На косъм от ужаса...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B20, M57D30
Мечтае да кара: MKA
Детайли за колата: ниска и бърза

Re: На косъм от ужаса...

Мнение от BMWdrivers » 17 Авг 2011, 0:00

абе не ми разбираш мисълта...
един от Вселенските закони гласи: Не прави непоискано добро. То със сигурност ще ти бъде заплатено със зло :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Авг 2011, 0:03

Е от кога спирането на пешеходна пътека е незадължителна добрина?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B20, M57D30
Мечтае да кара: MKA
Детайли за колата: ниска и бърза

Мнение от BMWdrivers » 17 Авг 2011, 0:05

не съм казал, че не спирам... просто съм на принципа, че всеки трябва да се съобразява с другия и всичко върви по-гладко...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 17 Авг 2011, 2:02

http://www.youtube.com/watch?v=LIdU8Hd_ ... page#t=36s

ей тва при нас никога сигурно няма да стане, ама белите хора си ги правят тия акции там постоянно вместо да седят скрити зад некой храсталак със слънчогледа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 17 Авг 2011, 6:52

BMWdrivers написа:не съм казал, че не спирам... просто съм на принципа, че всеки трябва да се съобразява с другия и всичко върви по-гладко...

Колега ако вземете с пешеходеца или съответно с водача да се съобразявате и нагаждате кой да отстъпва ще стане време оно. Има закон, на пешеходна пътека пешеходеца е с предимство, какво има да го умуваме? :dunno: Лошото е че когато някой не спази закона, винаги потърпевшия е пешеходеца. И внимавайте защото пешеходците това сме ние и нашите деца, нашите родители, нашите познати и т.н. Карайте внимателно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 17 Авг 2011, 12:31

Аз примерно бия аварийните и спирачка леко да се усетят от зад че ще се спира и всичко е ОК.

П.П. защо въобще обсъждате, че можело и да не спреш на пешеходна пътека :shock: "тоя зад мен нямало да може да спре" ???? какво те бърка теб :shock: като кара със 100 няма да може да ....
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 17 Авг 2011, 12:47

GKuzmanov написа:...П.П. защо въобще обсъждате, че можело и да не спреш на пешеходна пътека :shock: "тоя зад мен нямало да може да спре" ???? какво те бърка теб :shock: като кара със 100 няма да може да ....

четеш долното и се сещаш какво ни бърка дали ония отзад ще може да спре:
Icco написа:Баща ми така преди 15 години спира на пешеходна пътека в Чехия и отзад го удря друг "шофьор" също нашенец, резултата е, че на баща ми колата е 4 метра напред а пешеходеца прегазен и в последствие починал, за след това няма какво да си говорим!

честно казано едва ли на някой му дреме за едните тенекии- има си каско и ГО за щетите по колата... поне на мен, а и на другите сигурно, най-вече ни пука за пешеходеца- дали ще е като горният случай, дали ще ме изпревари на пеш. пътека някой и ще отнесе човека заради който съм спрял е без значение, но рискът да спреш на пеш. пътека го има и трябва да се мисли... ако преценя, че не е безопасно НЯМА да спра и да дам път на пешеходците, а дори и се подпирам на клаксона за да се откажат от идеите за пресичане... нека да не е по правилника, нека да ме псуват, не ми пука изобщо- щом съм преценил, че е опасно ще си седят на тротоара и това е...

ПС: Как да си позволя да не се съобразявам с тея зад мен като са ме удряли докато си седя на светофара... ама седя от поне 20сек. на червено, а идиота зяпал някъде и ме видял в последният момент- на такива ли да разчитам да внимават к'во става 100м. пред тях :?:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 17 Авг 2011, 12:53

Някой път като прецениш така ама пешеходеца е глухоням или възрастен едва ходещ, не колата зад теб а ти ще го отнесеш. Или деца тичащи да пресичат. И въобще трябва да се научим да спираме, така ще даваш пример и на тия зад теб!
:roll: То тогава и на стоп да не спираме, че може някой да ни подпре отзад :dunno: Тя белята ако ще стане, ще стане, ти си спазвай правилата за движение пък нека друг е виновен!

