Спирате ли на пешеходни пътеки ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Спирате ли на пешеходни пътеки ?

Да ,винаги спирам !
112
70%
Спирам,но рядко !
40
25%
Не ,да се спасява кой както може !
9
6%

Общо гласове : 161
ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Re: Спирате ли на пешеходни пътеки ?

Мнение от А.Марчев » 09 Авг 2011, 16:45

Е.Димитров написа:Най-интересно е у майнланд (Пловдив),никой не спира,спирам аз и им давам път да минат,а пешеходците ме гледат с недоверие,мислят че нещо им гласим :mhihi:
Иначе 95% спирам и пропускам,в много теми съм го писал че спирам на пътеки,както и пропускам коли дето излизат от някоя пряка или искат път.

Иначе,сега едно 99% ше кажат че спират и ше ме карат да си метна камера за да записвам всички дето са БМВ и не спират,99% от всички дето съм виждал да карат БМВ в ситуация с пешеходна пътека-не спират

НЕ знам за Пловдив ,но като ходя при брат ми в Бургас ме е страх да пресека :paranoid: там не спират много много :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 09 Авг 2011, 17:10

По темата,спирам когато преценя,че няма някой да ме нашие отзад и пешеходеца да си избега,в днешно време всичко е кон с капаци,само напред се гледа,тва дали от страни има пешеходци или е по-натоварена зона и т.н - НЯМА братче газ и да изчезвам.
Опитвам се да спирам,и аз съм пешеходец - верно до магазина ама нали :mhihi: ,както и да е..ама винаги и по новините и навсякъде само водачите виновни - колега темата мен лично ме дразни - не се обиждай наистина уважавам ти мнението ама писна ми в моята чиния да се гледа...
Що някой някъде не каже,колко са катастрофите заради неправилно пресичане?Доста са...
Днес една тъпа 16 годишна КИФЛА реши ,че ще пресича с колелцето си обратно на кръговото на паметника Левски :censored: :censored: ..и просто тръгна,карахме много бавно с още 2-3 коли ,как спряхме не се знае,не беше не пешеходната подчертавам го а вътре в кръговото..
Примери колкото искате,дано някой не се обиди от мнението ми,много се дразня по пътя но следвам принципа - държа се така,както искам да се държат с мен,да не на 100% но се опитвам до колкото мога...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Авг 2011, 18:43

Ако преценя, че няма опасност някой заплес да ме подпре отзад- винаги спирам и давам знак да преминат пешеходците. Лошото е, че в градски условия много хора карат на твърде къса дистанция и често нямам кураж да спра, ами се влача с колоната.
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320
Мечтае да кара: m5 e60 edition race
Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..

Мнение от niki_524TD » 09 Авг 2011, 19:07

старая се вече колкото мога по често да спирам на пешеходна патека но многоме дразнят хората които пресичат като коне има такива кадето въобще не гледат и не им пука (говоря извън пеш.пътека)
Бог прощава притежателите на БМВ не

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 09 Авг 2011, 20:00

7 месеца всеки божи ден(сутрин и вечер) пресичах бул.Раковски през ул.Искър.Ами какво да ви кажа хората си спираха и не съм седял повече от 10-15 секунди на пешеходната лента да чакам.Разбира се винаги усмивката на лицето и помахване от моя страна
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Авг 2011, 20:39

Спирам, освен в случаите, когато е вероятно аз да спра, да подлъжа пешаходеца, и някой малоумник да го прегази... В такива случай само намалям малко, и съм в готовност да спра ако се наложи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 09 Авг 2011, 22:21

ма засичайте ги бе, аз като спирам и видя, че някой си лети отзаде, веднага със спирането минавам в неговата лента и тва е

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 09 Авг 2011, 22:50

JOGI написа:ма засичайте ги бе, аз като спирам и видя, че някой си лети отзаде, веднага със спирането минавам в неговата лента и тва е

Същото правя и аз понякога,по-добре мен в бронята или вратата от колкото ,пешеходец :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 10 Авг 2011, 0:43

А.Марчев написа: НЕ знам за Пловдив ,но като ходя при брат ми в Бургас ме е страх да пресека :paranoid: там не спират много много :ok:
При нас в Бургас най-често срещаната практика по пешеходните пътеки е следната: първа колона спира, втора и тя ама третата не спира и... Преди няколко дена някакъв нещастник така щеше да ме блъсне и то на пешеходна пътека. Първа и втора колона спират и ми правят път а оня дето е в третата са засилил със 100, че и ми свирише и са нервише.. теглих му една ********* ама ме е яд, че не спря да му надуя шушоните :lol:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: e92

Мнение от Dr.D » 10 Авг 2011, 0:49

По форумите всички са ангелчета, а на пътя 80% от колите не спират. Бях за около седмица в Италия и там, въпреки че приличат малко на нас, само като доближиш пътеката и всички спират...Бях свикнал така, както каза един колега по-горе и като се върнах се качих на колата и се пробвах да спирам на всички пешеходни, на които има хора... Е за 20 мин толкова рискови ситуации и бибиткане не бях видял... и се отказах. Всички сме като овце, докато не си променим мисленето ще се избиваме и тва е.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 10 Авг 2011, 2:58

Ами спирам винаги...много рядко се случва да не спра,не спирам само когато тамън ми светва зелено и пешеходеца тамън е стъпил на пътеката(не говоря за малки улички в квартала)говоря за по големи улици и булеварди,където като ми светне зелено и пешеходеца и той точно по това време стъпва на пешеходната пътека има толкова растояние,че докато пресече ще стане червено..примерно 15-20 метра от мен,тогава не спирам..но иначе винаги спирам. ;)
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Потребител
Аватар
Кара: Е46/E61 touring
Мечтае да кара: Е21

Мнение от kalin4o0o_ » 10 Авг 2011, 3:34

Винаги спирам !!!
> Ето и една моя случка от преди няколко дни... пресичам си на пешаходна пътека (тип ''зебра'') в Бургас... такаа, до тук добре, ОБАЧЕ от лявата ми страна приближава golf 3 с шофьор на видима възраст около 50г. който спря върху 2/3 от ширината на пътеката... псува ме и ме пита дали съм нормален :kuku: аз му показах пътеката, на която съм (мислех да го изкарам от проклетия му golf и да му разцепя носа, но т'ва е друга тема), а пича стой и ме гледа изнервен... <
няма да навлизам в подробности... схванахте ситуацията... мисълта ми е - защо голяма част от ''шофьорите'' смятат, че не е нужно да спират на пешаходни пътеки и ако сме пеша трябва ли задължително да прелитаме за да може да се предвижим и да не пречим на движението...
Жалко е , а и доста опасно да не се спира ... къде е културата на българския шофьор - НЕЗНАМ :dunno:

>> :driving: good drivers just drive :driving: <<
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 10 Авг 2011, 10:03

очертава се нов екстремен спорт - пресичане в Бургас... :mhihi:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 10 Авг 2011, 10:39

Абе аз се старая за спирам, ама в нашия град се изтриха маркировките на пътеките. Ма грам боя няма и никой не ги възстановява. Сега, знам че там има(имало) пътека и се спирам, ама за какво спирам като няма маркировка, незнам.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 10 Авг 2011, 10:46

Колеги,някой може ли да ми намери къде в ЗДвП пише,че сме Длъжни да спрем на пешеходна пътка,това което чета аз е длъжни да намалим скоростта, и ако е необходимо да спрем ,сигурно не чета където трябва,не ме налазвайте - наистина искам да го прочета,стана ми интересно,абе закона е интересен не съм се заглеждал за пешеходците ,кво да правят :)

Благодаря ,даже и на л.с ще е най-добре :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата