Пророчества, гадатели, шарлатани и Баба Ванга
Модератор: Общи модератори
73 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Пророчества, гадатели, шарлатани и Баба Ванга
zazomazo написа:малко тенденциозно подхождаш към нещата:
не си склонен да вярваш на хора, че Ванга познава и искаш неопровержими доказателства...
ама приемаш за чиста монета думите на други, че се е въртял "бизнес"....на 100 %...и без доказателства
утре отивам в държавния архив...
ще намерим доказателства, споко

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
аз не вярвам на тези идеоти...за Ванга...имам сдържано мнение..аз лично не съм ходил.но баба ми е ходила и каза..че там нещо и е помогнала ама дали е така...за това не казвам нищо за нея,,,ама сега за тия дето ги дават по телевизията както се каваше в един сериал "Аз плюя на тях "
сетете се от къде е 

Вичката ме разцепи с тая тема. А Ачо направо ме довърши!

acho.rs написа:- има дядо мраз (той е във война с дядо коледа)

Тва целото е пълна профанщина (и направено за кинти)
Справка:
Измамената врачанка ще съди плевенската врачка до дупка
http://shansnews.vratza.com/bg/izmamena ... -do-dupka/
38-годишната Татяна Кръстева броила на Тотка Тотевска 60 бона
Гадателката Тотка Тотевска бе арестувана в понеделник за измамата на 38-годишната Татяна Кръстева от Враца. Врачката поискала от фризьорката 100 хиляди лева, за да я излекува. Ако бъде осъдена, шарлатанката може да лежи в затвора от 3 до 10 години, съобщи говорителката на прокуратурата в Плевен Дияна Маркова.
Врачанката попаднала на шарлатанката след като през октомври миналата година специалисти и открили миома на матката. По съвет на клиентка от фризьорския си салон тя се добрала до компрометираната плевенска лечителка, която й поискала баснословни суми, за да я изцери от гинекологичното заболяване. Прилъгала я, че ще я отърве от сложната и рискова операция с процедури, които били само неин патент. Зарибената клиентката започната да пътува по един-два пъти в седмицата до Плевен, докато направила 250 от така наречените процедури. Те се изразявали в някакви неразбираеми брътвежи от страна на врачката, докато пациентката й седяла на стол, а главата и била покрита с кърпа. За това лечение в кавички Татяна броила четвърт милион лева на шарлатанката, но като минала на контролен преглед се оказало, че миомата не само не намалява, но и расте. „Лечителката” обаче не паднала духом и настояла да продължи процедурите като поискала от клиентката си още 40 000 лева. Тогава Татяна Кръстева се обадила в предаването „Господари на ефира”, а след скандалните излъчвания е сезирана плевенската прокуратура и е образувано досъдебно производство за имотна вреда в особено големи размери.
Само преди няколко дена Татяна Кръстева е претърпяла успешна операция в плевенската клиника „Св. Марина”. Професор Григор Горчев извършил успешно интервенцията, като премахнал миомата. Сега Татяна се възстановява в дома си във Враца. Вчера дори почти цял ден бе навън, защото имаше да си урежда делови въпроси. Таня смята да годи интереса си до дупка и да съди шарлатанката, за да си възстанови парите, които й е дала.
+++
За колегата, на който Ванга била помогнала (а не лекарите у едикояси клиника), мисля че това е възможно обяснение:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%BA%D1%82
Като разбира се най-вероятното обяснение са биологичните процеси в човешкия организъм
Все пак не всички булки забременяват от раз, нали? И ако на 10-я месец от НЕзабременяването аз кажа на такава булката "Я бегай пий вода от те таа чешма и до 1 месец ще забременееш" и тя вземе, че забременее точно тогава - кво, аз нещо пророк ли съм станал, лечител ли?!

