Спирате ли на пешеходни пътеки ?
Модератор: Общи модератори
72 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Спирате ли на пешеходни пътеки ?
Много сте забавни като кажете/гласувате в подобни теми с категорично ДА- всички дето са гласували "Спирам ВИНАГИ" или лъжат като дърти цигани, или в кола не са се качвали никога... Направо ви повярвах, че на голямо кръстовище (да кажем с 4ленти, вие правите десен завой от крайната дясна) изчаквате пешеходеца който току-що е стъпил на зебрата в другия край където е лентата за ляв завой
а би трябвало да го изчакате- вече е стъпил на пеш. пътека, а вие ВИНАГИ спирате и давате път на пресичащите, нали
Аз си спирам, но не винаги- зависи от ситуацията... дори и принуждавам със святкане и свирене пешеходци да се върнат на тротоара когато се налага- не винаги трафика позволява да се спре безопасно и е по-добре някой да изчака 30сек. преди да пресече вместо да стане катастрофа с 2-3-5 коли... аз примерно ще спра, ама онея зад мен дали няма да ми префасонират кочината щото са близо и бързат
а дали в лентата до мен също ще спрат- един състезател да има и ще отнесе хората като нищо, а състезатели има много...
то и пешеходците са гадно племе, спор няма- пресичат без да гледат или да мислят, ама това е друг въпрос... аз като съм пеша си чакам да ми светне зелено, ползвам подлези и пеш. пътеки и си търся предимството, а и не един шАфьор съм псувал като се опитва да ме сгази на пеш. пътека- това обаче е когато използвам местата за пресичане... когато пресичам там където НЕ трябва (5м. преди/след зебра също е в категорията "НЕ трябва") се пазя, внимавам, съобразявам се с трафика и гледам да не преча на колите- дали щото карам редовно в града и знам колко е натоварено, дали щото имам с 2 мозъчни клетки повече от другите и си пазя собствената кожа не знам, но никак не е трудно да ходиш пеша и да пресичаш без особени драми и затруднения...

Аз си спирам, но не винаги- зависи от ситуацията... дори и принуждавам със святкане и свирене пешеходци да се върнат на тротоара когато се налага- не винаги трафика позволява да се спре безопасно и е по-добре някой да изчака 30сек. преди да пресече вместо да стане катастрофа с 2-3-5 коли... аз примерно ще спра, ама онея зад мен дали няма да ми префасонират кочината щото са близо и бързат

то и пешеходците са гадно племе, спор няма- пресичат без да гледат или да мислят, ама това е друг въпрос... аз като съм пеша си чакам да ми светне зелено, ползвам подлези и пеш. пътеки и си търся предимството, а и не един шАфьор съм псувал като се опитва да ме сгази на пеш. пътека- това обаче е когато използвам местата за пресичане... когато пресичам там където НЕ трябва (5м. преди/след зебра също е в категорията "НЕ трябва") се пазя, внимавам, съобразявам се с трафика и гледам да не преча на колите- дали щото карам редовно в града и знам колко е натоварено, дали щото имам с 2 мозъчни клетки повече от другите и си пазя собствената кожа не знам, но никак не е трудно да ходиш пеша и да пресичаш без особени драми и затруднения...
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Отговора в анкетата е леко некоректен. Трябваше да е "старая се да спирам стига да има възможност" или нещо от сорта.
Аз лично след като видях що е то културно шофиране в Западна Европа винаги се старая да го пренеса доколкото е възможно и тук. Просто не винаги е безопасно. За да предупредя тези зад мен и за да не отнесат пешеходците аз лично чуквам за малко авариините светлини
Всеки ден в обедната почивка пресичаме с колеги две пешеходни пътеки на натоварен булевард в двете посоки и наблюденията ми са, че около 35-45% от шофьорите в София спират. И този процент постоянно расте.
Аз лично след като видях що е то културно шофиране в Западна Европа винаги се старая да го пренеса доколкото е възможно и тук. Просто не винаги е безопасно. За да предупредя тези зад мен и за да не отнесат пешеходците аз лично чуквам за малко авариините светлини

Всеки ден в обедната почивка пресичаме с колеги две пешеходни пътеки на натоварен булевард в двете посоки и наблюденията ми са, че около 35-45% от шофьорите в София спират. И този процент постоянно расте.

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Винаги, когато колата зад мен НЕ е на близко разстояние, спирам на пешеходна пътека..
Обаче след снощната ситуация във Варна ще използвам "схемата" на колегата от по-рано - "левите гуми в лявата лента, десните - в дясната".
Спирам си аз в лявата лента да изчакам едно момче да пресече, той поглежда първо мен, после колата, която идва от дясната ми страна ии вкарва усмивка тип "Гледай го тоя глупак какво се е засилил".. Онзи премина покрай мен, момчето ми благодари, засмях се и аз на "рацера" и си продължих
А малко преди това си карам по крайбрежната (пътя от Морска гара към ВИНС-а) с 45 км/ч и отляво се изнизва джип Cadillac, изминава има няма 10м и спира напълно, без мигачи, без нищо, а аз го настигам с мисълта, че просто намалява
Въобще не го очаквах това нещо, при което набивам спирачките до долу, ABS-ът претрака и вече виждам как ще му вляза в багажника, та по инстинкт навих краен ляв на волана (добре, че беше хидравликата
) и го избегнах с 5-6 см 
Обаче след снощната ситуация във Варна ще използвам "схемата" на колегата от по-рано - "левите гуми в лявата лента, десните - в дясната".
Спирам си аз в лявата лента да изчакам едно момче да пресече, той поглежда първо мен, после колата, която идва от дясната ми страна ии вкарва усмивка тип "Гледай го тоя глупак какво се е засилил".. Онзи премина покрай мен, момчето ми благодари, засмях се и аз на "рацера" и си продължих

А малко преди това си карам по крайбрежната (пътя от Морска гара към ВИНС-а) с 45 км/ч и отляво се изнизва джип Cadillac, изминава има няма 10м и спира напълно, без мигачи, без нищо, а аз го настигам с мисълта, че просто намалява

В отговорите няма "В повечето случай спирам, но не винаги"
Спирам когато има хора които искат да пресекът, понякога обаче има хора които седят и чакат незнайно какво, намалявам от далеч, ако пешеходците не проявят желание да пресичат си минавам.
Спирам когато има хора които искат да пресекът, понякога обаче има хора които седят и чакат незнайно какво, намалявам от далеч, ако пешеходците не проявят желание да пресичат си минавам.
в 90% от случаите спирам но ако има някой засилен зад мен не спирам, защото няма нужда да спра и въпросния да ме изпревари от дясно и да сгази хората, както често се случва по пешеходните пътеки
www.bmwпрофесори-bg.net
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Очертава се една група, която уж иска да спира, но от страх да не ги удари някой отзад или да не ги изпревари и удари пешеходците, не спират! Трябваше да се сложи като възможен отговор:
"Искам да спирам, но ме е страх и не спирам"
Това дали не е собственото им извинение за пред тях?
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
alekangg написа:Очертава се една група, която уж иска да спира, но от страх да не ги удари някой отзад или да не ги изпревари и удари пешеходците, не спират! Трябваше да се сложи като възможен отговор:
ми не баш ... щото покрай безумното шофиране в София ако на булеварда предната кола спре може да е за пешедоци, може да е за да остави някой, може да се пробва за обратен и няма ш много време да с еориентираш ...
та, добре е да се мисли и за тези неща, когато човек види пешеходци, понеже пък те и пешеходните пътеки толкова видими, че понякога не спирам, щото си мисля, че пресичат където им е кеф и ги санкционирам с клаксона ...
изобщо тъпотията е нечовешка ...
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Всеки път, ако хората се оглеждат. Мразя обаче да спра и те да ми правят знак "Давай, давай, аз ще те изчакам". Абе мини бе чичи, така и така съм спрял. 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Jim Beam написа:Всеки път, ако хората се оглеждат. Мразя обаче да спра и те да ми правят знак "Давай, давай, аз ще те изчакам". Абе мини бе чичи, така и така съм спрял.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
ms написа:Много сте забавни като кажете/гласувате в подобни теми с категорично ДА- всички дето са гласували "Спирам ВИНАГИ" или лъжат като дърти цигани, или в кола не са се качвали никога...
Aз съм гласувал така, защото е най-близко до реалната ситуация - спирам в около 80% от случаите, ама такъв отгвор няма...
Ако имаше отговор "Спирам често, но не винаги" гаранция ти давам, че 90% от хорате дето спират "винаги" щаха да го посочат

П.П.: Не мисля че има човек, който да е спрял 1000/1000 пъти...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
АЗ пък взех книжка от скоро, доста пъти съм бил пешеходец и виждам каква е работата. Принципно в Плевен спират на пешеходните пътеки, но като бях на изложението в София, ако не тръгнеш да пресичаш, няма да ти спрат
. От снощи примерно, гледам баща с двете си деца чакат на пешеходната пътека и са от моята страна. Аз спирам, те гледат на дясно. Вече 5-6 секунди минаха и пак същото, наложи се да цъкам къси дълги и с клаксона да го подцета, че трябва да се оглежда и мина. Сега ако пътят е широк и той е тръгнал да пресича от левият тротоар, и съм близо минавам. Но то е според ситуацията. Ако преценя, че вече ме е наближил спирам и го изчаквам. Толкова е просто. И много мразя, някой млад човек, като пресича, все едно е на разходка по плажа, така бавнооооооооооооо направо полудявам.. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- emiliqn.gqurov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 М52B20 coupe
- Мечтае да кара: Bmw Е36 M3
Здравейте онзи ден с един мой приятел се прибирахме от практикер и на пешеходната пътека си пресичаме и едни мазни цигани с БМВ Е36 Комакт с Мпакет(не знам дали беше с М Паркет или само предна М броня
щяха да ни отнесеат като стой та гледай. Нещо взе да кряка вътре единия и аз не му останах длъжен
И да спомена че пресичахме на зелено
Качили се в тоя компакт и си милят че са хванали господ за оная работа
А след това пресичах пак на пешеходна пътека и един пич с Е30 спря и направи жест с ръцете да мина и аз си викам "сеедно знае че сме от една кръвна група"
Извинявам се за
А по темата : Баща ми си спира редовно освен ако не кара с повечее от 50 - 60 км/ч.

72 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5