Проблем с оборотите M52TUB20

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е60 530д

Re: Проблем с оборотите M52TUB20

Мнение от Milen83 » 21 Авг 2011, 1:19

и мойта е така , все още не съм намерил проблема всичко изисано в по горния ми пост съм го направил и няма оправия пак е така при рязко подаване на газ при успокояването на оборотите се разиграват един два пъти и после се успокояват като е изфорсирам след 2к не го прави ....само при ниските от към 1к до 1500 незнам тва нешо няма оправяне стувами се че като сложа 100 октанов бензин по не го прави като че ли ама незнам ........
ако някои разбере от какво е да казва.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mslmisko » 21 Авг 2011, 3:00

знам че не е сьщата кола, но преди години имах подобен проблем с вектра ц 2,2, майстора залагаше най много че е заминала горивната помпа, подмених почти всичко и проблема остана, на края се оказа ЕКУ-то...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 21 Авг 2011, 10:37

И на мен ми казаха,че проблема е в ЕКУ-то!Не мога да повярвам,че е оттам,а и няма как да се докаже!Проблема е по-скоро дразнещ,отколкото да пречи на шофирането и съм се адаптирал така да карам,че да не се появява,но ако някой го е оправил искам да знам!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW E46/E39 MPower

Мнение от chl » 22 Авг 2011, 2:27

Някой да е сменял предните сонди ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Milen83 » 22 Авг 2011, 7:32

аз не съм ама дават коректни стойности и няма за какво да се хвана да ги сменя .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 22 Авг 2011, 9:10

Най-интересното е,че докато загрява колата проблемът го няма,НЯМА ги и в НАЧАЛОТО когато е вече загряла!След като се покара 10км и се спре ,при леко форсиране започва да го прави!Аз също карам само на 100 октана,но когато смених горивния филтър проблемът изчезна за известно време!Или е ЕКУ-то или нещо супер смешно и дребно лъже ЕКУ-то на ниските обороти-но не е дебитомер или ламбди! :banghead:
Проблемът е дребен,но СЕРИЕН,ХРОНИЧЕН и БЕЗ РЕШЕНИЕ за СЕГА: viewtopic.php?f=34&t=207978
Аз залагам на VDO-Siemens осран хардуер!ЕКУ-то не може да оправлява адекватно стъпковото моторче в ниския оборотен диапазон!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Milen83 » 22 Авг 2011, 9:39

аз съм пробвал с 3 стъпкови моторчето и пак същото , мен ме съмнява да е ЕКУ - то , та какво да му стане на него точно пук ниските да не може да регулира , той софтуера не може да се измени както е записан така си остава ше подава импулси на стъпковото моторче да отваря и затваря по един и същ начин докато не го препрограмиращ , има нещо друго тука ама каво е , при мен също когато е студена го няма този проблем след като загрее се получава.....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 22 Авг 2011, 9:55

Колега,проблемът ни е идентичен,но май само нас двамата ни дразни,защото повечето колего го имат,но дори го смятат за нормално!Преди 3 години на диагностика в Юве-Бош пуснаха програма,която прави тест-чрез програмата исаха да накарат стъпковото моторче да качи оборотите да речем на 2000 и то не искаше!Диагностикът каза ,че моторчето си е ОК,но ЕКУ-то не може да го управлява адекватно???!Това помня и помня 150лв за Камора да ми преинсталират софтуера,барем се оправи! :banghead: :banghead: :banghead:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Milen83 » 22 Авг 2011, 11:01

ами то ако го преинсталират по добре направо да го ъпдейтнат с нова версия ако има за нашите двигатели . ама как пък стъпковото моторче ще качи оборотите до 2000 като то не е свързано с жилото на газта , то регулира чрез въздуха който отива към дросела незнам явно не мога да си го обесня не съм толкова наясно ама щом казваш значи е така .....
Ами остава да пробваме та да видим да ли ще е от това проблема , мойта кола като е купих не го правише това в последствие се появи като смених термостата и почна да го прави незнам как е връзката ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 22 Авг 2011, 13:17

Не,лошо съм се изразил!
1-на диагностика ми казаха,че ЕКУ-то не управлява коректно моторчето
2-ЕКУ-то не искаше да качи оборотите принудително чрез софтуерна програма
3-посъветваха ме да преинсталирам софтуера
4-150лв за преинсталиране дадох в Камор
5-без промяна е до ден днешен
6-В камора тогава ми казаха,че няма особен софтуер в ЕКУ-то,че да се преинсталира и затова мисля,че няма и ъпдейти за нашия двигател!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Milen83 » 22 Авг 2011, 13:41

Аха сега разбрах какво си искал да кажеш , но пък при мен когато ходих на диагностика в М - кар Стара Загора за тестване на ваноса понеже колата не беше достатъчно загряла и програмата не даваше да се изпълни теста диагностика от компютара повиши оборотите за да загрее по бързо принудително след което достигна работна температура и направихме теста , което ме навежда на мисълта че мойто ЕКУ е добре обаче пак си оставам с този проблем с оборотите при рязко подаване на газ от място пак ги клати един два пъти и после ги заковава . Пропуснах да споделя още нещо когато бях на диагностика незнам как е при вас обаче забелязах че оборотите ми на празен ход са 720 об. и решихме да вдигнем чрез софтуера малко понеже има възможност може да ги увеличаваш и намаляваш с по 10 единици и ги направихме 760 об. малко по високи и сега като че ли е по добре много рядко го прави , но не е изчезнал на пълно проблема.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 22 Авг 2011, 13:47

Точно по същата причина сменях ЕКУ на Е36-цата - изгоряло крайно стъпало, поради което не можеше да упрявлява стъпковото моторче и колата глъхнеше на свободна. Ако е само леко, като при вас не е проблем, но е така в началото, с времето ще се задълбочи, ако проблема е същия.

П.С. Ако някой търси ЕКУ за Е46 - имам останало от М52Б20ТУ.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Milen83 » 22 Авг 2011, 14:01

При нас на свободна няма проблеми само при подаване рязко на газ се разклащат при стабилизиране на оборотите и то само в ниския диапозон ако го изфорсирам до към 2- 3 си ги връща нормално и ги кове .Ами то може да се провери ако има изгорял цифров изход на ЕКУ - то , от софтуера има опция която ти сработва стъпковото моторче когато колата е на контакт и така може да го чуеш как прецъква аз това го пробвах при мен си се управлява корекно , а пък ако има иазгоряла нещо диагностика ще го хване веднага преполагам и лампата ше светне тая за електрониката на таблото.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 22 Авг 2011, 14:54

Така е!
Няма такъв проблем като с ЕКУ-то на Е36!
От 4 години я карам така и не се задълбочава проблема,а точно за това се моля,защото ако стане поне ще е ясно от къде е!Явно е някакъв смешен бъг в датчици!
Сега съм се приготвил да й слагам мултиволана с круизконтрол,а той точно така управлява скоростта-чрез ЕКУ-то и ако стане,ще е сигурен белег,че не е от ЕКУ-то!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Milen83 » 22 Авг 2011, 20:22

ми и аз съм така колега вече година , пробвай да и дигнеш малко оборотите като че ли има ефект поне при мен де , ако не така ше си караме и тва е

ПредишнаСледваща

Назад към E46