Малко информация относно брекети (скоби за зъби)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Малко информация относно брекети (скоби за зъби)

Мнение от Lattri » 25 Авг 2011, 14:17

Здравейте колеги,

Искам да попитам няколко неща относно брекетите:

1. Между колко и колко варират цените на едни качествени брекети?
2. Колко време средно се носят?
3. Какви са недостатъците на брекетите?
4. Кой зъболекар бихте ми препоръчали за слагане на брекети? (Много е важно)

Коментирайте всичко относно тези железарии. Всякаква информация би била полезна.

Поздрави.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Малко информация относно брекети (скоби за зъби)

Мнение от deyan-enchev » 25 Авг 2011, 14:25

Аз нямам, но най-близкия ми приятел има та от него знам доста:

1. 3000-3500 при неговата зъболекарка, някъде около Орлов мост
2. Носи ги всичките отпред отзад, горе и долу 3 години, сега свали външните останаха само вътрешите
3. Доста кариеси му се образуваха, трудно се почистват зъбите като ги носиш. Пада ти самочувствието и спираш да се усмихваш толкова, или слагаш ръка пред устата си като се смееш.
4. Мога да питам детайлно за зъболекартата, скъпо взима но приятеля ми е е много доволен - кариес - 150лв примерно.

Проблема при него беше разминаване на горна и долна челюст -> захапката не се изравнява при затворена уста и имаше проблеми с теглото от непълноценно хранене.

Напълно възможно е да ти извадят някой друг зъб, за да се наместят другите след слагането на брекетите.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 М52B20 coupe
Мечтае да кара: Bmw Е36 M3

Мнение от emiliqn.gqurov » 25 Авг 2011, 14:31

1. Цените са между над 2000 може и повече Лв(зависи колко са криви зъбите и от качеството)
2.Времето също зависи от кривината(казвам го от личен опит :oops: аз ги носих околу3 години :oops: )
3.За недостатъци не знам(само болката когато ги натягат, 1 ден не можеш да ядеш :mhihi: )
4. Ако си от Пловдив горещо препоръчвам Др. Анна Джуркова (аз бях при нея :)) ( http://www.djurkova.com/ ) ето сайт

ПС. Може да отидеш на консултация казват ти колко пари ще струва, колко време и ти си решаваш. Дано съм бил полезен :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 25 Авг 2011, 14:37

Колежката има брекети, та от почти първо лице.
1.Цена - 3000лв.
2.Продължителност на носене - почти 2 години и има още поне 6 месеца.
3. Освен казаното от колегата друг минус е, че боли зверски в началото.
4. Един съвет от двама ни - за нищо на света не си слагай брекети при доктор Ирен Хасара, супер недоволна е от обслужването, както моята колежка, така и много други пациенти.
Чувал съм положителни отзиви за доктор Пейчев.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 25 Авг 2011, 15:10

Благодаря за информацията колеги. 3000 лева изглежда поносима сума (стига да са качествени). Хигиената на зъбите малко ме притеснява. Гледах, че има някакви специални четчици за почистване на зъбите. Също така при положение, че зъбите се мият по 3 пъти на ден пак ли ще има опасност от кариеси?
За самочувствието наистина е така, но хората са казали ''Трай бабо за хубост''. Аз и без това съм си грозен та това няма да ми прави впечетление :mhihi: . Две, та даже три години пак е добре, поне след това ще имам хубави зъби цял живот. Доста се замислях за това нещо и си струва. Все пак усмивката е едно от най красивите неща в един човек.

@deyan-enchev Колега имаш ли телефон за връзка с въпросната зъболекарка?

@pamp Ирен Хасара ще я имам предвид. Може ли да оставиш едно телефонче на доктор Пейчев ако е възможно?

Искам да събера възможно най много информация за това къде слагат най добрите брекети и по най професионалния начин преди да си сложа.

Благодаря!
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 25 Авг 2011, 15:54

Д-р Емил Пейчев -
02/983 31 98
GSM: 0887 32 18 06
Работил е в Юниордент дълги години, има разни специализации в ЮСА и т.н. Абе професионалист е, оправил е не една манекенка. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Авг 2011, 19:21

ако си над 18 години- забрави. в момента в които ги махнеш ако не носиш всяка нощ такива да "подържат" каквото си постигнал- зъбите се връщат обратно. това от личен опит.

и "бракетс" са скоби... ама такива - математически.... това е някакъв български английски. правилното понятие е "брейсез" (braces)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 25 Авг 2011, 20:08

Колеги и на мен ми предстои слагане на брекети и единственото от което се притеснявам е ваденето на зъб. На мен ми казаха 2000лв. На 16 съм и малко ми е кофти да ми махат зъб ебати.. Колега @deyan-enchev, аз съм със същия проблем като при приятеля ти. Не мога да си затварям хубаво челюстта, а все още не са ми израснали мъдреци.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 25 Авг 2011, 22:30

alx - затова се оставя задната дъга на брекетите (брейсите) колкото е необходимо, грешката на твоя ортодонт е била ако са ти свалени предни и задни наведнъж !
randity - след ваденето за няколко месеца дупката се запълва без следи, не боли толкова да ти вадят зъб, а и няма да остане дупка с времето.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 25 Авг 2011, 22:43

Тия цени дето ги пишете за железни скоби :shock: Разтърсете се малко из нета, има доста нови технологии, излизат почти същите пари, а не се виждат изобщо и ефекта е доста впечатляващ.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JohnnyBlack » 25 Авг 2011, 22:44

Има и прозрачни от няква специална пластмаса, които въобще не се виждат, но са доста по скъпи. Ама не знам дали в БГ работят с такива...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 25 Авг 2011, 22:46

Leon написа:Тия цени дето ги пишете за железни скоби :shock: Разтърсете се малко из нета, има доста нови технологии, излизат почти същите пари, а не се виждат изобщо и ефекта е доста впечатляващ.

Колега знаеш как е има е36 на цената на е46, но и куп фактори и причини това да е така.
Не железните скоби за 3000лв вероятно са съвкупност от компромиси, или просто изключително рядко евтини услуги от страна на ортодонт и зъболекар в тандем

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Авг 2011, 23:05

Има много теории за брекетите, повечето са стара слава и обикновенно в 90% от случаите се пресилва. Има поне 20 вида и начини за оправяне на зъбите. Всичко зависи от зъболекаря и от това което трябва да се прави в устата. Има телове под небцето, на други не, има подложки за повдигане на захапка, на други не и т.н и т.н., вариантите са много! Най-добре е да се отиде поне на двама различни зъболекаря преди да се реши и действа, някои се презастраховат и искат да вадят мъдреци за добър ден, а понякога и други, а може да не се налага! Това как не става и се връщат зъбите при над 18 годишните е пълна смешка, за пръв път го чувам! Повечето хора им се изкривяват след това, понеже израстват мъдреци или други зъби. Болшинството от хората, които съм виждал с брекети са между 20 и 30 години и не съм чул дори за връщане..Има най-грубо два вида, едните са мнгого видими, като на грозната Бети, а другите са бели, сапфирени като на снимката и се забелязват от много близо и се вижда само тела.
Изображение
Това за боленето, също е много относително, но като цяло болка реално няма, осен ако не се яде и то е няколко дни 2-3 макс, най-кофти е в началото, понеже е нещо чуждо и различно в устата.
Има някои техники, които опаковат последния кътник в телове, други изобщо не се стига до последния кътник, а се захваща за предпоследния и само отстрани на зъба, има много варианти пак повтарям. Отиваш питаш, но поне 2 различни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 25 Авг 2011, 23:19

Айде и аз малко опит от първо лице.

В никакъв случай не ходи при доктор Шеткова в зъболекарския в Пловдив :!:
Преди 5 години носих външни. Цената беше към 2000 и нещо и условието да се носят 2 години.
Аз издържах година и 8 месеца, но за този период от време мога да изброя само минуси, от които до ден днешен си нося последствията (освен това, че не ми помогнаха)

- изключително труди за поддръжка. Едно че не можеш да си почистиш добре зъбите, друго че всяка седмица трябва да отделяш по 30 минути да ходиш на "натягане" на теловете.
-теловете се измъкват от крайните пръстени доста често и от там отиват в бузата. Няма да ти описвам ситуацията в която си ядеш с охота нещо и изведнъж ... бааам... имаш тел във бузата :kuku: :bang:
- след като ги махнах част от лепилото ми остана по някой от зъбите. Другите са с красив отенък на слонова кост ..и като цяло си искат пак оперативно избелване.
- 7те кариеса няма да ги споменавам ...
- последното което ми е на главата в момента е че емайла на зъбите ми се руши... което според 2ма специалисти се дължи на фосфора в лепилото с което са били лепени самите брекети за зъбите.

Да бях ги изпил тея 2 бона някъде ... :ranting:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Авг 2011, 23:32

Задължително се увери, че зъболекаря е дипломиран ортодонт!!!! Има много случаи, когато не е такъв и има проблеми след това...

Следваща

Назад към Извън Темата