Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от K_Ilkov » 10 Авг 2011, 12:55

Друм е написал всичко по въпроса
аз само ще добавя, че просто не мога да спра да се удивлявам
на тия обяви, които се пускат 320д 2004 -та на 90 к км с м-пакет за 10к :mhihi: нига плийз :mhihi:

това ако не е събирано с лопатата най-малкото следващата година ще се хвърлят още
толкова по него

не знам може и аз да не ги разбирам ама англичаните са казали отдавна- няма безплатен обяд
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 10 Авг 2011, 12:58

Drum написа:Ако километража е върнат като хората, само колата си знае километрите :idea:
6 годишно комби дизел средно по 15 к км година едва ли съществува :idea:
Тази година на производство (почти 2005) на тази цена според мен има само ако е с удар (лампата на бега свети, въпреки че не е задължително да има връзка) или друг по-сериозен дефект.
Толкова по снимки с мобилен телефон.
Казаното в никакъв случай не означава, че не си струва да се отиде на място за диагностика + оглед ходова част ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, което до колкото знам не се толерира в Дупница :idea:

И като е комби дай да минава по 50 000 годишно нали,и по 10к може да минава ,вие гледате колата ако е купе - аа ръчкана е разбираш ли,седан и той така ама с по-малко километри,а видиш ли комбито - товарно нали ..е няма такава логика,тва е всеки път като с дебитомера все той проблема.
Аз пък си взех комби за да си возя кучето - само и единствено заради тва,и по стечение на обстоятелствата минавам доста километри,но мой приятел има същата и не минава и 10 на година!
Мога да ти дам пример и кой да питаш колко минава на година :mhihi: аз като разбрах не повярвах дори,тва са митове и легенди видиш ли комвби=товарна :P ,не че няма да е пипана,ама тая реплика някак си се изтърка.
:yes:
Нищо лично ,ама малко е несериозно - за мен лично. :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Авг 2011, 13:05

и ти си прав ама на запад хората си купуват дизели за да карат много
и изобщо си купуват кола каквато им е нужна, а дизелите е широко известно,
че се рентират при годишен пробег по-голям от 20-25 к км та така ...

иначе всяко нещо си заслужава да се види, но по снимки и описание на обявата ние кво да кажем ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 10 Авг 2011, 13:09

K_Ilkov написа:и ти си прав ама на запад хората си купуват дизели за да карат много
и изобщо си купуват кола каквато им е нужна, а дизелите е широко известно,
че се рентират при годишен пробег по-голям от 20-25 к км та така ...

иначе всяко нещо си заслужава да се види, но по снимки и описание на обявата ние кво да кажем ...

2 -те ръца съм За това ,което каза..и тук мога да те оборя,познавам сигурно и ти,съфорумник с който сме говорили - дизел и тва е :)..но пак не е гаранция,нищо няма какво да обсъждаме - кокошката или яйцето...
Не става с гледане трябва си и пипване :)...отива на място гледат,квото може и казва - моя е или бахти трошляка :mhihi: :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 10 Авг 2011, 13:20

Обективно погледнато колата си е находка - 2005 г, на 90 к км за 10 к лв. Такива са повечето обяви в мобиле.бг. Странно но в мобиле.де нещата стоят различно :idea:

Разбира се винаги има вероятност точно тази обява всичко да и е така както си пише, но шанса е малък, нищо повече не казвам. Отиваш и виждаш, после споделяш тук във форума и ъпдейтваме статистиката ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 10 Авг 2011, 13:23

Тук темата май е за въпроси на хора, които искат да си купят БМВ, а не на колко км. са колите ни. България не е база за сравнение, защото по Европата се кара здраво. На дизелите данъкът е мн. по-висок и се карат много. Е нема таково животно на 90 х. км. на 490х.км. можеби.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 10 Авг 2011, 13:32

NIKMAN написа:Тук темата май е за въпроси на хора, които искат да си купят БМВ, а не на колко км. са колите ни. България не е база за сравнение, защото по Европата се кара здраво. На дизелите данъкът е мн. по-висок и се карат много. Е нема таково животно на 90 х. км. на 490х.км. можеби.

:OT:
Мояте е взема 13.06.2010 по табло - 95 000км,сега около 130 000км колате е прозиведена 05.02,знам колко са върнати проверихме я ,както и да е тва го разбрах след време - не е важното,последните данни колата е била в официален сервиз както трябва 3 месеца преди да я купя по спомен на 140 и малко км,точно колкото бе върната... средно 18 000 на година.. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 10 Авг 2011, 14:11

Gqbriel написа:
NIKMAN написа:Тук темата май е за въпроси на хора, които искат да си купят БМВ, а не на колко км. са колите ни. България не е база за сравнение, защото по Европата се кара здраво. На дизелите данъкът е мн. по-висок и се карат много. Е нема таково животно на 90 х. км. на 490х.км. можеби.

Мояте е взема 13.06.2010 по табло - 95 000км,сега около 130 000км колате е прозиведена 05.02,знам колко са върнати проверихме я ,както и да е тва го разбрах след време - не е важното,последните данни колата е била в официален сервиз както трябва 3 месеца преди да я купя по спомен на 140 и малко км,точно колкото бе върната... средно 18 000 на година.. :yes:

Колега, с многоуважавания Dimitroff гледахме една кола, на която с всички видове диагностичен софтуер, с който той разполагаше, изкара километри, каквито има на таблото. Въпреки това, той ме увери, че колата е с въртян километраж, просто при едното "пипане" става по-елементарно и програмите го хващат, а при другото някой е дал повечко пари, за да замаскират истината.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 10 Авг 2011, 14:36

много наивен народ има :mhihi: за това е пълно с уникати ,хем на малко км хем турбината не може едни 150к да изкара баси и боклука и тя ..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 10 Авг 2011, 14:42

@RaHzElChO

:yes: бе май го познавам него...съгласен съм,всичко е алъш вериш,аз пожелавам ,всяка следваща купена след дискусия да си е заслужавала ,всичко друго - здраве,както казва и въпросния Dimitroff ( бе знам от някъде :mhihi: :mhihi: ) ,което не се оправя с пари,се оправя с повече.
А вече сериозно,аз се радвам на мойта каручка благодарение на него вече дооста време :yes:
Към бъдещите собственици - и 100 диагностики ако нямаме късмет ,тва е ..жена и кола - квото се падне :) :winky:

Потребител
Аватар
Кара: E46 330d Touring
Мечтае да кара: i8

Мнение от wishbone » 10 Авг 2011, 14:47

Gqbriel написа:
Drum написа:...:

И като е комби дай да минава по 50 000 годишно нали,и по 10к може да минава ,вие гледате колата ако е купе - аа ръчкана е разбираш ли,седан и той така ама с по-малко километри,а видиш ли комбито - товарно нали ..е няма такава логика,тва е всеки път като с дебитомера все той проблема.
Аз пък си взех комби за да си возя кучето - само и единствено заради тва,и по стечение на обстоятелствата минавам доста километри,но мой приятел има същата и не минава и 10 на година!
Мога да ти дам пример и кой да питаш колко минава на година :mhihi: аз като разбрах не повярвах дори,тва са митове и легенди видиш ли комвби=товарна :P ,не че няма да е пипана,ама тая реплика някак си се изтърка.
:yes:
Нищо лично ,ама малко е несериозно - за мен лично. :yes:

:OT: :yes: Хехехе +1 за комби + куче. Мислех, че само при мен това е причината. Аз самият минавам около 20-25 хил.км. на година

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 10 Авг 2011, 14:49

Gqbriel написа:@RaHzElChO

:yes: бе май го познавам него...съгласен съм,всичко е алъш вериш,аз пожелавам ,всяка следваща купена след дискусия да си е заслужавала ,всичко друго - здраве,както казва и въпросния Dimitroff ( бе знам от някъде :mhihi: :mhihi: ) ,което не се оправя с пари,се оправя с повече.
А вече сериозно,аз се радвам на мойта каручка благодарение на него вече дооста време :yes:
Към бъдещите собственици - и 100 диагностики ако нямаме късмет ,тва е ..жена и кола - квото се падне :) :winky:

Факт, е че Ванката много ги разбира нещата и за това се свързах с него и наистина разчитам на компетентното му мнение, а предишната си кола я взех след една кръгче от 2 километра и я карах близо 2 години с минимални ремонти (водна помпа), другото си бяха редовни консумативи по окачването. Сега обаче, сумата е двойна и някак не ми се рискува.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 10 Авг 2011, 15:34

Най-пресен пример давам само за статистиката: Приятел имам с 320dA / 2003 / комби. Купи я миналата година за 13 500 лв. Колата е внос от Италия, където е карана от инвалид (което от продавачите се приема като екстра, вероятно защото си мислят, че тези хора карат по-малко) и наистина има следи по колонката на шофьорската врата от помощното средство. Петък миналата седмица си донесе турбото на ръце от Смолян. Отремонтираха му го тук и преди два дена ходи пак до Смолян да му го сложат. Таблото в момента показва 137 к км...................

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 10 Авг 2011, 20:04

Мартос написа:Здравейте, какво ви е мнението за тази:
http://www.mobile.bg/11307293228602403
Като цяло попрочетох за модела и слабите му черти. Интересува ме има ли как да се види дали е връщан километража и дали има някой във форума, който е наясно с модела и би съдействал за оглед и диагностика с лаптоп, като съответно ще си заплатя за услугата.

тази кола седи в мобилето от декември миналата година,тогава по спомен пишеше отдолу проблем със скорости или нещо подобно
явно са я оправили а и с километража малко са се поувлякли,ако се абстахираме от това колата с това си изпълнение мисля,че няма по хубаво комби в мобиле
ако е оправена кадърно и както трябва не мога да повярвам,че за тея пари не е заминала.но щом още седи явно има и други подводни камъни

Потребител
Аватар

Мнение от Мартос » 10 Авг 2011, 21:09

Ясна работата. Мерси за акълите . Хубаво е че колата се знае от преди и се разбра на какво се дължи подозрителната цена. Все пак ако минавам от там ще и хвърля едно око за спорта и ще споделя. По въпроса за километрите, дизелите и комбитата. Ми аз и сега карам комби-дизел и го купих с идеята че ще го спукам от каране, но така се стекоха обстоятелствата че след първата година съм правил по 10к на година. Другият ми вариант е N42B20 - 143кс . Що за стока е тоз мотор понеже с търсачка не излиза нищо писано за него.

ПредишнаСледваща

Назад към E46