Питане за ГО на вноски
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Питане за ГО на вноски
Моля, някой ако е запознат да ми разясни следния казус?
Днес-утре ще си взема една Е36-ца, която е с изтекла гражданска. Колата ще я карам макс 2-3 месеца, след което ще я позлвам за части за моята си Е36ца, която е ударена и в момента минава огледи при застрахователи. Съответно не ми се плаща ГО за цяла година, като няма да я карам.
Та по-точно въпроса ми е - като не си плащам вноските, след първата, ставам ли длъжник на застрахователя или просто се приема, че нямам ГО и съответно просто няма да карам колата? И някъде въобще ще ми е необходима ли (примерно като ходя да я бракувам)?
Мерси за бързите отговори!
Днес-утре ще си взема една Е36-ца, която е с изтекла гражданска. Колата ще я карам макс 2-3 месеца, след което ще я позлвам за части за моята си Е36ца, която е ударена и в момента минава огледи при застрахователи. Съответно не ми се плаща ГО за цяла година, като няма да я карам.
Та по-точно въпроса ми е - като не си плащам вноските, след първата, ставам ли длъжник на застрахователя или просто се приема, че нямам ГО и съответно просто няма да карам колата? И някъде въобще ще ми е необходима ли (примерно като ходя да я бракувам)?
Мерси за бързите отговори!

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Питане за ГО на вноски
не, те ти лепят стикер до датата когато е следващата вноска и договора се прекратява ако не платиш в 7 дневен срок от изтичането.
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
След като изтече не си длъжник на застрахователя, просто ти става невалидна там на някой си ден след изтичането, така че спокойно можеш да я направиш разсрочена 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
ГО ти трябва по закон докато колата е в движение, стигне ли се до спиране от движение и (или) бракуване, тази застраховка не ти трябва. И няма как да станеш длъжник на застрахователя, щом си спрял да плащаш вноските. Щом няма да се кара цяла година, даже е желателно да се направи разсрочена.
Никой не мое ма връне на селу!
Хм, изникна ми още една чуденка. Малко по офтопик, ама да си досаждам само в моята тема.
Ако не се лъжа, срокът да я регистрирам в общината беше 2 месеца. След като колата ще се кара толкова, ще има ли последствия, ако не си губя времето там, а ако ме потърсят след някоя и друга година (в случай, че вече са обвързали базата на КАТ с общините) и просто да им покажа протокола за брак?
Ако не се лъжа, срокът да я регистрирам в общината беше 2 месеца. След като колата ще се кара толкова, ще има ли последствия, ако не си губя времето там, а ако ме потърсят след някоя и друга година (в случай, че вече са обвързали базата на КАТ с общините) и просто да им покажа протокола за брак?
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
bmw'fan написа:Хм, изникна ми още една чуденка. Малко по офтопик, ама да си досаждам само в моята тема.
последният път беше 14 дена календарни или 10 работни дена за регистриране в общината.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
bmw'fan написа:Хм, изникна ми още една чуденка. Малко по офтопик, ама да си досаждам само в моята тема.
Да става и по този начин!

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
RSxRacer написа:bmw'fan написа:Хм, изникна ми още една чуденка. Малко по офтопик, ама да си досаждам само в моята тема.
последният път беше 14 дена календарни или 10 работни дена за регистриране в общината.
според мене се е объркал с данъчното

uricatoli написа:RSxRacer написа:bmw'fan написа:Хм, изникна ми още една чуденка. Малко по офтопик, ама да си досаждам само в моята тема.
според мене се е объркал с данъчното
14 дни е за прехвърлянето в КАТ, а 2 месеца, след това в общината.

В крайна сметка си взех временно една трошка друга марка, но благодаря на всички за полезните разяснения!

10 мнения
• Страница 1 от 1