Справка:
Измамената врачанка ще съди плевенската врачка до дупка
http://shansnews.vratza.com/bg/izmamena ... -do-dupka/
38-годишната Татяна Кръстева броила на Тотка Тотевска 60 бона
Гадателката Тотка Тотевска бе арестувана в понеделник за измамата на 38-годишната Татяна Кръстева от Враца. Врачката поискала от фризьорката 100 хиляди лева, за да я излекува. Ако бъде осъдена, шарлатанката може да лежи в затвора от 3 до 10 години, съобщи говорителката на прокуратурата в Плевен Дияна Маркова.
Врачанката попаднала на шарлатанката след като през октомври миналата година специалисти и открили миома на матката. По съвет на клиентка от фризьорския си салон тя се добрала до компрометираната плевенска лечителка, която й поискала баснословни суми, за да я изцери от гинекологичното заболяване. Прилъгала я, че ще я отърве от сложната и рискова операция с процедури, които били само неин патент. Зарибената клиентката започната да пътува по един-два пъти в седмицата до Плевен, докато направила 250 от така наречените процедури. Те се изразявали в някакви неразбираеми брътвежи от страна на врачката, докато пациентката й седяла на стол, а главата и била покрита с кърпа. За това лечение в кавички Татяна броила четвърт милион лева на шарлатанката, но като минала на контролен преглед се оказало, че миомата не само не намалява, но и расте. „Лечителката” обаче не паднала духом и настояла да продължи процедурите като поискала от клиентката си още 40 000 лева. Тогава Татяна Кръстева се обадила в предаването „Господари на ефира”, а след скандалните излъчвания е сезирана плевенската прокуратура и е образувано досъдебно производство за имотна вреда в особено големи размери.
Само преди няколко дена Татяна Кръстева е претърпяла успешна операция в плевенската клиника „Св. Марина”. Професор Григор Горчев извършил успешно интервенцията, като премахнал миомата. Сега Татяна се възстановява в дома си във Враца. Вчера дори почти цял ден бе навън, защото имаше да си урежда делови въпроси. Таня смята да годи интереса си до дупка и да съди шарлатанката, за да си възстанови парите, които й е дала.
+++
За колегата, на който Ванга била помогнала (а не лекарите у едикояси клиника), мисля че това е възможно обяснение:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%BA%D1%82
Като разбира се най-вероятното обяснение са биологичните процеси в човешкия организъм

Вичо,90% от това което пишат,че е предсказано от баба Ванга са глупости.Всеки са се опитва да изтъкне колко бил близък на нея и какво казала.Даже снощи некакъв калъф по новините вадише некекви тефтери как тя била описала Бойко Борисов
Имам някакви впечатления за нея,по простата причина ,че тя е моя кръстница./между другото,тя е поне на още 50-60 човека/.Тя никога не предсказваше нищо,или поне директно.После и си беше народен човек и говореше с диалект който ако не си от югозападна България почти беше не възможно да я разбереш,винаги директна и дори вулгарна.Всяка година правиме курбан на дата казана от нея,докато беше жива винаги на тая дата гостуваше в къщи и седеше на едно и също место.Тя е казала как да се казвам макар,че нашите са имали други планове.
Има много случки които са ми останали в главата.На еди от тези курбани чакаме да дойде попа,баба Ванга казва на дядо ми: -Оди кажи на тоя непрокопсаник да се маха от тук,да не влява в къщата.Дедо излезе и попа точно беше пред къщата,като чу подви опашка и изчезна.Като малък винаги ме е било страх да влизам в стаята когато беше там,да не каже на нещо за белите които правих.
Навремето киното беше по 20 ст.,обаче стотинки нема,бутилки празни също,за да ги върнем в магазина .А даваха некакъв филм за индианци и с едно приятелче се чудим как да идем.Накрая не озари "гениалната" мисъл да вземем 40ст от параклисчето до нас.
Та седим си всичките и в един момент казва:-Оти келемета барате от параклиса на св.Богородица,ке ви прости она ама да запалите по една свещ.После изядох ебати шамарите от стария.Вече се бях уволнил и на една такава сбирка и викам.-Калимано,/тва е обръщение към кръстницата в тая част на България/като ми се родът двама сина първия ще го кръста на дядо,вече беше починал,другия на баща ми.Тя се засмя и каза:-Мажкарите ке са при сестра ти,ма вашите нема да и се радуват,керки ке има в тая каща,Михаела,да я варди св.Михаил и Радост оти ке е красива и ке търчат много по нея.Сестра ми от 15 години е в щатите и двамата племенника са раждани там,и наистина нашите ги виждат само на година две.Наистина имам две дъщери.Обичаше много червени чушки и не даваше да се пуши в стаята когато беше там.Има и още доста работи но се касае за семейството ми.когато почина дядо,сутринта отиваме с баща ми на Рупите и чакаме пред къщата,там винаги имаше хора и винаги един и същи човек седеше отвън и казваше кой да влиза и кой не.Та същия излезе от къщата и ни каза да влезем.Седеше си на дивана и каза:-Ееее,отиде си Стойчо,арен човек беше.Ти оти плачеш бе,дедо ти е на арно место.Тя знаеше ,че сме отвънка и ,че дедо е починал.Не казваше нито от какво си болен нито лекуваше,както и кога ще умре някой.Може да казва -земи тая билка,или иди еди къде си ,при еди кой си доктор.Усещаше лошите хора и ги гонеше,не разговаряше с тях.Така,че има такива хора,но са сигурно на няколко милиона един,другите са шарлатани.А най се дразна като вземат некои да се представят за нейните наследници.Живееше скромно,тая така наречена такса навремето са си я измислили некои от управляващите в Петрич,тогава е живеела там,къщата и е до пазара.

- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
И аз съм слушала достоверни истории за Ванга, от роднини, и вярвам на всичките неща.
Може да има хора, които имат някви "свръхестествени" умения, всичко е възможно. Най-малкото човешките възможности не са толкова добре изучени и като цяло има още много да се разкрива.
Окултните науки и като цяло свръхестественото е интересно, друг е въпросът, че съм скептично настроена - може да е вярно, може и да не е. Голяма част от всичките гадателски истории са чисто и просто психология.
Може да има хора, които имат някви "свръхестествени" умения, всичко е възможно. Най-малкото човешките възможности не са толкова добре изучени и като цяло има още много да се разкрива.
Окултните науки и като цяло свръхестественото е интересно, друг е въпросът, че съм скептично настроена - може да е вярно, може и да не е. Голяма част от всичките гадателски истории са чисто и просто психология.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
2164 – Хората се превръщат в полухора.

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
ако сте чели малко повече, щяхте да знаете, че предсказанията на Ванга не винаги са в буквален смисъл и това, което е казала може да е в съвсем друга посока от това, за което ние си мислим
пример за това
не я защитавам, просто е единствената, на която съм склонна да вярвам...донякъде
а за Тотка Тотевска....изписа се и се каза толкова много за нея, че направо се чудя как има още измамени хора ?! жив пример за приказката "докато има балъци, ще има гъзари"
"Страх, страх! Двама американски братя падат, изкълвани от птици железни. Вълците вият от храста и невинна кръв се пролива като река."
Предречено още 1960 г, предсказанието се сбъдва на 11 септември 2001 година. Небостъргачите на Световния търговски център в Ню Йорк са наричани "братята" или "близнаците". "Железните птици" са самолетите на терористите. "Вълците вият от храста" явно се отнася до реакцията на правителството на президента Буш, чието име означава точно "храст"
пример за това

не я защитавам, просто е единствената, на която съм склонна да вярвам...донякъде
а за Тотка Тотевска....изписа се и се каза толкова много за нея, че направо се чудя как има още измамени хора ?! жив пример за приказката "докато има балъци, ще има гъзари"
never drive faster, than your guardian angel can !
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
3005 - Война на Марс.
Смятай, между ауди и мерцедес клуб в спор за най-пенсионерски събор !
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
deyan-enchev написа:3005 - Война на Марс.
Колега, може да пуснеш СМС игра със (забавни) предсказания

Баламурниците като си дават парите, поне да се посмеят

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Знам че беше подло да хейтвам по чуждите автоклубове, но война на Марс дори само по себе си звучи като интересно предсказание.
Не вярвам в предсказания, целенасочено отбягвам врачки, суеверия и приказки от типа: "вярвай тя познава" - познава си децата и мъжа това познава, останалото може и да налучка.
Лесно е да се подведе човек който вярва в нещо, и това е таргет групата.
Приятели ходиха по ходжи, по гадателки пиха билки, само гъби не са пушили и пак не стигат до истината. Има едни "гадателки" по СКАТ, те са ми в топ 3 на ТВ фаворитите.
ММм... крака ви боли, сина ви няма работа, дъщеря ви е женена за Грък
Не вярвам в предсказания, целенасочено отбягвам врачки, суеверия и приказки от типа: "вярвай тя познава" - познава си децата и мъжа това познава, останалото може и да налучка.
Лесно е да се подведе човек който вярва в нещо, и това е таргет групата.
Приятели ходиха по ходжи, по гадателки пиха билки, само гъби не са пушили и пак не стигат до истината. Има едни "гадателки" по СКАТ, те са ми в топ 3 на ТВ фаворитите.
ММм... крака ви боли, сина ви няма работа, дъщеря ви е женена за Грък
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
2018 – Новия световен лидер е Китай.
тва е вярно.дори малко по рано е станало
тва е вярно.дори малко по рано е станало

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Говорите за Ванга, но чували ли сте за Вяра Кочовска? Руснаците са я признали за извънземно. Ако не се лъжа беше претърпяла катастрофа, след което очите и си променят цвета и се появяват нейните способности. След сеанс, от устата и излизала странна плазма, която остава неразгадана каква е. В колибка има цял филм за нея
Tux0 Ca !

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
SpUd3r написа:Говорите за Ванга, но чували ли сте за Вяра Кочовска? Руснаците са я признали за извънземно. Ако не се лъжа беше претърпяла катастрофа, след което очите и си променят цвета и се появяват нейните способности. След сеанс, от устата и излизала странна плазма, която остава неразгадана каква е. В колибка има цял филм за нея
Гледах един репортаж за нея и щях да умра от смях - няма такава пародия . Решили някакви чуждоземци да си направят шоу , като уж доказват нещо . Само да не се бъркам , но тя не беше ли тая дет в Япония смаляла публиката - дали и парче карбон и тя разгадала , че това е ... карбон

Това което помня със сигурност , беше как докато и правеха интервю , започнаха да се чуват странни звуци . Попитаха я от какво това - това са сили . След това висчки видяха как побутва някаква дъска ли , какво ли и я питаха - това да не го правиш ти - не , това са сили

73 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5