интернет от мобилните оператори

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

интернет от мобилните оператори

Мнение от steeN » 17 Авг 2011, 10:20

някой може ли да сподели как е покритието и кои имат най-свестни условия?
и ако иска да си вземе човек iphone на договор, само от ментел ли може ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Re: интернет от мобилните оператори

Мнение от Maverick_VS » 17 Авг 2011, 10:29

Аз съм на Мтел - покритие, не знам какво да ти кажа, навсякъде където съм бил е имало (включително на плажа), ама то това не е кой знае каква информация, щото не съм се забивал из няк'ви по-особени маршрути :winky: . Що се отнася до условията - аз съм на 35лв на месец план (surf & talk L), 1GB трафик (след което скоростта пада много - на 128Kbps) и има 1000 безплатни към мтел и 100 минути към други; иначе има и XL план на 55лв., при който трафика е 2ГБ, след което пада скоростта (там и минутите са повече - май 2000 и 200 съответно)

В момента от 3 дена нещо нямам мобилен нет :mhihi: :mhihi: и не знам дали им е в мрежата проблема или в моя апарат, ама тъй като сега не ми трябва все още не съм звънял да се разправям :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 17 Авг 2011, 10:31

на всичките плащаш за 3G, но в действителност те нямат навсякъде 3G ;)
Ползвам USB стикчета на Мтел и Вивател - за съжаление на Мтел е по-добрия НЕТ ;)
За сваляне на филми и т.нат. не върши нито едно от двете работа, но за телефон едва ли ще ти трябва.
Друга истина е, че НЕ навсякъде, където има клетки/покритие на операторите има и интернет, но досега ми се е случвало само два пъти на някакви по-забити места по страната. Тъпото е, че аз съм ги взел точно за по-забитите места :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 17 Авг 2011, 11:32

Да - и аз си взех стик за нет на вива-пълна скръб :banghead:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 17 Авг 2011, 12:25

laviatan написа:Да - и аз си взех стик за нет на вива-пълна скръб :banghead:

Еми и аз си взех - и на селото ми на п*чковци, дето на мтел трябва да застанеш на определено място, за да имаш въобще обхват 1 чертичка да говориш, на виваком имам 3Г интернет :) Просто покритието е най-добре да си се тества на място и с 3те оператора и тогава да се избира - инак като цени и трафик са горе долу еднакви, само глобул правят мизерията като ти свърши трафика, да не те ограничат на 128кбп/с , а на тях колкото им хрумне - обикновено 56 и по малко :no:
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 17 Авг 2011, 14:32

Глобулския нет бива, но аз друг не съм и ползвал. Даже съм го изпробвал извън града в гористото и пак си имаше обхват.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Авг 2011, 14:37

steeN написа:някой може ли да сподели как е покритието и кои имат най-свестни условия?
и ако иска да си вземе човек iphone на договор, само от ментел ли може ?

Зависи за какво ти трябва тоя нет. Ако е за Айфона си има планове специално за него от Ментел и Глобул. Условията са почти идентични. Взимаш си карта с телефония и GPRS. Скоростта е прилична ако имаш добро покритие.
Отделно си имат само GPRS пакети без телефония, които се ползват с USB стик. Опитват се да го пробутат за 80лв и ако им кажеш, че знаеш, че е безплатен ти го дават без пари.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Авг 2011, 15:10

да, с iphone съм. не съм уточнил, че ми трябва за телефон наистина. все ми е тая на кой оператор ще съм. иначе gprs трябва да имаш навсякъде, където имаш обхват и можев да говориш. как е покритието с edge, 3g е по интересно.

иначе питам за операторите, щото им изгубих тотално спатиите. значи само глобул и мтел предлагат iphone с договор?
Последна промяна steeN на 17 Авг 2011, 15:17, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 17 Авг 2011, 15:15

steeN написа:... значи само глобул и мтел предлагат iphone с договор?

:yes: :yes:
виваком НЕ предлагат ябълки, имат само боровинки...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 17 Авг 2011, 18:20

steeN написа:иначе gprs трябва да имаш навсякъде, където имаш обхват и можев да говориш.

да ама не ;)

Аз лично за телефона ползвам отделно си плащам 16лв за 1 GB това е от Мтел

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 17 Авг 2011, 18:26

И аз съм на сърф Л пакета и съм доволен.Основно ползвам нета за мейли,суратя и скайп.Където имам обхват имам и нет. Не ми трябва за голям трафик,но си е кеф,че като отида някаде където няма вифи си връзвам телефона и ползвам интернет на лаптопа.
Maverick_VS написа:Аз съм на Мтел - покритие, не знам какво да ти кажа, навсякъде където съм бил е имало (включително на плажа), ама то това не е кой знае каква информация, щото не съм се забивал из няк'ви по-особени маршрути :winky: . Що се отнася до условията - аз съм на 35лв на месец план (surf & talk L), 1GB трафик (след което скоростта пада много - на 128Kbps) и има 1000 безплатни към мтел и 100 минути към други; иначе има и XL план на 55лв., при който трафика е 2ГБ, след което пада скоростта (там и минутите са повече - май 2000 и 200 съответно)

В момента от 3 дена нещо нямам мобилен нет :mhihi: :mhihi: и не знам дали им е в мрежата проблема или в моя апарат, ама тъй като сега не ми трябва все още не съм звънял да се разправям :mhihi:

Нещо е при теб проблема,защото аз от 6 месеца загуба на нет нямам за повече от 10 мин.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 17 Авг 2011, 18:28

що да е в него проблема- може да е минал лимита на "неограничения" нет ;)
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gruh4o » 17 Авг 2011, 18:35

Само да отбележа, че на ментел когато си вземеш план, с да речем 2000 минути към ментел и 200 към всички оператори, първо ти текат минутите към всички оператори (без значение към кой оператор звъниш) и чак след това започват тия минути към мрежата им. Демек първите 200 минути ако ще и само в техната мрежа да са изговорени, си оставаш без минути към другите... :wave:

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 17 Авг 2011, 18:44

gruh4o написа:Само да отбележа, че на ментел когато си вземеш план, с да речем 2000 минути към ментел и 200 към всички оператори, първо ти текат минутите към всички оператори (без значение към кой оператор звъниш) и чак след това започват тия минути към мрежата им. Демек първите 200 минути ако ще и само в техната мрежа да са изговорени, си оставаш без минути към другите... :wave:

:yes: Да, това пропуснах да го отбележа. Сега поне го пишат с малки букви из офертите, преди и това го нямаше :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Авг 2011, 18:55

Maverick_VS написа:
gruh4o написа:Само да отбележа, че на ментел когато си вземеш план, с да речем 2000 минути към ментел и 200 към всички оператори, първо ти текат минутите към всички оператори (без значение към кой оператор звъниш) и чак след това започват тия минути към мрежата им. Демек първите 200 минути ако ще и само в техната мрежа да са изговорени, си оставаш без минути към другите... :wave:

:yes: Да, това пропуснах да го отбележа. Сега поне го пишат с малки букви из офертите, преди и това го нямаше :mhihi:

Имаше си го, пак с малки букви. Имам си тук брошурката още като пуснаха Айфона и си го пише.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата