Обжалване на акт

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пичеловка

Re: Обжалване на акт

Мнение от ^_^ » 23 Авг 2011, 19:13

Защо да минавам технически преглед за изтекла "ГО".
Така де, вече не може да се прави със задна дата. Направих си нова, утре ще ходя до КАТ да ми махнат стикера и да ми върнат талона на колата. А това за 2-та акта едновременно наистина е уникална простотия. Чакаме да видим сега какви глоби ще дойдат,

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 24 Авг 2011, 9:19

защото е спряна от движение, а процедурата за пускане в движение включва каналите на КАТ и доста нерви... едва ли има разлика защо е спряна колата от движение- те могат да я спрат от движение за доста неща и едва ли за всеки случай а предвидили отделна процедура за пускане в движение...

За глобите едно е 100% сигурно- акта за липса на ГО е минимум 400, значи всичко ще ти струва поне 500лв. + няк'ви точки...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 24 Авг 2011, 15:41

Процедурата, в Плевен, за пускане в движение е елемнтана, без нерви и заяждания. Плащаш си таксите, минаваш документално през каналите(там само номера на шасито гледат) и си готов. Обикновено опашките са в рамките на нормалното и повече от час няма да чакаш.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 24 Авг 2011, 15:55

За ГО си си виновен и не можеш да обжалваш, за несъобразената скорост и всичките описани маневри - да бъдат доказани, като свидетелските показания ( полицаите ) не се взимат в предвид, освен ако не са доброволни свидетели подписали се в акт или протокол, така, че второто наказателно го обжалвай, няма шанс да не бъде спечелено.

И вообще стига сте се плашили от полицията, четете закона, не само знаците - за да се докаже нарушение, трябват доказателства, няма дело за което свидетелските показания да са определящи.

Това е като те спрат с радар и тои покажат само скорост някаква, дата и час - от къде да знам на кой е тая скорост.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Авг 2011, 16:12

ruskin написа:За ГО си си виновен и не можеш да обжалваш, за несъобразената скорост и всичките описани маневри - да бъдат доказани, като свидетелските показания ( полицаите ) не се взимат в предвид, освен ако не са доброволни свидетели подписали се в акт или протокол, така, че второто наказателно го обжалвай, няма шанс да не бъде спечелено.

И вообще стига сте се плашили от полицията, четете закона, не само знаците - за да се докаже нарушение, трябват доказателства, няма дело за което свидетелските показания да са определящи.

Това е като те спрат с радар и тои покажат само скорост някаква, дата и час - от къде да знам на кой е тая скорост.

Не че нещо,ама мене като ме спряха 2 ра кола у пазарджик и ми показват реално на предната кола скоростта,и като го обжалвах,та милиционерите не идваха,та на 2 рото дело дойде и каза че не си спомня конкретния случай-ама ме праснаха с 150 лева и месец,та го обжалвах в административния,там пак милиционера не се яви,ама си однесох глобата-Извода-У чуждо село и дувара бие!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ^_^ » 24 Авг 2011, 18:13

Отивам сутринта в КАТ с новата гражданска и от там ми заявяват, че трябва да донеса някакъв зелен документ и талона на колата, които трябвало да бъдат при кварталния полицай. Даже ми се скараха, как може да дойда без тях. И така естествено при кварталния го няма. Дали ме излъгаха за да са сигурни, че ще си взема акта ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 24 Авг 2011, 18:48

Колега - не знам как е станало това и на какво основание - ако има снимка на колата ти и скоростта - разбира се, няма как да се измъкнеш - но ако има някаква скорост, някакъв час и дата и няма обекта който се движи с тази скорост - от къде да знам, може лястовица, орел, леопард да се прелетели/претичали пред радара.

Главното е още преди да ти съставят акта, при самото общуване да не се даваш, първо - излизането от автомобила не е задължително - в закона пише, че могат да те поканят да излезнеш от автомобила, но първо аз не съм кифла влюбена в полицая, че да отговарям положително на поканите му, второ - може да си ме кани колкото иска, избора е мой дали да излезна или не.

Съставянето на акт за нарушение става след констатиране на нарушение, административно право, трябва да те запознаят с материалите и доказателствата които доказват вината ти, демек седиш си в колата, а те някак си да ти донесат радара със снимката на колата ти, скоростта, датата, часа в допълнение със удостоверение за съответствие, ръководство за експлоатация и разбира се устройството трябва да е пломбирано - иначе - от къде да знам с какво ми мерят скоростта, отговаря ли то на истината и тн.

Колеги, това на пътищата което правят полицаите е безумие, всички знаем частта от закона която нарушаваме, но никой не се опитва дори да прочете тази част от закона която нарушават полицаите със своите действия, арогантно държание и тн, а единственния начин това да се промени е шофьорите да си знаят правата.

Аз съм в Русия в момента и мога смело да кажа, че скапаната милиция, преименована вече в полиция тук е 100 пъти по-човечна и спазва законите от колкото българските хипопотами и глигани, които идват, казват ти Грух Грух, лейтенант Свинчо, вашите документи и като го помолиш за неговите + наряд и ти пожелава лек път, ако вообще пожелае нещо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ^_^ » 25 Авг 2011, 11:49

Още чакам този мистериозен зелен документ от кварталния полицай.
:evil:

Предишна

Назад към Извън Темата