Крилати фрази, афоризми ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Крилати фрази, афоризми ...

Мнение от jordanov » 21 Авг 2011, 11:29

Колеги, отдавна мисля да пусна такава тема. От няколко месеца насам имам чувството, че акъла е започнал да ми идва. Започнах да чета доста по собствено желание, като се има предвид, че преди изобщо не го правех. Идеята ми е в тази тема да съберем мъдрости, които са ви направили впечатление. На мен специално ми действат доста добре и страшно се възхищавам на хора, които са казали неща някои преди десетки, стотици, дори хиляди години, които ако се замислите в много от случаите важът и сега. Тук можем да слагаме и интересни цитати книги.
Започвам от следващото мнение.
Последна промяна jordanov на 21 Авг 2011, 11:39, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Крилати фрази, афоризми, цитати от филми.

Мнение от jordanov » 21 Авг 2011, 11:30

Мъжът обръща внимание на дрехите на жената само когато я съблича или когато ги плаща.

Срещата на два характера е като взаимодействието между две химически вещества: ако има реакция и двете се трансформират. Карл Юнг.

Ако умееш да летиш, не казвай на никого, защото не можеш се отърва от учители! Николай Курдюмов

Повечето хора използват първите години от живота си, за да съсипят последните. Жан де ла Брюйер

Самите Богове не могат да се преборят с глупостта на хората. Айзък Азимов

Един младеж потропал на вратата на един мъдрец и като го видял, попитал: - Вярно ли е, че можеш да четеш в душите на хората? - Само в ония, в които пише нещо. - отвърнал мъдрецът.

Никой няма достатъчно добра памет, за да бъде преуспяващ лъжец. Абрахам Линкълн

Едно от най-големите бедствия на цивилизацията е ученият глупак. Чапек

Вярата в лекарствата ги прави целебни. Тамилска поговорка

Не се страхувай от съвършенството, никога няма да го достигнеш. Салвадор Дали

Колкото повече един мъж знае, толкова повече прощава! Конфуций

Който иска да направи нещо - намира средства, който не иска - намира причина. Арабска поговорка

Малките крадци ги бесят, на големите им предлагат публична служба. Езоп

Който не ме уважава, да духа супата! Любослав Пенев

Един човек с кураж е мнозинство. Томас Джеферсън

Господ сигурно обича обикновенните хора, щом е направил толкова много от тях. Ейбрахам Линкълн

Няма нищо по-страшно от активната глупост. Гьоте

Пътуване от 1000 километра започва с една стъпка. Лао Дзъ

Десет човека, които говорят създават повече шум от хиляда, които мълчат. Наполеон Бонапарт

Човек трябва да се оценява по върховите му постижения.

Да си зависим или да копнееш за повече отколкото имаш, означава само тъга и неудовлетвореност.

Човек трябва да иска малко, за да може да плати цената. Ванга

Престани да се чувстваш абсолютно отговорен за абсолютно всичко през цялото време. Това все пак е моя работа. Бог

Не е важно кой е прав, а какво е правилно. Томас Хексли

За да придобиеш знание, всеки ден прибавяй по нещо. За да придобиеш мъдрост, всеки ден изхвърляй по нещо. Лао Дзъ

Щастието е като здравето - ако не го забелязваш, значи го имаш. Тургене

Моли се така, сякаш всичко зависи от Бог, но работи така, сякаш всичко зависи от теб. Едгар Кейси

Човек никога не е тъй щастлив, нито тъй нещастен както си въобразява. Ларошфуко

Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.

Глупости правят умните хора. За останалите е ежедневие. Оскар Уайлд

Сънят променя решенията.

Ако успееш да прекараш един съвършено безцелен следобед, по съвършено безцелен начин, значи си се научил да живееш. Лин Ютанг

Мъдрецът сочи луната, а глупакът гледа в пръста му.

Всяка крайност е родна сестра на ограничеността. В. Г. Белински

Който търси приятел без недостатък, ще остане сам. Каракалпакска поговорка

Чувствата не мамят. Мамят само съставените по тях съждения. Гьоте

Бъдете внимателни и хладнокръвни. Да имаш студена глава е също така необходимо, както и да имаш горещо сърце. Дж. Лебок

Когато има толкова случайности, търси закономерност.

Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно. Уолтър Липман

Колкото повече ни заплашват, толкова по-малко обичаме. Интересно, излиза, че да обичаш някого без условия, означава, че не те интересува кой е той и какво прави! Излиза, че безусловната любов е същото като безразличие! Ричард Бах ("Едно")

Глупаво е да правиш планове за цял живот, когато не си господар дори на утрешния ден. Сенека

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Преди да поискаш, помисли какво си дал.

Ако прекалено натегнеш струната, тя ще се скъса. Ако я оставиш прекалено хлабава, тя няма да свири. Сидхарта

Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.

Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят. Бъртранд Ръсел

Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно. Секст Емпирик

Ако искаш да се почувстваш богат, просто преброй всичките свои неща, които не си купил с пари.

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи. Джон Максуел

Понякога дори да живееш се изисква кураж. Сенека

Това, което откриваш сам, е винаги по-вълнуващо от това, което някой друг ти показва - това е като разликата между истинската любов и нагласената сватба. Терънс Рафърт

Човек е истински мъдър тогава, когато знае, че не знае нищо. Сократ

Най-голямото щастие е да бъдеш обичан заради самия тебе или по-точно, да си обичан въпреки тебе. Виктор Юго

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват. Виктор Грейсън

Ако си направил добро - скрий, ако са ти направили добро - разкажи. Арабска поговорка

От едно и също цвете змията прави отрова, а пчелата - мед. Арменска поговорка.

Четенето за ума е същото, което са физическите упражнения за тялото. Адисон

Ако мечтаеш грамотно, можеш да станеш и Бог.

Беден е не този, който има малко, а този, който иска да има повече. Сенека

Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно щях да знам. Тома Аквински

Свободата е абсолютната липса на страх.

Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ. Лао Дзъ

Мъдрият се учи да може, умният - да знае. Само на глупака всичко му е ясно.

Познах добро и зло, грях и добродетел, правда и неправда; съдих и ме съдиха; минах през раждане и смърт, радост и мъка, рай и ад; и накрая разбрах, че аз съм във всичко и всичко е в мен. Ажрат Инайат Хан

Най-трудно е да се отговори на въпрос, на който отговорът е очевиден. Бернард Шоу

Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина. Катон

Чудото е събитие, описано от хора, които са го чули от онези, които не са го видели. Харбърд

Леността е повече в духа, отколкото в тялото. Ларошфуко

Най-вредна е мисълта, че сте отдали всичко без награда. Агни Йога

Нашето знание е ограничено, а нашето незнание - безгранично.

Който не умее да владее себе си, той е роб, па ако ще да е владетел на целия свят. Епиктет

Който зад гърба ме клевети, той се бои от мене, а който в очите ме хвали, той ме презира. Китайска мъдрост

Най-великата доблест не е в това никога да не паднеш, а да се изправиш всеки път, когато паднеш. Конфуций

Във Вселената има само един закон, който никога не се променя, а именно, че всичко се променя и че всички неща са преходни.

Една вечер сладки приказки с умен човек струват колкото десет години над книгите. Китайска поговорка

Да отделиш цяла година, за да откриеш подходящия учител е по-важно и от цели три години учене. Китайска поговорка

Изкарал три дни на пост и вече си мисли, че е за рая. Китайска поговорка

Провалиш ли се сам, сам се изправяй. Китайска поговорка

Време. Единствената жертва, която след гибелта си отмъщава на своя убиец. А. Кулевич

По-добре е десет пъти да бъдеш излъган, отколкото един път да загубиш вярата си в хората. Хайнрих Шоке

По-лесно е понякога да признаеш, че си виновен, отколкото да докажеш, че си прав.

Всеки човек е луна и има тъмна страна, която никога не показва никому.- Марк Твен

Човека се храни с много неща,пари,власт,знания и прочие,но на празен стомах тези неща избледняват!

Там където съм срал,не пикая!!!

Някои хора чуват вътрешните си гласове и живеят с това, което са чули. Такива хора полудяват или се превръщат в легенда. Легенди за страстта

Надеждата е нещо добро, може би най-доброто от всичко на света. А нищо добро не умира! Въпросът е дали да се вкопчиш в живота или в смъртта. Изкуплението Шоушенк

Невежеството е блаженство. Матрицата

Не съществува такова нещо като грешка. Съществува това, което правиш и това, което не правиш. Изневяра

Може да сме приключили с миналото, но то не е приключило с нас. Магнолия

Никога не се бори с прасе - и двамата ще се окаляте, но на прасето ще му хареса! Добър съвет

Никога не мрази враговете си. Това пречи на решенията ти.

Когато притиснаха Хрушчов, той написа 2 писма и ги даде на приемника си. Беше написал: Когато изпаднете в безизходна ситуация, отворете първото писмо и ще бъдете спасен. Когато изпаднете в друга безизходна ситуация, отворете второто писмо. Твърде скоро, човекът изпаднал в затруднение, затова отворил първото писмо, в което пишело: Обвинете за всичко мен. И така, обвинил стареца. Минало успешно. Но отново попаднал в безизходно положение и отворил второто писмо. В него пишело: Седнете и напишете две писма.

Всичко свършва зле. Иначе няма да свършва. Коктейл

Не можеш да устоиш на това, което не можеш да притежаваш! Секс игри

Да се откажеш, когато разполагаш с предимство, не е същото, като да се откажеш. Американски гангстер

Първата реакция към операта е много силна. Или се влюбваш в нея, или я намразваш. Ако я обикнеш, е завинаги. Ако ли не, може и да се научиш да я цениш, но никога няма да стане част от душата ти. Хубава жена

Никога не позволявай на фактите да пречат на истината. Теория на лъжата

Няма по-жалка гледка от ампутирания дух. За него няма протези. Усещане за жена

Можеш да разбереш сума ти неща за един човек по обувките му. Форест Гъмп

Успехът е дълго пътуване, не само крайна цел.

Мъж, който никога не е ядосвал жена, се е провалил в живота. Кристофър Морли

Човек трябва да бъде умерен реалист, макар че понякога реалността е по-страшна от черногледството. Но докато черногледството е нагласа, реалността е даденост. Асен Сираков

Който казва, че трудът е песен, нищо не разбира от музика. Лара Златарева-Береану

Чуждата глупост не ни прави по-умни. Наполеон I Бонапарт

На най-важните житейски кръстопътища няма никакви пътни знаци. Чарли Чаплин (Чарлз Спенсър Чаплин)

Не е страшно, че грешим. Страшното е, че повтаряме грешките си. Оскар Уайлд

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече. Алберт Айнщайн

Забавно е да правиш невъзможното. Уолт Дисни

Всеки ден трябва да слушаш поне една песен, да погледнеш една хубава картина и ако е възможно, да прочетеш едно мъдро изречение. Йохан фон Гьоте

Някои градят своето бъдеще, а повечето от нас само го чакат да дойде.

Когато мъж разговаря с красиво момиче в продължение на час, му се струва, че е минала секунда. Но ако седне на гореща печка, секундата му изглежда като час. Това е относителността. Алберт Айнщайн

Във всеки от нас спи геният. И с всеки изминал ден, все по-дълбоко.

Във всеки от нас спи геният. И с всеки изминал ден, все по-дълбоко.

Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал. Джон Фицджералд Кенеди

Никога не е грешал този, който никога не е опитвал нещо ново. Алберт Айнщайн

Човек няма как да знае какво би трябвало да иска, защото живее един-единствен живот и не може да го сравнява с предишните си животи, нито пък да го поправи в следващите ... Няма никакъв начин да се провери кое решение е по-правилно, защото няма никаква възможност за сравнение. Човек изживява всичко за първи път, при това без да е подготвен ... Einmal ist keinmal, повтаря си Томаш немската поговорка. Онова, което се случва само веднъж, все едно никога не се е случвало. Милан Кундера

Познавачът флиртува на плажа с момичето с най-светла кожа - тя има още отпуск пред себе си. Марчело Винченцо Доменико Мастрояни

Този, когото носят на ръце, не знае колко е дълъг пътят до града. Нигерийска поговорка

Всичко, което човек трябва да направи, е да приеме невъзможното, да се справи без необходимото и да изтърпи нетърпимото. Катлийн Норис

Разковничето на стратегията не се крие в това да избереш пътя към победата, а в това да направиш избора си така, че всички пътища да водят към нея.

Не се притеснявай да направиш голяма крачка - не можеш да прескочиш пропаст на два малки скока!

Думите без дела са убиец на мечти. Най-малкото действие е по-добро и от най-голямото намерение.

Животът е възмутителен, когато мислиш за него и прекрасен, когато го живееш! Карол Корд

Асансьор до успеха няма. Налага се да използваме стълбата.

Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал. Джон Фицджералд Кенеди

Не е по силите ни да върнем вчерашния ден, но можем да спечелим или загубим утрешния! Линдън Джонсън

Без амбиция нищо не започва, а без труд нищо не завършва.

Чарът дава възможност да получиш положителен отговор без да зададеш ясен въпрос. Албер Камю

Искай повече, за да получиш достатъчно!

Благословен е този, който се е научил да се надсмива над себе си, защото той никога няма да спре да се забавлява.

Ако не сте част от валяка, сте част от пътя. Грегъри Роулинс

От опит знам, че който няма пороци, има много малко добродетели. Ейбрахам Линкълн

Не може да не уважаваш някой, който може да напише Вторник, дори и да е с правописни грешки. Но правописът не е всичко. Има дни, когато да напишеш Вторник — просто не е нужно. Алън Александър Мил

Когато наближава буря, някои строят стени, други - вятърни мелници. Китайска поговорка

Никога не съм позволявал на училището да попречи на образованието ми. Марк Твен

Когато човек мисли, той се съмнява; когато действа е уверен. Анатол Франс

По-добре цял ден да мислиш, отколкото цяла седмица да се трудиш напразно. Финландско

Думата "утре" е измислена за нерешителните и децата. И.С. Тургенев

Трудностите в живота и крайните емоции, неизбежно оставят отпечатък върху психиката ти и докато мислиш за това болката се усилва.

"Алкохолът е за хора, които могат да си позволят да загубят няколко мозъчни клетки." via Charlie Harper

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Авг 2011, 11:35

Защо не разделиш темата на няколко части - специлно за цитати от филми , може да се получи интересно . Аз имам много да кажа :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 21 Авг 2011, 11:39

acho.rs написа:Защо не разделиш темата на няколко части - специлно за цитати от филми , може да се получи интересно . Аз имам много да кажа :)

еми аре ти направи тема за цитати от филми, аз ще ги изключа от тук ... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Крилати фрази, афоризми ...

Мнение от acho.rs » 21 Авг 2011, 11:49

:yes:
Аз тъкмо пуснах една друга , но нищо :)

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 21 Авг 2011, 11:53

Винт набит с чук държи по-добре от пирон навит с отвертка-руска техническа мъдрост :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 21 Авг 2011, 14:28

ако си легнеш със сърбящ гъз-
ще се събудиш със смърдящ пръст :mrgreen:
Изображение

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 21 Авг 2011, 15:55

Крив кур в приятелски гъз се изправя :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 21 Авг 2011, 16:09

Алкохола може да навреди на човек само ако стъпи бос върху чашата :have one:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 21 Авг 2011, 17:11

Алкохолът не е компот и не е за всеки.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Мнение от Is. » 21 Авг 2011, 18:46

Кой каквото прави сам пада в него !
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 21 Авг 2011, 19:03

Когато спреш да вярваш в нещо то спира да съществува.

Помни няма нищо невъзможно стига достатъчно силно да го искаш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 21 Авг 2011, 19:17

таз година букла, догодина две :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E34 Touring 520i
Мечтае да кара: BMW E30 M3 V10

Мнение от spar4o » 21 Авг 2011, 19:48

Бързата кучка....планина повдига! :mrgreen:
Mr. 6 Cylinders
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 21 Авг 2011, 22:29

Maлууу, яла нящо изяш мъ. Поговорка от Видинския край :mhihi:
Koйто копае гроб други му, сам пада в него
Влезна като цифка у мивка
Влезна като 5 лева в цигулка
Бегам бърже, серем бавно :winky:
Хайде, стига толкова простотия от мен :mhihi:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата