Пророчества, гадатели, шарлатани и Баба Ванга

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: 200CE

Re: Пророчества, гадатели, шарлатани и Баба Ванга

Мнение от Projektzwo » 11 Авг 2011, 11:15

блажени са вярващите... :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Авг 2011, 11:46

BMW_RIDER написа:Но ,че през 2066 САЩ ще използват климатично оръжие :kuku: ...... ае сори.

В тази насока и в момента уж се правят опити (визирам с-мата HAARP -> повече има в гуугле).
Не казвам че е истина просто има изложени доста въжделения в тази насока.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 11 Авг 2011, 11:58

_65536_kb_sec_ написа:
BMW_RIDER написа:Но ,че през 2066 САЩ ще използват климатично оръжие :kuku: ...... ае сори.

В тази насока и в момента уж се правят опити (визирам с-мата HAARP -> повече има в гуугле).
Не казвам че е истина просто има изложени доста въжделения в тази насока.

съжалявам, ама в момента не сме 2066-ста ... :mhihi:

освен това не сме във Световна Война, нито пък всичко в северното полукълбо си е еб*ло майката в резултат на ядрения конфликт миналата година :paranoid:

общо взето съм прав

:arrow: правиш 1200 предсказания
:arrow: сбъдват се 5
:arrow: "Велик" си

:yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 11 Авг 2011, 12:58

Ходил съм при баба Ванга. Повода бе, че бебето ми се забави няколко години а бях обиколил всички реномирани клиники по въпроса в България (най-вече в София). Контакта ми с нея продължи по малко от минута. Ние със съпругата ми обяснихме за какво сме отишли и отговорът и бе в едно изречение - "Отидете в Кюстендил". В Кюстендил отново се насочих към специализирана клиника и след месец жена ми бе бременна. А сега не вярвай.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 11 Авг 2011, 13:01

Този списък с предсказанията на Ванга нищо чудно да е измислен от някой умник, а не от нея..
Иначе по темата, аз мисля че има хора които наистина имат способности, могат да предсказват и да ти кажат неща които само ти си ги знаеш , предскажат и за напред, в това съм сигурен. Друг е въпроса че е пълно с шарлатани, които нямат никакви способности и взимат парите на хората и ги вкарват в излишни филми.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 11 Авг 2011, 13:53

Абе както казват в 1 филм - Нишката на живота ти, е отдавна изтъкана!
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 11 Авг 2011, 14:13

Само не мога да разбера къде ми е кирията да ми кажат нещо дето само аз си го знам :roll:
Иначе има такива дето познават и имат даже и китап за тва и все се натискат да се показват по телевизията :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 11 Авг 2011, 14:16

Така като е зададена темата, баба Ванга да не е някакво изключение от другите? Аз не мисля. Мисля,че нашия народ като цяло се пише християнски, но хал хабер си няма от истинското, библейско християнство и неговия източник. Мисля, че това невежество в тази област от българския духовен живот, допринесе за избуяването на такива"феномени" по-малко или повече известни. Другия фактор е абсолютно неадекватната позиция на БПЦ. Нищо чудно, комунизма е атеистична система,която 45 г. възпитаваше в безбожие и отхвърляне на всякаква духовност, а след 1990 г. всички комунисти станаха християни изведнъж. Начинът да се провери дали някой говори от Бога или прави нещо от неговото име, е да се прецени в светлината на Библията, все пак тя се именува Божие Слово и там е указано как да разпознаваме измамниците, от истинските божии служители. Изразът е много силен, пише че самият дявол се преправя на светъл ангел, а как ще го разпознаете? Защото всички такива, претендират да са божествени, истински, християнски и т.н. Тези думи звучат красиво, но дали са истина? Доколкото мога аз да видя, за мен такива хора са така, както го е написал Вичо,шарлатани, измамници и не са никакви пророци, еле пък пророци. Може да говорят някаква истина, може да "познаят" определени неща, но само толкова. Искам да ви кажа, че Бог не бърка и не говори половинчато. Какъв смешен Бог би бил тогава... Бог в миналото, е говорил чрез пророци до народа си и е казал неща засягащи цели цивилзации, назовавал е царе по име 100 г. преди да се родят и е определил кога, как и какво ще се случи. Много от тези пророчества са вече изпълнени, други предстоят да се изпълнят. Мога и примери да дам. В наши дни обаче Бог говори на всеки човек лично, няма нужда от някакви посредници, застъпници и т.н., защото Исус Хростос е направил пътя да Бога отворен и свободен за всеки човек, преди 2000 г. Но по този път винаги някой се е пречкал, винаги е заставал някой с някакви претенции за нещо повече от другите. Дали институции или отделни хора, няма значение, важно е че духовната заблуда е силна и действа безотказно. И мнозина са били заблудени с неща звучащи истински, а са се оказали лъжа. Така че, ако някой претендира да говори от Бога и да върши нещо от неговото име, то това би било завършено и цялостно, не това ми позна, ама онова не. Пък и не мисля, че Бог някога е учредявал някакви такива длъжности: гадатели,шамани, врачки и т.н. Дори Той винаги е предупреждавал хората, които търсят истината, да се пазат от такива. Израза е "вълци в овчи кожи". В старозаветно време, Той е заповядал на Моисей,всеки който практикува такива неща, да бъде изтребен. Защото няма нищо по-страшно от духовната заблуда. Е, ако тези хора не говорят от Бога и не вършат от Бога, от кого тогава?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 11 Авг 2011, 14:22

Elesar74 написа:Така като е зададена темата, баба Ванга да не е някакво изключение от другите? Аз не мисля. Мисля,че нашия народ като цяло се пише християнски, но хал хабер си няма от истинското, библейско християнство и неговия източник. Мисля, че това невежество в тази област от българския духовен живот, допринесе за избуяването на такива"феномени" по-малко или повече известни. Другия фактор е абсолютно неадекватната позиция на БПЦ. Нищо чудно, комунизма е атеистична система,която 45 г. възпитаваше в безбожие и отхвърляне на всякаква духовност, а след 1990 г. всички комунисти станаха християни изведнъж. Начинът да се провери дали някой говори от Бога или прави нещо от неговото име, е да се прецени в светлината на Библията, все пак тя се именува Божие Слово и там е указано как да разпознаваме измамниците, от истинските божии служители. Изразът е много силен, пише че самият дявол се преправя на светъл ангел, а как ще го разпознаете? Защото всички такива, претендират да са божествени, истински, християнски и т.н. Тези думи звучат красиво, но дали са истина? Доколкото мога аз да видя, за мен такива хора са така, както го е написал Вичо,шарлатани, измамници и не са никакви пророци, еле пък пророци. Може да говорят някаква истина, може да "познаят" определени неща, но само толкова. Искам да ви кажа, че Бог не бърка и не говори половинчато. Какъв смешен Бог би бил тогава... Бог в миналото, е говорил чрез пророци до народа си и е казал неща засягащи цели цивилзации, назовавал е царе по име 100 г. преди да се родят и е определил кога, как и какво ще се случи. Много от тези пророчества са вече изпълнени, други предстоят да се изпълнят. Мога и примери да дам. В наши дни обаче Бог говори на всеки човек лично, няма нужда от някакви посредници, застъпници и т.н., защото Исус Хростос е направил пътя да Бога отворен и свободен за всеки човек, преди 2000 г. Но по този път винаги някой се е пречкал, винаги е заставал някой с някакви претенции за нещо повече от другите. Дали институции или отделни хора, няма значение, важно е че духовната заблуда е силна и действа безотказно. И мнозина са били заблудени с неща звучащи истински, а са се оказали лъжа. Така че, ако някой претендира да говори от Бога и да върши нещо от неговото име, то това би било завършено и цялостно, не това ми позна, ама онова не. Пък и не мисля, че Бог някога е учредявал някакви такива длъжности: гадатели,шамани, врачки и т.н. Дори Той винаги е предупреждавал хората, които търсят истината, да се пазат от такива. Израза е "вълци в овчи кожи". В старозаветно време, Той е заповядал на Моисей,всеки който практикува такива неща, да бъде изтребен. Защото няма нищо по-страшно от духовната заблуда. Е, ако тези хора не говорят от Бога и не вършат от Бога, от кого тогава?

А дали има бог въобще и дали така наречените екстрасенси не черпят информацията от друга сила...? Това са въпроси за които няма точен отговор и спора ще бъде безмислен. Всеки вярва в нещо, други - в нищо и консенсус неможе да има.. Може би е най-добре да се изкажат хора които имат преки впечатления от такива хора независимо добри или лоши, другото са лични разсъжения / които може и да са верни, но няма доказателства за тях/.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 11 Авг 2011, 19:31

Точни отговор е :
- има господ
-има ангели
- има гадатели
- има дядо мраз (той е във война с дядо коледа)
- има баба марта
- има и Краконджул .
- всичко е писано и ако ти е писано да се обесиш , няма да се удавиш
:bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 11 Авг 2011, 19:52

Chapai написа:Ходил съм при баба Ванга. Повода бе, че бебето ми се забави няколко години а бях обиколил всички реномирани клиники по въпроса в България (най-вече в София). Контакта ми с нея продължи по малко от минута. Ние със съпругата ми обяснихме за какво сме отишли и отговорът и бе в едно изречение - "Отидете в Кюстендил". В Кюстендил отново се насочих към специализирана клиника и след месец жена ми бе бременна. А сега не вярвай.

това не значи, че Ванга е излекувала теб или жена ти :shock:

За мен значи само едно, Ванга знае, че там има добра болница и щастието е дошло при вас!

ДА! Помогнала е, но това значи ли, че може да предсказва бъдещето? :paranoid:

Elesar74 написа:...

много добре казано! аз лично нямам дар слово да се изразя така добре и за това само ще повторя

Много сме далеч от Християнството и истинската вяра!

само още нещо да допълня

държавата е прибирала по 10 кинта на посещение при баба Ванга (има данни). Не си спомням на коя година, но средно на ден са били по 30 души при нея, та в съответната година са събрани 100 000+ лв от посещения!

Бизнес?

100%

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 11 Авг 2011, 20:56

vicho написа:......

държавата е прибирала по 10 кинта на посещение при баба Ванга (има данни)...

има данни?
предполагам ще ни ги покажеш? :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 11 Авг 2011, 21:19

zazomazo написа:
vicho написа:......

държавата е прибирала по 10 кинта на посещение при баба Ванга (има данни)...

има данни?
предполагам ще ни ги покажеш? :winky:

касов бон ли искаш ...

мързи ме да търся момента във видеото - Ванга Прорицателката, зяпай :yes:

Ванга наистина не можеше да се справя с тълпите хора, които я обграждаха от всички страни денонощно, и потърси помощ и закрила от държавата. Тези, които я изслушаха, оцениха нейната дарба. На 3 октомври 1967 година Ванга премина, както се казва, „на държавна работа”. Назначиха хора, които да въдворяват ред пред вратата й и да се грижат за почивката и спокойствието й. Създаде се специална служба към общинския съвет, която да записва по дати всички желаещи. С две думи, най-после Ванга бе официално призната.

официално са почнали да цоцат парички :wave:
Последна промяна vicho на 11 Авг 2011, 21:32, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 11 Авг 2011, 21:32

Аз вярвам че има "нещо", но не на всеки
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 11 Авг 2011, 21:46

vicho написа:....

Ванга наистина не можеше да се справя с тълпите хора, които я обграждаха от всички страни денонощно, и потърси помощ и закрила от държавата. Тези, които я изслушаха, оцениха нейната дарба. На 3 октомври 1967 година Ванга премина, както се казва, „на държавна работа”. Назначиха хора, които да въдворяват ред пред вратата й и да се грижат за почивката и спокойствието й. Създаде се специална служба към общинския съвет, която да записва по дати всички желаещи. С две думи, най-после Ванга бе официално призната.

официално са почнали да цоцат парички :wave:

верно?
къде в цитирания от теб текст видя ценоразпис?

или трябва да повярвам на някой, щото така бил казал....а що па да не повярвам на друг, който пък е казал, че Ванга му познала всичко?

малко тенденциозно подхождаш към нещата:
не си склонен да вярваш на хора, че Ванга познава и искаш неопровержими доказателства...
ама приемаш за чиста монета думите на други, че се е въртял "бизнес"....на 100 %...и без доказателства :wave:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата