Обзавеждане на кухня и спалня, споделете мнение за фирми

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Обзавеждане на кухня и спалня, споделете мнение за фирми

Мнение от [FF]GODFLESH » 23 Авг 2011, 20:01

А за тия мебели Cheers чували ли сте нещо?Кви са, що са?Струват ли си парите...по точно ме интересува за холните гарнитури

става въпрос за този модел
http://www.novdombg.com/index.php?produ ... id=&pid=34
Последна промяна [FF]GODFLESH на 23 Авг 2011, 20:11, променена общо 1 път
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 23 Авг 2011, 20:10

Тези също не са за пренебрегване http://www.valiyan.com/
Виждал съм техни изпълнения при мои клиенти......и спокойно мога да кажа ,че се справят повече от добре :roll:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 23 Авг 2011, 21:26

фабрика forest по пътя за гара Искър за кухни легла
и има една фабрика в овча купел gato май бяха за мебели
от тях съм доволен :)
what a helluva ride

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 24 Авг 2011, 10:16

Пилев написа:То че ще изчака икеа ясно. Но на мен ми се струва, че няма да е по различно от другите мебелни магазини, дано да греша. Направо ми пращаите контакти на л.с. за хората за които говорите. Аз да съм си подготвен :) .
И тъй като нищо не разбирам каква е разликата м/у ПДЧ, МДФ и фурнир :oops: .

Въпроса ти е малко грешно зададен но ще се опитам да кажа какво мисля аз.
Фурнира е нарицателно за плоскост в България, но в повечето си приложения той реално е крепежния елемент на ПДЧто и МДФа.
МДФ и ХДФ са технологични съкращения за производство на плоскости, средно пресовани и високо пресовани - сиреч първите са по рехави, вторите са по твърди заради големия брой частици на кв.см. Реално ХДФ рядко се ползват за мебели, а по-скоро за ламинирани паркети.

Хубав вариант е ползването на фурнировани/фолирани МДФ плоскости за изграждането на гардероби, спални, холни маси и т.н.

ПДЧ аз лично се стремя да не ползвам като правим обзавеждане което ще се ползва интензивно повече от 3-4години.
Искам да поясня, че не се занимавам с мебели, в случай че някой се заблуди.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 24 Авг 2011, 10:23

[FF]GODFLESH написа:А за тия мебели Cheers чували ли сте нещо?Кви са, що са?Струват ли си парите...по точно ме интересува за холните гарнитури

става въпрос за този модел
http://www.novdombg.com/index.php?produ ... id=&pid=34

лудница са :)
аз много исках такива за хола, но е малък и не мога да събера целия комплект :confused:

Сега звъннах в Еником, не са фалирали, така че ще пропуснем зверската разпродажба :mhihi:
Tux0 Ca !
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от desitosf » 10 Май 2017, 10:59

Здравехте колеги и колежки, :wave:
надявам се, че не се включвам късно. И аз имах същия проблем, с избор на мебели за кухнята и спалнята, след дълго и мъчително обикаляне по магазините накрая реших да видя решения в интернет. Така общо взето след дълго ровене из интернет попаднах на няколко сайта за мебели, които предлагаха мебели на ниска и разумна цена. Дано ви свършат работа: xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
В крайна сметка се спрях на ТУК ДОМАТИТЕ НЕ ГИ ЯДЕМ С КОЛЦИТЕ, след което останах приятно изненадана, спалнята дойдоха за по-малко от седмица. Изработена от качествени материали, нищо общо с това което гледах по другите магазини.
Надявам се да съм била полезна. :ok:
Поздрави :lalala:

bum_bum: Макло модерирах ас :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 10 Май 2017, 15:40

6 години по-късно, сигурно не е :D
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 10 Май 2017, 16:58

Малко опит да споделя,
кухнята сам си я проектирах и сглобих, само дадох в една фирма да ми накроят и кантират плоскостите, по-късно ще кача схема, но сега ще ти кажа цените и съответно материалите:
Корпус - 18мм ПДЧ egger
Вратички - 18мм МДФ голо (сам си го боядисах) нямам идея каква е марката, а и при гол МДФ няма особени разлики или поне аз не намирам.

материал + кроене и кантиране = ~650лв, като в тази цена влязоха и две шкафчета за баня

плот - масив дъб 40мм = 500лв + 20лв на един дърводелец да ми го разкрои и да направи едни "ключалки" за крепежни елементи

Обков - Haefele - излезе малко под 300лв, от които 210лв беше механизмът за вагонетката, просто в каталога, който ползвах за проектирането няма цени и това ми хареса а после нямаше мърдане :) иначе пантите са по лев и нещо/брой механизмите за чекмеджетата са според вида от 3 до 50-60 лв за брой

Сглобих я с помощта на един приятел и всичко е наред.

Спалня - същата работа, пак сам си проектирах нещата, защото леглото трябваше да е 2,20 дълго и т.н.

5-крилен гардероб с надстройка + легло 160х220 с плоскости egger = ~1800лв - просто отиде доста материал и имаше и 25мм плоскости които са бая по-скъпи

Обковът беше някакви 50-60лв пак хефеле

Цените на ПДЧ плоскостите на егер са ~85лв/брой, като плоскостта е 2,80 х 2,06м или нещо такова (+/- някой сантиметър, карам по спомен)

В другата спалня направо отидох в Jysk и си взех 3-крилен гардероб + легло 140х200 + скрин + нощно шкафче + матрак за леглото и цялото нещо ми излезе ~1200лв. не е лошо качеството, но с леглото и гардерорба ми се разказа играта - зверски много крепежни елементи и е малко играчка, но в крайна сметка стана приятно.(а наглеците написали и на инструкцията да се навиват винтовете на ръка, да не се ползва винтоверт :kuku: познайте кой ще го спази)

От ИКЕА като мебели съм взимал само масата за трапезарията 1,50 х 95 = 700лв, хубава е нямам забележки, освен че е от много мека дървесина и лесно се наранява. Иначе монтажът беше лесен.

По-късно ще пусна снимка + схема на кухнята и мебелите за спалните да добиеш представа.

Иначе фирмата, в която ми кроиха и кантираха плоскости се казва Декопласт в гара искър, хората предлагат и монтаж и проектиране, но нямам идея за цени на тези услуги т.н. само за рязане помня че беше 1лв на срез, 50ст за обикновен отвор и 1лвили 1,50 за отворо за минификс. Кантирането мисля беше 1лв/метър за 1мм кант, като с него е най-добре защото хем е с причлина дебелина, хем не е прекалено дебел и машината може добре да го нагрее и да хване лепилото както трябва, при 2мм има риск да не се нагрее достатъчно, за да се разлее хубаво лепилото и след време да отпусне.

EDIT: Ето и картинките

https://1drv.ms/i/s!Aon8lUbSlTLwidM-gkPcMFrOjuY1jw

https://1drv.ms/i/s!Aon8lUbSlTLwidM9xNf6clFo1BDOrg

https://cdn2.jysk.com/getimage/wd2.large/73532
Последна промяна Cyberloner на 10 Май 2017, 21:27, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 10 Май 2017, 20:57

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 10 Май 2017, 21:32

Искам да си монтирам такъв стол ама нещо офертите са все четирицифрени числа за тая пластмаса :mhihi:
Някой нещо идея по Йофтинко?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 10 Май 2017, 21:36

kiko написа: Някой нещо идея по Йофтинко?

~20лв с монтажа :mhihi:

Изображение

П.П. тия балони са адсkи недобни ако си по-височък, един път се пробвах да се завра в едно такова и се почувствах като в първата част на Men in Black

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 10 Май 2017, 22:37

17390705_10212537476890996_3727234255779038515_o.jpg

горната кухня е моята,поръчена и доставена от икея. челата са от масив. шкафчетата са черно пдч,обков блум. около 3к лева,като кунята не е купувана от БГ. В Бг може и по евтина да дойде. Като качество всико изглежда много добре,само при самия монтаж НЕ трябва да се използват разпънките на икея,които крепят шкафчетата.аз си нарязах такива от дърво. Плота е от камък и моя съвет е ако имаш пари да помислиш за такава екстра :yes: кавам ти го като човек изхвърлил стотици плотове от пдч и масив :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 11 Май 2017, 5:44

Специално за кухните на ИКЕА нямам впечатления, но леглата са им много здрави и добри.
Купувал съм кухни от различни места, като навсякъде бяха боклук. Става въпрос за ПДЧ.
И все пак полските от АРОН като че бяха малко по-добри.
Догодина ще правя ремонт вкъщи, включително и нова кухня, направо не знам откъде ще взимам кухня.
:yes:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 11 Май 2017, 20:49

Аз ще правя една малка кухня тази година, и мисля да я правя от масив, но не чам, че нещо ми писна от тея, гипсо картони, ламинирани паркети и ПДЧ
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 18 Ное 2019, 13:45

И на мен ми дойде на главата приключението "кухня". Някой ползвал ли е услугите на ИИКО ? На думи са големи, много клиенти имали и много се чакало, качеството имало цена бла-бла ... ама нещо не ми вдъхнаха доверие. Другите варианти са ми Диалог и Еником-М.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата