Ремонт на ABS блок
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Ремонт на ABS блок
Аз пък съм недоволен от Варненската фирма.Преди няколко месеца като им се обадих,че имам проблем с АБС модула започващ с номер 001,ме отрязаха като гнила круша и казаха,че тази серия не подлежи на ремонт...пиша сега понеже гледам колко ги хвалите,та да знаете,що за стока са 

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
kalingk написа:Аз пък съм недоволен от Варненската фирма.Преди няколко месеца като им се обадих,че имам проблем с АБС модула започващ с номер 001,ме отрязаха като гнила круша и казаха,че тази серия не подлежи на ремонт...пиша сега понеже гледам колко ги хвалите,та да знаете,що за стока са
Модула завършва на 001.....И как разбра ,, що за стока са '' ???????? Тази фирма от 2 години ги поправя.....
sadex5 написа:kalingk написа:Аз пък съм недоволен от Варненската фирма.Преди няколко месеца като им се обадих,че имам проблем с АБС модула започващ с номер 001,ме отрязаха като гнила круша и казаха,че тази серия не подлежи на ремонт...пиша сега понеже гледам колко ги хвалите,та да знаете,що за стока са
Модула завършва на 001.....И как разбра ,, що за стока са '' ???????? Тази фирма от 2 години ги поправя.....
Така де,завършва на 001,еми щом най проблемните не могат да ги поправят,ами ти казват:"На 001 ли завършва модула ти..да-има ли възможност да се оправи,ми тази серия е доста проблемна и не подлежи на ремонт-за кофата е...Благодаря и приятен ден...Добър ден-Автоморга еди коя си ли е..Да,я земи тия 500 лева,че съм си купил бмв-то с убавата серия абс модул.Айде 10 лева за програмиране,айде още 10 лева за тест на друг абс дето получих тук от "коректен" колега и пари за куриера му наобратно,добре,че викнах човека с кабелите и лаптопа пред куриерската фирма,че и там олитах с 350+ лева от "коректния" колега от форума тука,дето все още си продава из форумите на БМВ манияците

ПП Беше събота или неделя,когато се обадих и ми вдигна тела/поне по гласа му/,млад мъж,ако това,някой го интересува..
- sadex5
- ентусиаст
-
Няма проблеми, дано не попадаш пак на такива хора. Да знаеш че програмиране не се налага, блока си тръгва плъг анд плей
Ако не си го оправил все още, и не ти се дават такива суми, пиши ми на л.с да ти дам координати на едно момче, от която коректност доста хора от форума са доволни. Работи малко по бавно, но сигурно !
А този твой приятел със лаптопа пред куриерската фирма, да се убие не може да прочете нищо от АБС блока, ако не е сложен на колата....
Гаранцията е само чисто нов, монтиран в оторизиран сервиз и е 12 месеца
Знам, че звучи банално, но на аз съм го преживял, и отказал съответно 

Ако не си го оправил все още, и не ти се дават такива суми, пиши ми на л.с да ти дам координати на едно момче, от която коректност доста хора от форума са доволни. Работи малко по бавно, но сигурно !
А този твой приятел със лаптопа пред куриерската фирма, да се убие не може да прочете нищо от АБС блока, ако не е сложен на колата....
Гаранцията е само чисто нов, монтиран в оторизиран сервиз и е 12 месеца

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
sadex5 написа:Няма проблеми, дано не попадаш пак на такива хора. Да знаеш че програмиране не се налага, блока си тръгва плъг анд плей![]()
Тръгва плъг-енд-плей ама друг път

и като го боднах на колата не тръгна. "Обучих" ЕКУ-то че има нов модул и работата заспа!
Та не знам точно кое е плъг енд плей в случая???
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

zAcK написа:sadex5 написа:Няма проблеми, дано не попадаш пак на такива хора. Да знаеш че програмиране не се налага, блока си тръгва плъг анд плей![]()
Тръгва плъг-енд-плей ама друг пътМоя го взех нов за около 700 лева от Германия
и като го боднах на колата не тръгна. "Обучих" ЕКУ-то че има нов модул и работата заспа!
Та не знам точно кое е плъг енд плей в случая???
Да,АБС-а дето купих беше от 2.5тдс комби и трябваше да се променят данните му,а пред куриера пристигнах и с колата и на нея пробвахме абс модулите.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Явно постоянното силно нагряване и изстиване му ... мамата ама?

- sadex5
- ентусиаст
-
Значи, ако модула е без ДСЦ тръгва веднага, поне при мен така се е получавало, никога не ми се е налагало да се разпознава. Говоря за монтирани над 20 по мой спомен.
Понеже това ми е работата може да се каже, Бош казват само че експлоатационната температура не е подходяща за модула, даже и нов да си купиш гаранцията му е 2 години, след което се оправяш сам.
По едно време при мен идваха да не кажа по 3 коли на ден със тоя дефект, писахме на Бош-централа, те казаха че всеки модул на колата е проектиран за широк температурен диапазон, но не може да се прогнозира неговия живот, както и на други електронни елементи от колата. Казаха че те поемат пълната гаранция до 5 тата година на новия автомобил, и 2 години ако закупим нов и го монтираме...Така че гаранция няма никаква, обяснението им и то толкова.
Понеже това ми е работата може да се каже, Бош казват само че експлоатационната температура не е подходяща за модула, даже и нов да си купиш гаранцията му е 2 години, след което се оправяш сам.
По едно време при мен идваха да не кажа по 3 коли на ден със тоя дефект, писахме на Бош-централа, те казаха че всеки модул на колата е проектиран за широк температурен диапазон, но не може да се прогнозира неговия живот, както и на други електронни елементи от колата. Казаха че те поемат пълната гаранция до 5 тата година на новия автомобил, и 2 години ако закупим нов и го монтираме...Така че гаранция няма никаква, обяснението им и то толкова.
А,някой пробвал ли е да хване модула с термично фолио,с цел намаляване на температурата му?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Моят, само а ASC искаше програмиране, не знам защо. Сам си го правих и тръгна.
Иначе за температурата, след яко каране лятото съм проверявал модула колко се е
нагрял и пари брутално. Като гледах компонентите на старият ми модул, не мисля
че са проектирани да работят на такава температура!!!!!
Мисля скоро да му правя някаква обвивка да го пази поне малко като на въдушните
филтри които не са за оригиналните кутии и да хвана от бронята някакъв въздуховод
да го обдухва ама да видим
Освен да взема една М-кова броя, че има въздуховоди
и от двата края

Иначе за температурата, след яко каране лятото съм проверявал модула колко се е
нагрял и пари брутално. Като гледах компонентите на старият ми модул, не мисля
че са проектирани да работят на такава температура!!!!!
Мисля скоро да му правя някаква обвивка да го пази поне малко като на въдушните
филтри които не са за оригиналните кутии и да хвана от бронята някакъв въздуховод
да го обдухва ама да видим

и от двата края

zAcK написа:...Мисля скоро да му правя някаква обвивка да го пази поне малко като на въдушните филтри които не са за оригиналните кутии ....
Има оригинален температурен екран за ABS-a.
Надолу стига до рога и пази и тръбите на климатика
Не знам колко е ефективен, но не е като без него а си е и оригинален - не се преправя нищо

PS От здрава рифелована ламарина е, а не като тези "вестници" между гърнетата на ауспуха и купето
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
tsb_bg написа:PS От здрава рифелована ламарина е, а не като тези "вестници" между гърнетата на ауспуха и купето
Имаш ли му на това чудо парт. номера да си го поръчам, да не правя цигании по колата

No 4 от схемата
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... nsulation/
Номенклатурен номер : 51488254297
Описание : ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ
Ед.цена (с ДДС) : 63.42 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
КАТО ГО ПОРЪЧВАШ ПРОВЕРИ ПАК НОМЕРА НО ТОВА ИЗРОВИХ ОТ ФАКТУРИТЕ
Отпред за стойката на ABS-a която виждаш е хванат с болт (торкс) с доста широка глава, а на всички други места със специалните гайки, които завършват с широки шайби от едната страна с които са хванати и другите изолационни панели по колата.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... nsulation/
Номенклатурен номер : 51488254297
Описание : ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ
Ед.цена (с ДДС) : 63.42 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
КАТО ГО ПОРЪЧВАШ ПРОВЕРИ ПАК НОМЕРА НО ТОВА ИЗРОВИХ ОТ ФАКТУРИТЕ

Отпред за стойката на ABS-a която виждаш е хванат с болт (торкс) с доста широка глава, а на всички други места със специалните гайки, които завършват с широки шайби от едната страна с които са хванати и другите изолационни панели по колата.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Супер. Мерси много
Ще ида до Камор да видим, но си струва тая гад, пък и ще помисля
за още нещо допълнително
Чудех се и дали да не измеря температурата на корпуса на модула
да видим как се вписва в границите на работния режим на електронните компоненти, че ми се
струва малко висока жегата там

за още нещо допълнително

да видим как се вписва в границите на работния режим на електронните компоненти, че ми се
струва малко висока жегата там