Трудно се намира работа в днешно време
Модератор: Общи модератори
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Re: Трудно се намира работа в днешно време
E аз не се оплаквам, казвам как действа българската инженерна мисъл даже и в големи компании 

- ggergy
- Потребител
-
- Кара: Е28 BMW528IA
- Мечтае да кара: X5 или M5 X-Drive
- Детайли за колата: BMW 528IA 1984 г. преобразувано 7 години по късно на 524TD
Много вожд малко индианец!От толкова много и "кадърни мениджъри" прокопсахме!Всичко се е юрнало към ИТ-сектора.Други пък към правото!Инженерите и те ряпа да ядат с по 5-600 лв. заплати.Кой ще копа?Все още живите на село ли?Програми не се ядат!Обаче корема иска всеки ден своето.Трябва ми програма която да произвежда хляб,от мен да знаете само с писане няма как да стане!Даже и в чужбина.
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
alekangg написа:Днес прочетох това
http://nao-rozhen.org/job/fr.htm
Още докато го четох, се чудех, дали е някаква шега, но когато свърших бях убеден, че е бъзик или виц.
Гледах, гледах и се оказа, че всичко си е истина и хората предлагат работа. Някак си дори не мога да коментирам, работата е за плач..
павката написа:ще го осигуряват на толкова,но реално ще е + мин 1500
Мнеее.... толкова е заплатата колкото е обявена в обявата

Давах и интервю по телевизията за тез момъци дет бачкат в момента там

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
да знаете вече има и друга схема: взимат те на работа разбирасе с малка заплата(на ден по 24лв 12ч) казват, че сега ще те видят как работиш и след месец ще ти направят договор,минава се 1 месец намират ти косур и вземат друг и така няколко месеца ,на шефа си му работят 3-4 човека изкарват му пари а той не им дава 1 ст.
Има истинска случка която мене ме шокира: Мой братовчед и негов приятел си пускат СV-та в ОМВ ,взимат братовчед ми ,той се радва радва ,направиха му график ама на някакво хвърчащо листче,каза ми, че попринцип имало график в стаята им за обличане но му казали че засега няма да го вписват там... така минва се почти месец уволняват го защото не се сработил с колектива и бил мързелив което е пълна глупост... веднага на другия ден звънят на приятелчето на братовчед ми и той отива работи и абсолютно същото. даже управителя или шефа разправял как уволнил предишния (братовчед ми) Много - беше мързелив и се караше с клиентите ...
Само искам да кажа че и двамата са работили със стар гащеризон който не се знае на кой е бил ,дали са им по една блузка другото сичко се предава от уволнения на новия служител..
Има истинска случка която мене ме шокира: Мой братовчед и негов приятел си пускат СV-та в ОМВ ,взимат братовчед ми ,той се радва радва ,направиха му график ама на някакво хвърчащо листче,каза ми, че попринцип имало график в стаята им за обличане но му казали че засега няма да го вписват там... така минва се почти месец уволняват го защото не се сработил с колектива и бил мързелив което е пълна глупост... веднага на другия ден звънят на приятелчето на братовчед ми и той отива работи и абсолютно същото. даже управителя или шефа разправял как уволнил предишния (братовчед ми) Много - беше мързелив и се караше с клиентите ...
Само искам да кажа че и двамата са работили със стар гащеризон който не се знае на кой е бил ,дали са им по една блузка другото сичко се предава от уволнения на новия служител..
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
нов похват е да се търсят стажанти и секви чираци за по 2-3 месеца на които не се плаща нищо, но пък трупат опит и учат занаят 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Ми нов даже си е доста стар, една приятелка току що завършила кандидатства по някаква стажантска програма да натрупа някакъв стаж, и още като отиде и събраха 60лв за консумативи за убочението???????
и после стажа се състоеше в разнасяне на листовки по фирмите, а стажа се рекламираше като "стаж бизнес администрация в престижна фирма"! Wellcome to BG!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Nukem написа:Ми нов даже си е доста стар, една приятелка току що завършила кандидатства по някаква стажантска програма да натрупа някакъв стаж, и още като отиде и събраха 60лв за консумативи за убочението???????и после стажа се състоеше в разнасяне на листовки по фирмите, а стажа се рекламираше като "стаж бизнес администрация в престижна фирма"! Wellcome to BG!
Практика си е отдавна...за жалост, ти си мислиш, че трупаш някакъв квалифициран стаж, с надеждата, че някой ден ще ти е от полза... те не ти плащат, всички са доволни.