Българска работа с гражданска Български Имоти

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Българска работа с гражданска Български Имоти

Мнение от makaveli316 » 09 Авг 2011, 20:02

Значи, преди 3 месеца имах малък инцидент с колата. Един ме чукна отстрани на едно кръстовище в Германия. Грешката беше моя, бях в грешна лента, но както и да е.
Та дойде полиция, дадох им документи, лични карти, зелени карти и т.н. Проблем нулев, стиснахме си ръцете, казахме си "случва се" и чао.

Обаче преди малко ми звъни въпросния човек от инцидента и ми казва, че се е опитал многократно да се свърже с моята гражданска (БЪЛГАРСКИ ИМОТИ) и след като го е направил са му били казали, че такава кола при тях не фигурира.
Кво правя аз, звъня на тъщата в Бг, викам и кви са тия глупости, платихме си, дадоха ни документите и всичко.... как така не фигурираме.
Та ми казва да влезна в някакъв сайт, да въведа номера на колата и излиза, че наистина няма данни за тази кола.
Утре тя ще ходи при тия да се разправя, а аз ще се срещна с човечеца да го успокоявам, че не сме бандити и че дали от застраховката, дали от моя джоб, ще си получи парите за да си оправи колата.
Искам да видя какво ще и кажат на тъщата утре, щото съм наистина бесен.
Прибирам се в Бг в неделя и вместо да си отпочина, ще се ядосвам с идиоти с акцент в някое офисче или гишенце и разбира се ще се опитват да ме уверяват колко съм луд за това че съм си потърсил правата.
Писна ми на оная работа от такива неща, писна ми да се срамя, че съм българин. Ходи му обесни на човечеца утре, че не всички българи сме утрепки. Да ама не, срам винаги ще има, докато на паспорта ми пише България. Писна ми на оная работа от тая държава!
Определено другата година си слагам немски номера.

Ще има ъпдейти относно случката.....егати пръщат ми ушите.
Последна промяна makaveli316 на 10 Авг 2011, 9:00, променена общо 1 път
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

ентусиаст
Аватар

Re: Българска работа с гражданска Български Имоти

Мнение от BadAngel » 09 Авг 2011, 20:51

makaveli316 написа:Определено другата година си слагам немски номера.

ако имаш немски адрес за временно пребиваване не те ли задължават за немски номера?

тия пичове, застрахователите, са големи мижитурки, ако се е случило това, което казваш
No bling at the Ring

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 09 Авг 2011, 21:08

makaveli316 написа:..нещастници БЪЛГАРСКИ ИМОТИ...

To да са само те...Споко, все пак има вариант да се оправят нещата, не е като цялата ти кола да е тотал и келеша да се чуди абе тотал ли да я пишаааа, дали па не може да се оправиии :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 09 Авг 2011, 21:13

BadAngel написа:
makaveli316 написа:Определено другата година си слагам немски номера.

ако имаш немски адрес за временно пребиваване не те ли задължават за немски номера?

тия пичове, застрахователите, са големи мижитурки, ако се е случило това, което казваш

Еми имам право на 6 месеца или нещо от сорта, ама и за това ще се информирам. Спирали са ме много пъти и не са ми правили проблеми, верно нямам 6 месеца, ама тва вече е др тема.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 09 Авг 2011, 21:21

Спокойно колега може да не са виновни "Български имоти", а както често се случва някой алчен брокер да ти е продал полица от тяхно име, а да не я е отчел пред БГ имоти. Казвам го от личен опит. В моя случай обезщетение ми изплати брокера /беше няква варненска фирма/ след известни разправии с разни лица от Български имоти, те успяха да накарат брокера да ми плати по някъв начин.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 09 Авг 2011, 21:25

Ако не е тайна къде си си правил застраховката?
Аз имах подобна случка с Булстрад, само дето нямаше ПТП, а ми дойде някакво писмо че нямам сключена застраховка и ме грози глоба до 5000лв. ако не предсавя валидна такава до 14 дни.
След обаждане в Булстрад се оказа че полица със въпросният номер не се води на отчет при тях.
По стечение на обстоятелствата въпросната полица изтичаше след 5 дена и направо си направих нова застраховка към друга компания и не съм се занимавал повече.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 09 Авг 2011, 21:30

VesoPesa написа:Ако не е тайна къде си си правил застраховката?
Аз имах подобна случка с Булстрад, само дето нямаше ПТП, а ми дойде някакво писмо че нямам сключена застраховка и ме грози глоба до 5000лв. ако не предсавя валидна такава до 14 дни.
След обаждане в Булстрад се оказа че полица със въпросният номер не се води на отчет при тях.
По стечение на обстоятелствата въпросната полица изтичаше след 5 дена и направо си направих нова застраховка към друга компания и не съм се занимавал повече.

В Български имоти в Пазарджик я направих като регистрирах колата март месец.
Да идва каквото и да е, ако трябва и до съд ще стигна, ама тоя дето е сгрешил ще плати.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 09 Авг 2011, 21:33

Ти по-добре си вземи и документ от германеца -декларация, заверена чрез нотариус (на немски нямам и идея как е), да не ти кажат - а няма такова нещо тука..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 09 Авг 2011, 21:44

///peter написа:Ти по-добре си вземи и документ от германеца -декларация, заверена чрез нотариус (на немски нямам и идея как е), да не ти кажат - а няма такова нещо тука..

То е ясно, че така ще кажат, щото аз въобще не фигурирам. С 2 думи тоя дето ми е взел парите за застраховката, си ги е сложил в джоба, поне аз така го разбирам.
Утре тъщата като иде да говори ще разбера точно какво е станало и как ще се процедира.
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 09 Авг 2011, 23:37

:mhihi: хехе много позната история .... проблема е не 4е не фигурира6 ми 4е трее пла6тат фактура по европейски :idea:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 10 Авг 2011, 9:00

Та изленза, че като съм я правил тази гражданска, лелката или чичкото, ми е сгрешил фамилното име, една цифра от номера на рамата и нещо друго.
До 1 ден щяли да ме вкарат в системата и човека тука ще може да ги контактира и да си оправи колата.
Добре, че пак няма да се ядосвам като се прибера в Бг.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 10 Авг 2011, 11:01

Проблема не е в Брокера. Нашите застрахователи се опитват да минат по тънката лайстна, и да не изплащат щети, като просто не регистрират всички полици съответно не плащат за Гаранционния Фонд, прибират си парите. И ако стане нещо "Допуснали сме грешка при въвеждането" "Брокерът не ни е уводомил за сключената полица" А ако щетата е по-голяма може да твърдят до последно,че полицата е невалидна. Ти ги съди колкото си искаш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 10 Авг 2011, 12:51

Аз си ги съдя 4та година вече. Една година се мъчиха да ме убедят, че нямам право да искам обещетение, накрая с 1000 зора дадоха 10к лв, това е за смърт.. Сега се съдим за още, но тия 10к лв, все едно не са ги дали, не си признават, понеже всичко накрая беше едва ли не на ръка и документите потънаха... Ако кажат, че са ги дали, трябва да дадат още, а така по-лесно да отричат и да вадят от 100 кладенеца вода..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 10 Авг 2011, 14:17

Не е сгрешил брокера, а някои лелки, на които работата е да въвеждат данните в тяхната система. Единия ми е сгрешил фамилията от Палчев на Лалчев, a втория човек една цифра на рамата, вместо А е написал Z. Поне така ми казаха де....
Сега човека ми изпрати по и-мейл новата полица и каза, че до понеделник ще ме въведат в системата.
Аз си помислих, че брокера е офейкал с парите и не е казал на никой, че съществувам.
Иначе докато човека не си оправи колата и се разбере с тия от моята маймунска гражданска, няма да спя спокойно.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 10 Авг 2011, 14:31

не са сбъркали нищо - правят се на луди, заради гаранционния фонд. Аз не съм позлвал ГО нито мойта, нито чужда от 4 години ...

Следваща

Назад към Извън Темата