п.п. Пък и да даваш такъв пример на младите шофьори във форума, които сега знаят правилата, как да не спират на пешеходна пътека не е на добре! :nono:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 17 Авг 2011, 13:02

Tакава тема може да я има само в БГ форум. Колеги засрамете се - как няма да спирате на пешеходец, защото някой от зад е могло да те подпре. Ми то в такъв случай трябва да се оградят улиците с високи огради и никой да не припарва до улицата от страна на пешеходците.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 17 Авг 2011, 13:17

vicho написа:
zBoost написа:е тва е на българина тъпото мислене. дай да не спираме на пешеходните евентуално щото некой може ни удари задницата. дай да не спираме на светофара като е жълто за червено щото може некой да има засилен отзад. цялото тва мислене е грешно. аз лично не си "бдя" над задницата постоянно гледайки огледалата секи път като трябва да намалям или спирам, гледам си пътя напред - ако някой ме удари има си кат има си актове за тия неща.

btw. задницата на е36 е най-здравото място на колата, хич не завиждам на тия дето ще се нацепят отзад с 20-30-40-50 км/ч :mhihi:

viewtopic.php?f=4&t=262655&start=0

30% не спират, но според мен са повече...

:mhihi:

и те така! :dunno:

Те да бяха 30 % добре, напоследък през последната една година си гледам километража по-често и установявам, че за поне 80 % от шафьорите в София средната скорост на придвижване в по-широките и дълги улици е между 70 и 80 км.ч.... независимо от ограничението, което е 50 или 40 км. на някои места. Та дори като вдигнаха глобите през март месец пак нищо не се промени в поведението. Знае ли се, че няма камера или полиция юруууууш на газта. Да не говорим за каране в насрещно, изтъпанчване най-отпред на чакащи за завой колони, минаване на червено и подобни нормални неща по пътищата. А пък за пешеходните пътеки специално ще сложа една камера на статив да поснимам една на баира на бул. Св. Наум нагоре към Семинарията, да видите за какво става на въпрос. Пътеката си е обозначена идеално със знаци, боя и т.н. и знак Внимание ДЕЦА. И там е такова състезание, че не е истина просто...Особено към час пик 17ч. или около 8.30 сутринта, когато майките си водят децата на Детска градина и ясла . Точно над пътеката има Ясла, Детска градина и Основно училище, и потока от деца, майки, ученици и др. е огромен. Ама на кой му дреме. На тази пътека трябва да има поне светлинна сигнализация, или ограничение на 40 км., ама и тия в Общината са пълни малоумници, чакат да стане някой сакатлък и тогава ще се сетят, че нещо не е наред с този участък.... Дано само да не се случва, че и аз минавам често с чавето от там. Даже и едни ПОУИЦАИ с патрулна НИВА изобщо не ми спряха на пътеката, та даже ме изгледаха нагло :no:
stay tuned
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 17 Авг 2011, 13:21

абе то и пешеходеца е неква странна порода...ти го пазиш, той себе си не...
ограда не го спира, пресича там, където му е удобно..
като се изсипе от тролея/автобуса треа веднага да пресече и то задължително от предната страна на тролея, за да не го видиш...
подлези по възлови кръстовища не ползва- за кво ше се мори да слиза по стълби, па след тва и да ги катери...

:banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 17 Авг 2011, 13:28

ms написа:
GKuzmanov написа:...П.П. защо въобще обсъждате, че можело и да не спреш на пешеходна пътека :shock: "тоя зад мен нямало да може да спре" ???? какво те бърка теб :shock: като кара със 100 няма да може да ....

четеш долното и се сещаш какво ни бърка дали ония отзад ще може да спре:
Icco написа:Баща ми така преди 15 години спира на пешеходна пътека в Чехия и отзад го удря друг "шофьор" също нашенец, резултата е, че на баща ми колата е 4 метра напред а пешеходеца прегазен и в последствие починал, за след това няма какво да си говорим!

честно казано едва ли на някой му дреме за едните тенекии- има си каско и ГО за щетите по колата... поне на мен, а и на другите сигурно, най-вече ни пука за пешеходеца- дали ще е като горният случай, дали ще ме изпревари на пеш. пътека някой и ще отнесе човека заради който съм спрял е без значение, но рискът да спреш на пеш. пътека го има и трябва да се мисли... ако преценя, че не е безопасно НЯМА да спра и да дам път на пешеходците, а дори и се подпирам на клаксона за да се откажат от идеите за пресичане... нека да не е по правилника, нека да ме псуват, не ми пука изобщо- щом съм преценил, че е опасно ще си седят на тротоара и това е...

ПС: Как да си позволя да не се съобразявам с тея зад мен като са ме удряли докато си седя на светофара... ама седя от поне 20сек. на червено, а идиота зяпал някъде и ме видял в последният момент- на такива ли да разчитам да внимават к'во става 100м. пред тях :?:

В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НЕ ВИДЯ ЛИ ЖАЛКОТО !!! А именно че друг БГ жител го е ударил .... Защо не го беше ударил турчин или грък ??? НЕ БЪЛГАРИН, защото София е станала ниво на КАРМАГЕДОН, заради такива като теб който мислят, че по добре да не спират на пешеходната пътека, защото той човека ще си чака на тротоара, докато даваме газ до ламарината, само защото някой от зад ни настига ............
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 17 Авг 2011, 13:33

Страшно е на пътя.
Веднъж спрях за да направя път на едно детенце да пресече, този зад мен се бе засилил и добре, че завиваше, благодарение на ниската скорост се заби в тротоара за да не го сгази. От тогава си имам обица на yхото.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 17 Авг 2011, 13:44

Ivo_Borisov написа:Някой път като прецениш така ама пешеходеца е глухоням или възрастен едва ходещ, не колата зад теб а ти ще го отнесеш. Или деца тичащи да пресичат. И въобще трябва да се научим да спираме, така ще даваш пример и на тия зад теб!
:roll: То тогава и на стоп да не спираме, че може някой да ни подпре отзад :dunno: Тя белята ако ще стане, ще стане, ти си спазвай правилата за движение пък нека друг е виновен!

п.п. Пък и да даваш такъв пример на младите шофьори във форума, които сега знаят правилата, как да не спират на пешеходна пътека не е на добре! :nono:

само не ми говори за правилата- да пуснем пак анкета с някоя елементарна ситуация като Т-образно кръстовище и да видим кой знае правилника, а :?: имаше такава преди време, ако искаш потърси и тогава ми говори кой знае правилата... не говорим за спазване, а да се знаят- то правилника е едно, ама на пътя е съвсем друго...

и предполагам правиш разлика между пресичащ пешеходец и такъв, който седи на тротоара и се кани да пресича- щото аз поне правя... щом е стъпил на платното е с предимство, пък и да не е с предимство (тоест пресича дето му е кеф)- аз съм с 1тон и отгоре кола и ще го пазя разбира се... случвало се е заради идиоти да се катеря по тротоари и градинки да бера цветя и после да ремонтирам кочината, случвало се е и заради такива да причинявам ПТП зад мен... но ВИНАГИ да спирам на ВСЯКА пеш. пътека няма да я бъде и не щото мразя пешеходците, а защото не винаги е безопасно за мен, за тях, а и за другите коли на пътя... в случая реално хич не ми дреме за правилника и кой на какво уча- целта на пътя ми е аз и останалите да се приберат живи и здрави... тъй като масово шофьорите НЕ гледат по-далеч от колата пред тях (и то ако тя е на максимум 20м.) спирането на пеш. пътека никак не е безопасно в тая държава... когато (или ако) един ден всеки кара в града с ограниченията, почне да внимава и да мисли какво се случва на пътя пред него ще бъде относително безопасно да се спира за пешеходци- дотогава си е рисковано...

GKuzmanov написа:...заради такива като теб който мислят, че по добре да не спират на пешеходната пътека, защото той човека ще си чака на тротоара, докато даваме газ до ламарината, само защото някой от зад ни настига ............

Колко пъти да го повтарям- СПИРАМ НА ПЕШ. ПЪТЕКА, но не винаги, а по моя преценка... за разлика от вас дето сте светци и спирате ВИНАГИ и на ВСЯКА пеш. пътека без оглед на скорост, трафик и възможност и спирате в момента в който пешеходеца се приближи на по-малко от 3м. от бордюра :roll: и съм сигурен, че съм пуснал повече пешеходци от поне 90% от хората които карат колкото мен в града...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Авг 2011, 14:04

Аз спирам- ВИНАГИ. И са ме удряли отзад- един бакшиш посред зима в снега с летни гуми. Пак наскоро в един дъжд един голфаджия щеше да скъси компакта още малко но го гледах в огледалото и успях да тръгна.
То и тоя дето ме удари явно беше преценил, че като спрат двете колони може да мине между тях ама явно сбърка в преценката.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата