Трудно се намира работа в днешно време

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Трудно се намира работа в днешно време

Мнение от alekangg » 14 Авг 2011, 21:29

Днес прочетох това
http://nao-rozhen.org/job/fr.htm
Още докато го четох, се чудех, дали е някаква шега, но когато свърших бях убеден, че е бъзик или виц.
Гледах, гледах и се оказа, че всичко си е истина и хората предлагат работа. Някак си дори не мога да коментирам, работата е за плач..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 14 Авг 2011, 22:56

ще го осигуряват на толкова,но реално ще е + мин 1500 :D
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 14 Авг 2011, 23:42

Строителен инженер - пътно строителство или геодезия
Описание и
Изисквания: Проектантско бюро, занимаващо се с проектиране на пътища, улици, вертикални планировки, кадастър и регулация, геодезически измервания и трасировки, търси да назначи специалисти, завършили /завършващи/ специалности ПЪТНО СТРОИТЕЛСТВО или ГЕОДЕЗИЯ. Предлага се динамична и разнообразна работа по специалността с високо технологични инструменти и програми, в млад колектив. Изисквания - желание за развитие по специалността, инициативност, работа с Auto CAD - Civil 3D.
Населено Място: Пловдив / България
Заплата: 500 BGN на Месец

http://www.jobs.bg/f1215868
Писах им един email да не се подиграват хората и ако дадат 1.5к може и да им намеря 1-2-ма души, съответно няма отговор, тези хора май не са на ясно, че това което са го написали и искат да се върши както трябва са точно 10 човека в цяла България от който 9 в София и няма как някой да иде в Пловдив да си плати наем 200лв и да му останат 300лв с който да се чуди как да се изхрани, да не говорим за семейство и развитие!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Авг 2011, 16:36

явно съм късметлия, защото си намерих 2-ра :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 16 Авг 2011, 17:06

Nukem написа:
Строителен инженер - пътно строителство или геодезия
Описание и
Изисквания: Проектантско бюро, занимаващо се с проектиране на пътища, улици, вертикални планировки, кадастър и регулация, геодезически измервания и трасировки, търси да назначи специалисти, завършили /завършващи/ специалности ПЪТНО СТРОИТЕЛСТВО или ГЕОДЕЗИЯ. Предлага се динамична и разнообразна работа по специалността с високо технологични инструменти и програми, в млад колектив. Изисквания - желание за развитие по специалността, инициативност, работа с Auto CAD - Civil 3D.
Населено Място: Пловдив / България
Заплата: 500 BGN на Месец

http://www.jobs.bg/f1215868
Писах им един email да не се подиграват хората и ако дадат 1.5к може и да им намеря 1-2-ма души, съответно няма отговор, тези хора май не са на ясно, че това което са го написали и искат да се върши както трябва са точно 10 човека в цяла България от който 9 в София и няма как някой да иде в Пловдив да си плати наем 200лв и да му останат 300лв с който да се чуди как да се изхрани, да не говорим за семейство и развитие!

Пълен т.ш.к :shock: Че аз на портиер плащам 600лв + 170лв осигуровки :idea: как може да инженер с толкова изисквания да дават 500лв :shock:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 16 Авг 2011, 17:51

Лошо е 500лв на инженер, но и 430лв на кардиолог в частна клиника пак не е добре нали. :!: затова мой приятел доктор стои 2 месеца вече на борсата
(няма специализация понеже завърши преди 1 година но все пак ... поверяват му се човешки животи нали така.)
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 16 Авг 2011, 18:27

Трудно се намира работа, защото 90% от обявите са фиктивни и работодателите си колекционират архив от CV-та за бъдеще неопределено време. Иначе работа има много, ама за без пари....
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 16 Авг 2011, 20:19

saleen написа:Трудно се намира работа, защото 90% от обявите са фиктивни и работодателите си колекционират архив от CV-та за бъдеще неопределено време. Иначе работа има много, ама за без пари....

За съжаление такава е настоящата ситуация в България. Или заплатата ще е ниска, или пък заемането на дадена позиция ще е невъзможно, защото ще имаме предварително нарочен кандидат. И не бива да се забравя най-важното - че без сериозни връзки и протекции (шуро-баджанащина), започването на добра работа е меко казано трудно. Разбира се, не е и невъзможно.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 16 Авг 2011, 23:05

:shock: Буквално гледам и не вярвам на ушите си. То като се е казало криза те тея "работодатели" са се насрали да ги еб@ баси 300-500лв. брутни заплати за инженери....трагична работа, честно казано даже страх ме хваща :|

Витанов написа:Съгласен с тебе, като човек сменил доста работодатели.. и съм забелязал едно нещо в живота си до сега, не знам дали си въобразявам, но винаги на хубави работи застъпват егати тъпите парчета и с лека ръка си пилеят шанса и правят глупости на хубавата работа..а има хора серизни и работливи, които с години не могат да се докопат до хубава/платена работа.. :banghead:

taranВитанов написа:Най-вероятно-щото най-добре цункат г@@...ръка,исках да кажа.Едно от основните качества търсени от болшинството нашенски работодатели...

Цункане на гъза и шуробаджанащината. Е при нас има един миндил, колко нови хора дойдоха отпосле и я минаха и по знания и по сертификации, ама на миндила баща ѝ маниджър на нашия мениджър и никой копче не може да ѝ каже. На ден минимум по едно оплакване/ескалация от напа страна или от страна на другите тимове, че не си върши работата, ама тиймлидера и мениджъра буквално свеждат поглед, вдигат рамена и нищо не се случва, миндила си се кефи на инженерната позиция и тва е. Няма да се учудя и след време баща ѝ пак да посръчка някой и да я направят нея тиймлийд или мениджър, нищо, че пак грам няма да знае за кво иде реч или да има съответния опит на подобна длъжност.
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 16 Авг 2011, 23:19

Това е много кофти с шуробаджанащината, единствено приемам някой, ако даде препоръка за теб, после си зависи от човека как ще се справи, с какво ще допринесе на фирмата/организацията, ако не -смяна.
Не мога да осъзная, въпреки реалните ми над 13г работа, как можеш да държиш някой, който не ти върши работа, да му плащаш, само щото ти е братчед ...или който и да е.
Не го и приемам за нормално.
Едно е да дадеш шанс на някой, друго е той да го пропилее...тогава губиш.
И докато я има тая схема, и докато има хора, които си падат под нивото и биха работили на каквито и да е заплати, няма какво много да се очаква....
Работа има !
Винаги ще има, докато има хора (повтарям се).
С малко акъл и много настояване, нещата се случват.
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Аватар

Мнение от xpl0d » 16 Авг 2011, 23:57

Ronka написа:...как можеш да държиш някой, който не ти върши работа, да му плащаш, само щото ти е братчед ...или който и да е.
Не го и приемам за нормално....

Аз ще кажа за моя случай как е. Значи бащата не е шеф на самата компания. Чейна е много голям докато се стигне до баш СЕО-то. Но реално на него(бащата) му стига да е мениджър на нашия мениджър(плюс още няколко де) за да си пробута празноглавата щерка при нас. Фактически той не ѝ плаща заплатата, компанията го прави.
Изображение

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 17 Авг 2011, 0:03

И що не го отнесете този въпрос нагоре по чейна?
Точно в твоята сфера, знаеш, всичко лъсва много бързо, що цъкате само с език?
virtue and tranquillity

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 17 Авг 2011, 0:06

xpl0d написа:
Ronka написа:...как можеш да държиш някой, който не ти върши работа, да му плащаш, само щото ти е братчед ...или който и да е.

Аз ще кажа за моя случай как е. Значи бащата не е шеф на самата компания. Чейна е много голям докато се стигне до баш СЕО-то. Но реално на него(бащата) му стига да е мениджър на нашия мениджър(плюс още няколко де) за да си пробута празноглавата щерка при нас. Фактически той не ѝ плаща заплатата, компанията го прави.

Изтарикатили са се...ма до време.
В такава пък голяма компания не бих работила, да ми дойде някоя кифла, на еди кой си жена,любовница, дъщеря и прочие...да и върша аз работата, а реално да не ми се отразява на заплашането...само на нервите...пък и да нямам физическа облага, поне да имам нещо на което да ми ...свири...а често тея и за тва не ги бива :mhihi:
ИзображениеIs...

Аватар

Мнение от xpl0d » 17 Авг 2011, 0:22

Ronka написа:
xpl0d написа:

Изтарикатили са се...ма до време.
В такава пък голяма компания не бих работила, да ми дойде някоя кифла, на еди кой си жена,любовница, дъщеря и прочие...да и върша аз работата, а реално да не ми се отразява на заплашането...само на нервите...пък и да нямам физическа облага, поне да имам нещо на което да ми ...свири...а често тея и за тва не ги бива :mhihi:

Е да бе, заради някакъв миндил ще си сменям иначе добрата работа. Фактически ще си склонил глава и отказал от битката така да се изразя. А и реално ние не ѝ вършим работата, поне по-голямата част от тима, новите които идват като им направи едни мили очички и се залъгват ама след отрицателно време и те се дресират :mhihi:
А за физическа облага няма кой да се сети, тя реално е толкова отвратителен самонадеян миндил, че никой не я забелязва, а и честно казано няма и какво да забележиш - ни цица, ни джука, виснал гъз....
Изображение

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 17 Авг 2011, 0:29

Тооо има една приказка....докато даваш и се навеждаш, нЕма ох и не се оплакваш,че боли ...
ИзображениеIs...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата