformance.com/
Адресът нa RN Performance SERVICE е гр.София кв.Овча купел старата част,ул.Народно хоро срещу № 40 в Платения авто паркинг. 0899868888;0896188888;0886668685;0896132269

http://www.rnperformance.com/

- copce
- Потребител
- Кара: Seat Cordoba
- Мечтае да кара: Leon 4x4 1.8T cupra
- Детайли за колата: Hyundai Coupe 2.0 FX 139 hp
Yanko Petrov написа:Valentin_Peev написа:А какво си приказваха “силните” с лукоил, че нищо не се разбра, освен че е имало среща?
Много питашСилните са Гражданско сдружение и се представят навсякъде от името на народа (от мое, твое и т.н.) и не ги интересува някой дали е съгласен да го представляват пред .... еди кой си. Те са компетентни, всички останали трябва да ги следват сляпо. А пък чак да ни дават обяснение за какво са говорили... е да не ставаме нагли
Само ги гледам как затъват (и с удоволствие бих им помогнал
). Май само те не могат да се видят отстрани...
Значи всеки от народа е свободен да дойде и да вземе отношение или да даде предложение по даден въпрос ние не се крием някъде си ............. като някой хора и да водим хората за един кабел по интернет .
Янко вземи се в ръце не знам кой остана почти сам с идеите си. Не сме ние.