Пророчества, гадатели, шарлатани и Баба Ванга
Модератор: Общи модератори
73 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: Пророчества, гадатели, шарлатани и Баба Ванга
много ще помоля вичо да махне Баба Ванга от заглавието, щото не и е мястото в тази тема
... и оти ке се бъхтим
за другите.... може да си ги обсъждате колкото искате...
за Дядо Коледа също е редно да се каже... че го е имало... обаче сложил чък норис в списъка с лошите деца, и оттогава няма Дядо Коледа
...

за другите.... може да си ги обсъждате колкото искате...
за Дядо Коледа също е редно да се каже... че го е имало... обаче сложил чък норис в списъка с лошите деца, и оттогава няма Дядо Коледа

Аз па ше напомня, че елементарното възпитание изисква много много да не обсъждат починали, още повече ако не се познават лично
Не съм познавал баба Ванга, но имам роднини които са били при нея и им е предсказала неща които в последствие са се случили.
Бих казал, че за мен е светица.
"По делата им ще ги познаете" пишеше някъде /не по приказките/!

Не съм познавал баба Ванга, но имам роднини които са били при нея и им е предсказала неща които в последствие са се случили.
Бих казал, че за мен е светица.
"По делата им ще ги познаете" пишеше някъде /не по приказките/!
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Тея ги гледах по едно време редовно по канал 3.
Кефеха ме като се обади някой и пита за човек .. и после тоя се избъзика, че човека е умрял.
Не би ли трябвало да усещат ?
Или просто си знаят наизустени лафчета.
Кефеха ме като се обади някой и пита за човек .. и после тоя се избъзика, че човека е умрял.
Не би ли трябвало да усещат ?
Или просто си знаят наизустени лафчета.

- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
аз по принцип не вярвам в нищо,но вярвам в способностите на Ванга...
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз пък искам и това да кажа. Човек, действащ от Божието име, не взема пари, подаръци или каквото и да е, в замяна на оказаната помощ. За мен това е достатъчно да ги сложа под една черта всички тия. Имал дарба, абе я чакай малко. Кой ти я даде тая дарба, откъде, как? Ами ако знаете, че всички тия са част от дяволска измама, да бъдат заблудени хиляди хора с ефтина сензация, дали някой ще отиде при тях? Защо се използват тия дарби, като са толкова истински, да се печелят пари и то какви пари? Способности, да бе да. Абе какви способности, нормални, човешки, може да има, с които да знаеш рожденната дата на непознат човек, който виждаш за първи път? Това са пълни глупости. Може да си силен математик, историк, логик, с IQ на върха на сладоледа, но няма нормален, човешки начин да знаеш неща, като горепосоченото и това е само един пример. Следователно? Следователно влизаме в една друга сфера, сферата на свръхестественото. За която и тези хора говорят и казват че, техните дарби били оттам, и били от дядо Господ, незнам кой светец, звезда и т.н и т.н. Добрият източник обаче, е само един, аз и други хора, не всички, му викаме Бог. Този Бог казва за себе си, че е добър, не го казва за никой друг, даже за никой човек. Е? И както каза един колега по-горе, по делата им ще ги познаете. Делата на хора, който претендират да вършат тези неща от Бога, не се връзват, с нещата, които Бог казва за такива хора, изпратени от него. Прочетете Новия Завет, Исус Христос е бил еталон за човек, действащ изцяло под водителството на Бога. Колко хора е изцелил, колко чудеса е направил. Кога е земал пари за това или някакъв подарък? Тия самозванци и наполвина на това, което той е направил не могат. Апостолите след него, също. Аз съм виждал хора да стават от инвалидни колички и да тичат после. Познавам човек, близък приятел ми е, който е ходил при Ванга на смъртното и легло и й е говорил за Бога, за спасението на душата й. Защото самият Христос каза: Какво печели човек, ако спечели целия свят, а загуби душата си? Какво, ако някой тук ви впечатли с някакво откровение или изцеление, а това струва душата Ви? Какво бихте направили, ако можехте да говорите директно с Бога, да го питате лично, каквото ви интересува, вместо да се допитвате до някакви хора, с неясен източник на знание? И какво ви ползва това знание, дето ви го дават те? Серизно ли мислите, че тия хора оперират с някакви божествени дарби или няма значение какви са важното е, че вършат работа.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Аз съм ходил на некви врачки-не циганки просто щото ми е било интересно и само наблюдавам разговора как по много тънък начин ти разбират психиката и ако не разкриеш истинското ти аз пред тях,започват да ти говорят страшни глупости,ако си замълчиш започват да говорят още по страшни тъпотии
Според мен врачките са добри психолози и психиатри и не на последно място са много хитри

И след всяко нещо питат нали

И след всяко нещо питат нали

/// 6>4

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Помня,е преди много години се говореше нещо,че Ванга предсказала,че Курск щял да потъне.Тогава и се присмяли защото Курск бил град в Русия,който нямало как да потъне поради това,че няма вода покрай него.
И ето,че след години отплава подводница на име Курск в която умират хора и тя така и не се завръща.
И ето,че след години отплава подводница на име Курск в която умират хора и тя така и не се завръща.

Binev_OuT написа:Помня,е преди много години се говореше нещо,че Ванга предсказала,че Курск щял да потъне.Тогава и се присмяли защото Курск бил град в Русия,който нямало как да потъне поради това,че няма вода покрай него.
Да, де, ама Курск е още автобусна спирка в свлачищен район на Индокитай, кучето на директора на училище в Сибир, името на фирма борсов посредник в САЩ и т.н.

Както каза колегата - "гадателите" винаги виждат или голяма мъка, или голямо щастие, или руса, или чернокоса (и за тва да се познае се иска неземна дарба)

- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 318d
- Мечтае да кара: ......... 750li
Някой по горе спомена, че не било прилично да се говори за мъртви хора които не ги познаваме лично но аз съм на друго мнение. Щом навсякъде се говорят само хубави думи за даден човек, вършил е само добро и ще бъде запомнен само с добро, защо да не се говори? 

Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

Пет жертви на музикален фестивал в Белгия
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4049711
По повод тва горе сигурно некой велик (те сичките са велики де!) пророк е предрекъл (до най-малката подробност естествено!), че например божият гняв ще се излее с вятър и лед върху много неверници, някъде по Европата, горе-долу по черешово време
Обаче тия боклуци-лъжепророци винаги горовят някакви неконкретни и завоалирани работи (като онова горе в червено), а след като стане нещо, което криво-ляво се вмества в обобщената им "прогноза" (а то има хиляди и милиони събития, които се вместват!) - и те скачат и викат - "Видехте ли! Аз го предсказах!"
Добре ве, боклуци нещастни, ако наистина сте имали дарба и сте видели в бъдещето напр. това трагично събитие горе - що не сте се обадили на организаторите на фестивала и да им кажете, че ще сте се случи това и това?! А?
Щото даже и розови слонове на полилея не сте видели, за тва!
Оставям настрана това, което много колеги казаха - че всички парадират с дарба от Бога, а всички правят "гаданията" си от алчност, за да събират парите обикновено на най-нещастните хора. Щото ако наистина беше от Бога, тия боклуци нямаше да са боклуци, а щяха да помагат РЕАЛНО на хората - а не като напр. им бръщолевят глупости като плевенската "врачка" Тотка (с надеждата междувременно лекарите да свършат работата или да се отключи някой плацебо ефект)! Но най-вече НЯМАШЕ ДА ВЗЕМАТ ПАРИ И ДА СЕ РЕКЛАМИРАТ ПО ВЕСТИНИЦИТЕ!
За гадател признавам този, който направи едно КОНКРЕТНО нотариално заверено предсказание, най-отдолу на което да напише "Съгласна съм ако прогнозата ми не се сбъдне да ми вземат това / да ми отрежат онова / да вляза в затвора / да постъпя в манастир / др."!
Разбирам хората, които са обезверени и изцедени от нещастие (напр. дълго време не могат да открият изчезналите си деца) и дават последните си стотинки на такива боклуци...
Но средно интелигентен човек да се връзва на тия боклуци, да ги "спонсорира" щедро и после да се оплаква "Баси беднотията - пари няма, баси и скапана държава - с нищо не помага"
Тия от горния ред по моята класификация са ултра прости селтаци!
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4049711
По повод тва горе сигурно некой велик (те сичките са велики де!) пророк е предрекъл (до най-малката подробност естествено!), че например божият гняв ще се излее с вятър и лед върху много неверници, някъде по Европата, горе-долу по черешово време

Оставям настрана това, което много колеги казаха - че всички парадират с дарба от Бога, а всички правят "гаданията" си от алчност, за да събират парите обикновено на най-нещастните хора. Щото ако наистина беше от Бога, тия боклуци нямаше да са боклуци, а щяха да помагат РЕАЛНО на хората - а не като напр. им бръщолевят глупости като плевенската "врачка" Тотка (с надеждата междувременно лекарите да свършат работата или да се отключи някой плацебо ефект)! Но най-вече НЯМАШЕ ДА ВЗЕМАТ ПАРИ И ДА СЕ РЕКЛАМИРАТ ПО ВЕСТИНИЦИТЕ!
За гадател признавам този, който направи едно КОНКРЕТНО нотариално заверено предсказание, най-отдолу на което да напише "Съгласна съм ако прогнозата ми не се сбъдне да ми вземат това / да ми отрежат онова / да вляза в затвора / да постъпя в манастир / др."!
Разбирам хората, които са обезверени и изцедени от нещастие (напр. дълго време не могат да открият изчезналите си деца) и дават последните си стотинки на такива боклуци...

Но средно интелигентен човек да се връзва на тия боклуци, да ги "спонсорира" щедро и после да се оплаква "Баси беднотията - пари няма, баси и скапана държава - с нищо не помага"

Тия от горния ред по моята класификация са ултра прости селтаци!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Цялата тази област от свръхестествени знания, откровения, предсказания, изцеления, е известна под името-окултизъм. Думата окултизъм произлиза от латинската дума "окулт", което означава: скрит, потаен. В тези занимания влизат такива като: предсказване на бъдещето, допитване до мъртвите, изцеления на болести, врачуване, магьосничество гадаене на карти, кафе или каквтото и да е, хороскопи, астрология. За много хора това са безобидни неща. Никой не ги смята за опасни и вредни. В днешно време, това, което би трябвало да възпитава, то опорочава. Визирам известната сага "Хари потър и ...." Филм, в който магьосничеството получи подобаваща положителна оценка и въздейства по съответния начин на хиляди, да не кажа милиони деца. Тази скрита област, наречена окултизъм, е машина за пари, жестоко експлоатирайки нуждите на хората под предтекста за помощ. Обикновенно известните гадатели и астролози се закачат за някоя известна личност или организация и така осигуряват себе си, че и внуците си. За пример, нашата Алена, която се появява по BTV. При Слави беше веднъж една, дето била личната астроложка на Силвио Берлускони. Има изявени лидери, има хора със завидни способности. Аз вярвам в техните способности и знам, че те са реални.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Оттук мисля, че опел е главен производител на киборгиVra4anin написа:Drum написа:Read more: Предсказанията на Ванга за бъдещето на човечеството - RuseNEWS.eu http://www.rusenews.eu/news/13292#4#ixzz1UhiMCT8l
2088 – Нова болест – старее се за няколко секунди
2097 – Новата болест се лекува.
Нищо не споменават какво ще се случи с OPEL - ще фалира ли, VW ли ще ги купи, , какво що![]()
.

- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
vankatagsi написа:Този списък с предсказанията на Ванга нищо чудно да е измислен от някой умник, а не от нея..
Със сигурност е.. (измислен от някой търсещ малко слава..)... иначе в този списък, фигурират смао няколко от реалните нейни предсказания (доколкото съм ги чела)..
Иначе аз вярвам, че някои хора имат способности... но те се броят на пръсти...
Пример мога да дам с хазяйката ми във Варна... беше ми казала, че ако искам може да ми гледа на кафе...подминавах я с ...горе-долу насмешка... каза ми някои откъслечни неща и ме заинтригува... в крайна сметка ми гледа (даже не веднъж), всичко което ми каза, че ще се случи - наистина се случи... със сигурност не говорим за общи приказки...
Та, след това казах на майка ми за въпросната жена (рускиня е попринцип), а майка ми отговори горе-долу в стила на Вичката... изнудих я с 200 зора да дойде да "пробва" поне... е 1втото, което й каза се случи точно същия ден със същата жена (наша близка, роднина), която описа изключително точно без дори да я е виждала и да знае за съществуването й...
Та сега вече и майката не е такъв скептик...
И както казах, има такива хора, само че наистина са единични бройки....
АПНИ, БАБА, 'АПНИ
73 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5